درباره کرونا بیشتر بدانیم
تحقیقات جدید درباره ویروس کرونا
تحقیقات جدید حاکی است ویروس کرونا تا چند ساعت در هوای آزاد زنده میماند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، تحقیقاتی که روز سه شنبه منتشر شد حاکیست ویروس کرونا می تواند چندین ساعت خارج از بدن انسان بر روی سطوح مختلف و حتی هوا باقی بماند.
نویسندگان این تحقیق اعلام کردند، ویروس عامل اپیدمی کووید ۱۹ سطحی از زنده ماندن در فضای آزاد را دارد که از این دیدگاه با ویروس کرونا عامل سارس قابل مقایسه است.
اما گستردگی همه گیری کووید ۱۹ در مقایسه با شیوع سارس در سالهای ۲۰۰۲-۲۰۰۳ بیشتر است که با این واقعیت مرتبط است که بسیار راحتتر از یک حامل بدون علامت سالم به دیگری انتقال مییابد. این تحقیق که در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شد.
تحقیقات دانشمندان نشان داد که ویروس کرونا تا دو یا سه روز بر روی سطوح پلاستیکی و فولادی و تا ۲۴ ساعت بر روی کارتن میماند.
پژوهشگران همچنین از یک نبولایزر برای پخش کردن ویروس در هوا استفاده کردند. با این فنآوری آنها ردپایی از ویروس به شکل هواپخش یافتند. این بدان معناست که ذرات معلق در هوا تا سه ساعت باقی میمانند.
این تحقیقات که پیش از بررسی از سوی کمیته تحقیق منتشر شده است انتقادهایی را به همراه داشت. کارشناسان معتقدند که استفاده از نبولایزر به خوبی سرفه یا عطسه یک بیمار را شبیه سازی نمیکند و این خطر وجود دارد که به طور مصنوعی گستردگی شیوع آلودگی از طریق هوا را تشدید کند.
ویروس عمدتا از طریق میکرو قطرات تنفسی که در هنگام سرفه و عطسه توسط بیمار منتشر میشود انتقال مییابد. به این شکل که با هوا پخش متفاوت ویروس تنها چند ثانیه زنده میماند.
آزمایشهای مشابه انجام شده با ویروس کرونا عامل سارس به همین میزان زنده ماندن خارج از بدن انسان منتهی شده است. این شرایط توضیح نمیدهد که چرا همه گیری کووید ۱۹ حدود ۲۰۰ هزار نفر را در بر گرفته است و تا کنون حدود ۸ هزار کشته برجای گذاشته است. در حالی که سارس تنها ۸ هزار نفر را آلوده کرد و ۸۰۰ نفر را کشت.
اختلاف در میزان شیوع این بیماریها احتمالا به عوامل دیگری مانند بار ویروس بالاتر در کووید ۱۹ و ظرفیت بیماران بستگی دارند که علائمی ندارند، اما ویروس کرونا را منتقل میکنند.