آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹
خبرنگاران دفاتر صدا و سیما از بحران کرونا میگویند
مردم چین ۲۶ تن وسایل پزشکی، لباس محافظ، دستکش، کلاه و ماسک برای مقابله با ویروس کرونا به مردم ایران اهدا کردند.
چین
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از پکن، به زودی بیش از ۲۶ تن تجهیزات پزشکی شامل لباس محافظ پزشکی، دستکش کلاه ماسک پزشکی از کشور چین برای کمک به کشورمان ارسال خواهد شدهمچنین ۵ هزار کیت تشخیص بیماری کرونا به همراه این تجهیزات ارسال میشود.
خبرنگار صدا و سیما از پکن
افزایش شمار تلفات ریزش هتل به ۲۶ نفر
بنا بر اعلام رسانههای دولتی چین، شمار قربانیان فروریختن هتلی که محل قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا بود، روز چهارشنبه به ۲۶ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، خبرگزاری رسمی "چین نوول Chine nouvelle" اعلام کرد از ۷۱ نفری که در حادثه روز شنبه و هنگام وقوع فاجعه گرفتار شدند، دهها نفر زنده از زیر آوار بیرون کشیده شدند، با این حال هنوز سه نفر زیر آوارها هستند.
هتل "شینجیا" در شهر ساحلی کوآنژو در استان فوجیان در شرق چین شامگاه شنبه به دلایل نامعلومی فرو ریخت.
به گزارش خبرگزاری رسمی چین، بعد از ظهر سه شنبه یکی از افرادی که ۶۹ ساعت زیر آوارهای این هتل مانده بود، زنده بیرون کشیده شد.
این ساختمان در روزهای اخیر به محل نگهداری و قرنطینه افرادی تبدیل شد که با افراد آلوده به ویروس جدید کرونا در ارتباط بودند.
به گزارش روزنامه محلی کوآنژو، نتیجه آزمایش همه ساکنان این هتل در خصوص بیماری کووید-۱۹ (Covid-۱۹) منفی بود.
وزارت موقعیتهای اضطراری چین روز سه شنبه اعلام کرد: "این ساختمان به صورت غیرقانونی ساخته شده و بارها مقررات را نقض کرده بود".
نوسازی طبقه اول این هتل بیست و پنجم ژانویه آغاز شده بود.
کارگران که روز شنبه مشغول به کار بودند، اندکی پیش از سقوط ساختمان تغییر شکل یکی از ستونها را به مالک این هتل گزارش داده بودند. قرار است در تحقیقات درباره فروریختن این هتل مشخص شود آیا این حادثه ناشی از کارهای مرمت و نوسازی بوده است یا به مشکل ساختاری اولیه مربوط میشود.
سوریه
موردی از ابتلا به کرونا در سوریه گزارش نشده است
وزیر بهداشت سوریه تاکید کرد تا کنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی نشده است.
به نوشته پایگاه اینترنتی الوطن سوریه، نزار یازجی در کنفرانسی خبری اعلام کرد تا به امروز موردی از ابتلا به ویروس کرونا در سوریه شناسایی نشده است و هرگونه مورد مشکوک برای معاینه به آزمایشگاههایی منتقل میشود که از لوازم مورد نیاز بهرهمند باشند.
وی افزود: وزارت بهداشت سوریه از زمان اعلام شیوع ویروس کرونا در چین تدابیر و اقدامات پیشگیرانه لازم را در مرزها و فرودگاهها اتخاذ کرد تا از سلامت افرادی که به کشور سوریه میآیند اطمینان حاصل کند. در همین ارتباط یک مرکز بهداشت نیز در منطقه الدویر در ریف دمشق تجهیز شده است.
یازجی گفت: این وزارتخانه با همکاری سازمان جهانی بهداشت، آزمایشگاهی را به همه امکانات لازم برای گرفتن آزمایش از افراد مشکوک به ابتلا به ویروس مجهز کرده است ضمن آنکه ۱۱۲۶ مرکز بهداشتی مجهز در سوریه نیز برای رصد کردن بیماریهای مسری وجود دارد.
وزیر بهداشت سوریه خاطر نشان کرد چندین اتاق قرنطینه و ایزوله نیز در درمانگاههای بهداشت و وزارت آموزش عالی و مدیریت خدمات پزشکی برای افراد مشکوک در نظر گرفته شده و از درمانگاههای خصوصی نیز خواسته شده است چنین اتاقهای مشابهی را در نظر بگیرند. وی افزود وزارت بهداشت تنها نهاد رسمی است که اعلام مشاهده هرگونه مورد مشکوک را بر عهده خواهد داشت.
تعطیلی مدارس به جلوگیری از شیوع کرونا بسیار کمک میکند
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد تعطیلی مدارس به منظور محافظت از خود دانش آموزان صورت نمیگیرد بلکه به منظور جلوگیری از انتقال ویروس از کودکان به والدین و خویشاوندان مسن است که در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر هستند.
الیزابت کوهن خبرنگار پزشکی شبکه تلویزیونی سی ان ان همچنین گفت تعطیلی مدارس اقدامی در راستای پیشگیری از شیوع ویروس در جامعه است نه برای محافظت از خود دانش آموزان.
سایر کشورهای جهان
آرژانتین مسافرانی که در معرض کرونا قرار داشتند را قرنطینه میکند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوئنس آیرس، آرژانتین اعلام کرد مسافران کشورهایی را که در معرض ویروس کرونا قرار دارند قرنطینه میکند.
اختصاص یک میلیارد دلار برای حمایت اقتصادی در کانادا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اوتاوا، کانادا از اختصاص یک میلیارد دلار کانادا برای حمایت اقتصادی در پی شیوع کرونا خبر داد.
همه پروازهای بین المللی از کویت و به مقصد این کشور لغو میشود
شبکه الجزیره گزارش داد: در پی گسترش ویروس کرونا، همه پروازهای بین المللی از کویت به خارج و همچنین به مقصد فرودگاه بین المللی این کشور از روز جمعه تا اطلاع بعدی لغو خواهد شد.
هیئت وزیران کویت سازمانها و مراکز دولتی را تا پایان ماه تعطیل کرد. همچنین همه باشگاهها و مراکز درمانی خصوصی در این کشور تعطیل شدند.
پنچ هزار نفر در مالزی مشکوک به ابتلا به کرونا هستند
به گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، وزارت بهداشت مالزی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: مقامات مالزی در حال ردیابی حدود پنج هزار شهروند در سراسر کشور هستند که گمان میرود به علت شرکت در یک مراسم مذهبی در حومه کوالالامپور پایتخت مالزی در معرض ویروس کرونا قرار گرفته باشند.
وزارت بهداشت مالزی در بیانیهای در این باره اعلام کرد که ردیابی افراد پس از آن آغاز شد که برونئی- کشور همسایه- در روز سه شنبه نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرد که مرد ۵۳ سالهای بود که بین ۲۷ فوریه تا اول مارس در همان مراسم در داخل مسجد شرکت کرده بود.
نور هشام عبدالله، سخنگوی این وزارتخانه گفت: بر اساس اطلاعات اولیه، حدود ده هزار نفر از چندین کشور از جمله مالزی در آن مراسم شرکت کرده بودند.
وی افزود: وزارت بهداشت از همه کسانی که در این مراسم حضور داشتند میخواهد با مقامات بهداشتی همکاری کنند تا مطمئن شوند که کووید ۱۹ (ویروس کرونا) همچنان در جوامع آنها گسترش نیافته باشد.
مالزی امروز چهارشنبه ۲۰ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داد و آمار کل مبتلایان در این کشور به ۱۴۹ مورد رسید.
کابینه جدید به ریاست محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی که اولین جلسه خود را پیشتر در همان روز برگزار کرده بود، به دلیل
وزیر بهداشت مالزی گفت: مالزیاییهایی که از ایتالیا و کره جنوبی باز میگردند، باید به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
شمار مبتلایان به کرونا در لبنان به ۶۸ نفر افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان با ۷ مورد جدید ابتلا به ۶۸ نفر رسید.
تعداد مبتلایان به کرونا در ژاپن به ۵۸۵ تن رسید
به گزارش خبرگزاری شینهوا، وزارت بهداشت و مقامات محلی در ژاپن روز چهارشنبه گفتند: شمار افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند تا ساعت ۶ بعد از ظهر به وقت محلی، به ۵۸۵ تن رسید.
براساس گزارش وزارت بهداشت ژاپن، آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری عفونی تنفسی به ۳۱ تن رسیده است، در این ارقام، تعداد کسانی که بر اثر ویروس کرونا در کشتی کروز دایموند پرینسس جان خود را از داده اند، نیز لحاظ شده است. این کشتی در نزدیکی توکیو پایتخت ژاپن قرنطینه شده است.
از ۵۸۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ژاپن، بیشترین تعداد مربوط به هوکایدو است که ۱۱۸ مورد ابتلا به این ویروس در این منطقه وجود دارد و در آنجا وضعیت اضطراری اعلام شده است.
در ضمن، در جدیدترین آماری که مقامات وزارت بهداشت و مقامات محلی گزارش کرده اند، استان آیچی ۹۹ مورد، اوساکا ۷۳ مورد، توکیو ۶۷ مورد، کاناگاوا ۴۴ مورد و استان هویگو ۳۱ مورد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ گزارش داده اند.
