اخبار مرتبط با کرونا (۴)
آمار کرونا و پیامدهای ناشی از آن در جهان
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تا روز دوشنبه ۹ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۱۱۰ هزار و ۳۱۳ نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، اخبار مرتبط با ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان به شرح زیر است:
جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز دوشنبه ۹ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۱۱۰ هزار و ۳۱۳ نفر رسید. از این تعداد ۳۸۳۱ نفر جان باخته و ۶۲ هزار و ۳۹۵ نفر بهبود پیدا کرده اند.
از میان ۴۴ هزار و ۸۷ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۱۴ درصد آنها یعنی ۵ هزار و ۹۷۹ نفر وخیم گزارش شده است.
توزیع ویروس کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز دوشنبه ۹ مارس ۲۰۲۰، هفتاد و سه ممیز نوزده درصد معادل ۸۰ هزار و ۷۳۹ مورد از موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان در چین و ۲۶ ممیز ۸۱ درصد معادل ۲۹ هزار و ۵۷۴ مورد در خارج از این کشور گزارش شده است.
از مجموع موارد ابتلا به ویروس کرونا در خارج از چین، ۲۵ ممیز ۳۰ صدم درصد معادل هفت هزار و ۴۷۸ مورد در کره جنوبی، ۲۴ ممیز ۹۵ صدم درصد معادل هفت هزار ۳۷۵ مورد در ایتالیا، ۲۲ ممیز ۲۱ صدم درصد معادل ۶ هزار و ۵۶۶ مورد در ایران گزارش شده است.
پس از این سه کشور، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آمریکا، ژاپن و سوئیس در مکانهای بعدی قرار دارند.
آسیا و اقیانوسیه
ژاپن
دولت ژاپن آزمایش کرونا را تحت پوشش بیمه قرار می دهد
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد دولت ژاپن اعلام کرد انجام آزمایش کرونا در این کشور تحت پوشش برنامه بیمه ملی قرار خواهد گرفت تا بدین ترتیب افراد بیشتری برای انجام دادن آزمایش کرونا مراجعه کنند.
دولت ژاپن به سبب انجام دادن تعداد کم آزمایش کرونا در مقایسه با کشورهای همسایه اش مورد انتقاد قرار گرفته است.
مجری برنامه سپس با بلیک اسیگ خبرنگار سی ان ان مستقر در توکیو گفتگو کرد و از او خواست در ارتباط با انتقادها از دولت ژاپن و تلاشهای توکیو در این زمینه توضیحات بیشتری را ارائه کند.
بلیک اسیگ گفت: " من اخیرا با یک محقق گفتگو کردم که تحقیقاتی را در این زمینه برای دولت ژاپن انجام میدهد. او به من گفت بر این باور است که افراد جوان زیر ۳۰ و ۲۰ سال که ناقل ویروس کرونا هستند مسئول افزایش شیوع این ویروس در سراسر ژاپن هستند.
او گفت مردم باید این بیماری را جدی بگیرند و ما همچنان به تلاش برای کنترل این ویروس ادامه میدهیم. توکیو و اوزاکا مراکز اصلی شیوع ویروس کرونا هستند.
هیروشی نیشی اورا در پاسخ به این سوال که آیا سازمان جهانی بهداشت این مسئله را یک اپیدمی اعلام خواهد کرد یا خیر، گفت: " بله با گذشت زمان این اتفاق خواهد افتاد. " در اوایل ماه فوریه دو میلیون نفر از سراسر جهان به مناطق کوهستانی ژاپن آمدند تا جشنواره برف و یخ را جشن بگیرند. دست کم یکی از این گردشگران ویروس کرونا را با خودش به این کشور آورد.
نیشی اورا گفت: "برگزاری این فستیوال سبب تسهیل شیوع این ویروس شد. " طی یک هفته، نتیجه آزمایش آلودگی بیش از ۱۰۰ نفر در ژاپن به ویروس کرونا مثبت اعلام شد.
این محقق میگوید این رقم تنها در ارتباط با بخشی از افرادی است که به این ویروس آلوده شده اند. او گفت افراد زیادی در هوکایدو به این ویروس آلوده شدند، اما این مسئله اعلام نشد. اکنون برای مردم این مناطق نگرانیها جدی شده است.
