در پی اعمال محدودیتهای سفر در هائیتی با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا دولت این کشور امروز اعلام کرد: فقط پروازهای برخاسته از کوبا و آمریکا میتوانند در این کشور فرود بیایند.
به گزارش پایگاه خبری پرنس لاتینای کوبا، وزارت کارهای عمومی، حمل و نقل و ارتباطات هائیتی بر تعلیق کلیه پروازهای خارجی تا اطلاع ثانوی تاکید کرد و افزود: پروازهای دو کشور یادشده، از این مورد مستثنی هستند. البته در خصوص پروازهای کوبا فقط شهروندان کوبایی و هائیتیایی میتوانند از این پروازها استفاده کنند. این اقدامات، بخشی از تصمیمهای دولتی است که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور اجرایی شده است؛ هر چند تا کنون مورد مثبتی از ابتلا به ویروس در هائیتی شناسایی نشده است. پیشتر، مقامات این کشور از افتتاح "مرکز اطلاع رسانی درباره کووید-۱۹" خبر داده بودند.
این مرکز، مسئول پاسخگویی به مردم در خصوص این بیماری جدید است و به ارائه توصیههای سلامتی و مقابله با اخبار جعلی میپردازد. همچنین دو شماره تلفن در اختیار عموم قرار گرفته است تا بتوانند سوالات خود را با نیروهای آموزش دیده مطرح کنند. علاوه بر این، پروازهای ورودی از و خروجی به اروپا، کانادا و آمریکای لاتین که شامل جمهوری دومینیکن (تنها همسایه این کشور که با آن مرز زمینی دارد) که در آن ۲۱ مورد ابتلا و ۱ مورد فوت ناشی از کرونا وجود داشته است، به تعلیق درآمده اند. جمعه گذشته، فدراسیون ملی شهردارهای هائیتی، پویشی ارتباطی به راه انداخت تا به مردم در خصوص خطرهای ویروس کرونای جدید هشدار دهد. این ویروس تاکنون، جان بیش از ۷ هزار نفر را در جهان گرفته و حدود ۵۰۰ مورد از این مرگ و میرها در آمریکای لاتین رخ داده است.
برزیل
برزیل نخستین مورد مرگ بر اثر این بیماری را تایید کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز از برازیلیا، برزیل روز سه شنبه نخستین مورد مرگ بر اثر شیوع ویروس کرونا در این کشور را تایید کرد.
این در حالی است که برزیل برای گسترش این بیماری آماده میشود.
مقامات بهداشتی ایالت سائو پائولو در بیانیهای از نخستین مرگ در ارتباط با شیوع این ویروس خبر دادند. از سوی دیگر، ژائیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل روز سه شنبه برای دومین بار تحت آزمایش ویروس کرونا قرار گرفت. این آزمایش پس از آن انجام شد که در روزهای اخیر مشخص شد بولسونارو با شماری از افراد تماس داشته که هم اکنون معلوم شده است به این بیماری مبتلا شده اند.
دفتر ریاست جمهوری برزیل اعلام کرد نتایج آزمایش بولسونارو احتمالا امروز منتشر خواهد شد. برزیل تاکنون ۲۳۴ مورد ابتلا به این ویروس جدید را در این کشور تایید کرده، که بیشتر این موارد مربوط به سائوپائولو و ریو دو ژانیرو است.
اروپا
جمهوری آذربایجان
ضرورت بازنگری در آداب اجتماعی برای مهار کرونا
گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از باکو درباره ضرورت بازنگری در آداب اجتماعی برای مهار ویروس کرونا بخصوص در جمهوری آذربایجان
مصاحبه شونده اول: شهروند جمهوری آذربایجانی
مصاحبه شونده دوم: شهروند جمهوری آذربایجانی
مصاحبه شونده سوم: آیدن میرزا زاده نماینده مجلس ملی جمهوری آذربایجان
مونته نگرو
ابتلای دو شهروند مونته نگرو به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، نخست وزیر مونته نگرو از ابتلای دو شهروند به ویروس کرونا خبر داد. وی گفت: پس از گذشت تقریبا سه ماه از ثبت نخستین ابتلا به ویروس کرونا در اروپا ما با موفقیت در این خصوص مقاومت کردیم و اقدامات و فعالیتهای بسیاری را برای پیشگیری از ویروس به اجرا گذاشتیم.
صربستان
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در صربستان ۶۵ نفر اعلام شد
دولت صربستان، اقدامات پیشگیرانه را افزایش داده است. به گفته الکساندر ووچیچ رئیسجمهور این کشور، از صبح امروز افراد بالاتر از ۶۵ سال در طول روز نمیتوانند از خانههای خود خارج شوند و فعالیت همه افراد و گروههای سنی زیر ۶۵ سال از ساعت ۲۰ تا ۵ بامداد ممنوع است.
در بیانیه دولت صربستان که از رادیو و تلویزیون این کشور پخش شد به نقل از رییس جمهور گفته شد: ما این کار را انجام میدهیم، زیرا وظیفه ماست. ما توسط مردم انتخاب شده ایم و باید از زندگی آنان محافظت کنیم.
