در پی انکار و فریب دولتمردان آمریکایی
آمریکا در مسیر فاجعه ای بزرگ
کارشناسان هشدار دادند با توجه به واکنش دیرهنگام و پیامهای گمراه کننده دولت ترامپ، آمریکا در مسیر آسیب دیدن شدید از شیوع ویروس کرونا قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، کارشناسان میگویند ضعفهای ترامپ و نبود راهبرد منسجمی برای مقابله با ویروس کرونا، زمینه را برای بروز فاجعه در آمریکا هموار میکند.
روزنامه گاردین در مطلبی با این عنوان نوشت، کارشناسان بهداشت عمومی هشدار داده اند، با توجه به واکنش ناکارآمد و دیرهنگام و پیامهای گمراه کننده دولت ترامپ، آمریکا در مسیر آسیب دیدن شدید از شیوع ویروس کرونا قرار دارد.
تا روز جمعه، بیش از ۱۶۰۰ فرد آلوده به ویروس کرونا در سراسر آمریکا تایید شد و ۴۱ مرگ بر اثر بیماری کوید-۱۹ گزارش شد. هرچند آمار واقعی قطعا بالاتر است.
اقدام رئیس جمهور به تحریف و انکار، خطرناک است
منتقدان میگویند نبود برنامه ریزی و محدودیتها که مانع از آن میشود که افرادِ بدون علائم، تست دهند –در حالی که این ویروس در برخی افراد هیچ علامتی ندارد- اوضاع را به سمت وخیمتر شدن پیش میبرد. مثلا در ایالت واشنگتن که ۳۱ نفر در آنجا از کرونا مردند، مسئولان بهداشتی مجبور بوده اند کیتهای تست را سهمیه بندی کنند.
توماس چن چیا سای، عضو موسسه بهداشت جهانی هاروارد، گفت: چین با اقدامات جدی خود در حوزه قرنطینه، زمان را مدیریت کرد، اما ما در آمریکا به جای واکنش نشان دادن، در حاشیه بودیم و فرصت را از دست دادیم.
در سی و یک ژانویه، دولت ترامپ سفر به چین و از چین را محدود کرد، اما بعد در راه اقدامات درخصوص ابزارهای تست کرونا، سنگ اندازی شد. برای مثال دولت کیتهای تست سازمان جهانی بهداشت را نپذیرفت تا از تولید آن در داخل حمایت کند؛ اقدامی که بعدا اشتباه بودن آن مشخص شد.
توماس چن چیا سای، یکی از جراحان بوستون و عضو موسسه بهداشت جهانی هاروارد، گفت: "این واکنش ناامیدکننده و نامناسب بود. چین با اقدامات جدی خود در حوزه قرنطینه، زمان را مدیریت کرد، اما ما در آمریکا به جای واکنش نشان دادن، در حاشیه بودیم و فرصت را از دست دادیم. اگر واکنش هدفمند وجود داشت، ما اکنون در موقعیت متفاوتی بودیم. دولت آمریکا نمیخواهد وحشت ایجاد کند، اما مردم وقتی میبینند برنامهای وجود ندارد، وحشت میکنند. این خلاء است که وحشت میآفریند. "
ترامپ بیشتر نگران تاثیر این بیماری بر بازار سهام و دورنماهای انتخاب مجدد خودش بود
این واکنش غیرمنسجم با رویکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که ظاهرا بیشتر نگران تاثیر این بیماری بر بازار سهام و دورنماهای انتخاب شدن مجدد خودش بود، بدتر شد. ترامپ در آغاز نگرانیها از ویروس کرونا را بی اساس دانست و آن را "فریب" خواند و گفت سطح شیوع این ویروس "بالا نمیرود و در مسیر کمتر شدن قرار دارد. " دولت او قول داد میلیونها کیت تست کرونا به سادگی در دسترس آمریکاییها قرار میگیرد. همه این حرفها و داوری ها، نادرست از آب درآمد و این امر به انتقاد شدید از ترامپ انجامید.
مشکلات ساختاری نظیر نبود مرخصیهای باحقوق و مشکلات بیمه ای، موجب شده است مراجعه به پزشک برای میلیونها آمریکایی پرهزینه باشد و در این میان ایالتها و شهرها هم از رعایت اصل "فاصله اجتماعی" و لغو گردهماییهای بزرگ بازماندند.
