شهردار تهران:
مراکز توزیع اقلام مورد نیاز شهروندان تعطیل نمی شود
میادین میوه و تره بار و بخش سوپر مارکت فروشگاهها به غیر از روز سال تحویل، باز است و مانند هر سال به شهروندان در ایام تعطیلات نوروز خدمات رسانی میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی شهردار تهران امروز در حاشیه دویست و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران از شهروندان تهرانی درخواست کرد همکاری لازم را با مسئولان شهری در خصوص چهارشنبه آخر سال داشته باشند و گفت: عدم همکاری شهروندان در چهارشنبه آخر سال باعث تردد بی مورد در سطح شهر میشود و این برخلاف قرارهایی است که برای عدم حضور مردم در سطح شهر گذاشته شده است.
او با اشاره به باز بودن میادین میوه و تره بار و بخش سوپر مارکت فروشگاهها به غیر از روز سال تحویل، اضافه کرد: روز اول فررودین ماه ممکن است ما یک روز تعطیلی داشته باشیم، این مراکز به عنوان مراکز توزیع اقلام مورد نیاز شهروندان پذیرفته شده است و تعطیل نخواهند شد و مانند هر سال به شهروندان در ایام تعطیلات نوروز خدمات رسانی میکنند.
حناچی با اشاره به بازدیدی که از چند میدان میوه و تره بار و فروشگاه شهروند داشته است، گفت: خدمات رسانی در این مراکز به خوبی انجام میشد، اگر مردم در خانه حاضر باشند این شبکه وظیفه سرویس رسانی لازم به مردم را دارد.
او در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص احتمال تعطیلی حمل و نقل پایتخت گفت: در این خصوص شهرداری نمیتواند به تنهایی تصمیم بگیرد و ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره آن تصمیم نگرفته است. در حال حاضر مسافران به یک سوم تعداد همیشگی رسیده اند و این بدان معناست که مردم از ماندن در خانهها استقبال کرده اند. اما در صورت ابلاغ این موضوع از سوی ستاد ملی آمادگی انجام آن را داریم.
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آغاز دوباره فعالیتهای دریاچه خلیج فارس توضیح داد: دیشب گزارشهایی به ما رسید و در حال رسیدگی به آن هستیم، جاهایی که طبق پروتکل باید تعطیل شوند این اتفاق میافتد.
او در خصوص فروش اوراق مشارکت برای توسعه مترو و عدم واریز این پول توسط یکی از بانکها اضافه کرد: این بانک، وثیقههای شهرداری را نمیپذیرد که این موضوع قابل قبول نیست. این اوراق برای توسعه مترو مجوز انتشار گرفته اند. محاسبه کنید پول سود ۹۱۰ میلیارد برای ۶ ماه چه سودی خواهد بود و این بانک باید پاسخگو باشد. این اوراق برای توسعه مترو گرفته شده است، موضوع مترو یک موضوع حاکمیتی و ملی است و انتظار میرود همه دستگاههای اقتصادی و عمومی در این رابطه دست کم به وظیفه اجتماعی خود در برابر مردم تهران عمل کنند.
حناچی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نحوه ضدعفونی کردن معابر پایتخت و مقایسه آن با برخی از شهرهای دیگر توضیح داد: براساس گزارشهای جهانی، ایران از خیلی از کشورها جلوتر است. این تصاویر ممکن است تصاویر مانورهای آنها باشد و مانورها معمولا با حداکثر امکانات انجام میشود.
شهردار تهران عنوان کرد: ما نیز از تمام امکانات خود برای ضدعفونی کردن شهر استفاده کردیم. دستگاهی برای مه پاشی تهیه شده است، اما در مجموع میزان تأثیرگذاری ضدعفونی کردن معابر با ضد عفونی کردن انفرادی قابل مقایسه نیست.
حناچی تاکید کرد: به همین دلیل صد دستگاه ضدعفونی کننده انفرادی و ۱۰ دستگاه ضدعفونی کننده سنگین برای تهران تهیه شده است و روزانه ۱۸۰ نقطه عمومی شهر ضدعفونی میشود و شما این نکته را فراموش نکنید ما این فعالیتها را در زمان تحریم انجام میدهیم و جنس امکانات ما با جنس امکانات کشورهایی که گردش اقتصادی آزاد دارند، قابل مقایسه نیست.
او در خصوص کمبود دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده به تاکسی ها، گفت: در حد لازم و توان این اقلام در اختیار قرار گرفته است.
بیشترین حوزه درگیر شهرداری با کرونا در حوزه خدمات شهری است
شهردار تهران گفت: هزار تخت نقاهتگاهی در هشت سوله فراهم کردیم، اما شهروندان استقبال نمیکنند که این موضوع بررسی میشود.
پیروز حناچی شهردار تهران در دویست و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه در شرایطی وارد موضوع کرونا شدیم که تحریمهای ظالمانهای علیه کشور و ملت ایران اعمال شده است، گفت: بسیار از انتظارات به حق شاید به همین دلیل قابلیت اجرا شدن ندارد.
