عبدالناصر همتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: هفته پیش رئیس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد تسهیلات ویژه و اضطراری با عنوان؛ آر اف آی؛ به عنوان تسهیلات فوری برای مقابله با کرونا بدون هیچ شرطی در اختیار اعضا قرار میگیرد که از ایران نیز نام برده شد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: واکنش صندوق بین المللی پول به درخواست استفاده ایران از تسهیلات برای مقابله با کرونا میتواند معیاری برای ارزیابی ادعای آنها برای کمک به کشورهای درگیر با این بیماری باشد
رئیس کل بانک مرکزی افزود: مجموع مبلغ این تسهیلات برای کشورها ۵۰ میلیارد دلار است که ایران میتواند از ۵ میلیارد دلار تسهیلات استفاده کند.
وی گفت: من روز جمعه گذشته نامهای به رئیس صندوق بینالمللی پول نوشتم و اعلام شد ما تا به حال از تسهیلات صندوق استفاده نکرده ایم و حالا میخواهیم از ۱۰۰ درصد سهمیه خود استفاده کنیم.
{
وی افزود: منتظر جواب این نامه هستیم که اگر پاسخ مثبت بدهند حدود ۵ میلیارد دلار باید اختصاص یابد که برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا و آثار اقتصادی که دارد میتوانیم به کارگیری کنیم.
همتی گفت: این موضوع ارزیابی خوبی است که ببینیم چقدر در ادعای خودشان صادق هستند و به وعدههای خودشان عمل میکنند.
وی درباره کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا خاطرنشان کرد: هفته گذشته در شورای پول و اعتبار مصوبهای داشتیم که به کسب و کارهایی که آسیب دیدهاند کمک شود تا بتوانند اقساط تسهیلات خود را تا سه ماه به تعویق بیاندازند که در دولت نیز کمیتهای مصادیق را تعیین و به بانک مرکزی اعلام کردند.
وی گفت: در ۱۰ گروه مصادیق این کسب و کارها اعلام شد و دو تقاضای جدید نیز امروز وصول شده که به کمیته دولت منعکس شده است تا به مردم کمک کنیم تا این دوره طی شود و اقتصاد به حالت عادی خود بازگردد.
وی افزود: در خصوص وامهای قرضالحسنه هیچ شرطی گذاشته نشده و بانکها باید دریافت اقساط تسهیلات قرض الحسنه را سه ماه به تعویق بیاندازند.
همتی گفت: این مصوبه لازمالاجراست و بانکهایی که آن را انجام ندهند تخلف کردهاند.
وی افزود: بانکها هم مشکلاتی دارند و ممکن است روی جریان نقدینگی آنها تاثیر بگذارد با این حال حتما اگر دچار مشکل شوند بانک مرکزی پشتیبانی خواهد کرد و منابع مالی را تأمین خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای کارکنان بانکها در خصوص بیماری کرونا گفت: همه توصیهها به شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی انجام شده و مردم هم باید رعایت کنند و با استفاده از روشهای غیر حضوری کمتر به شعب مراجعه کنند.
وی گفت: اختیار کامل به بانکها داده شده تا کارکنان بانکی به صورت شیفتی یا کشیک باشند تا کمتر در معرض این بیماری قرار گیرند با این حال متاسفانه تا کنون ۱۷ نفر ازکارکنان بانکی به خاطر این ویروس جان خود را از دست داده اند و برخی نیز در قرنطینه هستند.