نخست وزیر صربستان نیز گفت: از امروز صبح کسانی که مقررات وضع شده را نقض کنند با جریمه ۱۵۰ هزار دینار معادل ۱۲۷۰ یورو مواجه خواهند شد. تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در صربستان به ۶۵ نفر رسیده است.
کوزوو
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در کوزوو ۱۷ نفر اعلام شد
وزیر بهداشت جمهوری کوزوو در نشست خبری اعلام کرد: تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این کشور ۱۷ نفر است که ۱۰ نفر از آنها در بیمارستان و بقیه در قرنطینه هستند.
براساس اعلام انستیتو ملی بهداشت عمومی در پریشتینا، جدیدترین فرد مبتلا به ویروس کرونا، خانمی است که دیروز از لندن به کوزوو آمده و تحت مراقبت است. دیگر افراد مبتلا هم پیش از این از ایتالیا و انگلستان بازگشته بودند. به درخواست رئیس جمهور کوزوو، نیروهای امنیتی این کشور برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در بالاترین درجه آماده باش قرار گرفته اند.
آلبانی
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در آلبانی ۵۵ نفر اعلام شد
انستیتوی بهداشت عمومی آلبانی اعلام کرد: تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۵۵ نفر رسید که از این تعداد ۸ نفر جزو کادر پزشکی هستند. رسانههای آلبانی نیز گزارش کردند که سه نفر از این افراد پس از کسب سلامتی از بیمارستان مرخص شده اند و فقط یک فرد مسن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده است.
کرواسی
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در کرواسی ۶۹ نفر اعلام شد
اقدامات جدید برای مهار ویروس کرونا از امروز در کرواسی آغاز میشود. این اقدامات همانطور که که قبلا هم اعلام شده بود مربوط به نحوه اجتماعات عمومی و محدودیت فعالیتهای خدماتی است که از امروز به مدت ۳۰ روز به اجرا گذاشته میشود. در کرواسی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۶۹ نفر افزایش یافته است.
اسلوونی
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در اسلوونی ۲۷۵ نفر اعلام شد
بر اساس آخرین اطلاعات در اسلوونی، ۲۷۵ نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند. وزیر بهداشت اسلوونی گفت: آمار رسمی تا دیروز ۲۷۵ نفر بود، اما به نظر میرسد تعداد افراد مبتلا بیش از این رقم باشد، حداقل پنج برابر، زیرا ما همه چیز را آزمایش نمیکنیم.
مقدونیه شمالی
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در مقدونیه شمالی ۳۱ نفر اعلام شد
وزیر بهداشت مقدونیه شمالی گفت: با توجه به مثبت بودن نتایج آزمایش سه بیمار جدید تا امروز مجموع افراد مبتلا به ویروس کرونا به ۳۱ نفر رسیده است. وی پیشتر گفته بود ممکن است که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در مقدونیه شمالی به ۲ هزار نفر هم برسد.
بوسنی و هرزگوین
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بوسنی و هرزگوین ۳۴ نفر اعلام شد
پس از افزایش شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین، وضع اضطراری در این کشور به اجرا گذاشته شد و متعاقب آن، ستاد مبارزه با حوادث غیرمترقبه بوسنی و هرزگوین اعلام کرد از امروز فعالیت مراکز پذیرایی، سینماها، موزه ها، سالنهای ورزشی و فرهنگی، قهوهخانهها و رستورانها در سراسر فدراسیون بوسنی و هرزگوین به حالت تعلیق درمی آید. جریمه رعایت نکردن این مقررات از ۵۰۰ تا ۵ هزار یورو و یک سال حبس خواهد بود. تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور ۳۴ نفر است.
یونان
تدابیر قرنطینه ای در اردوگاه های مهاجران غیر قانونی در یونان
وزارت مهاجرت یونان روز سه شنبه از اتخاذ تصمیماتی شامل قرنطینه اردوگاههای مهاجران غیر قانونی با هدف جلوگیری از شیوع کرونا در میان آنها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، کریاکاس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان در نطقی تلویزیونی با بیان این که کرونا جنگی است که ممکن است دو ماه به طول بیانجامد گفت: ما در حال حاضر در ابتدای این جنگ هستیم.
وی با تاکید بر این که برگزاری تجمعات بزرگترین دام برای آلوده شدن به ویروس کرونا است ایجاد قرنطینه را وظیفه دولت عنوان کرد و از مردم خواست در خانههای خود بمانند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در اردوگاههای مهاجران غیر قانونی، دیدارهای افراد دستکم ۱۴ روز به تاخیر خواهند افتاد. وی همچنین گفت از متقاضیان پناهندگی تقاضا میشود در این فاصله زمانی، تنها در صورت نیاز از اردوگاهها خارج شوند.
اجلاس اتحادیه اروپا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود
رئیس شورای اتحادیه اروپا از لغو برگزاری اجلاس این اتحادیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد، با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا اجلاس هفته آینده مقامات این اتحادیه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد.
میشل افزود: اجلاس شورای اتحادیه اروپا که پیشتر قرار بود پنج شنبه و جمعه در بروکسل برگزار شود هفته آینده با حضور سران مقامات این اتحادیه یا دولتها به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود.