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد: وضعیت ۳۱ بیمار وخیم است؛ دستگاه تنفس مصنوعی به آنها وصل شده است و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفته اند. تاکنون در مجموع، ۴۲۷ تن بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند.
چرا کشورهای منطقه نمیتوانند ویروس کرونا را مهار کنند؟
جروزالم پست نوشت: با وجود ثروت کشورهای حوزه خلیج فارس، درگیر بودن آنها در جنگهایی مثل جنگ یمن، ورود غیرقانونی مهاجران و مسائل دیگر موجب شده است که نتوانند جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیرند.
این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم ست فرانتزمن نوشت: کشورهای حوزه خلیج فارس ثروتمندترین سرانهها در جهان را دارند با جمعیتهای کم و تعداد زیادی کارگران خارجی. آنها سالها به پیشرفتهای خود در زمینه فن آوریهای پیشرفته و تجارب خود در زمینه ایجاد شهرهای آرمانی افتخار کرده و برای آن تبلیغ کرده اند.
این کشورها با وجود تعداد روز افزون دانشگاههای غربی، گالریهای هنری، قطارها، مراکز خرید بزرگ، آکواریومها و حتی پیستهای اسکی، به نظر میرسید که به خوبی بتوانند با یک ویروس مبارزه کنند. اما تا کنون موارد آلودگی به این ویروس در این کشورها در حال افزایش است.
امارات میگوید ۱۵ مورد جدید ویروس کرونا در ۱۱ مارس (۲۱ اسفند) شناسایی و قرنطینه کرده است. اکنون ۷۴ مورد ابتلا به کرونا دراین کشور وجود دارد. بحرین با جمعیت فقط ۴/۱ میلیون نفر ۱۱۰ مورد ابتلا به این ویروس دارد و تبدیل به یکی از بالاترین آمار ابتلا به این ویروس شده است. کویت ۶۹ مورد ابتلا دارد. این کشور نیز یکی از کشورها با تعداد بالای آلودگی به این ویروس است. قطر پس از چندین هفته بدون هیچ نشانهای از وجود این ویروس اکنون ۲۴ مورد آلودگی دارد و از روز دوشنبه ۶ مورد جدید به آن اضافه شده است. این کشور فقط سه شنبه گذشته ۸ مورد جدید اعلام کرد.
کشورهای بزرگتر در منطقه خلیج فارس مانند عربستان سعودی اقدامات احتیاطی شدیدی را اتخاذ کرده اند، مرزهای خود را به روی زائران بسته و منطقه القطیف را که چندین مورد ویروس کرونا در میان اقلیت شیعه آن شناسایی شده قرنطینه کرده است.
با لغو پروازها و بسته شدن مرزها سرعت شیوع این ویرس احتمالا کاهش مییابد. اما به نظر میرسد که منشاء ویروس در کشور امارات جای دیگری بوده است.
کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل اینکه بخشی از یک مرکز جهانی فرودگاهی هستند، میلیاردها دلار به دلیل این بحران متضرر میشوند. آنها همچنین محل برگزاری مسابقات ورزشی و فستیوالهای مختلفی هستند که بسیاری از آنها لغو شده است.
ارزش سهام شرکتهای هواپیمایی این کشورها در حال کاهش است، زیرا سفر هوایی به طور بی سابقهای در بحبوحه این بحران کاهش یافته است.
این سوال که چرا کشورهای حوزه خلیج فارس هنوز موارد جدیدی از این ویروس را شناسایی میکنند جای نگرانی دارد. یکی از دلایل آن این است که برخی از کشورها مانند یمن که در این شبه جزیره هستند در حالت جنگی به سر میبرند و در نتیجه مقامات بهداشتی آنها نمیتوانند این ویروس را کنترل کنند. عربستان سعودی و امارات هر دو در یمن درگیر هستند و مهاجران نیز بدون مجوز از مرزها عبور میکنند.
حضور صدها هزار کارگری که اغلب از آنها سوء استفاده شده و حقوقی به آنها پرداخت نمیشود در سراسر منطقه خلیج فارس تحت بررسی متخصصان بهداشت و سلامت قرار نگرفته اند. وجود این افراد که در حاشیه قرار گرفته اند و بعضاً مانند بردگان با آنها رفتار میشود، نیز این نگرانی را ایجاد میکند که آیا مقامات میدانند که این ویروس ممکن است چه تاثیری بر کارگران داخلی و کارگران بدون مجوز بگذارد یا خیر.
تعطیلی مدارس و دانشگاهها در کیف برای مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کیف، براساس دستورالعمل امروز شهردار کیف پایتخت اوکراین از فردا ۱۲ مارس ۲۰۲۰ کلیه مهدکودک ها، مدارس و دانشگاهها، سینماها، مراکز خرید و ورزشگاهها برای قرنطینه بسته خواهد شد.
۶۱۳ مبتلا به کرونا در سوئیس
پاتریک ماتیس مدیر بخش مدیریت بحران سوئیس امروز در نشستی مطبوعاتی گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوئیس به ۶۱۳ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، تاکنون در سوییس سه نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در ایالتهای وات؛ باسل لند و تسین جان خود را از دست داده اند. در طی بیست و چهار ساعت گذشت ۱۳۷ تن به این ویروس مبتلا شده اند. در سراسر سوئیس مراسم با حضور هزار نفر ممنوع اعلام شده است.
مدیر بخش مدیریت بحران سوئیس از مردم این کشور خواست به ویژه از گروههایی که با خطر ابتلا به این ویروس روبرو هستند حفاظت بیشتر شود.
به گفته این مقام سوئیسی؛ در صورت موثر بودن همه اقدامات اتخاذ شده در سوئیس؛ پیش بینی میشود تا اواخر ماه می شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر مالت از ممنوعیت سفرها از سوئیس، آلمان و اسپانیا در پی شیوع کرونا خبر داد.
تایید نخستین موارد آلودگی در هندوراس
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت هندرواس از آلودگی دو نفر به ویروس کرونا خبر داد.
نخستین قربانی ویروس کرونا در بلغارستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت بلغارستان از اولین مرگ بر اثر آلودگی به ویروس کرونا خبر داد.
نخستین قربانی ویروس کرونا در آلبانی
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت آلبانی از جان باختن زنی ۷۳ ساله به عنوان اولین قربانی ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
لغو رزمایش ناتو در نروژ
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلو، نروژ رزمایش ناتو موسوم به واکنش سرد Cold Response را در پی شیوع ویروس کرونا لغو کرد.
خبرگزاری فرانسه از بوگوتا گزارش داد کلمبیا افرادی را که از چین، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا میآیند، قرنطینه میکند.
آمریکا
با وجود توصیههای بهداشتی، ترامپ همچنان با دیگران دست میدهد
روزنامه ایندیپندنت در مقالهای به قلم زویی تدمن نوشت: با وجود توصیههای رسمی برای خودداری از دست دادن با دیگران به علت شیوع ویروس کرونا که به شکل ویژهای افراد مسنتر را در معرض خطر قرار میدهد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با جمعی از طرفدارانش دست داده است.
رئیس جمهور ۷۳ ساله آمریکا پس از نشستن هواپیمایش در فلوریدا با جمعی از طرفدارانش تماس فیزیکی داشته است.
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا گفته است وی و رئیس جمهور با وجود توصیههای مقامات دست دادن به دیگران را متوقف نخواهند کرد.
وی گفت" همانطور که رئیس جمهور گفته است، در ملاقاتهای کاری، به هر کس که تمایل داشته باشد با شما دست بدهد، باید دست داد. رئیس جمهور این کار را انجام خواهد داد و من هم همین کار را میکنم. "
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا به مردم توصیه کرده است به منظور جلوگیری از گسترش و یا مبتلا شدن به این ویروس از دست دادن با یکدیگر خودداری کنند. تا کنون ۹۵۰ نفر در سراسر امریکا به این ویروس مبتلا شده اند و ۳۰ نفر هم جان خود را از دست داده اند.
این نهاد از سالمندان –که با خطر بیشتری برای ابتلای به این ویروس مواجه اند- درخواست کرده است برای جلوگیری از ابتلا به کوید ۱۹ تدابیر احتیاطی و بهداشتی بیشتری اتخاذ کنند.
ترامپ- که پیشتر خود را یک گرامافون توصیف کرده بود- با وجود شیوع گسترده این ویروس در آمریکا همچنان با مردم دست میدهد. به عنوان مثال وی زمانی که برای شرکت در یک رویداد جمع آوری کمکهای مالی برای تبلیغات انتخاباتی به فلوریدا رفته بود، با جمعی از طرفدارانش که منتظر ورود وی بودند، دست داد.
رئیس جمهور همچنین با رئیس یک کنفرانس محافظه کار که بر اساس گزارشها با یکی از افراد مبتلا شده به این ویروس تماس داشته است هم دست داده است.
یک خبرنگار فاکس نیوز از یکی از همکارانش یعنی سین هانتی درخواست کرده است که از ترامپ بخواهد به خاطر کشور احوالپرسیهای فیزیکی را متوقف کند.
رئیس جمهور آمریکا اوایل این هفته و پس از اعلام خبر در تماس بودن چند نفر از اعضای کنگره با یک فرد مبتلا به ویروس کرونا در کفنرانس سی پک (کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران) گفته بود که هیچ مشکلی برای انجام دادن آزمایش کرونا ندارد.
