پخش زنده
امروز: -
رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه: ۴ میلیون خانوار ایرانی در کشور فاقد هویت ثبت شده میباشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای رضا عوض پور در برنامه دوشنبه شب گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: با توجه به وجود ۲۷ میلیون خانوار در کل کشور، نزدیک به ۲۳ میلیون خانوار، کارمند، بازنشسته، مستمری بگیر و تحت پوشش نهادهای حمایتی میباشند.
وی ادامه داد: حدود کمتر از ۴ میلیون خانوار فاقد هویت صنفی معینی درکشور میباشند که دست فروشان و کارگران روز مزد از این دسته محسوب میشوند.
آقای شهباز حسن پور بیگلری، رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: اصل ستاد مقابله با کرونا، ایراد اساسی دارد شاید بهتر بود این ستاد با ریاست جمهوری یا معاون اول ایشان برپا میشد و در جلسات این ستاد باید همه وزراء حضور یابند و نظر دهند نه اینکه فقط یک وزیر، روزانه آمار مبتلایان را اعلام کند.
وی افزود: ایراد دیگر را میتوان به تصمیم به خانه نشین کردن افراد گرفت اگر افراد خانه نشین شوند از کجا کسب روزی و امرار معاش کنند آیا فکر تامین مواد اولیه برای مردم شده است؟
رئیس فراکسیون اصناف مجلس گفت: این در شرایطی است که حدود ۵ میلیون نفر در کشور بیکارند و تامین مایحتاج زندگی آنها به دوش دیگران است و این رقم مضاف بر ۴ میلیون خانوار بدون هویت ثبت شده، است.
آقای عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه درخصوص عملکرد نامطلوب پایگاه اطلاعات ایرانیان گفت: این پایگاه درباره کمک معیشتی حاصل از گرانی بنزین، عملکرد شایستهای نداشت و نمیشود به اطلاعات این پایگاه به عنوان اطلاعات قابل اعتماد، استناد کرد کما اینکه بسیاری از خانوادهها شرایط نامطلوب داشتند، اما از یارانه معیشتی بی بهره ماندند.
وی همانند آقای حسن پور عضو کمیسیون برنامه و بودجه، حضور وزیر بهداشت بعنوان ریاست ستاد مقابله با کرونا را ناکافی و ناکارآمد دانست و افزود: خسارات احتمالی و ناشی از کرونا تنها به بخش بهداشت و درمان ارتباط پیدا نمیکند و اینطور به نظر میرسد که توپها به هر نوعی به زمین وزارت بهداشت انداخته شده است.
آقای مصری با بیان اینکه مردم، بهترین مرجع در حوزه کسب اطلاعات هستند ادامه داد: وقتی در پایگاه اطلاعات جامع ایرانیان اطلاعات جامع نداریم ناچار باید به سراغ تشکلهایی از قبیل خانه اصناف برویم و اطلاعات مردمی را از آنجا کسب کنیم و خانه اصناف ظرفیت بالایی در شناسایی همه کسبه و صنوف دارد.
آقای شمس الدین حسینی منتخب مردم در مجلس یازدهم هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: توسعه بهداشت عمومی، حمایت از خانواده ها، حمایت از کسب و کارها و بازیابی و بهبود تقاضا با استفاده از سیاستهای کلان اقتصادی، چهار وجه کاربردی در سطح جهان برای مقابله و رویارویی با شرایط کنونی میباشد.
وی ادامه داد: ستاد تشکیل شده برای مقابله با کرونا حداکثر میتواند محور اولیه را پوشش دهد و آقای رئیس جمهور باید به میدان بیاید و میدان داری کند.
آقای حسینی تصریح کرد: سیاستهایی که در دنیا در قبال رویارویی با کرونا اجرا شده است و در کشور ما جای گسترش دارد کاهش ساعت کار و توسعه دورکاری، اعطای مرخصی ها، پرداختهای نقدی، ارائه بیمههای بیکاری، پرداخت و پوشش هزینههای بیماری میباشد.