بلژیک
قرنطینه عمومی تا ۱۷ فروردین در بلژیک
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد: بنابر اعلام منابع رسمی، بلژیک از قرنطینه عمومی تا ۵ آوریل (۱۷ فروردین) در کشور خبر داد.
رئیس کمیسیون اروپا: احتمالا تا پاییز واکسن کرونا تولید می شود
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر در خبری به نقل از سخنان رئیس کمیسیون اروپا, اعلام کرد: شرکتی اروپایی پیش بینی کرده است تا پاییز آینده به واکسن ویروس کرونا دست خواهد یافت.
وی ویروس کرونا را آسیب خارجی بی سابقه ای دانست که تمام جهان را درگیر خود کرده است.
مسابقات فوتبال جام ملتهای اروپا (یورو ۲۰۲۰) یک سال به تعویق افتاد
نهاد حاکم بر مسابقات فوتبال اروپا روز سه شنبه با اتخاذ تصمیمی سخت که روز به روز گریزناپذیرتر میشد، بازیهای جام ملتهای اروپا را به مدت یک سال به تعویق انداخت.
به گزارش اسوشیتدپرس از ژنو، در چارچوب تغییری اساسی در تقویم بین المللی مسابقات فوتبال به علت شیوع ویروس کرونا، یورو ۲۰۲۰ به یورو ۲۰۲۱ تبدیل شد.
الکساندر چفرین، رئیس یوفا، اعلام کرد شیوع این ویروس در حال حاضر "باعث میشود فوتبال و کل زندگی در اروپا کاملا غیرممکن شود".
این مسابقات که قرار بود دوازدهم ماه ژوئن (۲۳ خرداد) در رم آغاز شود، سال آینده میلادی (۲۰۲۱) از یازدهم ماه ژوئن (۲۱ خرداد ۱۴۰۰) تا یازدهم ماه ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۰) در همان ۱۲ کشور میزبان برگزار خواهد شد.
هنوز مشخص نیست که این بحران در زمینه سلامت عمومی احتمالا چه زمانی فروکش خواهد کرد تا مسابقات فوتبال اروپا از سر گرفته شود.
کمیته اجرایی یوفا این تصمیم را پس از کنفرانس ویدیویی با ۵۵ فدراسیون کشورهای عضو اتخاذ کرد.
چفرین در بیانیهای اعلام کرد: "جابجایی یورو ۲۰۲۰ هزینه سنگینی برای یوفا دارد".
تصمیم روز سه شنبه پس از گفتگوهای فشرده با فدراسیونهای ۵۵ کشور عضو یوفا و مدیران باشگاههای فوتبال اروپا اتخاذ شد.
کمیسیون اروپا در مواجهه با کرونا از پیمان سبز اروپا صرف نظر نمیکند
پس از آنکه نخست وزیر جمهوری چک از کمیسیون اروپا خواست پیمان سبز آب و هوا را کنار بگذارد تا بر روی همه گیری ویروس کرونا متمرکز شود، کمیسیون اروپا روز سه شنبه اطمینان داد این نهاد به کار خود برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در چارچوب پیمان سبز اروپا ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، ویویان لونلا یکی از سخنگویان کمیسیون اروپا در نشست خبری روزانه در بروکسل گفت: بدیهی است که همه ما در اینجا آنچه را که به شیوع ویروس کرونا مربوط است، ساعت به ساعت و روز به روز دنبال میکنیم. اما همزمان، کار طولانی مدت بر روی پیمان سبز به موازات آن ادامه دارد و همچنان برای ما در اولویت محسوب میشود. آندره بابیس، نخست وزیر جمهوری چک، روز دوشنبه گفت: اروپا در حال حاضر باید پیمان سبز را فراموش کند تا بر جنگ علیه همه گیری ویروس کرونا متمرکز شود. جمهوری چک، بخش عمده انرژی خود را از طریق تاسیسات هستهای و زغال سنگ تامین میکند.
منبعی در کمیسیون اروپا اعلام کرد: اگرچه توجه اصلی ما بر مبارزه فوری با کویود ۱۹ است، اما کار ما برای تحقق پیمان سبز هم ادامه دارد. بحران آب و هوایی همچنان یک واقعیت است و نیازمند توجه و تلاشهای مداوم ماست. این یکی از عللی است که ما قانون آب و هوا را پیشنهاد کردیم تا به این ترتیب مانع از آن شویم که اقدام آب و هوا به عنوان یک ماموریت نسلی، تحت تاثیر چالشهای پرفشار و فوری از مسیر خود منحرف شود. برای مثال انتظار میرود در هفتههای آینده، راهبرد تا سال ۲۰۳۰ از مزرعه تا روی میز در مورد زنجیره غذایی و تنوع زیستی مطرح شود.
