در ۱۱ ماهه امسال
حجم تجارت خارجی ایران در مرز ۸۰ میلیارد دلار
آمارها نشان میدهد ارزش تجارت خارجی کشور در ۱۱ ماهه امسال ۷۸ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از شاتا، آمارها نشان میدهد ارزش تجارت خارجی کشور در ۱۱ ماهه امسال ۷۸ میلیارد دلار بوده که ۳۸ میلیارد دلار آن به صادرات و حدود ۴۰ میلیارد دلار آن به واردات اختصاص داشته است.
آمار منتشر شده گمرک نشان میدهد تجارت خارجی ایران در دوره تحریم توانسته است بخش قابل توجهی از ارزش خود را حفظ کند و همچنان با وجود محدودیتهای تحریمی به فعالیت خود ادامه دهد.
آمارهای رسمی حاکی از آن است که در ۱۱ ماهه سال ۹۸ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۲۵ میلیون تن و به ارزش حدودی ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ ميليون
دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷، افزایشی ۱۷.۶۱ درصدی در وزن و کاهشی ۴.۴۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایشی ۱۰.۸۴ درصدی در وزن و ۲.۳۱ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۷، به ارقام ۳۲ میلیون تن و حدود ۴۰ میلیارد دلار رسیده که به گفته سخنگوی گمرک ایران، از این مقدار، ۶۵ درصد آن کالاهای اساسی بوده است.
کشورهای عمده مقصد صادرات
طی ۱۱ ماهه سال ۹۸، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین با رقمی بالغ بر ۸ میلیارد ۸۷۰ ميليون دلار و سهم ۲۳ درصد از کل ارزش صادرات، عراق با ۸ میلیارد و ۵۰۸ ميليون دلار و سهم ۲۲.۰۴ درصد، ترکیه با ۴ میلیار ۹۶۱ ميليون دلار و سهم ۱۲.۸۵ درصد، امارات متحده عربی با ۴ میلیارد و ۷۷ ميليون دلار و سهم ۱۰.۵۶ درصد و کشور افغانستان با ۲ میلیارد و ۱۴۳ ميليون دلار و سهم ۵.۵۵ درصد از کل ارزش صورت گرفته است.
کشورهای عمده طرف معامله واردات
در ۱۱ ماهه سال ۹۸، کشور چین با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۱۰۶ ميليون دلار و سهمی در حدود ۲۵.۳۰ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. همچنین کشورهای امارات متحده عربی با ۷ میلیارد و ۹۴۲ ميليون دلار و سهم ۱۹.۸۹ درصد، ترکیه با ۴ میلیارد و ۶۵۸ ميليون دلار و سهم ۱۱.۶۶ درصد، هند با ۳ میلیارد و ۴۲۵ ميليون دلار و سهم ۸.۵۸ درصد و آلمان با يک میلیارد و۴۲۵ دلار و سهم ۴.۸۱ درصد از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بودهاند.