>>> بسته پیشین خبرهای اقتصادی شیوع کرونا در جهان>>>
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ادامه سقوط ارزش سهام در بازارهای مالی بین المللی و کاهش بیش از دو درصدی بهای نفت از مهمترین اخبار اقتصادی پیامدهای بین المللی شیوع ویروس کرونا است.
سقوط سهام بورسهای جهان
با تشدید شیوع ویروس کرونا و نگرانیها در مورد رکود جهانی، شاخص سهام بورس توکیو روز جمعه ۶/۰۸ درصد سقوط کرد.
کاهش ارزش سهام در بورس استکهلم به ۱۰ درصد رسید
کاهش ارزش سهام در بورس استکهلم که بامداد امروز ۵ درصد بود، در طول روز افزایش یافت و به بیش از ۱۰ درصد رسید.
کارشناسان کاهش شدید ارزش سهام در بورس استکهلم را ناشی از تصمیم بانک مرکزی اروپا مبنی بر ثابت نگاه داشتن نرخ بهره و نیز کاهش ارزش سهام در ایالات متحده دانستند که به تعطیل بورس نیویورک به علت سقوط کم سابقهی ارزش اوراق بهادار انجامید.
بورس کشورهای دیگر اروپایی نیز همانند بورس استکهلم کاهش چشمگیری نشان میدهد.
ارزش سهام برای نمونه در بورس فرانکفورت بیش از هشت درصد و در بورس لندن بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است.
سقوط ۴۸ میلیارد دلاری بازارهای مالی در امارات عربی متحده
تلویزیون المیادین: بازارهای مالی در امارات از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۴۸ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داده اند.
بورس دوبی در این مدت بیش از ۲۱ میلیارد دلار و بورس ابوظبی هم حدود ۲۷ و نیم میلیارد دلار از ارزش خود را از ابتدای سال تا کنون از دست داده اند.
-راشاتودی:شاخص سهام آمریکا به پایینترین حد در یک دهه گذشته رسید. برخی کارشناسان اقتصادی میگویند این تازه شروع ماجراست.
پیتر شیف مدیر اجرایی شرکت سرمایه گذاری یورو پاسیفیک کپیتال در این باره گفت: این آغاز بزرگترین بحران اقتصادی در تاریخ آمریکاست. بحران اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۰۸ در مقایسه با بحران فعلی، ناچیز به نظر میرسد.
جفری تاکر کارشناس موسسه آمریکایی تحقیقات اقتصادی هم گفت: آمار و ارقام موجود، چشم انداز تاریکی به ما میدهند.
پیتر شیف افزود: بحث من ویروس کرونا نیست. این بیماری در نهایت کنترل میشود، اما به اقتصاد آمریکا خسارت وارد شده است. اگر ویروس کرونا هم نبود، موضوع دیگری بازارهای سهام و اقتصاد آمریکا را دستخوش نوسان میکرد. این شرایط اکنون حول موضوع کرونا خود را توجیه میکند.
بهای نفت در پایان معاملات روز پنجشنبه تحت تاثیر چشم اندازهای اقتصادی که در حال وخیمتر شدن است، دوباره کاهش یافت.
این در شرایطی است که ویروس جدید کووید-نوزده (Covid-۱۹)، همه گیر اعلام شده و آمریکا نیز مقررات سفت و سختی برای جلوگیری از ورود آن به خاک کشور به اجرا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود، برای تحویل در ماه مه با هفت و دو صدم درصد معادل دو دلار و ۵۷ سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۳ دلار و ۲۲ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه آوریل با چهار و نیم درصد معادل یک دلار و ۴۸ سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۱ دلار و ۵۰ سنت رسید.
قیمتهای نفت حدود چهار درصد در بازار آسیا افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، قیمتهای نفت حدود چهار درصد در بازار آسیا افزایش یافت.
کاهش بی سابقه شاخص بورس میلان
خبرگزاری فرانسه از رم از سقوط ۱۶/۹۲ درصدی شاخص بورس میلان خبر داد. این بیشترین کاهش شاخص بورس میلان است.
بازارهای آمریکا-آلمان، آمریکا-فرانسه و آمریکا-ایتالیا با ضربات سنگینی مواجه میشوند
به گزارش خبرگزاری رویترز، انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (یاتا) اعلام کرد، تاثیرات اقتصادی اقدامات مسافرتی آمریکا «گسترده» خواهد بود و فشار عظیمی بر شرکتهای هواپیمایی وارد خواهد کرد، بازارهای آمریکا-آلمان، آمریکا-فرانسه و آمریکا-ایتالیا سنگینترین ضربات را دریافت خواهند کرد.
سقوط آزاد شاخص بورس لندن
خبرگزاری فرانس از لندن از سقوط بیش از ۱۰ درصدی شاخص بورس لندن خبر داد.
سقوط بورسهای آسیا و آمریکا در پی اظهارات ترامپ
در پی اظهارات ترامپ درباره اقدامات دولت آمریکا برای مقابله با ویروس جدید کرونا, ارزش سهام دربازارهای بورس آسیا و آمریکا به شدت افت کرد.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: در آسیا، ارزش شاخص نیکی بورس توکیو ۳/۱۳ درصد، ارزش شاخص کاسپی در بورس سئول ۳/۰۶ درصد و ارزش شاخص هنگ سنگ در بورس هنگ کنگ ۳/۳۷ درصد ریزش داشت.