داگ کولینز- که ترامپ با وی هفته گذشته دست داده بود- از جمله سیاستمدارانی است که پس از مشخص شدن این موضوع که درمعرض ویروس کرونا قرار گرفته، خودش را قرنطینه کرده است.
تد کروز نیز گفته است پس از این که در آن کنفرانس با کسی که آزمایش کوید ۱۹ وی مثبت بوده، تماس داشته است، در تگزاس در منزل میماند.
رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه تلاش کرد به مردم امریکا درباره این ویروس اطمینان بدهد و گفت" آرامش خود را حفظ کنید. این ویروس از بین خواهد رفت. فقط آرامش خود را حفظ کنید. "
تا کنون ویروس بیش از ۱۱۰ هزار نفر را در سراسر دنیا درگیر کرده است. در پایان سال گذشته برای نخستین بار این ویروس در شهر ووهان چین مشاهد شد.
نزدیک به ۴۳۰۰ نفر بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند.
آمریکا تصمیم دارد وابستگی شدید دارویی خود را به چین کاهش دهد
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا میگوید به چین برای داروهای حیاتی به شدت وابسته است. اما مشخص نیست که واشنگتن تا چه اندازه میتواند زنجیره تامین جهانی را اصلاح کند.
شیوع جهانی ویروس کرونا تلاشهای دولت ترامپ را برای ترغیب کردن تعداد بیشتری از کارخانهها برای تولید دارو و کاهش وابستگی دارویی و محصولات پزشکی آمریکا به چین تشدید کرده است.
به گفته افراد مطلع از این تلاشهای دولت آمریکا، این تلاشها عبارتند از تلاش پیتر ناوارو مشاور تجاری کاخ سفید برای سختگیرانهتر کردن قوانین برای خرید کالاهای آمریکایی است که بر اساس آن آژانسهای فدرال موظف شده اند تنها کالاهای دارویی و بهداشتی ساخت آمریکا را خریداری کنند.
دولت آمریکا سرگرم تهیه دستور اجرایی بوده است که انتظار میرود در روزهای آینده منتشر شود. با انتشار این دستور اجرایی همه راههای گریزی که اجازه میداد دولت دارو، ماسک، ونتیلاتور (دستگاه اکسیژن) و دیگر کالاهای پزشکی را از شرکتهای خارجی خریداری کند، مسدود خواهند شد. امید میرود این افزایش درخواست دولت برای داروها و محصولات پزشکی ساخت آمریکا به شرکتها انگیزه بدهد محصولات خود را بیشتر در آمریکا تولید کنند نه در چین.
این افراد مطلع همچنین گفتند برای کمک به تسهیل این تولیدات، کاخ سفید همچنین تلاش میکند فرایندههای قانونی صدور مجوزها را برای محصولات ساخت آمریکا تسهیل کنند و جزئیات بیشتری برای برچسب گذاری محصولاتی که در خارج از آمریکا تولید میشوند، در نظر بگیرند.
ناوارو در مصاحبهای گفت" چین تلاش کرده است بر همه ویژگیهای زنجیره تامین از طریق اقدامات تجاری ناعادلانه تسلط پیدا کند. چین پیشتر با اعمال سیاستهای ناعادلانهای همچون اعطای یارانههای دولتی بسیار و استفاده از نیروی کار بسیار ارزان بر دیگر بخشهای تجاری تسلط پیدا کرده است. همانطور که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است، چیزی که نیاز داریم این است که آن مشاغل را به کشور بازگردانیم تا به این ترتیب بتوانیم از بهداشت عمومی و اقتصاد و امنیت ملی کشور محافظت کنیم. "
چین به عنوان کارخانه جهانی تولید قطعات خودرو، اسباب بازی و تجهیزات الکترونیکی شناخته میشود، اما بخش اعظم پنی سیلین، آنتی بیوتیک و داروهای ضد درد و ماسکهای جراحی و کالاهای پزشکی مورد استفاده در سراسر دنیا در چین تولید میشوند.
هرچند آمریکا همچنان رهبر جهانی در اکتشافات دارویی است، اما بخش اعظم تولیدات دارویی در خارج از آمریکا است. آخرین کارخانه آمریکایی که ترکیبات موثر برای پنی سیلین را تولید میکرد در سال ۲۰۰۴ تعطیل شد.
به گفته یانشانگ هوانگ یکی از اعضای ارشد بهداشت جهانی در شورای روابط خارجی، در سالهای اخیر، کارخانههای داروسازی چینی بیش از ۹۰ درصد از آنتی بیوتیک ها، ویتامین سی، ایبوپروفن و هیدروکورتیزون، همچنین ۷۰ درصد از استامینوفن و ۴۰ تا ۴۵ درصد از هپارین آمریکا را تامین میکنند.
حامیان کاهش وابستگی دارویی آمریکا به چین از شیوع ویروس کرونا برای برجسته کردن آن چیزی که آن را آسیب پذیری دیرینه میخوانند، استفاده میکنند. آنها معتقدند این وابستگی دارویی میتواند آمریکاییها را در صورت وقوع جنگ یا درگیری تجاری یا شیوع بیماریهای همه گیر به شکل خطرناکی با کمبود دارو مواجه کند.
رزماری گیبسون مشاور ارشد مرکز هاستینگز و نویسنده کتاب " چین آر ایکس: خطرات آشکار وابستگی دارویی آمریکا به چین" میگوید" اگر چین صادرات مواد اصلی برای تولید دارو را متوقف کند، ظرف چند ماه قفسههای داروخانههای از دارو خالی میشود و نظام خدمات درمانی و بهداشتی ما دیگر نمیتواند وظایف خود را انجام دهد. "
وی گفت" در صورت وقوع یک فاجعه طبیعی یا شیوع یک بیماری همه گیر جهانی، آمریکا مجبور میشود برای تامین داروهای ضروری اش دست به دامن دیگر کشورها شود.
برخی در چین نیز به این آسیب پذیری اشاره داشته اند. در مقالهای که خبرگزاری رسمی شینهوا در هفته گذشته منتشر کرد، آمده است دنیا باید به جای سرزنش کردن چین به خاطر شیوع این بیماری از چین قدردانی کند. در این مقاله آمده است اگر چین صادرات دارو را ممنوع میکرد، آمریکا در باتلاق شیوع این ویروس غرق میشد.
به نظر نمیرسد چین صادرات دارو را متوقف کرده باشد، اما صادرات ماسک را کاهش داده است و از شرکتهای تولیدکننده ماسک درخواست کرده است صرفا ماسکهای تولیدی را به دولت بفروشند و اجازه ندارند به شکل مستقیم ماسکهای تولیدی را به خارج از کشور بفروشند.
تعطیلی کارخانهها و محدودیتهای حمل و نقل زنجیره تامین دارو را نیز مختل کرده است. مقامات بهداشت صرفا نظاره گر این هستند که ببینند آیا شیوع ویروس کرونا در هفتههای آینده به کمبود بیشتر داروهای ضروری منجر میشود یا نه.
سازمان غذا و داروی آمریکا در ۲۸ فوریه هشدار داد به علت مشکلات در تولید با کمبود یک دارو مواجه شده است و گفت ۲۰ داروی دیگر را که برای تهیه آن به چین وابسته است زیر نظر دارد.
هفته گذشته دولت هند به شرکتهای تولیدکننده داروی این کشور دستور داد صادرات ۲۶ قلم از ترکیبات دارویی را که اکثر آنها آنتی بیوتیک هستند، متوقف کنند. کره جنوبی، آلمان، هند، تایوان و دیگر کشورها نیز صادرات ماسک و دیگر تجهیزات پیشگیرانه را به علت نگرانی از کمبود این محصولات در کشورهای خود، کاهش دادند.
ترامپ در نشستی در هفته گذشته در کاخ سفید با مدیران شرکتهای مهم دارویی و بیوتکنولوژی گفت" شیوع ویروس کرونا اهمیت بازگرداندن تولید را به داخل آمریکا نشان داد. البته این کار از سال گذشته آغاز شده است. "
در ضیافت نهار ترامپ با سناتورهای جمهوری خواه در روز سه شنبه، مارکو روبیو سناتور جمهوری خواه از ایالت فلوریدا از قانونگذاران درخواست کرد برای اجرایی کردن این برنامههای دولت در این زمینه از جمله پرداخت وامهای دولتی به کسب و کارهای کوچک و کمک کردن به تقویت تولیدات آمریکایی به سرعت وارد عمل شوند. به گفته یک نماینده روبیو، ترامپ با این برنامههای وی موافقت کرده است.
روبیو در بیانیهای گفت" شیوع ویروس کرونا نشان داده است که ما باید آسیب پذیری زنجیره تامین آمریکا و وابستگی به چین را در بخشهای مهم اقتصاد خیلی سریع اصلاح کنیم. "
وی دستور اجرایی اخیر دولت را "گامی بسیار جدی برای تقویت تولیدات داخلی خواند. "
البته درباره توانمندی دولت برای اعمال نفوذ بر بخشهای خصوصی و اصلاح زنجیره تامین جهانی که به شدت به تولیدات چینی وابسته است، تردیدهای زیادی وجود دارد.
دولت ترامپ تز شرکتهای تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی، فولاد، اسباب بازی و دیگر محصولات درخواست کرده است زنجیره تامین خود را چین تامین نکنند. البته مشخص نیست این برنامه دولت آمریکا موفقیت آمیز خواهد بود یا نه.