از اواسط ماه فوریه ما در فقسههای سوپرمارکتها شاهد دسترسی به ماسک و مواد ضد عفونی کننده نیستیم. ما در بیمارستانها هم با کمبود ماسک و مواد ضد عفونی کننده دست مواجهیم. "
کوئیچی ناکانو ار دانشگاه سوفیا گفت: " وقتی در ارتباط با این مشکل صحبتی نمیشود، انگار مشکلی هم وجود ندارد. به نظر میرسد دولت هنوز تدابیر قابل توجهی در پیش نگرفته است این در حالی است که ژاپن میزبان بازیهای المپیک هم هست. " با گذشت سه هفته از زمان شیوع این ویروس در ژاپن، همچنان مقامات در حال گفتگو در این باره هستند که آیا باید وضعیت اضطراری اعلام شود یا خیر.
آبه شینزو نخست وزیر ژاپن از اختیارات قانونی زیادی برای ارائه پیشنهادات بیشتر برخوردار نیست. این در حالی است که محققان همچنان به هشدارهای خود ادامه میدهند.
خبرنگار سی ان ان گفت: شهرداریها میتوانند میتوانند از شهروندان خود بخواهند در خانهها بمانند و مدارس همچنان بسته باقی بماند. "
استرالیا
مشاهده موارد مشکوک آلوده به ویروس کرونا دو مدرسه را در استرالیا به تعطیلی کشاند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، یک مقام مسئول در استرالیا گفت مشاهده مواردی از آلودگی به ویروس کرونا در مدارس موجب نگرانی ما شد از این رو دو مدرسه تعطیل شد.
چین
زندگی در پایتخت چین با مهار موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این شهر طی دو هفته گذشته، به تدریج به وضعیت عادی بر میگردد.
به گزارش خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی، در پکن که نسبتا فاصله زیادی با ووهان -شهری که اولین موارد آلودگی به ویروس کرونا در آنجا مشاهده شد- دارد، در چند هفته اخیر هیچ مورد جدید آلودگی به این ویروس گزارش نشده است.
زندگی به تدریج به وضعیت عادی بر میگردد و مغازهها باز شده اند. اینکه در دو هفته اخیر هیچ نمونه جدیدی از آلودگی به این ویروس مشاهده نشده است، خبر بسیار خوبی است.
البته اقتصاد چین آسیب دیده است، اما مردم از این که دولت توانست اوضاع را مدیریت کند، خوشحالند.
روسیه
شمار مبتلایان به کرونا در روسیه به 20 نفر رسید
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گزارش داد با مبتلا شدن ۳ نفر دیگر به ویروس کرونا شمار مبتلایان به کرونا در روسیه به ۲۰ نفر رسید.
اروپا
آلمان
آلمان از افزایش موارد ابتلا به کرونا در این کشور به بیش از هزار نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، اطلاعات رسمی که مرکز کنترل بیماریهای موسسه رابرت کخ روز دوشنبه منتشر کرد نشان میدهد، تعداد بیماران آلوده شده به ویروس کرونا در آلمان از مرز هزار نفر گذشته است.
اکنون هزار و ۱۱۲ مورد تایید شده ابتلا به کرونا در بزرگترین اقتصاد اروپا وجود دارد.
براساس گزارشها بیشترین ابتلا به بیماری کرونا در آلمان متعلق به ایالت نوردراین – وستفالن با ۴۸۴ مورد است.
آلبانی
نخستین مورد ویروس کرونا در آلبانی تایید شد
رسانههای محلی اعلام کردند: یک پدر و فرزند، نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آلبانی هستند.
وزارت بهداشت آلبانی در ساعات اولیه امروز با تایید این خبر اعلام کرد: این دو نفر که آزمایش ویروس کرونا آنها مثبت اعلام شده است از ایتالیا به آلبانی بازگشته بودند.
مسئولان وزارت بهداشت آلبانی در تلاشند تحقیقات کاملی در این باره انجام شود.
انگلیس
کمبود شدید تجهیزات محافظت کادر پزشکی در انگلیس
پزشکان انگلیسی هشدار دادند تجهیزات حیاتی مورد نیاز برای حفاظت از پرستاران و پزشکان در برابر ابتلا به ویروس کرونا از بیماران مبتلا در بیمارستانهای انگلیس رو به اتمام است.
روزنامه ایندیپندنت گزارش داد کارمندان بخش مراقبت پزشکی انگلیس اعلام کرده اند قادر به تامین ماسک صورت و دیگر تجهیزات تخصصی حفاظت انفرادی که برای پیشگیری از بیماری ضروری است نیستند.
