دکتر کیانوش جهانپور در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۰۰۷۵ نفر افزایش یافت.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهبود و ترخیص ۳۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ خبرداد و گفت: از روز گذشته تا کنون ۱۰۷۵ بیمار جدید مبتلا به این ویروس شناسایی شدند.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۲۹ مورد رسید.
آقای جهانپور موارد جدید شناسایی بیماران کووید ۱۹ در کشور را به تفکیک استانها به شرح زیر اعلام کرد:
♦️تهران: ۳۰۳
♦️قم: ۴۲
♦️گیلان: ۸۴
♦️اصفهان: ۴
♦️البرز: ۷۴
♦️مازندران: ۷۹
♦️مرکزی: ۸۸
♦️قزوین: ۴۲
♦️سمنان: ۴۰
♦️گلستان: ۲۵
♦️خراسان رضوی: ۲۹
♦️فارس: ۲۹
♦️لرستان: ۲۵
♦️آذربایجان شرقی: ۷
♦️خوزستان: ۳۱
♦️یزد: ۲۱
♦️زنجان: ۱۷
♦️کردستان: ۹
♦️اردبیل: ۱۴
♦️کرمانشاه: ۲۰
♦️کرمان: ۷
♦️همدان: ۱۲
♦️سیستان و بلوچستان: ۶
♦️هرمزگان: ۰
♦️خراسان جنوبی: ۱۲
♦️خراسان شمالی: ۰
♦️چهارمحال و بختیاری: ۱۱
♦️ایلام: ۷
♦️آذربایجان غربی: ۱۹
♦️کهگیلویه و بویراحمد: ۱۵
♦️بوشهر: ۳
دلالی، معضل قدیمی تهیه دارو
دکتر کیانوش جهانپور درباره اینکه گفته شده داروهایی برای آنفلوآنزا درنظر گرفته شده درحالی که با مراجعه به داروخانهها مطرح میشود که این دارو وجود ندارد، اما همان دارو در بیرون از داروخانه توسط دلالان دارو به فروش میرسد، پاسخ گفت: این مشکلی قدیمی است و در کشور ما وجود دارد و حالا افراد مختلفی حتی بدون تجویز برای پیشگیری و یا برداشتهای شخصی خودشان، شروع به تجویز دارو و آن را حتی انبار نیز میکنند.
وی افزود: متاسفانه به محض اینکه درخصوص یک کالایی صحبت میشود بلافاصله آن کالا در بازار غیررسمی، حتی با چند برابر قیمت وجود دارد و مردم هم به سمت این بازارهای غیررسمی هجوم پیدا و آن دارو را تهیه میکنند. قاعدتا تا تقاضا وجود دارد، عرضه هم متوقف نخواهد شد.
آقای جهانپور با بیان اینکه در پروتکل سرپایی، دو مورد دارو قید شده است که با تشخیص و یا تجویز پزشکان متخصص، عفونی، داخلی یا رشتههای مرتبط ریه، این داروها در اختیار داروخانههای منتخب قرار گرفت، تاکید کرد: تقریبا پوشش این داروها کامل است و در موارد دیگر هم اولویت با بیمارانی است که در بیمارستان بستری هستند، چون دارویی که ذکر شد (آنفلوانزا)، جزو پروتکل چهار داروی بیماران بستری است و باتوجه به اینکه بسیج عمومی سلامت بیش از دو هزار مرکز خدمات سلامت در سراسر کشور دارد که بهطور روزانه ۱۶ ساعت فعالیت دارند، افراد مظنون به ابتلا را مورد واکاوی، بررسی و معاینه قرار میدهند و در صورت نیاز، دارو در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: افرادی هم که مشکوک به ابتلا باشند باید به بیمارستان ارجاع داده شوند و بازهم در بیمارستان در صورت تشخیص، بستری میشوند و تحت نظر قرار میگیرند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه از طریق نظام بهداشتی و سامانه سلامت، نیاز افراد مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: افرادی که احتمال ابتلا به ویروس را دارند و یا شکایتی دارند در سامانه سلامت مراجعه کنند و این سامانه تنها سامانه وزارت بهداشت است که افرادی که در آن ثبت نام کنند اطلاعات آنها در پرونده الکترونیکی سلامت درج میشود و قابل پیگیری است و با آنها در صورت نیاز تماس گرفته میشود تا بررسیهای بیشتر برای سلامت آنها شکل گیرد.
آقای جهانپور همچنین درباره اینکه برخی از بیمارستانها برای درمان بیماران کرونا، پول دریافت میکنند درحالیکه وزارت بهداشت این موضوع را ممنوع اعلام کرده است، پاسخ گفت: باید در ابتدا نام آن بیمارستان مشخص باشد و بیمارانی که ابتلای آنها به کووید ۱۹ تایید شده باشد هزینه هایشان از محل منابعشان تخصیص پیدا میکند، اما ممکن است فردی به عنوان محتمل یا مشکوک و یا مظنون به ابتلا به بیماری مراجعه کرده باشد و هیچ وقت بستری نشود و یا اگر بستری هم شده باشد، تشخیص آن قطعی نباشد و مثل هر بیمار دیگری شاید با علایم شبیه آنفولانزا مراجعه کرده باشد که باید هزینهای را پرداخت کند و یا بخشی از آن را بیمه پوشش دهد و بخش دیگری از هزینه را هم خود فرد پرداخت کند.
وی افزود: باید برای این دو موضوع، تفاوت قائل شد و صرفا با اطلاع به اینکه کرونا داریم و یا با احتمال به کرونا به بیمارستان مراجعه کنیم و هر نوع خدمتی را به عنوان رایگان تلقی کنیم، چنین موضوعی وجود نخواهد داشت.