پیامدهای کرونا بر اقتصاد در جهان
خسارت ۱۰ میلیارد یورویی به بخش گردشگری فرانسه
پس از موزه لوور، برج ایفل نیز به روی گردشگران بسته شد، اما تعطیلی ایفل ضربه سخت دیگری به بخش گردشگری فرانسه وارد خواهد کرد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد: پس از موزه لوور، برج ایفل نیز به روی گردشگران بسته شد، اما تعطیلی ایفل ضربه سخت دیگری به بخش گردشگری فرانسه وارد خواهد کرد و این امکان وجود دارد که در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۰، به صنعت گردشگری فرانسه ۱۰ میلیارد یورو خسارت وارد شود.
دنیای سرگرمی و فرهنگ نیز به نوبه خود تدابیری که دولت اتخاذ کرده است، در پیش گرفت.
موزه لوور پاریس که بیشترین بازدید کننده را در جهان دارد، تعطیل شد. به جز موزه لوور، اماکن فرهنگی-تاریخی دیگری نیز به روی گردشگران و بازدید کنندگان بسته شد. مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو (Georges-Pompidou)، موزه اورسه (Musée d'Orsay)، کاخ ورسای و برج ایفل نیز تا اطلاخ ثانوی تعطیل شد.
در پی این تصمیم، گردشگران بسیار ناامید شدند و واکنشهایی نشان دادند.
جوناتان ولش (Jonathan Walsh) خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: اتخاذ چنین تصمیمی در شرایط کنونی تعجب برانگیز نیست. البته این یک تصمیم بسیار نمادین است. برج ایفل مرکز اصلی گردشگری در فرانسه تعطیل شد. بازدیدکنندگان از روز جمعه دیگر امکان بازدید از این برج را ندارند. این امر به منظور جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا صورت گرفت. گرچه اغلب گردشگرانی که با آنها گفتگو کردیم، شرایط را درک میکنند، اما بسیاری هم از اتخاذ چنین تصمیمی بسیار مأیوس شدند.
یکی از گردشگران گفت: «من بخاطر دانشجویانم بسیار ناراحت هستم، زیرا آنها واقعاً قصد داشتند از برج ایفل بالا بروند. آنها همه طول ترم در این باره حرف میزدند؛ اما آرزوی آنها محقق نمیشود».
دختر جوانی گفت: «برای ما لحظه بدی است. ما گردشگر هستیم. منتظریم ببینیم چه اتفاقی میافتد. البته اگر هم بخواهیم اینجا بمانیم، این خطر وجود دارد که اوضاع پیچیدهتر شود».
خبرنگار شبکه در پایان گزارش خود افزود: این تعطیلی ضربه سخت دیگری بر بخش گردشگری فرانسه وارد خواهد کرد و شیوع ویروس کرونا این بخش را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. این احتمال وجود دارد که در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۰، به بخش گردشگری فرانسه ۱۰ میلیارد یورو خسارت وارد شود.
کرونا ضربه سنگین دیگری برای اقتصاد بیمار آرژانتین است
آرژانتین با اقتصادی که از قبل بیمار بود از چند هفته پیش برای از سرگیری مذاکرات در مورد بدهیهای دولتی خود که یکی از بالاترین بدهیها در جهان است تلاش میکند. حالا این کشور باید با عواقب همه گیری ویروس کرونا و سقوط ناگهانی بهای نفت هم مقابله کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوئنوس آیرس، آرژانتین با یک بحران عمیق اقتصادی رو به روست که بدترین بحران این کشور از سال ۲۰۰۱ است. اقتصاد این کشور از حدود دو سال پیش دچار رکود و میزان فقر در این کشور به تقریبا ۴۰ درصد رسیده است. نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۱۹ به ۵۰ درصد رسید.
میزان بدهی عمومی این کشور به بیش از ۳۱۱ میلیارد دلار رسیده است که بیش از ۹۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد. این کشور باید ۳۰ میلیارد دلار از بدهیهای خود را تا پایان ماه مارس بازپرداخت کند.
بوئنوس آیر امیدوار است سررسید برخی از وامهای خود را به تاخیر بیاندازد و در عین حال با طلبکاران خصوصی خود برای کاهش مبلغ به توافق برسد. چهارم ماه مارس، دولت آرژانتین اعلام کرد بانکهای سرمایه گذاری اچ اس بی سی، لازارد و بانک آمریکا را کمک به این فرآیند انتخاب کرده است.