بسیاری از منابع دیپلماتیک اروپایی اعلام کردند در این زمینه مسئله انتخاب، مطرح نیست. قابل درک است که از شدت فعالیتهای مرتبط با پیمان سبز مانند بسیاری از برنامههای راهبردی دیگر کاسته شده است. زیرا اتحادیه اروپا و جهان با چالشی فوریتر یعنی ویروس کرونا رو به روست. البته توجهات و منابع باید طبقه بندی شوند. با این حال منطق و لزوم پیشبرد اهدف همسو با پیمان سبز از بین نرفته است. یک منبع اروپایی دیگر اعلام کرد: ما نمیتوانیم در مواجهه با چالشهایی که انتظارش نمیرفت فعالیتهای کشورهای عضو و اتحادیه اروپا در خصوص سیاستهای طولانی مدت، مانند پیمان سبز را کنار بگذاریم.
ایتالیا
۳۱ هزار مبتلا به کرونا در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، ستاد حوادث غیرمترقبه ایتالیا با ارائه آمار جدید، اعلام کرد: شمار افرادی که در این کشور تاکنون به بیماری کرونا مبتلا شده اند به ۳۱۵۰۶ نفر رسید.
بر اساس این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۵ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده اند. هم اکنون شمار قربانیان به ۲۵۰۳ نفر و شمار افرادی که بهبود یافته اند نیز ۲۹۴۱ نفر رسیده است.
گزارش اختصاصی صدا و سیما از رم: خانه نشینی تنها راه برای مقابله با شیوع کرونا در ایتالیا
آلمان
صدر اعظم آلمان از موافقت اتحادیه اروپا با ممنوعیت یکماهه ورود به این اتحادیه خبر داد
به گزارش خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ممنوعیت یک ماهه سفرهای ورودی به این اتحادیه موافقت کردند.
صدراعظم آلمان، با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتیِ از پیش اعلام نشده در محل دفتر صدراعظم آلمان در جمع خبرنگاران گفت: امروز ما دو ویدئو کنفرانس داشتیم. یکی از این کنفرانس ها مربوط به نشست سران دولتهای عضو اتحادیه اروپا با حضور رئیس کمیسیون اروپا، رئیس بانک مرکزی اروپا و رئیس گروه اروپا بود. این دومین ویدئو کنفرانس نشست (مجازی) شورای اروپا ظرف یک هفته بود که برگزار شد. ما نخستین ویدئو کنفرانس را قبلا برگزار کرده و تصمیم گرفته بودیم برای برگزاری نشست سران اروپا، دیگر نیازی به حضور فیزیکی در بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) نباشد و ما بار دیگر می توانیم این نشستهای ویدئو کنفرانسی را برای هفته آینده نیز برگزار کنیم.
وی افزود: معتقدم این وضعیت مشترک، وضعیتی بجا و سنجیده است. امروز ما به طور گسترده در خصوص موضوعات مختلفی با هم گفتگو کردیم که نخستین آن، همان طور که با درک و موافقت همه (اعضا) روبرو شد، بررسی پیشنهاد کمیسیون اروپا مبنی بر سفرهای ورودی به اروپا از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا البته باستثنای انگلیس بود که مقرر شد محدودیتهایی در خصوص انجام این سفرها اعمال شود که از آن جمله باید به اعمال ممنوعیت سفرهای ورودی به اروپا اشاره کرد.
مرکل گفت: ما برای صدور مجوز اعمال این ممنوعیتها استثنائات بسیار معدودی در نظر گرفتیم. این مصوبه از جانب کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجرایی خواهد شد و بازه زمانی اعتبار آن، سی روزه خواهد بود. در این میان آلمان بلافاصله اجرای مصوبه امروز را اعمال کرد. اجرای این مصوبه در آلمان، وظیفه وزارت کشور است که در همکاری با وزارت خارجه آلمان صورت می گیرد. هشدارهای مسافرتی که امروز در موردش صحبت کردیم، آن محدودیت های مسافرتی را که هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز در موردش صحبت کرده بود، شامل می شود.
وی همچنین گفت: ما از این پیشنهاد کمیسیون اروپا حمایت و آن را اجرا می کنیم. کشورهای بسیار معدودی هستند که مشمول آن استثنائات کوچکمان در این مصوبه شدند. از جمله کشور «آندورا» (کشور کوچک و مستقل بین فرانسه و اسپانیا)، یکی از این استثنائات بود (که ممنوعیت سفرهای ورودی به اتحادیه اروپا شاملش نمی شود). بجز این موارد بسیار معدود، تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند این مصوبه، بلافاصله و به سرعت اجرایی شود.
هتل ها در آلمان تبدیل به بیمارستان می شوند
دولت آلمان اعلام کرد: هتل ها و سالن های برگزاری مراسم ، برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا ، به بیمارستان تبدیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین با توجه به توقف هرگونه فعالیت گردشگردی و به صفر رسیدن درآمد شاغلان و نهادهای مربوط به این صنعت، دولت آلمان اعلام کرد صاحبان هتل ها و سالنهای برگزاری مراسم می توانند برای تبدیل این فضاها به بیمارستان اعلام آمادگی کنند.
اتریش
وزیر بهداشت اتریش: با سختترین بحران سلامتی دهههای گذشته روبرو هستیم
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از وین، وزیر بهداشت اتریش گفت: اکنون با سختترین بحران سلامتی دهههای گذشته روبرو هستیم و هر اتریشی که از کشورهای اروپایی وارد کشور میشود باید دو هفته در قرنطینه بسر ببرد.