هولدن تورپ شیمیدان و سردبیر مجله ساینس در سرمقالهای نیش دار و غیرمعمول نوشت اقدام رئیس جمهور به "تحریف و انکار، خطرناک است و تقریبا به طور قطع در واکنش نامناسب دولت فدرال نقش دارد. بعد از سه سال بحث درباره موضع گیریهای این دولت، اکنون موضوع مرگ و زندگی در میان است. "
اینکه اوضاع در آمریکا رو به وخامت است، موضوعی است که حتی متحدان ترامپ هم بدان اذعان دارند. اسکات گاتلیب رئیس سابق اداره غذا و داروی آمریکا، گفت: ما احتمالا فرصت رسیدن به نتیجهای نظیر کره جنوبی را از دست دادیم. " او به اقدام این کشور به تست کردن نزدیک به ۲۰ هزار نفر در روز اشاره داشت.
آنتونی فاوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا هم در جلسه استماع کنگره که این هفته برگزار شد، تایید کرد که مقامات نتوانستند واکنشی به موقع به گسترش ویروس کرونا داشته باشند.
وی گفت: "ما کاری را که دیگر کشورها درفراهم کردن دسترسی آسان به تست کرونا انجام دادند، انجام ندادیم. اگر بپرسید از نظر من باید اینکار صورت گیرد، پاسخ میدهم، بله. اما ما این کار را انجام نمیدهیم. این یک ناکامی است. اجازه دهید به آن اذعان کنیم. "
اقدامات دیرهنگام ترامپ نظیر ممنوع کردن سفر از اروپا، تاثیر کمی در مهار ویروسی دارد که از قبل، قاره آمریکا را در بر گرفته است و بر اساس آن کارشناسان پیش بینی میکنند دهها میلیون نفر به آن آلوده خواهند شد.
دولت آمریکا اکنون میداند با موج جدیدی از آلودگیها به ویروس کرونا روبروست، اما دولت فدرال واکنش مدون و یکپارچهای را در این خصوص آماده نکرده است.
مشکلات ساختاری نظیر نبود مرخصیهای باحقوق و مشکلات بیمه ای، موجب شده است مراجعه به پزشک برای میلیونها آمریکایی پرهزینه باشد و در این میان ایالتها و شهرها هم از رعایت اصل "فاصله اجتماعی" و لغو گردهماییهای بزرگ بازماندند.
اقدامات دیرهنگام ترامپ نظیر ممنوع کردن سفر از اروپا، تاثیر کمی در مهار ویروسی دارد که از قبل، قاره آمریکا را در بر گرفته است و بر اساس آن کارشناسان پیش بینی میکنند دهها میلیون نفر به آن آلوده خواهند شد.
اندی اسلاویت رئیس سابق خدمات درمانی آمریکا در دولت باراک اوباما درپیامی توئیتری نوشت پیش بینی میشود با توجه به مهار نشدن ویروس و نبود امکانات تست، بیش از یک میلیون نفر در آمریکا بر اثر این بیماری بمیرند.
از این حادثه بعدها به عنوان یک فاجعه بهداشت عمومی قابل پیشگیری یاد خواهد شد. "
اندی اسلاویت رئیس سابق خدمات درمانی آمریکا در دولت باراک اوباما پیش بینی کرد با توجه به مهار نشدن ویروس و نبود امکانات تست، بیش از یک میلیون نفر در آمریکا بر اثر این بیماری بمیرند.
حتی افزایش ناگهانی کیتهای تست هم نخواهد توانست فشار شدیدی را که بر سیستم خدمات درمانی از هم پاشیده آمریکا وجود دارد، کاهش دهد؛ سیستمی که در آن، بر اساس امکانات مالی افراد، خدمات کاملا متفاوتی به آنها عرضه میکند. متاسفانه در آمریکا در مقایسه با منطقه لمباردی ایتالیا- جایی که شیوع کرونا سیستم بهداشتی و درمانی را درگیر کرده است- تختهای بیمارستانی کمتری نسبت به سرانه جمعیت وجود دارد.
جورجز بنجامین مدیر اجرایی انجمن بهداشت عمومی آمریکا گفت: "اگر با شیوع بیشتر این بیماری مواجه شویم، ما تخت کافی نداریم. ما به تدریج با سیستم بهداشت عمومی کاملا فلج شدهای مواجه هستیم که سال هاست تامین مالی نشده است و ما میدانستیم که مسئلهای این چنین، ما را با چالشهای شدید مواجه میکند. ما حالا شاهد آن هستیم. ما خود را برای بدترینها آماده کنیم، اما امیدواریم بهترین اتفاق بیفتد. "