به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان،فراز رابعی اظهار کرد: با توجه به ظرفیتی که از ابتدای سال آبی برنامه ریزی شده بود، سیلاب اخیر که اوایل اسفند اتفاق افتاد پیک و عمده حجم سیلاب در سدها مهار شد.
وی افزود: بر اساس ظرفیت ایمن پایین دست، خروجی آب به ویژه در دو سد کرخه و دز را تنظیم کردیم.
معاون مطالعات منابع آب سازمان آب وبرق خوزستان گفت: به منظور آمادگی مقابله با سیلاب بهاره که احتمال میرود در فروردین ماه اتفاق بیفتد حجم سدها را خالی نگه داشتیم تا بتوانیم سیل را مهار کنیم.
رابعی بیان کرد: در سد دز در حال کاهش ارتفاع آب پشت سد هستیم و اکنون ارتفاع آب در سد دز رقوم 338.82 را داریم که بر این اساس خروجی ما از ورودی ما بیشتر است.
وی افزود: در سد کرخه نیز اکنون رقوم ما 210.41 است که با خروجی که سد سیمره دارد، خروجی دو سد دز و کرخه را متعادل می کنیم تا خروجی آنها از ورودی بیشتر باشد و بتوانیم آمادگی خود را برای مقابله با سیل بهاره حفظ کنیم.
رابعی عنوان کرد: در حال حاضر در حوضه کارون 3.6 میلیارد متر مکعب حجم مانده مخزن برای کنترل سیلاب است که این حجم ظرفیت مناسبی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در حوزه مارون شرایط برعکس است، گفت: امیدوار هستیم در این حوضه بارندگی خوبی اتفاق بیفتد چرا که در این حوضه نگران تنش آبی و خشکسالی هستیم و وضعیت مخزن به شکلی است که ظرفیت خالی آن بسیار بیشتر از حجم مفید آن است.
رابعی در رابطه با درصد احتمال وقوع سیلاب در استان، گفت: طبق رصدهای صورت گرفته تقریبا هفته آخر اسفند و سه هفته اول فروردینماه بارش نرمال و کمی بالاتر از نرمال پیش بینی شده است که البته این پیش بینی به ویژه در فصل بهار به تدریج در حال تغییر است و ممکن است بر روی مدلهای بارش تاثیر بگذارد.