رودلف انشوبر افزود: شمار مبتلایان به ویروس کرونا به یک هزارو ۳۳۲ نفر رسیده است. همچنین سه نفر براثر ابتلای به این ویروس فوت کردند.
وزیر بهداشت اتریش امروز در یک نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر کشور در وین گفت: اروپا به علت آمار مبتلایان اکنون به کانون اصلی ویروس کرونا مبتلا شده است. به ویژه تحولات ویروس کرونا در ایتالیا؛ اسپانیا؛ سوییس و فرانسه نگران کننده است.
وزیر بهداشت اتریش افزود که با تدابیر اتخاذ شده موفق شده ایم از ابتلای افراد ۶۰ سال به بالا از ویروس کرونا جلوگیری کنیم.
اکنون در اتریش سنین بین سی و پنج و پنجاه و پنج ساله به این ویروس مبتلا میشوند. همه تلاش ما این است که از ابتلای افراد جدیدی به این ویروس جلوگیری کنیم.
نهامر وزیر کشور اتریش هم در این نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر بهداشت با بیان اینکه اقدامات اتخاذ شده اکنون نتایج خود را نشان میدهد گفت: اکنون ۹۵ درصد از دانش آموزان در مدارس حضور ندارند و ۷۰ درصد از مردم از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمیکنند و پلیس حضور بسیار خوبی در سطح خیابانها دارد.
سازمان ملل در وین اعلام کرد یکی از افرادی که در این سازمان بعنوان نظافتچی کار می کرد نیز به ویروس کرونا مبتلا شده است. واحد اطلاع رسانی سازمان ملل در وین عصر امروز سه شنبه اعلام کرد یکی از نیروهای بخش نظافت سازمان ملل که ابتدا گمان شده بود به آنفولانزا مبتلا شده است اکنون با انجام آزمایش تست کرونا مشخص شد که وی نیز کرونا دارد.
فرانسه
کرونا در فرانسه: ۷۷۳۰ مبتلا، ۱۷۵ فوتی
وزارت بهداشت فرانسه آخرین آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را ۷ هزار و ۷۳۰ مورد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ از این تعداد مبتلا؛ ۲ هزار و ۵۷۵ نفر در بیمارستان بستری و ۶۹۹ نفرشان نیز در بخش مراقبت های ویژه هستند.
همچنین تاکنون شیوع ویروس کرونا جان ۱۷۵ فرانسوی را گرفته است.
به گفته وزارت بهداشت فرانسه فقط ۷درصد جان باختگان زیر ۶۵ سال سن داشته اند.
تردید فرانسه در پذیرش اتباع انگلیسی بدون ملاحظه کرونا در این کشور
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد بنابر اعلام نخست وزیر فرانسه, کشورش برای پذیرش اتباع انگلیسی بدون ملاحظه قرنطینه در این کشور مردد است.
گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پاریس درباره منع آمد و شد در فرانسه:
انگلیس
شمار جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس به ۷۱ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانههای انگلیس نوشتند وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد تا سه شنبه، ۷۱ نفر از مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس جان باخته اند و ۱۹۵۰ نفر نیز به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلایند.
به گزارش این رسانه ها، در پی اعلام تصمیمهای دولت، پلیس انگلیس قادر خواهد بود تا افرادی را که مشکوک به داشتن بیماری کووید ۱۹ به نظر میرسند، با زور قرنطینه کند و اگر افراد تمرد کنند، با زندان و جریمه یک هزار پوندی، مجازات خواهند شد.
دولت انگلیس از شهروندان این کشور خواسته است از سفرهای غیر ضروری به خارج، دست بردارند، دست هایشان را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویند، به محلهای تجمع غیرضروری نروند، در صورت بروز نشانگان بیماری در یکی از اعضای خانواده، همه اعضای خانواده به مدت ۱۴ روز خود را در منزل قرنطینه کنند، شاغلان در صورت امکان از خانه دور کاری کنند و بیشتر مراقب افراد کهنسال و بیمار باشند.
روزنامه دیلی میل به نقل از پاتریک والانس، مشاور علمی دولت انگلیس نوشت احتمالا ۵۵ هزار نفر تاکنون در این کشور، به ویروس کرونا آلوده شده اند.
این در حالی است که مردم انگلیس از آغاز همه گیری ویروس کرونا در این کشور با کمبود شدید صابون و مواد ضد عفونی کننده و اقلام بهداشتی همچون دستمال توالت، دستمال کاغذی و دستکش مواجه شده اند.
گزارش اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما از لندن: خطرناکتر از ویروس کرونا
تضمین وام ۳۳۰ میلیارد پوندی انگلیس به شرکتهای این کشور
خبرگزاری فرانسه در خبری به نقل از وزیر دارایی انگلیس اعلام کرد: لندن به شرکتهایی که از بر اثر ویروس کرونا دچار زیان شدند تا سقف ۳۳۰ میلیارد پوند وام تضمینی میدهد.