برخی شرکتها در واکنش به اقدام آمریکا برای اعمال تعرفه بر بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی، چین را ترک کرده اند. البته بسیاری از انها به کشورهای دیگری مثل ویتنام، هند و مکزیک که هزینه تولید در آنها پایین است، رفته اند و به آمریکا بازنگشته اند. همچنان بسیاری از محصولاتی که در آمریکا تولید میشوند، مواد اولیه خود را از چین تامین میکنند.
منتقدان سلطه چین بر بخش داروی جهان میگویند چین از راهبردهای مشابه به دیگر صنایع از جمله اعطای یارانههای دولتی برای مستحکم کردن موضع خود در عرصه داروسازی استفاده کرده است.
بحران شیوع ویروس کرونا توجهها را به وابستگی شدید آمریکا را به چین در داروهای مهم و مواد اولیه تولید دیگر داروها معطوف کرده است.
اما سوال این است که آیا دولت آمریکا از اهرم نفوذ موثری برای ترغیب کردن شرکتهای خصوصی برای اصلاح زنجیره تامین خود یا ترغیب کردن شرکتهای استارت اپهای جدید برای تولید کردن در آمریکا برخوردار است.
مقامات دولت آمریکا معتقدند قانون خرید کالاهای امریکایی که فدرال را مقید میکند تنها کالاهای تولید آمریکا را خریداری کند، یک اهرم نفوذ قدرتمند است.
دولت مقادیر قابل توجهی دارو و تجهیزات پزشکی را از طریق امور دفاعی، بهداشتی و خدمات انسانی و کنه سربازان خریداری میکند. مجموعه معافیتهای و توافقنامههای تجاری به این آژانسها اجازه میدهد دربار خرید از شرکتهای خارجی تصمیم گیری کنند.
زمانی که داروهای تولید آمریکا در دسترس نباشد، دولت همچنان میتواند داروهای خارجی را خریداری کند. اما دولت انتظار دارد با گذشت زمان اجرای این سیاست جدید شرکتهای تولیدکننده بیشتری را برای سرمایه گذاری در داخل امریکا ترغیب کند.
دولت در سالهای اخیر بر انواع جدید نظامهای تولید سرمایه گذار کرده است که کوچکتر و منعطفتر از نظامهای تولیدی در چین هستند.
جلسه استماع در مورد کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: جلسه استماع در مجلس نمایندگان آمریکا برای آمادگی مقابله با شیوع ویروس کرونا، برگزار شد.
رابرت ردفیلد مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در جلسه استماع کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا گفت در آمریکا، ۳۱ تن بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند.
نیم میلیون بی خانمان آمریکایی در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: پزشکان میگویند بیش از نیم میلیون بی خانمان در آمریکا در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا و مرگ ناشی از آن هستند.
بیش از ۳۰۰ نفر در محلههای نزدیک در یک پناهگاه بی خانمانها در سن دیگو که توسط پروژه خیریه آلفا اداره میشود، میخوابند.
باب مک الروی به عنوان رئیس یک پناهگاه بی خانمانها در سن دیگو میداند که چگونه یک همه گیری میتواند برای افرادی که در خیابانها زندگی میکنند، کشنده باشد. سه سال پیش، شیوع هپاتیت A، یک بیماری غیرقابل پیشگیری و غیرقابل درمان، جان ۲۰ نفر را تنها در استان سن دیگو گرفت که اکثر آنها بی خانمان بودند.
حال با گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور، مک الروی با یک تهدید جدید روبرو شده است.
تنها در یک پناهگاه بیش از ۳۰۰ نفر میخوابند که اکثر آنها بالای ۵۰ سال سن دارند و مانند انباری از انسان میماند. تختخوابهای شماره دار فقط به اندازه دو فوت از هم فاصله دارند.
مک الروی گفت: ما فقط دعا میکنیم. اگر وارد اینجا شود، این یک فاجعه خواهد بود.
محققان پزشکی میگویند ۵۵۰ هزار نفر که در حال حاضر در آمریکا بی خانمان هستند، آسیب پذیری مضاعف نسبت به ویروس کرونا دارند. آنها به دلیل محدود بودن جا در پناهگاه ها، وسایل اشتراکی، مستعد ابتلا به بیماری ناشی از ویروس هستند.
هنگامی که بی خانمانها به صورت مزمن آلوده شوند به دلیل نبود مراقبتهای بهداشتی معتبر، به مراتب بیمارتر میشوند یا میمیرند. نتایج یک مطالعه سال گذشته مشخص شد که ۳۰ درصد افراد بی خانمان به بیماری مزمن ریه مبتلا هستند.
فینیکس (آریزونا)؛ اور (پورتلند)، واشنگتن؛ آستین (تگزاس) و بسیاری از شهرهای سراسر کالیفرنیا جمعیت بی خانمان زیادی دارند که در برابر شیوع ویروس کرونا آسیب پذیر هستند. شهر نیویورک، که بیشترین جمعیت بی خانمان را در کشور دارد، سندی ۱۱ صفحهای منتشر کرده است که به پناهگاهها برای غربالگری افراد دارای علایم به منظور شناسایی سریع افراد و «تا حد امکان» ایزوله کردن افراد مبتلا به ویروس در یک اتاق جداگانه دستور داده است.
خانههای سالمندان در معرض خطر هستند
هلن چو، یک پزشک بیماریهای عفونی در سیاتل، یک کلانشهر با بالاترین میزان بی خانمانها در کشور و مرکز فعلی شیوع ویروس کرونا گفت: «ما باید بسیار نگران باشیم.». از بیش از ۱۰۰ مورد ابتلای تایید شده در ایالت واشنگتن تاکنون هیچ جزو جمعیت بی خانمان نبوده است.
دکتر چو طی چند سال گذشته، مطالعاتی در مورد بیماریها در پناهگاههای بی خانمان در سیاتل انجام داده است که به گفته وی، تشکها کمتر از یک فوت از یکدیگر فاصله دارند.
وی گفت که افراد بی خانمان در مقابل ویروس کرونا «بسیار آسیب پذیر» هستند.
دکتر چو خواستار اقدامات فوری برای آزمایش ویروس کرونا در افراد بی خانمان در پناهگاهها به منظور متوقف کردن زنجیره انتقال شده است. اما او و سایر متخصصان اذعان کردند که توقف شیوع بیماری چقدر دشوار خواهد بود.
واکنش جهانی به شیوع ویروس کرونا یشنهاد مردم به خود قرنطینگی است. طبق تعریف، افراد بی خانمان جایی برای رفتن ندارند.
همچنین نگرانیهایی برای کارمندان پناهگاهها- پرستاران، سرپرستان، کارمندان خیر- که در صورت شیوع ویروس در جامعه بی خانمان ها، مانند کارمندان مراقبتهای بهداشتی در بیمارستانها میتوانند در معرض چندین برابری شیوع ویروس قرار گیرند، وجود دارد.
سیاتل به شهر ارواح تبدیل شده است
فایننشال تایمز نوشت پارک آمازون در مرکز شهر سیاتل آمریکا که مخصوص سگها است و معمولا کارکنان شرکت آمازون با سگهای خود در آنجا حضور مییابند به سبب شیوع ویروس کرونا به شهر ارواح تبدیل شده است.
روزنامه فایننشال تایمز چاپ انگلیس نوشت: کری لوسیگنان که برای یک شرکت محلی خدمات رسانی در خصوص به پیاده روی بردن سگها کار میکند و تنها فرد حاضر در این پارک گفت:" آخر زمان شده است و همه چیز به طور ناگهانی اتفاق افتاد. "
خالی شدن ناگهانی این پارک از افراد و سگها پس از آن روی داد که شرکت آمازون هفته گذشته در تلاش برای مهار گسترش ویروس کرونا به اکثر کارکنانش در سیاتل دستور داد کارهایشان را از داخل خانههای خود انجام دهند.
شرکتهای فعال در زمینه فناوری در سیاتل مانند مایکروسافت، گوگل و فیسبوک، هزاران نفر از کارکنان خود را به دور کاری تشویق کردند. مغازههای محلی که با این شرکتها همکاری میکنند نیز مجبور شده اند کارشان را تعطیل کنند.
خیابانها تقریبا خلوت هستند و مدارس و دانشگاهها تعطیل شده اند. بر گزاری کنفراسها هم لغو شده است.
مقامات ایالت واشنگتن که شهر سیاتل در آنجا قرار دارد اکنون ۱۶۶ مورد آلودگی افراد به ویروس کرونا و مرگ ۲۲ نفر از جمله بسیاری از ساکنان یک مرکز نگهداری از سالمندان را تایید کرده اند. تعداد فوت شدگان در ایالت واشنگتن از سایر ایالتهای آمریکا بیشتر است.
مشکل تامین تجهیزات در ۷۵ درصد شرکتهای آمریکایی
۷۵ درصد از شرکتهای آمریکایی به علت شیوع ویروس کرونا برای تامین تجهیزات مورد نیاز خود با مشکل روبرو شده اند.
تعطیلی دانشگاه جرج تاون
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: دانشگاه جرج تاون در واشنگتن اعلام کرد برگزاری کلاسهای درس در این دانشگاه به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا تعطیل میشود و همه کلاسهای به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
شبکه سی ان ان در گزارشی اعلام کرد شیوع ویروس کرونا در آمریکا سبک زندگی مردم را به طور کلی تغییر داده است.
با افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ۳۸ ایالت آمریکا به ۱۰۰۰ تن و اقداماتی نظیر دورکاری، قرنطینه و لغو گردهماییها باعث شده سبک زندگی مردم به طور کلی تغییر کند.
درسی که آمریکا باید از مقابله چین با ویروس کرونا بگیرد
ممکن است درسهایی در چین برای ریشه کنی شیوع ویروس کرونا در آمریکا و مکانهای دیگر وجود داشته باشد.
روزنامه آمریکایی یو اسای تودی در سرمقاله خود نوشت: شی جینپینگ رئیس جمهور چین روز سه شنبه برای جشن گرفتن پیروزیها در خصوص مقابله با ویروس کرونا، درشهر ووهان کانون شیوع ویروس کرونا حضور یافت.
مراکز بزرگی که برای درمان افراد استفاده میشدند، به دلیل نبود بیمار، عمدتاً تعطیل شده اند.
افراد جدیدی که هر روز به ویروس کرونا آلوده میشدند و شمار آنها در ماه گذشته هزاران نفر بود، اکنون به کمتر از ۱۰۰ تن کاهش یافته است.
دکتر اسکات گاتلیب از روسای پیشین اداره غذا و داروی آمریکا، روز دوشنبه به اعضای هیئت تحریریه یو اسای تودی گفت: "چین همه گیری کرونا را عمدتاً ریشه کن کرده است. "
در عین حال، پایگاه اینترنتی ورلد میتر اعلام کرد میزان آلودگی به کرونا در آمریکا رو به افزایش بوده است و تعداد مبتلایان روز دوشنبه، ۱۶۳ نفر افزایش یافت و از مرز ۱۰۰۰ تن گذشت. تاکنون دست کم ۳۲ نفر در آمریکا بر اثر این بیماری، فوت کرده اند.
چین ابتدا در ماه دسامبر که ویروس کرونا از حیوانات به انسان منتقل شد و به سرعت در شهر ووهان گسترش یافت، اطلاع رسانی را در این خصوص سرکوب کرد.
اگر فرض کنیم آماری که چین اخیرا اعلام کرده است قابل اعتماد باشد، اکنون چینیها چه اقدامات درستی انجام میدهند و آیا آمریکاییها میتوانند از این اقدامات درسهایی بگیرند؟
افراد زیادی معتقدند جواب، منفی است، زیرا رژیم خودکامه چین اقدامات بیش از اندازه سختگیرانهای به اجرا درآورد. چین تمام شهرها را تعطیل کرد وبیش از ۵۰ میلیون نفر را در جایی که ویروس ظاهر شده بود، قرنطینه کرد.
ایتایا نیز به همین شکل پس از شیوع شدید کرونا، ۶۰ میلیون نفر از شهروندانش را قرنطینه کرد.
با وجود این، پزشکانی مانند گاتلیب و اعضای گروه بهداشت جهانی که درباره اقدامات سراسری چین مطالعه کرده اند، معتقدند چین یک رشته اقدامات نه چندان چشمگیر انجام داد که موثر واقع شده اند و کشورهای دیگر از جمله آمریکا باید در این باره از پکن تقلید کنند.
چین در بدو امر، عملکرد مناسبی نداشت، ولی در نهایت برای آموزش دادن مردم در این باره که چه علامتهایی نشان دهنده آلودگی به ویروس کرونا هستند و چه علامتهایی نشانههای ابتلا به کرونا نیستند، اقدام کرد.
وبگاه "مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری" آمریکا نشانههایی که باید مراقب آنها بود و اقداماتی که باید صورت گیرد را اعلام کرده است. در عین حال، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سخنانی درباره این ویروس بیان کرد که با سخنان کارشناسان پزشکی وی در تضاد بود.
چین برای جلوگیری از گسترش کرونا، افراد آلوده و نیز افرادی را که با آنها در ارتباط بودند به سرعت شناسایی و قرنطینه کرد. پزشکان چینی توانستند ظرف ۲۴ ساعت، از نمونههای گرفته شده از گلو، به نتیجه آزمایش دست پیدا کنند. روزانه ۱۵۰۰۰ نفر در مناطق پرجمعیت آزمایش میشدند.
از زمان مشاهده نخستین مورد کرونا در آمریکا در ۱۹ ژانویه، کمتر از ۵۰۰۰ نفر آزمایش شده اند و اکنون ممکن است برای مهار شیوع کرونا خیلی دیر شده باشد. اما شناسایی سریع افراد آلوده و افرادی که با آنها در تماس بودند، میتواند موثر باشد.
اعضای گروه سازمان بهداشت جهانی متوجه شدند در چین، پنج تا ده درصد افرادی که با فرد مبتلا زندگی یا کار میکردند به کرونا مبتلا شدند.
چین از پایگاههای اینترنتی و برنامههای گوشیهای تلفن همراه برای تسریع در ارائه خدمات پزشکی استفاده کرد.
باید مراقبتهای رایگان ارائه شود. هزینههای پزشکی میتوانند مانع از آن شوند که افراد درخواست کمک کنند.
یک مرد در میامی که نگران بود به ویروس کرونا آلوده شده باشد، ماه گذشته زمانی که به بیمارستان مراجعه کرد مجبور شد ۳۲۰۰ دلار بپردازد. نه تنها آزمایشها باید رایگان باشد که اکنون در آمریکا رایگان هستند، بلکه نباید از بیماران بابت هزینههای مربوطه هم پولی دریافت شود.
دولت چین قول داد همه هزینههای درمان ویروس کرونا را فراتر از آنچه بیمه پول آنها را میپردازد پرداخت کند. ویروس کرونا بیش از سه هزار تن را در چین کشته است، اما تلاشهای دولت چین برای محدود ساختن شیوع این بیماری باعث شده است که اکثر مرگ و میرهای ناشی از این بیماری به استان هوبی محدود شود و فقط ۱۱۲ تن در سایر نقاط چین بر اثر ابتلا به این ویروس کشته شوند.
آلمان
مکرون بر ضرورت اقدام اروپایی تاکید کردامانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد اروپا برای مقابله با ویروس کرونا باید آنچه که ضروری است، انجام دهد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، امانوئل مکرون رئیس جمهور در توئیتی نوشت: "در مبارزه با ویروس کرونا نباید هیچ تردیدی به خود راه داد و متزلزل شد. اروپا باید آنچه را که در زمینه بهداشتی همانند طرح اقتصادی ضروری است انجام دهد".
مواردی از آلودگی به ویروس کرونا و جان باختن افراد بر اثر این ویروس در چند کشورهای اروپایی گزارش شده است.
ایتالیا
سن زیاد چرایی آمار تلفات بالا در ایتالیا
پایگاه اینترنتی ساینتیفیک امریکن در گزارشی تحت عنوان " چرا آمار تلفات کرونا در ایتالیا اینقدر بالاست " نوشت: تا روز دوشنبه اعلام شد از میان ۹۱۷۲ مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا، حدود ۴۶۳ مورد مرگ و میر به ثبت رسیده است. اما چرا آمار تلفات در این کشور اروپایی تا این اندازه بالاست؟
ایتالیا با نرخ مرگ ومیر حدود ۵ درصد به علت ابتلا به کووید- ۱۹، بالاترین آمار تلفات کرونا را در خارج از چین در جهان دارد. سازمان بهداشت جهانی میانگین تلفات کرونا را در جهان حدود ۳/۴ درصد اعلام کرده است.
شاید یکی از عوامل تاثیر گذار بر آمار تلفات کرونا در ایتالیا، سن بالای جمعیت این کشور باشد. ایتالیا پیرترین جمعیت را در اروپا دارد و حدود ۲۳ درصد از ساکنان آن ۶۵ سال یا بالاتر سن دارند. میانگین سن جمعیت این کشور ۴۷/۳ سال است. این رقم در آمریکا ۳۸/۳ سال برآورد میشود. اغلب کسانی که بر اثر کرونا در ایتالیا فوت شده اند در دهه هشتاد و نود سالگی بوده اند، یعنی گروه سنی که تصور میرود دربرابر کووید - ۱۹ بسیار آسیب پذیر قلمداد میشوند.
به گفته کارشناسان با افزایش سن، احتمال ابتلا به شرایطی که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود - مانند سرطان یا دیابت- افزایش پیدا میکند و این شرایط افراد را برای ابتلا به بیماریهای شدید مانند کرونا به مراتب مستعد میسازد.
مسئله دیگر ممکن است تعداد افراد در یک منطقه معین باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارند. چرا که وجود تعداد زیادی بیمار در یک منطقه ممکن است نظام پزشکی منطقه را مختل و ناکارآمد سازد. احتمالا مسئله در ووهان چین نیز همینگونه بوده است.
در نهایت ممکن است ایتالیا بسیاری از موارد ملایم و خفیف ابتلا به کووید- ۱۹ را شناسایی نکرده باشد و با افزایش موارد آزمایش شمار بیشتری از این افراد شناسایی شوند. در کره جنوبی با چنین موردی روبرو بوده ایم که در آن بیش از ۱۴۰ هزار تست انجام و نرخ مرگ و میر ۶ درصد اعلام شد.