منابع متعدد اعلام کرده اند برخی بیمارستانها چندین هفته است که این تجهیزات خود را به اتمام رسانده اند.
وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی انگلیس در واکنش به این نگرانیها اعلام کرد انبار تجهیزاتی که برای زمان مقابله با بیماریهای مسری کنار گذاشته اند، در اختیار بیمارستانها قرار میدهد.
ویروس کرونا هنوز به عنوان یک بیماری مسری در انگلیس طبقه بندی نشده است.
به پزشکان در انگلیس گفته شده استفاده از ماسک صورت را در زمان کارهای عادی و جراحی به منظور حفظ این ذخایر محدود کنند.
یکی از مدیران سرویس سلامت ملی انگلیس به ایندیپندنت گفت سه واحد ما تجهیزات کافی ندارند و سهمیه بندی تجهیزات بین کارکنان آنها تا زمان دریافت تجهیزات بیشتر اعمال شده است.
پزشکان خدمات سلامت عمومی انگلیس اعلام کردند تجهیزات حفاظت انفرادی مسئلهای جدی است. ما با مشکل مواجهیم و زنجیره تدارکاتی بخش خدمات درمان عمومی و تیم فرماندهی ملی نیز در خصوص این مسئله سکوت کرده اند. ما تا دو هفته دیگر تجهیزات حفاظتی خود مراقبتی نخواهیم داشت و هیچ تدارکاتی برای ما اندیشیده نشده است. این یک مسئله تعیین کننده است و هیچ کس به این مشکل نمیپردازد. ماسکها ما در چین ساخته میشوند و آنها اجازه نمیدهند هیچ محمولهای از این کشور خارج شود. سه خط تولید تجهیزات محافظتی خود مراقبتی نیز تا پایان مارس دردسترس نیست. "
منابع دیگر بخش خدمات سلامت ملی در انگلیس تایید کردند برخی از بیمارستانهای این کشور برای تامین ماسک و ژل ضدعفونی کننده با مشکل مواجه شده اند و در صورتیکه نیروهای بیمارستانی تجهیزات خود مراقبتی نداشته باشند این امر میتواند فرایند آزمایش گرفتن از مردم را به خطر بیندازد.
سازمان سلامت عمومی انگلیس در مواجهه با این کمبودها، اکنون دستورالعمل خود را برای رفتار کارکنان با افراد مشکوک به ابتلا به ویروس تغییر داده و اعلام کرده در برخورد با افراد مشکوک بجای استفاده از ماسکهای کمیاب از ماسکهای معمولی جراحی استفاده کنند.
چین بزرگترین تولیدکننده ماسک و تجهیزات محافظتی شخصی جراحی در جهان است، اما به دلیل تقاضای داخلی در پی شیوع ویروس کرونا، صادرات اغلب تجهیزات مراقبتی شخصی را ممنوع کرده است.
یکی از پرستاران در شمال انگلیس به ایندیپندنت گفت برخی از مراکز درمانی با کمبود مواجه شده اند، چون عدهای دیگر تجهیزات را انبار کرده اند.
وی افزود:" تا زمانیکه این ویروس به آستانه تعیین شده برای بیماریهای مسری نرسد، سازمان سلامت عمومی انگلیس ذخایر ملی را در اختیار ما قرار نمیدهد. "
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس تا عصر یکشنبه ۲۷۳ نفر اعلام شده است. پزشکان ایتالیایی هشدار داده اند تختهای مراقبت ویژه آنها پر شده است و این امر نگرانیهایی را درخصوص توانمندی انگلیس برای مواجهه با این بحران مطرح کرده است.
نشست اضطراری موسوم به کبرا
دولت انگلیس دومین بار پس از شیوع ویروس کرونا در این کشور امروز با حضور اعضای کابینه، مقامات پزشکی و متخصصان و پزشکان نشست مواقع اضطراری موسوم به کبرا برگزار میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانهها در انگلیس به نقل از بوریس جانسون نخست وزیر این کشور اعلام کردند وی با اشاره به افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در انگلیس و جهان گفت: ما برای حفاظت از ملت به خوبی اماده شده ایم و از مشاورههای علمی و تجربه جهانیان استفاده میکنیم.
وی گفت: اکنون برای مبارزه با کرونا باید به صورت ملی و بین المللی عمل کنیم و مطمئنیم ملت انگلیس اماده است نقش خود را در این باره ایفا کند.