او با اشاره به توصیههای یکی از کشورهای اروپایی بعد از ورود کرونا که قرنطینه هم در آن جا اعمال نشده است، اضافه کرد: تمامی هتلها و شرکتهای توریستی و ذخیرههای مسافری در یک کشور درجه اول در حوزه گردشگری در کشور اروپا لغو شده است. همچنین به شرکتهایی که بحران کرونا را حس کردند و کارگران خسارت کامل داده میشود، شرکتها نیز تا برچیده شدن ویروس کرونا از دادن مالیات و اقساط معاف هستند.
شهردار تهران ادامه داد: همچین مقرر شده افراد بالای ۶۰ سال در خانه بمانند و شهرداری وظیفه دارد نیازهای آنها را بر طرف کند. این بخشی از اقداماتی است که میتوان در یک شرایط عادی اقتصادی اعمال کرد. اما علیرغم اینکه تمامی اقدامات برای کاهش ترددها و حضور افراد در خانهها باید صورت بگیرد، اما اقدامات قرنطینه به دلایل مختلف قابلیت اجرایی شدن ندارد.
حناچی بابیان اینکه روز چهارشنبه در دولت راجع به این موضوع بحث شد، اضافه کرد: البته این تصمیم گرفته شد، افرادی که دارای علایم هستند و شناسایی میشوند تحت نظر وزارت بهداشت قرار گیرند.
شهردار تهران تاکید کرد: از اعضای شورای شهر نیز میخواهیم از ظرفیتهای خود استفاده کنند تا از این شرایط غیرانسانی که آمریکا ایجاد کرده است عبور کنیم و بتوانیم به موقع و به طور کافی کمکهایی را برای مقابله با این بلیه جهانی داشته باشیم.
او با اشاره به اینکه پنجشنبه گذشته را در حالی پشت سر گذاشتیم که تراکم جمعیت به شدت کاهش یافته بود، گفت: البته چهارشنبه سوری و یک پنجشنبه دیگر نیز پیش رو داریم و تلاش میکنیم تا تراکم جمعیت کاهش یابد.
شهردار پایتخت با بیان اینکه تلاش کردیم در این مدت از بیمارستانهای درگیر کرونا بازدید کنیم و کمکهای را برسانیم، اضافه کرد: بنده از بیمارستان امام خمینی (ره) بازدید کردم چرا که بیمارستان سینا، امام و مسیح دانشوری کانونهای اصلی مراجعه مردم هستند.
او با اشاره به کمک بنیاد مستضعفان به شهرداری تهران و عیدی به کارگران پسماند و بهشت زهرا توضیح داد: رئیس بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کرد، حاضر است برای کسانی که در پی شیوع کرونا بیکار شدهاند و همچنین در راستای تغییر الگوی جمعآوری زباله، کمک کنند و ما هم از این موضوع استقبال کردیم و کار خوبی انجام شد چرا که از همه افراد درگیر با کرونا که به نوعی تحت تأثیر کرونا بودند دلجویی کردیم که لازم است از بنیاد مستضعفان تشکر کنیم.
حناچی با تاکید بر اینکه بیشترین حوزه درگیر شهرداری با کرونا در حوزه خدمات شهری است، گفت:، اما حوزههایی همچون سلامت و اجتماعی به صورت بیسروصدا درگیر کرونا هستند، حتی سازمان مدیریت بحران ما نیز به صورت جدی با یک مانور برای اولین بار روبرو شد. هر چند که ما هزار تخت نقاهتگاهی در هشت سوله فراهم کردیم، اما شهروندان استقبال نمیکنند که این موضوع بررسی میشود.
او با بیان اینکه به دولت اعلام کردیم که شهرداری آماده است در حوزه میادین میوه و ترهبار افزایش ساعت دهد، افزود: بر همین اساس ساعت کار میادین به ۱۶ ساعت رسید و برخی شعب شهروند نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند.
حناچی گفت: با همکاری وزارت ارتباطات توانستیم با استفاده از روشهای مختلف مسیر ابتلا به کرونا را شناسایی کنیم که اعلام شد پمپ بنزین، سوپرمارکت و... از کانونهای اصلی شیوع بودند.
او درباره برنامههای نوروزی شهرداری تهران نیز با بیان اینکه در پی شیوع کرونا ما دو سناریو برای برنامههای نوروزی شهرداری در نظر گرفتیم، اضافه کرد: نوروز با کرونا و نوروز بدون کرونا مورد توجه قرار گرفت؛ اما دقت داشته باشید در این شرایط ما اقدامات لازم در جهت آراستگی شهر را انجام میدهیم و به مانند هر سال گلهای بهاری را در شهر کاشتیم.
شهردار تهران با اشاره به ساخت ماشین مه پاش در سازمان آتشنشانی برای ضدعفونی کردن بهتر شهر تهران توضیح داد: اگر میبینید برخی تصمیمات در عین منطقی بودن گرفته نمیشود بنا به دلایلی است و امیدوارم بتوانیم همه مردم ایران با سلامت از این شرایط عبور کنیم.