وزیر اسبق اقتصاد ادامه داد: در بخش اقدامات حمایتی، میتوان به حضور واژه مشاغل پرداخت و کاهش بیکاریها با حمایت از بنگاههای اقتصادی حاصل میشود و پرداخت اصل و فرع وامها و رسیدگی به بخش چکهای برگشتی از دیگر موارد موثری است که میتواند به شرایط فعلی کمک شایانی کند و انتظار میرود که سران سه قوه در بحث چکهای برگشتی ورود کند.
آقای رضا عوض پور رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، در استودیو درباره سرنوشت بیکاریهای ناشی از ویروس کرونا گفت: مشاغل دارای هویت و صنف مانند مشاغل زنجیره گردشگری از قبیل رستوارن و هتل و در بخش حوزه حمل و نقل اعم از هوایی، زمینی، دریایی و ریلی در بخش مهدهای کودک، مدارس و یا قنادیها و اغذیه فروشیها که روی هم رفته ۱۴ بخش اشتغال را شامل میشوند شناسایی شده اند و برای این گروهها، بستهای مبنی بر معافیتهای مالیاتی، معافیتهای بیمهای و استمهال تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برای مشاغلی که دارای صنف نمیباشند و هویت صنفی معینی ندارند و تحت پوشش بیمهای یا مراکز حمایتی نیستند سناریوهایی تهیه و تقدیم معاون اول شد مبنی بر اعمال کمک بلاعوض یا اهدا کارت اعتباری و یا تهیه و تقدیم سبد کالا به افراد.
رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: در مجموع و پس از بررسی این ۳ سناریو، به نظر میرسد که شاید بشود به این افراد تسهیلاتی ۱ تا ۲ میلیون تومان، بسته به بُعد خانوار ارائه داد آنهم با نرخ سود حداقل بانکی که البته هنوز نرخ این تسهیلات تعیین نشده است و بانک مرکزی میتواند در این خصوص کمک کند.آقای حسن پور عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در سوی دیگر استودیو گفت: در بحث کمک گیری از اتاقهای اصناف، تعاون و بازرگانی باید به بی پاسخ ماندن پیشنهادهایشان به دولت اشاره کرد.
وی افزود: دولت حدود ۲ هفته است که به پیشنهادهای این ۳ اتاق عکس العمل نشان نمیدهد و وقتی دولت نمیتواند ماسک مورد نیاز کشور را تامین کند چه انتظاری میتوان داشت که راه حل مناسبی در خصوص برنامه ریزیهای موثر داشته باشد.
آقای مصری نایب رئیس مجلس در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: تا این لحظه از بستههای حمایتی خبری نیست و گویا این بستهها هنوز باز نشده اند، اما به نظر میرسد اعطای تسهیلات با نرخ پایین یعنی بدهکار کردن ضعیفترین اقشار جامعه.
وی ادامه داد: دولت راهکارهای بهتری همچون اعمال فعالیت مالیاتی را هم در اختیار دارد و به راحتی میتواند در جای مناسب اعمال کند و دولت میتواند برای عدهای معافیت مالیاتی و برای عدهای دیگر هم تنفس مالیاتی ۶ ماهه اعمال کند.
آقای مصری به بخشودگی جرائم بعنوان عمدهترین مسئله موثر در شرایط فعلی اشاره کرد و افزود: اگر دولت در این باره تصمیماتی هم گرفته باشد در عمل چیز دیگری مشاهده میشود در برخی جاهای کشور همین امروز آمار قطع کردن برق از سوی اداره برق گزارش شده و گویا به اداره برق ابلاغیهای مبنی بر خواب ۳ ماهه هزینه برق مصرفی ارسال نشده است.
وی تصریح کرد: اعمال حق بیمه کارگران آسیب دیده و امحال وامها آن هم بدون سود و جریمه از جمله مواردی است که دولت میتواند در شرایط کنونی اعمال کند.
نایب رئیس مجلس گفت: یکی دیگر از موارد جدی هم اینست که شهرداری باید به برخی از افراد در خصوص پرداخت عوارضی شهرداری مهلت تنفس دهد و پس از پایان زمان تنفس، عوارض را با تعرفه ۹۸ محاسبه کند، زیرا تعرفه ۹۹ عوارض را سنگینتر از امسال خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اقدامات و تمهیدات در قبال آسیب دیدگان ویروس کرونا گفت: دامنه فعالیتهای دولت در این باره بسیار وسیع است که تشکیل ستاد مقابله با بحران کرونا از جمله اقدامات دولت در این باره بوده است.