آلبرتو فرناندز رئیس جمهور چپ میانه آرژانتین چند روز پیش ضمن ابراز تاسف گفت اقتصاد سال گذشته دچار فروپاشی شد. این شرایط به طور قطع امسال هم ادامه خواهد یافت و من با همه این تنشهای بین المللی نمیدانم که آیا این بحران عمیقتر خواهد شد؟ شرایط جهانی خروج ما از این بحران را دشوارتر میسازد.
همانند سایر بازارهای جهانی که از تبعات ویروس کرونا وحشت زده شدند بازار بورس بوئنوس آیر هم این هفته سقوط کرد.
علاوه بر اینها کاهش قیمت نفت را هم باید در نظر گرفت که د ر اوایل این هفته بدترین کاهش طی ۳۰ سال گذشته را داشت که حدود ۲۵ درصد بود. این کاهش قمیت نتیجه شکست مذاکرات میان تولید کنندگان نفت حاشیه خلیج (فارس) و در راس آنها عربستان سعودی و روسیه برای کاهش تولید بود.
این شرایطی است که نگرانی دولت آلبرتو فرناندز را افزایش میدهد، زیرا آنها بر روی میدان نفتی بزرگ غیر متعارف واکا موئرتا در جنوب این کشور برای احیای اقتصاد خود حساب میکردند.
با این حال ماتیاس کولفاس وزیر تولید آرژانتین اطمینان داد که با وجود بحران منافع تجاری واکا موئرتا دست نخورده باقی میماند.
میدان نفتی واکا موئرتا به مساحت ۳۰ هزار کیلومتر مربع در پاتاگونیا واقع شده است و ۴۳ درصد تولید نفتی این کشور را تشکیل میدهد.
بسیاری از شرکتهای نفتی از جمله غولهایی مانند شل، توتال و شورون در این میدان نفتی مشغول عملیات هستند. از دیدگاه وزارت انرژی آمریکا این میدان نفتی به عنوان دومین ذخیره جهانی گاز شیست در نظر گرفته میشود و به لحاظ نفت شیست در رده چهارم قرار دارد.
به گفته الخاندرو اینستوس از موسسه انرژی آرژانتنی فعالیت واکا موئرتا از سال ۲۰۱۳ آغاز شد و تا کنون تنها ۵ درصد مساحت آن مورد بهره برداری قرار گرفته است. وی هشدار داد این یک توهم است که گمان کنیم این یک بلیط برنده است که اجازه ارز آوری میدهد. واکا موئرتا پتانسیلی دارد که باید در بازارهای رقابتی نشان داده شود.
با این حال این کارشناس در مورد آینده این میدان اطمینان میدهد. وی میگوید این صنعت نگاه طولانی مدت دارد. تصمیمات عمده سرمایه گذاری بر اساس قیمت فعلی هر بشکه نفت ۳۰ دلار یا ۷۰ دلار ماه ژانویه اتخاذ نمیشود. به طور متناقضی تاریک شدن چشم انداز اقتصاد جهانی میتواند برای آرژانتین سودمند باشد.
شرکت هواپیمایی کی ال ام تا دو هزار فرصت شغلی را حذف می کند
شرکت هواپیمایی هلندی کی ال ام اعلام کرد برای مقابله با اثرات همه گیری ویروس کرونا در کنار کاهش هزینههای خود تا ۲ هزار فرصت شغلی را حذف خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، پیتر البرس مدیر عامل کی ال ام اعلام کرد این شرکت که ۳۳ هزار کارمند دارد ساعت کار کارکنان خود را کاهش خواهد داد و پرواز بوئینگهای ۷۴۷ خود را از اول آوریل متوقف خواهد کرد.
البرس در پیامی ویدئویی که در پایگاه اینترنتی این شرکت منتشر شد گفت در ماهها آینده ما هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار فرصت شغلی را حذف خواهیم کرد. این بدان معناست که نه تنها در هفتههای آینده بلکه در ماههای آینده ما همکاران کمتری خواهیم داشت.
وی تاکید کرد این تدابیر در وهله اول شامل کارکنان پاره وقت و افراد نزدیک به زمان بازنشستگی میشود.
این شرکت هواپیمایی هلندی که در سال ۲۰۰۴ با ایر فرانس ادغام شد پیش بینی میکند در ماه مارس ۲۰ درصد پروازهایش و در ماه آوریل ۳۰ درصد آن کاهش یابد. این شرکت پروازهای خود به چین و ایتالیا را که کانونهای اصلی شیوع بیماری در آسیا و اروپا محسوب میشوند متوقف کرد.
