در اعتراض به حملات آمریکا
افزایش اصرار بر خروج آمریکا از عراق
ادامه حملات هوایی آمریکا به مواضع گروههای مقاومت و نیروهای مسلح عراق، باعث افزایش اصرار بر خروج آمریکا از عراق میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المیادین، ادامه حملات هوایی آمریکا به مواضع گروههای مقاومت و نیروهای مسلح عراق، باعث افزایش اصرار آنها بر لزوم خروج آمریکا از عراق میشود.
تهاجم هوایی آمریکا به مواضع بسیج مردمی و ارتش عراق و تاسیسات غیرنظامی، سطح چالشی را که عراقیها با آن روبرو هستند، بالاتر میبرد و سوالات زیادی را درباره اهداف آمریکا از این حملات هوایی مطرح میکند.
انیس النقاش هماهنگ کننده مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ”امان“ در مصاحبه با شبکه المیادین گفت: آمریکا دیگر آرزوی نابود کردن جمهوری اسلامی را ندارد، بلکه فقط تلاش میکند آن را پای میز مذاکره بکشاند. اما چنین آرزویی هم محقق نخواهد شد. اینکه آمریکا چنین چیزی را بفهمد به کشته شدن دهها نفر از نیروهای ارتش آمریکا نیاز دارد.
حسن منیمنه استاد بنیاد مطالعات خاورمیانه در واشنگتن به المیادین گفت: این حملات ادامه تلاش برای محاصره کردن ایران و وادار کردن این کشور به نشستن پای میز مذاکره بر اساس شروط مورد نظر آمریکاست. این شروط شامل توقف حمایت از بسیج مردمی عراق، حزب الله لبنان، حماس و انصارالله یمن است.
عبدالامیر العبودی روزنامه نگار عراقی به المیادین گفت: آمریکا با این حمله هوایی، موضع خودش را تضعیف کرد. این حملات هوایی، تاثیری بر قدرت مقاومت ندارد. آمریکا به اهدافی حمله کرد که هیچ ارتباطی به گروههای مقاومت ندارد.
در ادامه این گزارش آمده است: موضع قابل توجه آن است که این تجاوزگری آمریکا همزمان با آن صورت گرفت که پنتاگون اعلام کرد تصمیم دارد موشکهای پاتریوت به عراق ارسال کند و به اعتقاد ناظران، بعید نیست واشنگتن به دنبال تحریک اختلافات طایفهای و ایجاد هرج و مرج در عراق باشد.
انیس النقاش به المیادین گفت: مقاومت هزار شیوه برای حمله به آمریکاییها در اختیار دارد، بنابراین آمریکاییها از نظر راهبردی، در تنگنای واقعی گرفتار شده اند. هر کسی نمیتواند این تنگنای راهبردی را درک کند به اوضاع افغانستان نگاه کند. اگر آمریکا قدرت نظامی و امنیتی برای وادار کردن طرف مقابل به تسلیم شدن دارد، برای آن بهتر نیست که ابتدا افغانستان را وادار به تسلیم شدن، کند نه اینکه با امضای توافقنامه با طالبان، خودش را تحقیر کند.
حسن منیمنه افزود: محاسبات آمریکا ناشی از سردرگمی، اشتباه یا درک نکردن واقعیتها نیست، بلکه برای آمریکاییها حمایت از حضور نظامی بر جلب نظر مردم عراق، اولویت دارد. زیرا هدف اصلی واشنگتن نه عراق، بلکه ایران است.
عبدالامیر العبودی افزود: آمریکاییها به دنبال مشکل آفرینی در عراق هستند تا بتوانند در کشور باقی بمانند. آمریکاییها میخواهند این مشکل کوچک را برجسته کنند تا بتوانند مدت طولانی تری در عراق باقی بمانند.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: در هر صورت، تهاجم اخیر آمریکا فقط باعث افزایش اصرار گروههای عراقی بر خروج نظامیان آمریکایی از عراق میشود.
انتقاد از سکوت دولت عراق دربرابر تجاوزگریهای آمریکا
یکی از فرماندهان نیروهای بسیج مردمی عراق حضور نیروهای آمریکایی را در این کشور اشغالگرانه توصیف کرد.
پایگاه اینترنتی العهد گزارش داد جمال الدین اصغیر از فرماندهان برجسته حشدالشعبی درگفتگو با این پایگاه اینترنتی در خصوص حمله آمریکا به مواضع این نیروها گفت: آنچه روی داد در ادامه قلدری و حماقت نیروهای آمریکائی است که به ملت عراق و حشد الشعبی تعرض میکند. این تجاوزگری صرفاً علیه حشد الشعبی نیست، زیرا پزشکان و نیروهای امنیتی و فرودگاه بین المللی بغداد که هیچ نیروی مسلحی در آن استقرار نداشت هدف قرار دادند.
الصغیر گفت: آمریکا میخواهد به ملت و دولت و ارتش عراق و همچنین حشدالشعبی این پیام را بدهد که باید به آنچه آمریکا دیکته میکند عمل کنند. اما نیروهای حشد الشعبی یکپارچه و متحد باقی خواهند بود و همچنان به مواضع خود در حمایت از دولت عراق و فرماندهی کل نیروهای مسلح پایبند خواهند بود و به دستورات آنها عمل خواهند کرد.
الصغیر گفت: ما در شگفتیم. به ویژه پس از مصوبه مجلس عراق برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از خاک عراق و تظاهرات مردم عراق پس از شهادت قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، این سکوت دولت عراق تا چه وقت ادامه خواهد یافت.
وی افزود: آمریکا اکنون در صدد گرفتن انتقام فرزندان داعشی خود است. به اعتراف خود آمریکایی ها، داعشیها از حمایت و کمکها و آموزشهای فنی ونظامی آمریکا برخوردار بودند. پس از شکست داعشیهای تروریست در عراق، آمریکا در صدد گرفتن انتقام بر آمد. داعشیها نتوانستند طرح بزرگ آمریکا را در منطقه اجرا کنند.
الصغیر افزود: در عراق حرف اول را رهبری عراق میزند و حشدالشعبی بدون رایزنی با دولت عراق و کسب موافقت آن هیچ تصمیم نخواهد گرفت و با آن اختلاف نخواهد داشت. صرف نظر از همه قوانینی که وضع شده اند، حضور آمریکا در عراق، اشغالگری و ناقض حاکمیت این کشور است. آمریکا به شکل وقیحانهای دروغ میگوید و رفتاری متناقض دارد. درحالی که با دولت عراق توافقنامه امضا میکند، دست به تجاوزگری میزند و مردم عراق را به قتل میرساند.