اما به علت امیدواریهایی که در مورد بهبود اقتصادی چین به وجود آمده است دامنه ریزش در بورس شانگهای محدود بود و شاخص ترکیبی این بورس فقط ۱/۴۲ درصد افت کرد.
بورس وال استریت (نیویورک) هم چهارشنبه شب برای دومین بار از زمان شروع بحران فعلی به شدت ریزش کرد به طوری که ارزش شاخص داوجونز ۵/۸۶ درصد، شاخص اس اند پی ۴/۸۹ درصد و شاخص نزدک ۴/۷۰ درصد افت داشت.
از زمان بروز بحران ویروس کرونا شاخص داو جونز بیش از ۲۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.
, اقتصاددانان آمریکا پیش بینی میکنند در آینده باز هم شاهد افت شدید داو جونز خواهیم بود. انتظار میرود در اروپا هم شاهد افت شدید ارزش سهام بازارهای بورس باشیم.
همه اینها ناشی از اظهارات ترامپ درباره تدابیر دولت آمریکا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، است. ترامپ حمایتهایی مالی را به ویژه برای کمک به شرکتهای کوچک اعلام کرد. اما اینها هنوز قطعی نیست، چون بیشتر این کمکها باید در کنگره به بحث گذاشته شود. ترامپ همچنین با تعلیق پروازهای اروپا به آمریکا، ورود مسافران اروپایی را به آمریکا ممنوع کرد.
بانک مرکزی اروپا وام های هدفمند به شرکتها می دهد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، بانک مرکزی اروپا اعلام کرد وامهای هدفمند با سود پایین به شرکتهای کوچک و متوسط که با پیامدهای شیوع کرونا مواجه شده اند، خواهد داد.
کاهش شاخص بورس پاریس
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، سقوط شاخص بورس پاریس سرعت گرفت و روز پنجشنبه نزدیک به هشت درصد تنزل یافت.
سقوط آزاد بورس استرالیا
-به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاخص سهام در بورس استرالیا ۷/۴ درصد سقوط کرد که بیشترین افت یک روزه از سال ۲۰۰۸ تاکنون است.
-در پی شیوع ویروس جدید کرونا، دولت استرالیا از طرح رونق اقتصادی ۱۱ میلیارد دلاری خبر داد.
افت ۵/۱۱ درصدی شاخص بورس پاریس
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاخص سهام بورس پاریس در اولین ساعات فعالیت خود در روز پنجشنبه ۵/۱۱ درصد کاهش یافت.
کاهش بیش از دو درصدی بهای نفت در بازارهای جهانی
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ در پی سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص شیوع ویروس کرونا، قیمت های نفت بیش از دو درصد کاهش یافت.
کاهش شاخص بورس عربستان، دبی و ابوظبی
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاخص بورس عربستان سعودی در روز پنجشنبه ۴/۱۱ درصد و شاخص بورسهای دبی و ابوظبی به ترتیب ۷/۷۹ و ۶/۴۵ درصد کاهش یافتند.
تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد انگلیس
کاهش قیمت نفت در بازار آسیا
قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) در پایان معاملات روز پنجشنبه آسیا به شدت کاهش یافت.
اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، مبنی بر به حالت تعلیق در آمدن همه سفرها میان اروپا و آمریکا به مدت ۳۰ روز در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، در بازار داد وستدهای تحویل آتی آسیا، قیمت بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه آوریل با دو دلار و هفت سنت معادل شش و ۲۸ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۰ دلار و ۹۱ سنت رسید.
قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود هم در معاملات امروز این بازار با دو دلار و ۱۶ سنت معادل شش و چهار صدم درصد کاهش به ۳۳ دلار و ۶۳ سنت رسید.
اما به طور کلی دو عامل یعنی شیوع ویروس کرونا در برخی از کشورهای جهان و ناتوانی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش به ویژه روسیه در رسیدن به توافقی برای محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی علتهای اصلی کاهش قیمت نفت در بازار جهانی هستند.
قیمت بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) در پایان معاملات روز دوشنبه همین هفته به حدود ۳۰ دلار هر بشکه رسید که حدود ۲۵ درصد کاهش را نشان میدهد. علت این کاهش شدید شکست مذاکرات کشورهای حوزه خلیج (فارس) و در راس آنها عربستان سعودی در رسیدن به توافقی با روسیه برای کاهش بیشتر تولید نفت بوده است.
هر چند که روسیه روز سه شنبه تا حدودی از خود روی باز نشان داد. اقدامی که راه را برای توافقی جهانی برای محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی فراهم میکند.
روز چهارشنبه نیز بعد از آنکه آرامکو اعلام کرد در نظر دارد تولید خود را افزایش دهد قیمتها دوباره رو به کاهش گذاشت.
همانطور که گفته شد شیوع ویروس کرونا در برخی از کشورهای جهان در کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
استفن اینس از شرکت کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایه گذاری آکسی کورپ در این باره میگوید اگر روسیه و عربستان نتوانند اختلافات خود را با مذاکرات و رایزنیها حل کنند معلوم نیست چه اتفاقی خواهد افتاد.