هجوم مردم در ایتالیا به فروشگاهها با واکنش مسئولان مواجه شد
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و قرنطینه شدن این کشور و نیز تصمیم نخست وزیر ایتالیا مبنی بر در نظر گرفتن اقدامات سختگیرانه به منظور مقابله با این ویروس، مردم از ترس کمبود مواد ضروری زندگی خود، به فروشگاهها هجوم بردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان آتریپالدانیوز، پس از پیام به اصطلاح کرونایی جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا، تعداد زیادی از شهروندان ساکن در شهر آتریپالدا، مانند شهروندان ساکن در دیگر شهرهای ایتالیا، به منظور تهیه مواد ضروری زندگی خود، به فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها هجوم بردند.
ترس از پیدا نکردن مواد غذایی یا دارو، تعداد زیادی از شهروندان را مجبور کرده است تا حتی برای ساعت ها، در جلوی فروشگاهها و داروخانهها صف بایستند. مردم همچنین با کمبود تهیه ماسک مواجه هستند.
در همین زمینه، دیگر مطبوعات و رسانههای ایتالیایی زبان، از جمله پایگاه اینترنتی "اجنپرس" نیز با پرداختن به این موضوع، در گزارشهای جداگانهای اعلام کرده اند، "آگوستینو میوتسو" معاون سازمان حمایتهای مردمی و مسئول هماهنگ کننده کمیته "فنی-علمی" مقابله با گسترش ویروس کرونا در ایتالیا در سخنانی در خصوص نگرانی شهروندان ایتالیایی و هجوم آنها به فروشگاهها در این کشور، اعلام کرده است، لازم نیست به فروشگاهها هجوم برد. زنجیره تامین و توزیع مواد غذایی هرگز قطع نخواهد شد و فروشگاهها همواره با مواد غذایی تامین خواهند شد. فروشگاههای مواد غذایی همه نیازهای روزانه ضروری مردم را تامین خواهند کرد و همه چیز در اختیار مردم خواهد بود.
میوتسو ادامه داد، در خصوص تامین مواد غذایی، هیچ چیزی تغییر نکرده و همان کاری را که قبل از صدور لایحه دولت در تاریخ ۸ ماه مارس سال ۲۰۲۰ و تازهترین لایحه انجام میدادیم، اکنون نیز در حال انجام دادن آن هستیم. تدارکات در تامین کالاها با همان شیوهها و کمیت ادامه مییابد. زیرا کالاها بطور مرتب توزیع میشود و تدارکات نیز به کار خود ادامه میدهد.
ایستگاههای ایست بازرسی در سراسر ایتالیا با احتمال جریمه و زندان فعال شد
در حالی در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، ایستگاههای ایست بازرسی پلیس این کشور به منظور کنترل آمد و شد شهروندان فعال شد که کسانی که ازقوانین سرپیچی کنند، جریمه و زندانی خواهند شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "رادیو لومباردیا"، در پی گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و اعمال قوانین سختگیرانه توسط دولت این کشور به منظور مهار این ویروس، پلیس شهر میلان در ایتالیا در حال اعمال کنترلهایی در آمد و شد شهروندان است. بر همین اساس، ایستگاههای ایست و بازرسی مختلفی در سطح شهر تشکیل شده و نیروههای پلیس در حال متوقف ساختن رانندگان خودروها و درخواست یا تکمیل گواهی از آنها در خصوص علت جابجایی است. علت جابجایی میتواند کاری، بهداشتی و ضروری یا مواردی از این قبیل باشد.
در همین زمینه، فرمانداری شهر میلان اعلام کرده است، کنترلها فقط محدود به مکانهای خاصی نخواهد بود، بلکه در ایستگاههای اصلی قطار، شبکههای بزرگراهها و فرودگاهها نیز اعمال خواهد شد. فرمانداری میلان دیروز صبح نیز برای اولین بار، دیدارهای روزانه با مقامات محلی را از طریق ویدئو کنفرانس برگزار کرد.
در خصوص اعمال محدودیتها و گشت زنی ها، کمکهایی را نیز شهرداری میلان خواهد کرد. بر همین اساس، بعد ازظهر امروز، فرمانداری میلان از طریق ویدئو کنفرانس با مسئولان شهرداری جلسه برگزار خواهد کرد.
بنابراین، پس از اعمال محدودیتهای اعلام شده در خصوص آمد و شد شهروندان، اگر نیروهای پلیس ایتالیا به این نتیجه برسند که جابجایی افراد بر اساس دلایل اعلام شده نیست، فرد مورد نظر به مبلغ ۲۰۸ یورو جریمه و تا ۳ ماه زندانی خواهد شد.
کرونا برلوسکنی را از ایتالیا به فرانسه فراری داد
شیوع ویروس کرونا در ایتالیا سیلویو برلوسکنی، نخست وزیر پیشین این کشور را به فرانسه فراری داد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی ب اف ام ت و گزارش داد رئیس حزب فورتسا ایتالیا شهر میلان را به مقصد فرانسه ترک کرد.
روزنامه ایل جورناله ایتالیا روز جمعه از سفر برلوسکنی به فرانسه در چارچوب اقدامی پیشگیرانه در زمان شیوع ویروس کرونا خبر داد.
طبق گزارش این روزنامه، پزشکان به برلوسکنی ۸۳ ساله توصیه کرده اند خود را از آلودگی به این ویروس در امان نگه دارد. نخست وزیر پیشین ایتالیا با توجه به شرایط سنی در گروهی قرار میگیرد که بیماری کووید -۱۹ میتواند برای او مرگبار باشد.
رئیس ستاد مشترک ارتش ایتالیا به کرونا آلوده شد
در پی گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور در پیامی از ابتلایش به کرونا خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا، نتیجه آزمایش "سالواتوره فارینا"، رئیس ستاد مشترک ارتش ایتالیا به ویروس کرونا مثبت اعلام شده است. وی در پیامی اعلام کرد: از من آزمایش آلوده بودن به ویروس کرونا به عمل آمد و نتیجه مثبت بود. حال عمومی من خوب است و در محل سکونت خود و مطابق با دستورالعملهای صادر شده توسط مقامات دولتی و پروتکلهای بهداشتی پیش بینی شده در قرنطینه هستم. بر اساس این دستورالعملها در حال بررسی این موضوع هستیم تا ببینیم طی روزهای پیش، چه تماسها و ارتباطاتی با دیگران داشته ایم. وی گفت: سرگرم انجام کارهای خویشم و اگر در مواردی نیز نتوانم مشارکت داشته باشم، انجام دادن امور را به ژنرال "بوناتو" واگذار خواهم کرد.
نخستین مورد از آلوده شدن یک نماینده مجلس ایتالیا به کرونا
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان آسکانیوز، استفانو پدراتسینی، نماینده گروه ائتلاف مجلس نمایندگان ایتالیا به ویروس کرونا آلوده شد. این نماینده شهر «لودی» ایتالیا، اولین نمایندهای است که در ایتالیا به ویروس کووید-۱۹ آلوده شده است. دفاتر اداری مجلس نمایندگان ایتالیا به دیگر نمایندگانی که در صحن مجلس با پدراتسینی در تماس بوده اند، هشدار داده است اقدامات «خود مراقبتی» را در پیش گیرند. نمایندگانی که در صحن مجلس با پدراتسینی در تماس بوده اند امروز در جلسه مجلس حضور نخواهند داشت.
لغو پروازهای هواپیمایی کی ال ام به برخی از شهرهای ایتالیا
هواپیمایی کی ال ام همه پروازهای خود در هفتههای آتی را به شهرهای میلان، ونیز و ناپل به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت هلندی کی ال ام روز چهارشنبه (امروز) اعلام کرد همه پروازهای این شرکت هواپیمایی به فرودگاههای ونیز، ناپل و میلان به دلیل شیوع ویروس کرونا تا سوم آوریل (۱۵ فروردین) به حالت تعلیق در آمده است، اما بقیه پروازهای این شرکت به شهرهای دیگر ایتالیا همچنان برقرار است.
پاکستان پرواز های ایتالیا را لغو کرد
پاکستان پروازهای مستقیم به مقصد ایتالیا را با هدف جلوگیری از شیوع کرونا تا ۳۱ مارس لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "ایکسپرس نیوز"، سازمان هواپیمایی ملی پاکستان با صدور بیانیهای اعلام کرد: پروازهای مستقیم از پاکستان به مقصد شهر "میلان" ایتالیا تا ۳۱ مارس لغو شد.
این بیانیه افزود: دولت پاکستان بعد از اعلام ممنوعیت ورود مسافرین ایتالیایی، پروازهای خود به مقصد میلان را متوقف ساخته است.
سازمان هواپیمایی ملی پاکستان اعلام کرد: تمام افرادی که ملیت کشورهای اروپایی را دارند میتوانند از سرویس هواپیمایی پاکستان برای سفر به شهر "پاریس" پایتخت فرانسه استفاده کرده و سپس راهی مقصد خود شوند.
این درحالی است که به گفته منابع خبری تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۱۹ نفر رسیده است.
کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در ایتالیا ۱۶۸ قربانی گرفت
در ۲۴ ساعت گذشته در ایتالیا ۱۶۸ نفر به علت آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. ستاد حوادث غیر مترقبه ایتالیا که مرجع اخبار مربوط به کرونا است با ارائه امار جدید این ویروس اعلام کرد تعداد قربانیان کرونا در این کشور از ابتدا تا کنون به ۶۳۱ نفر افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش شمار مبتلایان شناسایی شده در این کشور از مرز ۱۰ هزار نفر گذشت و به ۱۰۱۴۹ نفر رسید. شمار بهبود یافتهها نیز ۱۰۰۴ نفر اعلام شده است. هم اکنون در سراسر ایتالیا ممنوعیت و محدودیتهای شدید رفت و آمدی برقرار است و نخست وزیر این کشور از مردم خواسته در خانه بمانند.
گزارش اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما از رم
خبرنگار صدا و سیما از رم
وزرای انگلیس تست کرونا میدهند
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در انگلیس، از اقدام بانک مرکزی انگلیس برای کاهش نرخ بهره بانکی و همچنین آزمایش ویروس کرونای وزرای انگلیس خبر داد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه چاپ انگلیس در گزارش خود به قلم آدام فارست نوشت: چند ساعت قبل از آنکه صدراعظم برنامه اقتصادی خود را فاش کند، دستور کاهش نرخ بهره اضطراری داده شده است.
بر اساس این گزارش، درحالی که ریشی سوناک صدراعظم انگلیس برای رونمایی از افزایش عظیم هزینه در بودجه آماده میشود، بانک مرکزی انگلیس اعلام کرد که برای کمک به انگلیس در مقابله با بحران ویروس کرونا نرخ بهره اضطراری را کاهش میدهد.
این در حالی است که «نادین دوریس» وزیر بهداشت جوان انگلیس نیز فاش کرده است که وی پس از بیمار شدن و قرنطینه خانگی در روز جمعه، آزمایش وی برای کووید ۱۹ (ویروس کرونا) مثبت بوده است. اکنون تمام وزرای وزارت بهداشت - از جمله مت هنکاک- آزمایش ویروس داده اند. دفتر دوریس در وست مینستر بعد از آنکه وی به ویروس کرونا مبتلا شد، بسته شده است.
انتظار میرود سوناک صدر اعظم انگلیس یک برنامه زیرساختی که ارزش آن به «صدها میلیارد پوند» برسد اعلام کند و مجموعهای از پاسخها در مورد شیوع ویروس کرونا را فاش کند، زیرا اتحادیهها او را تحت فشار قرار میدهند تا از کارگران در برابر طوفان اقتصادی ناشی از این بیماری محافظت کند.
آتش نشانان ضمن هشدار مبنی بر اینکه تأمین اعتبار مالی کم میتواند واکنش آنها به سیلهای زمستانی را کاهش دهد، همنین خواستار حمایت بیشتر صدراعظم از خود شدند. مأموران آتش نشانی از ریشی سوناک خواستند تا در در بودجه برای آنها حمایت مالی بیشتری پیشنهاد کند.
سوناک امروز چهارشنبه متعهد به دو میلیارد پوند کمک بیشتر برای دفاع در برابر سیل خواهد شد که به عقیده وی به ۳۳۶ هزار خانه اضافی در انگلیس طی شش سال آینده کمک خواهد کرد.
انگلیس وعده داد ۳۰ میلیارد پوند برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص میدهد.
توصیههای نادرست تلفنی وزارت بهداشت انگلیس درباره کرونا
مرگ هفتیمن انگلیسی به علت ابتلا به ویروس کرونا اعلام شده است، اما تلفن ویژه ویروس کرونا در وزارت بهداشت و درمان انگلیس، به اشتباه به مسافرانی که از ایتالیا باز میگردند، توصیه نمیکند خود را قرنطینه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دفتر نخست وزیری انگلیس اذعان کرد که توصیههای شماره تلفن ۱۱۱ وزارت بهداشت و درمان این کشور درباره قرنطینه شدن داوطلبانه مسافرانی که از ایتالیا باز میگردند، نادرست بوده است.
کارشناسان بهداشت و درمان انگلیس تا دیشب به صورت تلفنی به مسافرانی که از ایتالیا باز میگشتند اعلام میکردند اگر نشانگانی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ نمیبینند، لازم نیست خود را برای مدت ۱۴ روز، قرنطینه کنند، اما وزارت بهداشت و درمان در تارنمای این وزارتخانه، به همه مسافرانی که از ایتالیا باز میگردند توصیه میکند حتی اگر حالشان کاملا خوب است، خود را برای دو هفته در منازلشان، قرنطینه کنند.
روزنامه گاردین در این باره نوشت مسافرانی که از ایتالیا باز میگردند، اکنون با این توصیههای متناقض، گیج شده اند و سخنگوی دفتر نخست وزیری اعلام کرده است این تناقض بزودی رفع خواهد شد.
به نوشته این روزنامه، دولت انگلیس اعلام کرده است به همه مسافرانی که از ایتالیا وارد فرودگاه هیثرو در لندن میشوند، توصیه میشود اگر قرنطینه در منزلشان راحت نیست، میتوانند در یک هتل در نزدیکی این فرودگاه، قرنطینه شوند.
یک هتل در هفتههای اخیر به منظور قرنطینه مسافرانی که از چین و کره جنوبی به لندن میآمدند، استفاده میشد. دولت انگلیس اعلام کرده است شماری از مسافرانی که وارد فرودگاه هیثرو میشوند از ترس آلوده بودن وسایل حمل و نقل عمومی، ترجیح میدهند در هتل نزدیک فرودگاه قرنطینه شوند.
رونمائی از طرح «وام اختلال در کار» در برابر ویروس کرونا در انگلیس
وزیر دارایی انگلیس برای محافظت از اقتصاد این کشور در برابر بیماری کرونا از یک طرح جدید و موقتی با عنوان «طرح وام اختلال در کار ناشی از ویروس کرونا» رونمائی کرد و گفت هر کاری لازم باشد برای محافظت از اقتصاد انگلیس انجام خواهد داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس روز چهارشنبه در نشست مجلس عوام انگلیس از یک طرح جدید و موقتی با عنوان «طرح وام اختلال در کار ناشی از ویروس کرونا» رونمایی و اعلام کرد این وزارتخانه هر کاری که لازم باشد برای حمایت از اقتصاد در شرایط شیوع ویروس کرونا انجام خواهد داد.
نگرانی از ادامه فشارهای ویروس کرونا بر نظام بهداشت و درمان انگلیس
کارشناسان بهداشت و درمان در انگلیس نگرانند در صورت ادامه مشکلات ناشی از انتشار ویروس کرونا، پزشکان خانواده در محلات ناچار شوند معاینه و بررسیهای معمول را کنار بگذارند و فقط به بیماریهای حاد و اورژانسی رسیدگی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، سازمان ملی بهداشت و درمان نظام پزشکی انگلیس هشدار میدهد که زمان انتظار مردم برای معاینه و درمان شدن، رو به فزونی است و به علت افزایش سریع شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹، احتمال میرود مردم ناچار شوند ماهها برای معاینه و آزمایش شدن، منتظر بمانند.
این نهاد اعلام کرد در صورت افزایش فشارها بر بخش بهداشت و درمان، بیماران ریوی، قلبی و قندی ممکن است نادیده گرفته شوند و آسیب ببینند. دیلی میرور به نقل از ریچارد واتری (Richard Vautrey)، رئیس نظام پزشکی انگلیس نوشته است شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در این کشور، در هفتههای آینده به سرعت افزایش خواهد یافت.
رکورد شکنی موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در انگلیس
وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور، تا صبح امروز به ۴۵۶ نفر رسید که افزایش ۸۳ نفری از دیروز تا امروز، رکورد جدید در این باره است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزارت بهداشت و درمان انگلیس در اطلاعیهای اعلام کرد تاکنون ۶ نفر در بیمارستانهای انگلیس به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باخته اند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان انگلیس، از نظر شمار افراد الوده به ویروس کرونا لندن همچنان الودهترین شهر این کشور است.
با گسترش ویروس کرونا، وزارت بهداشت و درمان انگلیس در صدد است امکانات لازم را برای آزمایش روزانه ده هزار نفر آماده سازد در حالی که اکنون توان آزمایش هزار و پانصد نفر را داراست.
رسانههای انگلیس قبلا اعلام کرده بودند دو انگلیسی نیز در دیگر کشورهای جهان، به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
در اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان انگلیس آمده است تاکنون از ۲۷ هزار و ۴۷۶ نفر در این کشور، تست کرونا گرفته شده است.
از موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا دربریتانیا یا انگلستان، ۳۸۷ نفر در انگلیس، ۳۶ نفر در اسکاتلند، ۱۸ نفر در ایرلند شمالی و ۱۵ نفر در ولزند.
لندن با ۱۰۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹، در صدر شهرهای آلوده انگلیس است.
عراق
میزان فوتیهای کرونا در عراق در جهان، بالاترین است
یکی از اعضای کمیساریای حقوق بشر عراق گفت: میزان مرگ و میر در عراق به علت ویروس کرونا در جهان، بالاترین است.
به گزارش پایگاه اینترنتی السومریه نیوز عراق، علی البیاتی عضو کمیساریای حقوق بشر عراق در بیانیهای با اشاره به اینکه میزان فوتیهای کرونا در عراق بالاترین میزان در جهان است، اعلام کرد میانگین مرگ و میر مبتلایان به این بیماری در عراق به ۱۰ درصد میرسد.
