به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، علی نژاد در حاشیه مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی درباره پروندههای پرسپولیس و استقلال، احکام فیفا و جرایمی بالای ۵۰ میلیارد تومانی آنها و اینکه چرا با مدیران قبلی این باشگاهها که شیوه مدیریتشان باعث این جرایم شده است برخوردی نمیکند، تاکید کرد: خیلی از این موضوعات توسط وزارت ورزش و نهادهای نظارتی بررسی و تذکرات لازم داده شده و گاهی اقدامات بیشتری هم انجام گرفته است با این حال لزوماً اینکه ما در قراردادی جریمه شدهایم یا باید پرداختی صورت میگرفته، به معنای تخلف در قرارداد نیست. طرفین تعهداتی داشتند که باید انجام میدادند و شاید به علت شرایط تحریم و وضعیت اقتصادی امکان دارد باشگاهها توانایی پرداخت پول را نداشتند.
معاون وزیر ورزش افزود: با این حال ما دو ماه پیش به باشگاهها نامهای نوشتهایم که اگر میخواهند قراردادی امضا کنند از وزارت ورزش و جوانان تأییدیه دریافت کنند تا اشکالی به وجود نیاید و تعهدات حقوقی ایجاد نکند.
مهدی علی نژاد درباره موضوع انتخابات فدراسیون فوتبال و ایرادات فیفا به اساسنامه آن گفت: مرداد امسال سه نفر از فیفا و AFC به فدراسیون فوتبال آمدند و با گرفتن ایراداتی خواستار به روز شدن اساسنامه بر اساس نظر فیفا شدند که این کار صورت گرفته و پیش نویسی هم آماده شده بود، اما علیرغم چهار بار یادآوری به فیفا ارسال نشده بود.
وی افزود: فیفا در نامهای اشاره کرده بود که ابتدا باید اساسنامه اصلاح و سپس انتخابات برگزار شود.
علینژاد گفت: میگویند اساسنامه سال ۹۰ ایراداتی دارد و طبق آن نمیتوان عمل کرد. آن چیزی که برای تأیید به دولت ارسال شده، همان اساسنامه سال ۹۰ بود و طبیعی است حتی اگر مصوبه دولت گرفته میشد ارتباطی به ایرادات فیفا نداشت، موضوع چیز دیگری است و فیفا به این اساسنامه ایراد میگیرد که فدراسیون در پاسخ خود گفته بود اجازه بدهید انتخابات برگزار شود و سپس اساسنامه را اصلاح کنیم و آنها نپذیرفتند و تا امروز هم تغییری صورت نگرفته و اجازه داده نشده است.
معاون وزیر ورزش گفت: وزارت ورزش و جوانان هم اساسنامه فدراسیونهایی که مغایر با قواعد فدراسیونهای جهانی باشد را نمیپذیرد و تأکید ما هم این است باید با قواعد بینالمللی پیش برویم، خودمان را تطبیق بدهیم، البته باید در این زمینه هم گفتگو کنیم تا در کنارش قوانین و منافع ملیمان هم حفظ شود.
علی نژاد افزود: با این حال فکر میکنم اگر فیفا این مسئله را نپذیرد، قاعدتاً اساسنامه باید اصلاح شود و پس از آن انتخابات را برگزار کرد که خیلی چیز مهمی نیست و میتوان اساسنامه را سریع طبق نظر فیفا اصلاح کرد. به این علت که اساسنامه آماده است و تغییراتی که فیفا گفته بود روی اساسنامه انجام دادهاند.
وی درخصوص اینکه با این شرایط انتخابات فدراسیون فوتبال در تاریخ ۲۵ اسفند برگزار نمیشود، گفت: نمیتوانم بگویم قطعاً برگزار نمیشود، باید صبر کرد و شاید در یکی دو روز آینده تحولاتی صورت بگیرد و امکان دارد با یک نامه یا گفتگو انتخابات برگزار شود. با این حال اگر فیفا نپذیرد که انتخابات را با اساسنامه سال ۹۰ برگزار کنیم، عقل حکم میکند ما این مسئله را همراهی کنیم، تغییر اساسنامه بدهیم و با اساسنامهای که قواعد بینالمللی را رعایت میکند و در کنارش منافع ملی را هم در نظر میگیرد، انتخابات را برگزار کنیم. این مسئله نیز نیاز به تغییر سریع اساسنامه و تأیید آن در مجمع دارد.