آقای محمد شریعتمداری در تماس تلفنی با این برنامه افزود: در همه جلسات هیات دولت، حین و پس از ورود ویروس منحوس کرونا به کشور، مقدمهای با محوریت موضوع کرونا و هماهنگی وزراء و طرح مسائل و بیان گزارشات کار دستگاههای اجرایی گوناگون درباره کرونا مطرح شده است.
وی با اشاره به سرنوشت کارگران بیکار شده به علت شیوع کرونا در جامعه گفت: براسای نص صریح قانون و بر اساس ضوابط قانونی، همه کسانی که براثر بیماری کرونا از کار بیکار شوند با تشخیص سازمانهای مربوطه شان مشغول بهره مندی از ظرفیتهای حمایتی سازمان و وزارتخانه مربوطه خواهند بود.
وزیر تعاون با بیان اینکه عدهای وجود دارند که شامل قانون بیمه کار نمیشوند و مرجع و پناهی ندارند افزود: جلسات فراوانی با مسئولان مربوطه برگزار شد و به نظرات گوناگونی رسیدیم و در نهایت به تخصیص دو یا ۳ هزار میلیارد سرمایه رسیدیم، تا این مبالغ به پرداخت بیمههای بیکاری و ارائه تسهیلات بیانجامد.
آقای شمس الدین حسینی منتخب مردم در مجلس یازدهم در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: به نظر من، ساختار نهادی کامل که میباید شکل میگرفت هنوز ایجاد نشده است حتی برآوردهای مالی صورت گرفته هم کافی نمیباشد.
وی افزود: با در نظر گرفتن رقم ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه امسال، با ۳ هزار میلیارد تومان تقریباً معادل کمتر از یک درصد از این بودجه، میتوان موضوع کرونا و خسارات حاشیهای ان را برطرف کرد و همچنین ۳ هزار میلیارد تومان را میتوان بعنوان تنخواه اولیه در نظر گرفت.
وزیر اسبق اقتصاد تصریح کرد: در شرایط فعلی با کمبود تقاضا در اقتصاد کشور مواجه هستیم و لذا باید با تحریک تقاضا به کمک این مشکل برویم و در شرایط فعلی نباید دغدغه این را داشته باشیم که با پرداخت ۳ یا ۵ هزار میلیارد تومان، مملکت دجار مشکل خواهد شد یا خیرف، چون دولت در شرایط کنونی چارهای جز این ندارد که مانند یک هافبک هجومی، تیم اقتصاد کشور را حمایت کند.
آقای عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه در خصوص گفتههای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایشان بیشتر به شرح جلسات پرداختند و از اقدامات حرفی به میان نیاوردند و در مبحث بیمه بیکاری میتوان گفت که رانندگان، کارگران روزمزد ساختمانی (۹۶۰ هزار خانوار) و اصناف خرد و کارگاههای زیر پنج نفر که بیمه خویش فرما دارند مشمول بیمه بیکاری نمیشوند.
وی افزود: با حسابی سرانگشتی حدود ۳ میلیون خانوار مشمول بیمه بیکاری نیستند و این بیمه بیکاری ارتباطی هم با کرونا ندارند.
آقای شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع بندی سخنانش گفت: اقدامات بسیار ارزشمند و خوبی در خصوص پرستاری و درمان مبتلایان به کرونا در سراسر کشور شده است و در باب شکل نگرفتن تجمعات اجتماعی به منظور شیوع پیدانکردن کرونا در سطح جامعه، حذف حدود ۴ میلیون مسافرت در ایام پایانی سال، تعویق پروندههای موجود در شوراهای حل اختلاف، راه اندازی و برقراری نظام آموزش از راه دور برای دانش آموزان و دانشجویان و هزار و یک اقدام دیگر از جمله اقدامات دولت در این خصوص میباشد.