افزایش تلاش مسئولان عراقی برای مقابله با شیوع ویروس
شبکه الجزیره گزارش داد: تلاش مسئولان عراقی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، افزایش یافته است.
سامر یوسف خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: پس از ابتلای دهها نفر و افزایش تعداد فوت شدگان بر اساس آمارهای رسمی، نگرانی مردم از خطر شیوع ویروس کرونا در عراق افزایش یافته است.
در ادامه این گزارش آمده است: ستاد بحران مربوط به ویروس کرونا، تدابیر پیشگیرانهای اتخاذ کرد تا شیوع آن را محدود کند. بسته شدن اماکن عمومی، ممنوعیت تجمع و تعطیلی مدارس و دانشگاهها از جمله این تدابیر است. ناظران، این تدابیر را در سایه ضعف نظارت، کافی نمیدانند. به ویژه که بخش بهداشت عراق از کمبود شدید خدمات رنج میبرد. وزارت بهداشت عراق هر روز افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را اعلام میکند. شماری از مبتلایان در کرکوک و محله الکرخ بغداد، بهبود پیدا کردند. عراق کمکهایی از چین دریافت کرد که شامل تجهیزات پزشکی و تیمهای تخصصی برای کمک به کادر پزشکی عراق است. عراق منتظر دریافت کمکهای بیشتر از سازمان بهداشت جهانی است. عراقیها امیدوارند با این کمکها و تدابیر بتوانند، شیوع ویروس کرونا را کنترل کنند.
نماز جماعت و جمعه در کربلا برگزار نمیشود
تولیت آستان مقدس حسینی در کربلای معلی اعلام کرد نماز جماعت تا اطلاع بعدی برگزار نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری بغداد الیوم، در بیانیه این تولیت آمده است با توجه به توصیههای پیشگیرانه اداره بهداشت آستان حسینی و به علت شرایط بهداشتی کنونی در عراق این تصمیم اتخاذ شده است.
در این بیانیه تأکید شده است با توجه به توصیههای پیشگیرانه اداره بهداشت آستان حسینی و با در نظر گرفتن سلامت زائران، تولیت آستان حسینی اعلام میکند که نماز جماعت تا اطلاع ثانونی برگزار نخواهد شد.
همچنین، امروز تولیت آستان امام حسین علیه السلام در کربلا اعلام کرد این هفته نماز جمعه بهعلت شرایط بهداشتی در پی شیوع ویروس کرونا تا زمان بهتر شدن اوضاع برگزار نخواهد شد.
عربستان
تعویق نشست جی ۲۰ در عربستان
خبرگزاری رویترز از تعویق نشست گروه ۲۰ در عربستان سعودی به علت شیوع ویروس کرونا خبر داد.
بر اساس ایمیل سازمان دهندگان اجلاس جی ۲۰ که امروز چهارشنبه به رویت رویترز رسیده است، نشست وزرای کشاورزی و آب جی ۲۰ که طبق برنامه ریزی قرار بود از ۱۷ تا ۱۹ مارس (۲۶ تا ۲۸ اسفند) در عربستان سعودی برگزار شود، به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.
عربستان سعودی قرار بود در ۲۱ و ۲۲ نوامبر نیز میزبان پانزدهمین اجلاس سالانه سران جی ۲۰ در ریاض باشد.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: سخنگوی وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد شمار افرادی که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور در قرنطینه خانگی قرار گرفته اند به ۲۵۰۰ نفر رسید.
وی افزود: از ۳۵۰۰ نفری که آزمایشات از آنها صورت گرفت، ۲۱ نفر به طور قطع به ویروس کرونا مبتلا هستند که یک نفر در ریاض و یک نفر در مکه بوده است.
سرزمین های اشغالی
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در اراضی اشغالی به ۷۶ نفر
تارنمای خبری العهد لبنان به نقل از روزنامه عبری "اسرائیل هیوم" نوشت تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسرائیل بعد از ثبت ۲۵ مورد جدید در روز گذشته و یک مورد صبح امروز به ۷۶ مورد رسید که یکی از آنها کودک نه ساله است.
این روزنامه اعلام کرد یک روز بعد از اعلام بسته شدن حریم هوایی اسرائیل و قرنطینه همه مسافرانی که قصد ورود دارند وزارت بهداشت برای اقدام بعدی ظرف روزهای آینده و حتی قبل از آن که تعداد بیماران به صد نفر برسد آماده میشود و مسیر درمان ویروس کرونا تغییر خواهد کرد، زیرا فقط مبتلایانی که علائم شدید دارند به بیمارستان ارجاع داده خواهند شد و وضعیت مبتلایان با عوارض خفیفتر در منازل پیگیری خواهد شد.
ونزوئلا
مادورو از مخالفان خواست مسئله کرونا را سیاسی نکنند
رئیس جمهور ونزوئلا از مخالفان دولت خواست موضوع شیوع ویروس کرونا را سیاسی نکنند.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، نیکلاس مادورو خطاب به مخالفانش گفت شریر نباشید و موضوعی که حساسیت جهانی را برانگیخته و مردم سراسر جهان از آن رنج میبرند را سیاسی نکنید.
موارد ابتلا به این ویروس در بیش از یکصد کشور دیگر از جمله روسیه تائید شده است. سازمان بهداشت جهانی شیوع این ویروس را رخدادی غیر مترقبه و اضطراری دربرابر سلامت جامعه جهانی اعلام کرد.
در چین سه هزار و یکصد نفر قربانی این ویروس شدند در حالیکه حدود شصت هزار نفر در پی ابتلا به این ویروس بهبود و از بیمارستان مرخص شدند. شمار مبتلایان تاکنون در چین هشتاد هزار و هفتصد نفر و بیش از یکصد و ده هزار نفر در کل جهان اعلام شده است.
کره جنوبی
۴۰ درصد شرکتهای کرهای با دورکاری کارمندان موافق هستند
نتایج یک نظرسنجی در کره جنوبی نشان داد که چهل درصد از شرکتهای این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا دورکاری را مد نظر قرار داده اند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، نتایج این نظرسنجی که روز چهارشنبه منتشر شد حاکی از آن است که از هر ده شرکت در کره جنوبی چهار شرکت حاضر هستند برای کمک به مهار شیوع ویروس کرونا در این کشور به کارمندان خود این امکان را بدهند که وظایفشان را در خانه انجام دهند.
دولت کره جنوبی شرکتها و گروهها را تشویق کرده است به منظور جلوگیری از جمع شدن افراد که میتواند به شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا منجر شود، تدابیر مناسب اتخاذ کنند. یکی از تدابیری که در این زمینه توصیه شده دورکاری است.
نتایج تحقیق جدید که توسط درگاه اینترنتی سارامین صورت گرفته است، نشان داد که از مجموع یک هزار و هشتاد و نه شرکت کرهای که در این تحقیق شرکت کرند، ۵/۴۰ درصد از آنها اعلام کردند به کارمندان خود اجازه دورکاری میدهند یا این که قصد دارند شرایط دورکاری آنها را فراهم کنند.
طبق نتایج این تحقیق، ۴/۸۴ درصد شرکتهای کرهای تاکید کردند که انتقال محل کار از دفاتر به خانهها که همان دورکاری است، خطر مواجه شدن کارمندان را با ویروس کرونا کاهش میدهد و جلو شیوع آن را میگیرد.
دولت کره جنوبی به منظور مبارزه با شیوع ویروس جدید کرونا تدابیر گستردهای به کار گرفته است. کووید-۱۹ که بیماری ناشی از آلودگی به ویروس کرونای جدید است، تاکنون شصت قربانی در این کشور گرفته و هفت هزار و هفتصد نفر را آلوده کرده است.
ترکیه
دانشگاههای ترکیه تحت تاثیر کرونا قرار گرفت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، در پی مشاهده شدن کرونا ویروس در ترکیه، دانشگاه قدیر حاص استانبول بمدت پانزده روز تعطیل اعلام شد، در همین راستا دانشگاه باغچه شهیر استانبول نیز از امروز تدریس و امور اداری در این دانشگاه را به فضای مجازی منتقل کرد.
شهردار مسینا در ایتالیا اعلام کرد دستور خارج نشدن از خانه را برای همه صادر میکنیم
با توجه به گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، شهردار مسینا در ایتالیا اعلام کرد، در حال تهیه دستورالعملی هستیم که مانع از خارج شدن همه از خانههای خود خواهد شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آجی"، "کاتنو د لوکا" شهردار شهر مسینا در ایتالیا با اشاره به شرایط اضطرار به وجود آمده ناشی از گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، اعلام کرد: در حال تهیه دستورالعملی هستیم که بر اساس آن از خارج شدن همه شهروندان از خانههای خود جلوگیری خواهد شد.
بر اساس این دستورالعمل، همه فعالیتها از جمله عمومی و خصوصی تا تاریخ ۳ آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی متوقف خواهد شد.
د لوکا ادامه داد: فقط فعالیتهایی در زمینه تهیه مواد اولیه ضروری ادامه خواهد داشت. بدین ترتیب، طرحی را به منظور کنترل شهر در اختیار خود خواهیم داشت. در شرایط اضطراری لازم است تصمیاتی قاطع گرفته شود که مورد رضایت برای برخی از اشخاص نیست. هر کسی که میخواهد، میتواند با مسئولیت خودش و عواقبی که خواهد داشت، علیه این تصمیمات عمل کند.