تعداد جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در انگلیس به ۷۱ مورد رسید
دیلی میل افزود: با مرگ فردی ۴۵ ساله به عنوان جوانترین قربانی ویروس کرونا در انگلیس، تعداد تلفات ناشی از این ویروس به ۷۱ مورد افزایش یافت و با اضافه شدن ۴۰۷ بیمار کرونایی جدید در انگلستان، تعداد مبتلایان در این کشور به ۱۹۵۰ مورد رسید.
بلغارستان
بلغارستان هر گونه سفر داخلی و خارجی را ممنوع اعلام کرد
بلغارستان روز سه شنبه در چارچوب تلاشها برای مهار شیوع ویروس کرونا، همه سفرهای داخلی و خارجی را تا سیزدهم ماه آوریل (۲۵ فروردین) ممنوع کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از صوفیه، بلغارستان، که ۸۱ مورد ابتلا به این ویروس جدید و دو مورد مرگ بر اثر این بیماری را تایید کرده است، پیشتر وضع اضطراری اعلام کرده و دستور داده بود مدارس، رستورانها و بسیاری از مغازهها بسته شوند.
این ممنوعیت موقت تعطیلات، ضربه اقتصادی سنگین دیگری به بلغارستان وارد میکند، که فقیرترین کشور عضو اتحادیه اروپا واقع در منطقه بالکان است و برای حدود هشت درصد تولید اقتصادی خود به گردشگری وابسته است.
نیکولینا آنگلکووا وزیر گردشگری بلغارستان با اعلام این محدودیت ها، گفت غیرمسئولانه است که مردم در جریان این بحران، برای تعطیلات سفر کنند.
وی افزود: "برای من به عنوان وزیر گردشگری خیلی سخت است که این را بگویم، ولی این مسئله برای سلامت مردم خیلی مهم است".
بلغارستان پیش از این اعلام کرده بود ورود اتباع ۱۵ کشور را از روز چهارشنبه ممنوع خواهد کرد.
روسیه
پوتین: وضعیت ویروس کرونا در کشور مهار شده است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، ولادیمیر پوتین گفت: وضعیت ویروس کرونا در کشور تحت کنترل است و شیوع این عفونت نیز مهار شده است.
مقامات بهداشتی مسکو به اشاره به تازهترین گزارشها از شناسایی ۱۱۴ مورد ویروس کرونا خبر دادند که در مقایسه با روز گذشته ۹۳ مورد افزایش یافته است. این در حالی است که موارد ابتلا به کرونا تاکنون تلفات جانی در بر نداشته است.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به بسته شدن مرزهای کشور از چهارشنبه به منظور جلوگیری از ورود شهروندان خارجی از تعطیلی برگزاری همه رویدادهای ورزشی و فرهنگی در کشور خبر داد.
وی در نشست کابینه دولت افزود: به رغم بالا بودن سطح خطر اوضاع کاملا کنترل شده و ما میتوانیم مانع از نفوذ و گسترش همه گیرشدن ویروس کرونا شویم.
وزیر صنعت روسیه از صاحبان سالنهای غذاخوری خواستار اعمال مقررات و قوانین اجباری مربوط به شستهای کارگران شد و به کارکنان اینگونه مراکز توصیه کرد مانع از اجتماع بالای ۶۰ نفر شوند.
پوتین ضمن درخواست از مقامات جهت داشتن اطلاعات دقیق درباره این ویروس از مردم و دولت خواست با خودآگاهی و سازماندهی رفتار و از یکدیگر مراقبت کنند. وی با قدردانی از کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی خواستار افزایش بودجه دیدبان بهداشتی دولتی شد که اکثر فعالیتهای مربوط به آزمایش ویروس و همچنین مراقبتهای اولیه را انجام میدهند.
تاتیانا گولیکوا معاون نخست وزیر روسیه از آمادگی کشور برای استفاده از بیش از ۴۰ هزار دستگاههای کمک تنفسی خبر داد.
در پی نگرانیهای عمومی از آزمایش کرونا، مقامات روسیه از اقدامات مربوط به ازمایش و ارسال کیتهای بیشتری به مراکز بهداشتی منطقهای خبر داد.
آمارهای رسمی نشان میدهد بیش از ۱۱۰ هزار نفر برای ویروس کرونا در روسیه ازمایش شده اند.
براساس اظهارات گولیکوا، روسیه هم اکنون به طور روزانه سرگرم تولید ۱۰۰ هزار کیت آزمایش است.
افزون برآن، رئیس آزمایشگاه یک موسسه تحقیقاتی در سیبری از عملیات آزمایش نمونههای اولیه واکسن بر روی حیوانات خبر داد.
خالی شدن قفسه فروشگاه بزرگ زنجیره ای در مسکو
در پی اعلام حالت آماده باش فوق العاده در پایتخت روسیه، مردم مسکو با هجوم به فروشگاههای بزرگ زنجیره ای، قفسه های مواد خوراکی را خالی کردند.
ترکیه
جان باختن اولین نفر در ترکیه بر اثر ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد منابع رسمی از جان باختن اولین فرد بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در ترکیه خبر دادند.
