به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: کروناویروسها نام علمی خانواده بزرگی از ویروسها و زیر مجموعه کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل میشود.
آستانی با بیان این که تاکنون هفت گروه کروناویروس انسانی کشف شده ادامه داد: سارس در سال ٢٠٠٣، مرس در سال ٢٠١٢ در عربستان و آخرین نوع آنها، کووید ١٩ در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: ساختار کرونا ویروس دارای یک ژنوم آرانای معمولی است و از ویژگی ظاهری آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروسها میباشد. گاهی برخی از کرونا ویروسها به دستگاه تنفسی حمله میکنند و گاهی علائم خود را در روده و معده افراد نمایان میکنند.
آستانی با اشاره به علائم ویروس کرونا در ریه، گفت: معمولاً در سرماخوردگیهای معمول و نوعی سرماخوردگی ترشح آور ظاهر میشود که معمولاً در بیشتر افراد با سرماخوردگی ملایمی همراه است.
این ویروس شناس تأکید کرد: اصلیترین راه انتقال ویروس کرونا، انتقال فرد به فرد است که از طریق تماس با قطره صورت میگیرد. در حالت تماسی، رعایت نکردن فاصله یک تا دو متری با فرد بیمار، سبب انتقال میشود و همچنین قطرات ناشی از بازدم، سرفه، عطسه یا صحبت کردن فرد بیمار میتواند موجب انتقال بیماری از طریق قطره، شود.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: در خصوص انتقال کرونا ویروس از طریق هوا یا همان آئروسلها هنوز شواهد علمی قوی وجود ندارد، اما با توجه به احتمال انتقال از طریق ذرات هوا، توصیه میشود حتی المقدور از ماندن طولانی مدت در یک محیط بسته که تراکم آئروسل در آن زیاد است دوری و اقدامات بهداشت فردی را رعایت کنید.
آستانی با اشاره به علائم کووید ١٩ گفت: تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی حاد از جمله اصلیترین علائم بیماری محسوب میشوند و ممکن است قبل از بروز نشانههای اصلی، بیمار برای چند روز سرفههای بدون دلیل داشته باشد.
ویروس شناس یادآور شد: ٨٠ درصد مبتلایان علائم بیماری را نشان نمیدهند یا علائم خفیف ظاهر میشود و فقط ٢ درصد از مبتلایان فوت میشوند این در حالیست که در سارس ١٠ درصد و در مرس ٣٠ درصد کشندگی گزارش شده است.