ماه گذشته شرکت ایرفرانس – کی ال ام هزینه این همه گیری برای شرکت را ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون یورو در ماه آوریل برآورد کرد.
وحشت حاکم بر بازارهای بورس موجب زیان مالی بسیاری در سطح جهانی شد
این هفته بازارهای مالی در سراسر جهان وحشت را تجربه کردند. وال استریت این هفته بدترین شرایط را از زمان سقوط بورس در اکتبر سال ۱۹۸۷ تجربه کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، اگرچه شاخص سهام بازار بورس نیویورک روز جمعه رشد داشت، اما دهها هزار میلیارد دلار سرمایه به دود تبدیل شد.
گرگوری ولوخین از مرکز بازارهای سرمایه مسکارت میگوید ما پس از آنکه در ده سال گذشته بالا رفتیم به شدت سقوط کردیم. این شرایطی غیر منتظره بود، اما باید گفت بازار بورس سه قدم به جلو رفت و یک گام به عقب بازگشت.
در اینجا به بازندگان بزرگ سقوط بازار سهام اشاره میشود.
افراد بسیار ثروتمند از جمله این بازندگان هستند. میلیاردهایی که دارایی شان را در بازارهای سهام به ویژه در شرکت هاییکه خود اداره میکنند یا اصلیترین سهامداران آن هستند سرمایه گذاری کردند افرادی هستند که بیش از همه زیان دیده اند.
طبق آمار و ارقام منتشر شده از سوی مجله فوربز، جف بزوس به عنوان ثروتمندترین مرد جهان شاهد کاهش سرمایه خود بود که در شرکت آمازون سرمایه گذاری کرد. میزان سرمایه وی از ۱۱۷ میلیارد دلار طی یک هفته به ۱۰۹ میلیارد دلار رسید که با زیان ۸ میلیارد دلاری همراه بود.
ثروت بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت هم طی یک هفته ۵.۳ میلیارد دلار کاهش یافت و از ۱۰۸.۲ میلیارد دلار به ۱۰۳ میلیارد دلار رسید.
برنار آرنو فرانسوی به عنوان سومین فرد ثروتمند جهان نیز طی یک هفته ۱۴ میلیارد دلار از سرمایه خود را از دست داد و ثروتش به ۸۴.۶ میلیارد دلار رسید.
وارن بافت سرمایه گذار آمریکایی که مدیر عامل اجرایی شرکت برکشایر هاتاوی است با شکست شرکتهایی هواپیمایی که شرکتش یکی از سهامداران اصلی آنهاست متحمل زیان سنگینی شد. ثروت وی ۸۱.۶ میلیارد دلار در هفته گذشته به ۷۶.۳ در روز جمعه کاهش یافت.
مارک زاکربرگ هم که یکی از پنج ثروتمند جهان بود طی یک هفته کاهش ۹.۲ میلیارد دلاری ثروت خود بود که در چی کاهش ارزش سهام فیسبوک به ۶۲ میلیارد دلار رسید.
با این حال همه این زیانها مجازی هستند، زیرا ثروتمندان بزرگ اوراق بهادار خود را نفروخته اند و در صورت بهبود بازار میتوانند ثروت از دست رفته خود را بازیابند.
بازنشستگان، بازنشستگاه آینده و حقوق بگیران از دیگر زیان دیدگان هستند.
وحشت در بازارها موجب شده است تعداد زیادی از سرمایه گذاران به داراییهای به اصطلاح ایمن مانند اوراق قرضه و به ویژه اوراق قرضه آمریکایی روی بیاورند.
این هجوم باعث سقوط بازده این اوراق شد که بر قراردادهای متعارف بیمه عمر و بیمه عمر با سالانه متغیر تاثیر میگذارد.
صاحبان پس اندازهای کوچک هم از دیگر قربانیان این شرایط هستند. براساس آخرین نظرسنجی بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۱۶ شمار خانوارهای آمریکایی که به طور مستقیم یا از طریق صندوقها سهام دارند ۵۱.۹ درصد بود. این سرمایهها اغلب بخشی از برنامه پس انداز بازنشستگی است.
صندوقهای بازنشستگی نیز قربانی این وضعیت هستند. ضرر آنها نیز اساسا مجازی است، زیرا اوراق بهادار خود را نمیفروشند و برای طولانی مدت سرمایه گذاری میکنند.
باید تا پایان سه ماهه نخست صبر کرد تا میزان ضررها به خوبی مشخص شود.
بخش سرگرمی و اوقات فرغات هم از این شرایط آسیب میبیند. شرکت دیزنی هم از جمله زیان دیدگان است.