به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، وزرای امور خارجه چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آمریکا به مناسبت پنجاهمین سالروز اجرای پیمان منع اشاعه سلاحهای هستهای بیانیه مشترک صادر کردند.
سایت وزارت امور خارجه انگلیس نوشت: در پنجم مارس سال ۱۹۷۰ چیمان منع اشاعه سلاحهای هستهای (ان پی تی) اجرایی شد. امروز و پس از ۵۰ سال تاثیر بسیار بزرگ این پیمان تاریخی برای امنیت و رفاه کشورها و مردم در دنیا جشن میگیریم. بر تعهد خود بر همه ابعاد پیمان ان پی تی دوباره تاکید میکنیم.
پیمان ان پی تی مبنایی اساسی برای تلاشهای بین المللی برای مهار کردن تهدید روزافزون اشاعه سلاحهای هستهای در سراسر دنیا فراهم کرده است. ان پی تی به نفع همه کشورهای پایبند به آن است.
همچنین مزیتهای متنوع و شگفت اور استفادههای صلح آمیز از اتم، در حوزه تولید برق، دارو، کشاورزی و صنعت را جشن میگیریم. بر حمایت قدرتمند خود برای دسترسی گستردهتر به مزیتهای انرژی هستهای و کابردهای غیرنظامی آن تاکید میکنیم. این پیشرفتها برای بشریت به علت وجود ان پی تی محقق شده است و نظام عدم اشاعه هستهای به مطمئن شدن از این که برنامههای هستهای کاملا صلح آمیز خواهند ماند، کمک کرده است.
آژانس انرژی اتمی سازمان ملل در اجرای ان پی تی هم در محقق کردن همکاری کامل در زمینه کاربردهای مسالمت آمیز هستهای و نیز استفاده از پادمانها و راستی آزمایی برای مطمئن شدن از صلح امیز بودن برنامههای هسته ای، نقش بسیار مهمی دارد. پادمانهای جامع آژانس انرژیی اتمی همراه با پروتکلهای الحاقی تضمینهای معتبری را درباره عدم وجود فعالیتهای هستهای اعلام نشده فراهم میکنند و باید به یک استاندار جهانی برای راستی آزمایی پایبندی کشورها به تعهداتشان بر اساس ان پی تی تبدیل شوند. متعهد میشویم به حمایتهای همه جانبه خود از آژانس انرژی اتمی ادامه دهیم و از دیگر کشورها هم درخواست میکنیم همین رویه را در پیش بگیرند.
براساس ان پی تی خود را همچنان متعهد میدانیم با حسن نیست مذاکرات را درباره اقدامات موثر برای خلع سلاح هستهای دنبال کنیم. از هدف مهم ایجاد جهانی بدون سلاحهای هستهای و کاملا امن برای همه حمایت میکنیم. با کمک به کاهش تنشهای بین المللی و ایجاد شرایط ثبات، امنیت و اعتماد در میان کشورها، ان پی تی نقش بسیار مهمی در خلع سلاح هستهای ایفا کرده است. ان پی تی همچنان به ایجاد شرایطی در دنیا که برای پیشرفتهای بیشتر در زمینه خلع سلاح هستهای ضروری است، کمک میکند.
موفقیت ان پی تی از قبل تضمین نشده است و موفقیتش در آینده نیز تضمین نشده است. موفقیت ان پی تی به تلاشهای جدی و مداوم ما برای تضمین پایبندی به آن و نیز ترویج جهانی سازی به منظور تضمین پادمانهای موثر و مقابله موثر و مناسب به چالشهای پیشروی عدم اشاعه هستهای وابسته است. حتی در اوج جنگ سرد، سلفهای ما سرمایه گذاری هوشمندانهای بر امنیت و رفاه مشترک ما داشتند. امروز متعهد میشویم این میراث با ارزش را برای نسلهای آینده حفظ میکنیم.