پخش زنده
امروز: -
استانبول ۲۷ اسفند ماه میزبان سران آلمان و فرانسه برای بررسی وضعیت پناهندگان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیمابه نقل از تلويزيون روسيا اليوم ،ترکیه و اتحادیه اروپا برای بازنگری در توافقنامه مهاجرت که مارس ۲۰۱۶ امضا کرده بودند به توافق رسیدند.
این توافق پس از نشست رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با مقامات اروپایی در بروکسل به دست آمد.
شارل میشل رئیس شورای اروپا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ارسولا ون درلاین، کمیسر اروپا، تاکید کرد، بروکسل و آنکارا بازنگری در توافقنامه را در چند روز آینده آغاز خواهند کرد.
ون درلاین نیز اظهار داشت، اتحادیه اروپا برای پاسخ به خواستههای ترکیه آماده است به شرطی که ترکیه نیز مقابل به مثل کند.
آنکارا و بروکسل تلاش میکنند بحران مهاجران را در مرزهای یونان حل کنند. این بحران وارد هفته دوم خود شده است.
ترکیه تصمیم گرفت مرزهایش را به روی مهاجران بگشاید در مقابل اروپا نیز مرزهایی خود را در یونان، به روی مهاجران بست. در پی اصرار دو طرف در مواضع خود، رئیس جمهور ترکیه راهی بروکسل شد تا در دیدار با مقامات اروپا راه حلی برای مشکل پیدا کند.
سعید اکین روزنامه نگار ترکیهای میگوید، بحران مهاجران سالهاست میان آنکارا و اتحادیه اروپا معلق مانده است، دو طرف در این زمینه توافقنامهای دارند، اما اروپا به تعهداتش در این توافقنامه عمل نکرد، به باور من این بار اروپا سعی میکند به ترکیه وعدههای مالی بیشتری دهد، اما مشکل مهاجران، تنها مشکل مالی نیست.
ترکیه پس از توافق با اروپا متعهد شد مانع از آن شود که مهاجران به سمت اروپا سرازیر شوند,، اما آنکارا اروپا را متهم میکند به وعده هایش عمل نکرده است، این اختلاف نظرها حتی بر روند رایزنیها درباره تردد اتباع ترکیه در اروپا و الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا هم اثر گذاشت ضمن اینکه ترکیه اروپا را متهم میکند به تعهدات مالی خود وفادار نبوده است تا همه این اختلاف نظرها موجب شود ترکیه مرزهایش را به روی مهاجران بگشاید تا شاید با استفاده از این حربه بتواند به آنچه که از توافقنامه امضاء شده با اروپا میخواست برسد.
مهند حافظ اوغلو تحلیلگر سیاسی معتقد است، ترکیه اگر وعدههایی هم از اروپا دریافت کند تا زمانی که این وعدهها عملی نشود سعی میکند از اهرم مهاجران استفاده کند. در صورت عملی شدن وعدههای اروپا ممکن است ترکیه هم در مواضع خود نرمش نشان دهد.