به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اسپوتنیک در گزارشی به حضور ترکیه در سوریه پرداخت و نوشت: آمریکا از طریق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در تلاش برای کمک به ترکیه در ادلب است.
بر اساس این گزارش، حدود یک دهه درگیری مسلحانه در سوریه در حال به اتمام رسیدن است و استان ادلب در شمال غربی سوریه آخرین پایگاهی است که تحت کنترل شورشیان شبه نظامی اسلام گرا قرار دارد. درگیریهای این منطقه طی هفتههای اخیر و پس از آن شدت گرفت که ترکیه –که یکی از اعضای ناتو است- در منطقه مداخله کرد تا سبب کند شدن پیشروی نیروهای بشار اسد رئیس جمهور سوریه شود.
در این گزارش آمده است: جیمز فرانکلین جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه روز پنجشنبه در بروکسل در گفتگو با خبرنگاران گفت اگر روسیه یا سوریه آتش بس در ادلب را که اخیراً بر سر آن توافق شده است، نقض کنند، آمریکا با انجام یک سری اقدامات و اعمال تحریمها به این موضوع واکنش نشان خواهد داد.
نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه به این موضوع اشاره نکرد که اگر ترکیه این توافق آتش بس را نقض کند، آمریکا چه اقدامی انجام خواهد داد.
او ارائه کمک به ترکیه را در ادلب در چارچوب ناتو- از جمله ارائه سامانههای دفاع موشکی- رد نکرد.
جفری گفت: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که ناتو چه اقداماتی میتواند انجام دهد. همه گزینهها روی میز است.
او در عین حال گفت: آمریکا در حال بررسی استقرار نیروی زمینی در سوریه نیست,، اما در حال بررسی این موضوع است که آیا میتواند کمکهای هوایی ارائه کند یا خیر.
هفته گذشته، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان رؤسای جمهور روسیه و ترکیه بر سر برقراری آتش بس در ادلب توافق کردند، جایی که در آن، نیروهای ترکیه و شبه نظامیان سوری تحت حمایت ترکیه در حال جنگیدن با ارتش سوریه هستند. این درگیریها سبب کشته شدن ۶۰ سرباز ترکیه از جمله کشته شدن ۳۳ تن تنها در یک حمله هوایی در ۲۷ فوریه شد. روسیه که هم پیمان اصلی نظامی سوریه است، اعلام کرد سربازان ترکیه از سوی نیروهای سوری هدف حمله قرار گرفتند، زیرا نیروهای ترکیه در حال انجام عملیات در کنار جنگجویان افراطی بودند. سوریه، ترکیه را به کمک به تروریستها متهم میکند.
ادلب– که با ترکیه هم مرز است- آخرین پایگاه تحت کنترل شورشیان در سوریه محسوب میشود و منطقه خودمختار کرد روژآوا در حال گفتگو با دمشق است. سربازان سوری از ماه دسامبر در حال حمله به ادلب هستند تا این منطقه را از وجود جناحهای شبه نظامی افراطی مانند هیئت تحریر الشام که شاخهای از القاعده محسوب میشود، پاکسازی کنند.
اردوغان روز دوشنبه تهدید کرد اگر توافق آتش بس رعایت نشود، دست به اقدام یکجانبه خواهد زد. در این توافق– که از جمعه گذشته اجرایی شده است- به ایجاد یک کریدور امنیتی به عرض دوازده کیلومتر در راستای بزرگراه ام ۴ و گشت زنی مشترک روسیه و ترکیه در این منطقه اشاره شده است.