آسیا
سازمان جهانی بهداشت: ضرورت اقدام قاطع جنوب شرق آسیا در مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، مقامات سازمان جهانی بهداشت ضمن هشدار درباره اینکه برخی از کشورها در حال حرکت به سوی جامعه انتقال این بیماری مرگبار هستند، خواستار اقدام تهاجمی جنوب شرق آسیا در مبارزه با ویروس کرونای در حال گسترش شد.
در پی تسریع و گسترش هفتههای اخیر این بیماری در منطقه، شماری از کشورها ناگزیر به اتخاذ اقداماتی شامل بستن مرزها به روی شهروندان خارجی و اعمال ممنوعیت رفت و آمد شبانه تا تعطیلی مدارس و لغو رویدادهای ورزشی شدند. نگرانیها زمانی افزایش مییابد که بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا که فاقد قوانین و نظام بهداشت عمومی قدرتمندتری هستند قادر به مقابله با شیوع این بیماری نباشند.
پونام کتراپال سینگ مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت به منظور تلاش برای جلوگیری از ابتلای شمار بیشتری از مردم به ویروس کرونا خواستار تقویت تلاشها و اقدامات بهداشتی شد.
وی ضمن تایید در باره انتقال بیشتری از دستههای ویروس، اینگونه مشاهدات پزشکی را ناشی از آمادگی کامل و مراقبتهای نظارتی موثر خواند و افزود، چنین نتایجی نشان میدهد برای جلوگیری از گسترش بیشتر کووید-۱۹ نیاز به اقدامات تهاجمی و تلاشهای بیشتری در اجتماع خواهد بود.
براساس تازهترین گزارش دانشگاه جان هاپکینز، مالزی با ۶۷۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا دارای بیشترین شمار مبتلایان به این ویروس در جنوب شرق آسیاست.
بسیاری از موارد عفونت در این کشور ناشی از رویداد اسلامی جهانی است که در ماه گذشته و با حضور تقریبا ۲۰ هزار نفر برگزار شد. نخست وزیر مالزی روز گذشته سفرهای خارجی شهروندان این کشور را ممنوع اعلام کرد. براساس اظهارات مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت، اتخاذ اقداماتی ساده همچون شستن دستها و فاصله گیری اجتماعی از مهمترین اقدامات در مبارزه با ویروس کرونا بوده و میتواند اساسا سبب کاهش انتقال آن شود.
قطر
تعطیلی مراکز تجاری و برخی از بانک ها در قطر
کمیته عالی مدیریت بحران در قطر از تعطیلی مراکز تجاری و شعبات بانکها در مجتمعهای تجاری بزرگ خبر داد و افزود: مراکز فروش مواد غذایی و داروخانهها از این تصمیم مستثنی شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، اعضای این کمیته که کنفرانسی خبری در دوحه سخن میگفتند، با بیان این خبر، از مردم خواستند سعی کنند تنها در صورت ضرورت به بانکها مراجعه کنند و بیشتر کارهای بانکی خود را الکترونیکی انجام دهند.
یکی از اعضای کمیته با بیان اینکه مردم برای قطع زنجیره ابتلا به بیماری، در خانه بمانند، افزود، بسیاری از کسانی که در قطر به این بیماری مبتلا شده اند شرایط خوبی دارند.
در این کنفرانس مطبوعاتی بازگشت قطریهای مقیم خارج به کشور بدون مانع اعلام شد. این کمیته با بیان اینکه سه مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در کشور به ثبت رسیده است آمار کل مبتلایان در قطر را ۴۴۲ نفر اعلام کرد.
اردن
آمار مبتلایان در ادن از ۴۰ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد، وزارت بهداشت اردن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را ۴۰ نفر اعلام کرد.
عربستان
عربستان اقامه نماز در مساجد را به حال تعلیق درآورد
به گزارش خبرگزاری رویترز از ریاض، عربستان روز سه شنبه اعلام کرد مساجد دیگر پذیرای نمازگزاران برای اقامه نمازهای روزانه یا شرکت در مراسم هفتگی نماز جمعه نخواهند بود.
هدف از این اقدام محدود کردن شیوع ویروس کرونا است که ۱۷۱ نفر را در عربستان سعودی مبتلا کرده است. با ثبت ۳۸ مورد جدید ویروس کرونا در عربستان، موارد این بیماری در این کشور در مجموع به ۱۷۱ مورد رسیده است.
عربستان اقدامات قابل توجهی برای مقابله با شیوع این بیماری از جمله به حال تعلیق در آوردن حج عمره، متوقف کردن همه پروازهای بین المللی و بستن مدارس و بیشتر اماکن عمومی اتخاذ کرده است.
خبرگزاری دولتی عربستان با اشاره به تصمیم نهاد دینی ارشد این کشور گزارش داد نماز فقط در دو مسجد مقدس در مکه و مدینه برپا خواهد شد.
براساس این گزارش، در مساجد بسته خواهد شد و هنگام اذان از مردم خواسته خواهد شد در خانه نماز بخوانند. عربستان، پیش از این فعالیت کارمندان دولت به غیر از کارکنان بخشهای امنیتی، نظامی و بهداشت را به حال تعلیق در آورده بود.
