سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از موفقیت این استان در کاهش آمار آسیبهای چهارشنبه آخرسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: سال گذشته با اجرای پویش نه به چهارشنبه سوری، استان قزوین، یکی از استانهای موفق کشور در زمینه کاهش آسیبهای چهارشنبه آخر سال بود. وی افزود: با ارائه آموزش به دانش آموزان، دانشجویان و خانوادهها از سوی رسانه ملی، کاهش آسیبهای چهارشنبه آخر سال را شاهد بودیم. نامدار با اشاره به شیوع ویروس کرونا و برگزاری اجتماعات چهارشنبه آخرسال، از همشهریان خواست به هیچ عنوان در این اجتماعات شرکت نکنند چرا که اکثر بیمارستانهای استان به ویروس کرونا آلوده هستند و افراد مجروح مراجعه کننده به بیمارستان ها، دچار عفونتهای تنفسی میشوند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین، کادر پزشکی، آسیب پذیرترین نیروهای مقابله با بیماری کرونا هستند و چندین پزشک و پرستار استان یا در حال درمان هستند و یا در خانه در قرنطینه به سر میبرند.
نامدار همچنین به آمار مجرحان سال گذشته چهارشنبه سوری استان هم اشاره کرد و گفت: مسنترین فردی که سال گذشته آسیب دید، یک پیرمرد ۹۵ساله بود و جوانترین فرد آسیب دیده در چهارشنبه آخرسال، یک کودک یک ساله بود که در آغوش پدرش دچار جراحت شد. وی افزود: سال گذشته ۱۱۲مصدوم به بیمارستانهای استان مراجعه کردند و برخی از افراد هم به درمانگاهها و کلینکها مراجعه کردند که در آمار استان وجود ندارد. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین خاطرنشان کرد: در جریان حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته متأسفانه انگشتان یک آقای ۱۵ساله قطع شد و ۷نفر هم به دلیل سوختگی شدید بستری شدند. وی افزود: خوشبختانه در دو سال گذشته آسیب فوتی نداشتیم، ولی در سالهای گذشته برخی از همشهریان را در حوادث چهارشنبه آخر سال از دست دادیم. به گفته نامدار، در حوادث چهارشنبه سوری شاهد سوختگی دست، چشم و موضعی آقایان هستیم و متأسفانه در سالهای گذشته با استقبال بانوان از برنامههای چهارشنبه آخرسال، آمار جراحت بانوان افزایش یافته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین به احداث بیمارستان سیار ۵۰ تختخوابی برای درمان بیماران سرپایی به ویژه مجروحان چهارشنبه آخرسال در نمایشگاه بین المللی قزوین اشاره کرد و گفت: این بیمارستان احداث شده است تا بیماران وارد فضای آلوده به ویروس کرونای بیمارستانها نشوند.
نامدار با اشاره به آخرین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی استان برای مقابله با ویروس کرونا گفت: از دوم اسفند تا به امروز، ۱۴۵۵بیمار با علایم حاد تنفسی بستری شدند و از این تعداد ۱۰۴۵نیز ترخیص شدند. وی افزود: ۴۰۰ نفر در سطح استان با علایم عفونتهای تنفسی در حال حاضر بستری هستند و امروز نیز ۶۳نفر دیگر نیز بستری شدند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین، تست کرونای ۴۴۷ نفر هم مثبت اعلام شده است و ۳۱۲ نفر نیز بهبود یافته اند و متأسفانه ۵۰ نفر با تست مثبت قطعی کرونا فوت کردند.
وی افزود: برخی از فوتیهای هم پس از بررسیهای دقیق آزمایشگاهی، بر اساس پروتکلهای دفن، خاکسپاری میشوند.
نامدار گفت: از روزی که وضعیت حاد و قرمز در استانها به ویژه استانهای آلوده قم، گیلان و اراک اعلام شد، هیچ بیماری از استانهای دیگر با بیماری کرونا یا بیماریهای حاد تنفسی پذیرش و بستری نشدند و صرفاً خانوادههایی که بین دو استان گیلان و قزوین در حال تردد هستند، بستری شدند. وی افزود: در چند روز گذشته با توجه به بهبودی اوضاع استان گیلان، در استان قزوین بیمار کرونایی مربوط به استان گیلان بستری نشدند. به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین، همه فعالیتهای این دانشگاه، بر بهداشت متمرکز شده و هدف ما این است که با رصد و پایش دقیق، بتوانیم زنجیره این بیماری را در استان قطع کنیم. نامدار گفت: از روزهای ابتدایی شیوع بیماری در چین، برنامه ریزی لازم برای مقابله با ویروس کرونا انجام شده است. وی افزود: ۳۰۰ هزار نفر از هم استانیها تا امروز پایش شدند و در بیمارستانها هم ۱۱۰۰ تخت، علیرغم محدودیتهای بیمارستان به بستری بیماران کرونایی اختصاص یافته است. نامدار گفت: بیمارستان خیریه رحیمیان البرز هم برای خدمات دهی به بیماران کرونایی، در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است. وی افزود: خوشبختانه تا به امروز در موضوع درمان بیماران کرونایی با هیچ مشکلی روبه رو نیستیم. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین خاطرنشان کرد: با تصمیمی که در ستاد ملی مبارزه با کرونا اخذ شد، ۱۷مرکز در استان آماده غربالگری بیماران هستند و فرانشیز دریافتی از بیماران تا حداقل ممکن کاهش پیدا کرده است. به گفته نامدار، هزینه آزمایش بیماری کرونا ۴۴یورو در دنیاست که از بیماران نیازمند، این هزینه دریافت نمیشود. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین گفت: ۵۰شرکت، مجوز تولید مواد ضدعفونی کننده دریافت کرده اند و از سوی آزمایشگاه معاونت غذا و دارو رصد میشوند و ۳شرکت تولید کننده الکل، به دلیل نامناسب بودن الکل تولیدی شان، به دادستانی معرفی شده اند. وی افزود: در زمینه استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل ۷۰درجه، تاکنون آسیبی در استان گزارش نشده است. نامدار به مردم استان توصیه کرد با ماندن در خانه و همکاری دو هفتهای با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، با کمترین آسیب و فوتی به استقبال بهار۹۹ بروند.