علی نژاد درباره خصوصی سازی سرخابیها هم گفت: مراحل خصوصی سازی درحال پیگیری است و مجامع این دو باشگاه که اهمیت زیادی داشت، انجام شد. یکی دو اقدام دیگر هم باید صورت بگیرد و با ساز و کاری که سازمان خصوصی سازی دارد، این کار صورت میگیرد در ضمن آقای تقیزاده معاون استانها، حقوقی و پارلمانی وزارت با باشگاهها و سازمان خصوصی سازی جلسات هفتگی هم برگزار میکند و امیدواریم در نهایت این دو باشگاه خصوصی شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش گفت: ویروس نابسامانی در یک فدراسیون و سرپرستی طولانیمدت خطرناکتر از ویروس کرونا است.
مهدی علینژاد بعد از مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی و اعتراض کیهانی در جمع خبرنگاران افزود: ۴ ماهی بود که فدراسیون را با سرپرستی اداره میکردیم. زمینه برگزاری انتخابات صورت گرفته و نام نویسی هم انجام شده بود. زمان مجمع را از قبل تعیین کرده بودیم.
وی ادامه داد: با بحث شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم بنابراین ۲ راه بیشتر نداشتیم؛ یکی اینکه انتخابات را برگزار نکنیم دیگر اینکه برگزار کنیم. اگر به واسطه کرونا برگزار نمیکردیم معلوم نبود این ویروس تا کی در ایران ادامه داشته باشد بنابراین نمیتوانستیم زمان دیگری را تعیین کنیم، چون ۷ اردیبهشت هم ماه مبارک رمضان شروع میشود و نمیتوانستیم هیئتها را به تهران بیاوریم، بنابراین باید تا اواسط خرداد صبر میکردیم که یک ماه و نیم قبل از المپیک بود.
علینژاد گفت: این رشته در المپیک سهمیه گرفته و امیدواریم که ورزشکاران این رشته روی سکو بروند بنابراین منطقی نبود یک ماه و نیم قبل از المپیک تغییر مدیریت دهیم در نتیجه باید سرپرستی را تا شهریور یا مهر ادامه میدادیم.
معاون وزیر ورزش افزود: ویروس نابسامانی در یک فدراسیون و سرپرستی طولانیمدت خطرناکتر از ویروس کرونا است که اگر رعایت بهداشت در برگزاری جلسه ۳۰ نفره صورت بگیرد، خطری شامل کسی نمیشود. این مجمع با رعایت بهداشت برگزار شد و محل برگزاری مجمع ضدعفونی و پلمپ شده بود. تمام کسانی که وارد مجمع شدند تبسنجی شدند و به همه ماسک و دستکش داده شد.
وی به رای یکی از اعضای مجمع از طریق دورنگار، عنوان کرد: با توجه به اینکه یکی از اعضای مجمع بیمار بود ما پذیرفتیم او رای خود را غیابی بدهد. این موضوع منعی ندارد و در گذشته هم رخ داده است. سال ۸۶ زمانی که رئیس شدم ۵ رای به همین صورت داده شد، چون شرایط کشور خاص است و میتوانیم تدابیر خاصی بیندیشیم. دوسوم مجمع حضور داشتند.
معاون حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش درباره ایرادات قانونی کیهانی، گفت: کسی که مسئولیت مجمع را برعهده دارد من هستم. تهمیدات لازم دیده و چک شده است. نایب رئیس و عضو هیئت رئیسه میتواند با معرفی انجام شده در مجمع شرکت کند و هیچ منع قانونی ندارد. اینها در آییننامه دیده شده است. اگر آقای کیهانی ایرادی میبیند میتواند اعتراضش را به مراجع نظارتی اعلام کند.
وی درباره اینکه کیهانی گفته معرفینامهها از ادارات کل است نه هیئت رئیسه، عنوان کرد: از این حرفها تعجب میکنم، تاکید میکنم من باید این چیزها را چک کنم. طبیعی است او در دبیرخانه مجمع حضور ندارد که ببیند چه کسی به چه شکلی معرفی شده است. او در مجمع حضور داشت، انصراف هم نداد و ۸ رای گرفت. خوب است به اکثریت احترام بگذاریم. در این شرایط سخت کمک کنیم کارها راحت انجام شود نه اینکه سنگ بیندازیم.
علینژاد درباره اینکه آیا انتخاب سرپرست در اساسنامه آمده است؟ گفت: در اساسنامه فعلی سرپرستی منع قانونی ندارد چنانچه در اساسنامه از سالی که تصویب شده هم این موضوع را داشتیم. وقتی دوره ریاست تمام میشود وزیر از اختیارات خود استفاده میکند و سرپرست میگذارد.