عربستان، بخش خصوصی را به مدت ۱۴ روز تعطیل کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات عربستان سعودی فعالیتهای بخش خصوصی غیر از خدمات مواد غذایی و بهداشتی را به مدت دو هفته تعطیل کردند.
لبنان
وزارت بهداشت از درمان دو نفر دیگر از مبتلا به ویروس کرونا خبر داد
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد: دو نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا درمان شدند.
وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیه ای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را ۱۲۰ نفر اعلام کرد و افزود: شمار بهبود یافتگان تا امروز سه نفر است سه شهروند نیز تاکنون جان سپردند.
سوریه
وزارت خارجه سوریه: توطئه ها علیه ملت سوریه شکست خورده است
همزمان با نهمین سالگرد جنگ در سوریه، وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: با وجود فشارهای سیاسی، تحریم های اقتصادی و سیاه نمایی رسانه ای، توطئه ها علیه سوریه شکست خورده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت امور خارجه سوریه در بیانیه ای افزود: مواضع خصمانه کشورهای حامی گروه های تروریستی یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان علیه سوریه شگفت برانگیز نیست، چزا که این کشورها در جنگ علیه سوریه به اهدافشان نرسیدند.
در این بیانیه آمده است: جنگ علیه سوریه بخشی از سناریوی کشورهای استعمارگر قدیم است تا دوباره سلطه و هیمنه خود را بر جهان تحمیل کنند.
وزارت امور خارجه سوریه در ادامه، گریه دروغین و مواضع منافقانه این کشورها را در خصوص حقوق بشر در سوریه تقبیح کرد و یادآور شد، کسانی که دستانشان به خون شهروندان بی گناه سوری آغشته است، نمی توانند خود را مدعی دفاع از حقوق آنها مطرح کند.
بر اساس اعلام وزارت خارجه سوریه، مدعیان دلسوزی برای مردم سوریه، تحریم های ظالمانه علیه مردم این کشور را به پایان ببرند.
در این بیانیه آمده است، جنگ جهانی نیابتی تروریستها علیه سوریه که منجر به آواره شدن میلیونها شهروند سوری شد، نقض آشکار حاکمیت ملی، دخالتی آشکار در امور داخلی و نقض آشکار حقوق بین الملل است.
سختگیری دولت سوریه برای مقابله با ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای اعلام کرد: با هدف پیشگیری از همه گیر شدن ویروس کرونا، دولت تصمیم گرفت همه مراکز خدمات اداری و استانداریها را در سوریه تعطیل کند.
با دستور جدید دولت سوریه همچنین، درهای همه بوستانهای عمومی، تفریحگاهها، سینماها، آمفی تئاترها از فردا بسته میشود. همچنین تالارهای اجتماعات، باشگاههای ورزشی، تالارهای سرگرمی کودکان و کافی نتها نیز تعطیل شدند. غذاخوریها در مراکز خرید و همچنین رستورانهای زیرمجموعه هتلها هم تعطیل شدند.
وزارت بهداشت سوریه باردیگر در این بیانیه اعلام کرد که بیماری کووید- ۱۹ در سوریه تا به امروز مشاهده نشده است. ۱۳۴ مسافر سوری که از سفر خارج بازگشته اند ۱۴ روز در قرنطینه بسر خواهند برد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت: بیماری کووید - ۱۹ در سوریه مشاهده نشده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، نماینده سازمان جهانی بهداشت گفت: تاکنون بیماری کووید - ۱۹ در سوریه مشاهده نشده است.
نعمه سعید در اظهاراتی که به صورت مکتوب در اختیار رسانه ها قرار گرفت افزود: گروه های متخصص پزشکی به نمایندگی از این سازمان به مناطق مختلف سوریه شامل مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و همچنین مناطق دیگری که در تسلط گروه های مسلح قرار دارد سرکشی کرده اند و آزمایش های صورت گرفته در آن مناطق از مشاهده نشدن ویروس کرونا حکایت دارد.
نعمه سعید که یک پزشک عراقی است، اقدامات پیشگیرانه دولت سوریه را در خصوص ویروس کرونا ستایش کرد. دولت سوریه امروز اعلام کرد: همه رستورانهای و مراکز سرگرمی کودکان و نیز باشگاه های ورزشی تعطیل شدند.
بر پایه این گزارش، در سطح شهر نیز میان مردم شایع شده که دولت به سمت قرنطینه شهرهای بزرگ پیش می رود. شایعه ها در حالی شدت گرفته که گفته می شود، چهار بیمار مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در سوریه جان باخته اند. اما منابع آگاه می گویند، این بیماران که به ترتیب در شهرهای درعا، دمشق و دیر الزور بودند، مبتلا به بیماری ذات الریه هستند. دولت هنوز خبر رسمی در این خصوص منتشر نکرده است.
اقیانوسیه
ممنوعیت خروج مردم استرالیا از کشورشان
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد: نخست وزیر استرالیا به شهروندان کشورش دستور داد به علت شیوع کرونا استرالیا را ترک نکنند.