به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، ان بی سی نیوز در پایگاه اینترنتی خود گزارش داد یکپارچه سازی نیروها شامل خروج نظامیان آمریکایی از پایگاههای مشترک القائم نزدیک مرز سوریه، پایگاه هوایی قیاره در غرب موصل و احتمالا پایگاه هوایی کی ۱ در کرکوک خواهد بود.
سخنگوی عملیات عزم راسخ در بیانیهای اعلام کرد:" ائتلاف آمریکا در نتیجه موفقیت نیروهای امنیتی عراق در مبارزه شان علیه داعش، درحال جابجایی کردن نظامیان از پایگاههای کوچکتر است. این پایگاهها تحت کنترل عراق میمانند و ما از دیگر پایگاههای نظامی عراق به مشارکت مستشاری مان برای شکست دائمی داعش ادامه میدهیم. "
این سخنگو اعلام کرد ارتش آمریکا زمان بندی خاصی را برای جابجایی نیروها اعلام نمیکند.
این تصمیم درحالی گرفته میشود آمریکا انتقال تجهیزات دفاع هوایی مضاعف را برای حفاظت از نیروهای ائتلافی در پایگاه عین الاسد و پایگاه هوایی اربیل در شمال آغاز کرده است؛ سامانههایی که نیازمند نیروی مضاعف برای نصب، فعال سازی و حفظ آنهاست.
آمریکا پیشتر پدافند راکتی، سامانههای توپخانهای و خمپارهای به عراق منتقل کرده و در نظر دارد سامانههای پاتریوت را نیز در روزهای آتی منتقل کند.
یکی از مقامات دفاعی آمریکا اعلام کرد این دو سامانه طی هفته آینده یا دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد.
هدف از استقرار پاتریوتها دفاع در برابر موشکهای بالستیک نظیر موشکهایی است که ایران در ژانویه به عین الاسد و اربیل شلیک کرد. سامانههای پدافند راکتی C-RAM نیز میتواند در برابر راکتهای کوچکتر نظیر راکتهای ۱۰۷ میلیمتری کاتیوشا که چهارشنبه عصر به پایگاه تاجی شلیک شد، دفاع هوایی ایجاد کند. ۲۵ راکت نیز روز شنبه به اردوگاه تاجی اصابت کرد که در نتیجه آن سه آمریکایی و دو عراقی زخمی شدند.
ژنرال فرانک مکنزی فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد سامانههای C-RAMs عمدتا برای دفاع از سامانههای پاتریوت استفاده میشوند که اهداف بالقوه خواهند بود.
یکی از مقامات دفاعی امریکا تاکید کرد تصمیم به یکپارچه سازی نظامیان در عراق ربطی به حملات راکتی هفته گذشته به پایگاه تاجی ندارد بلکه این طرح به مدت چند ماه و بدنبال تکامل تدریجی ماموریت نظامی آمریکا در عراق و توانمندتر شدن نیروهای امنیتی عراق برای حفظ امنیت کشورشان، دردست بررسی بوده است.
یکی از مقامات دفاعی آمریکا گفت سرویس مبارزه با تروریسم عراق پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است و میتواند به تنهایی بسیاری از ماموریتهای مبارزه با داعش را مدیریت کند.
یکی دیگر از عوامل تعیین کننده در این تصمیم، دشوار بودن حفاظت از تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی است که در مکانهای کوچکتر پراکنده هستند. پایگاه اربیل مستحکمتر شده است و به زودی میزبان سامانههای
پاتریوت و سامانه C-RAM خواهد بود و نیروهای امنیتی بیشتری به این مکان منتقل میشوند. برخی از نیروها در پایگاه قائم نیز به عین الاسد منتقل میشوند.
این مقامات دفاعی آمریکایی اعلام کردند حتی با خروج چند صد تن از نظامیان آمریکایی از این پایگاهها، تعداد کل نظامیان آمریکا در عراق تقریبا مثل قبل خواهد بود. برخی از این نیروها در عراق جابجا میشوند و اعزام نیروهایی برای عملیاتی کردن سامانههای پاتریوت و C-RAM، تعداد کل نیروهای امریکایی را در عراق تقریبا به اندازه قبل میکند.
پنتاگون میگوید حدود ۵۲۰۰ نیرو در عراق دارد، اما تعداد واقعی آنها از زمان افزایش تنشها در اوائل ژانویه و اعزام هزاران نیروی دیگر آمریکایی به عراق، بسیار بیشتر شده است.
پس از تلاش معترضان برای حمله به سفارت آمریکا در بغداد در اواخر دسامبر و اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در ماه ژانویه، ارتش آمریکا هزاران نیروی اضافی و تفنگدار خود را به عراق و منطقه فرستاد تا از تاسیسات و اماکن دیپلماتیک این کشور حفاظت کنند.
به محض استقرار سامانه موشکی پاتریوت و C-RAM، برخی از این نظامیان میتوانند در مناطق دیگر مستقر شده یا باهم عراق را ترک کنند.
ارتش آمریکا به نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی التقدم در غرب بغداد به عنوان مکانی احتمالی برای کاهش نیروهایش تا اواخر امسال مینگرد.
ارتش آمریکا همچنین در حال بررسی تغییر ساختار کلی عملیات عزم ذاتی نیروی ضربت مشترک از ماموریت سه ستاره به فرماندهی دو ستاره است که بر اساس آن فرماندهی عملیات را به جای یک ژنرال سه ستاره، یک فرمانده دو ستاره برعهده خواهد داشت. اما مقامات دفاعی آمریکا معتقدند اگر این تصمیم گرفته شود، چندین ماه اجرای نمیشود.