نخست وزیر انگلیس افزود: توصیهای که همه دارند این است که مهمترین و سادهترین راه مبارزه با ویروس کرونا شستن دستها دست کم به مدت ۲۰ ثانیه است.
دولت انگلیس واحد مبارزه با شایعات کرونا در فضای مجازی تشکیل داد
دولت انگلیس اعلام کرد برای حفاظت از مردم در برابر شایعات و اطلاعات گمراه کننده درباره ویروس کرونا، واحد مبارزه با اینگونه شایعات تشکیل داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزیر فرهنگ انگلیس دفاع از کشور را در برابر شایعات و اطلاعات گمراه کننده به ویژه در این شرایط، ضروری دانست و گفت: گروهی از متخصصان خبره روند مبارزه با شایعات و اطلاعات گمراه کننده درباره کرونا را راهبری میکنند.
«اولیور داودن» افزود: این گروه به طور مرتب با مالکان و مدیران شبکههای اجتماعی و فضای مجازی در تماس است تا انتشار شایعات و اطلاعات گمراه کننده را به حداقل برساند.
دولت انگلیس تاکید کرد چنانچه این ساز و کار نتواند به طور موثر با شایعات و اطلاعات گمراه کننده مبارزه کند گامهای دیگری در این باره برداشته میشود.
گسترش ویروس کرونا در انگلیس سبب شد دولت نشست اضطراری برگزار کند.
دولت انگلیس دومین بار پس از شیوع ویروس کرونا در این کشور امروز با حضور اعضای کابینه، مقامات پزشکی و متخصصان و پزشکان نشست مواقع اضطراری موسوم به کبرا برگزار میکند.
همه مناطق انگلیس درگیر ویروس کرونا شده است، اما لندن از نظر شمار مبتلایان به کرونا آلودهترین شهر انگلیس است.
بر اساس آمار رسمی اعلام شده تا دیشب، ابتلای دستکم ۲۸۰ نفر در انگلیس به بیماری کووید ۱۹ محرز شده است و دستکم سه نفر نیز جان خود را از دست داده اند. اما دولت انگلیس اعلام کرد به لحاظ زیانهای اقتصادی در این مرحله قصد ندارد فعالیتهای اقتصادی، مسابقات ورزشی و مدارس و دانشگاهها را تعطیل کند و این رویکرد دولت، انتقادهای زیادی را به همراه داشته است.
اتریش
موارد ابتلا به 104 نفر رسید
مقامات بهداشت و درمان اتریش اعلام کردند تا روز یکشنبه موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور به بیش از یکصد نفر رسید و هنوز هیچ مورد مرگی گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از وین، وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد تا روز یکشنبه ۱۰۴ مورد ابتلا تایید شده است. ویروس کرونای جدید در همه ۹ ایالت فدرال اتریش مشاهده شده است.
در ایالتهای «نیدراسترایش» ۳۶ مورد، «وین» ۳۲ مورد، «تیرول» و «اشتایرمارک» هر یک هشت مورد، «زالتسبورگ» و «اوبراسترایش» هر یک هفت مورد، «بورگن لاند» ۴ مورد و «فورآلبرگ» و «کرنتن» نیز هر کدام یک مورد، گزارش شده است.
بنا بر اعلام این منبع، بیشتر این بیماران علائم خفیف دارند و در خانههای خود مانده اند.
روز پنجشنبه به دو مورد نخست در اتریش که جواب آزمایش آنها مثبت بود، اجازه ترخیص داده شد.
تا صبح یکشنبه در مجموع از چهار هزار و ۵۰۹ نفر در این کشور تست کرونا گرفته شد.
بنا بر اعلام رسانههای اتریش، سباستین کورتز صدر اعظم اتریش اعلام کرد وی در خانه اش حتی یک ماسک ندارد.
وی گفت: «فقط دستورالعملهای مقامات بهداشتی را دنبال میکند. اگر ارتباط زیادی با مردم دارید، استانداردهای معمول بهداشتی را رعایت کنید. از مردم میخواهم که وحشت نکنند و هیچ کار نامعقولی نکنند.»
آلمان
ویروس کرونا در آلمان هزار و ۱۱۲ نفر را تا کنون آلوده کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، این در حالی است که در کشور آلمان تاکنون مرگ ناشی از کرونا گزارش نشده است، اما نخستین آلمانی بر اثر سرایت کرونا در مصر جان خود را از دست داد.
براساس گزارشها بیشترین ابتلا به بیماری کرونا در آلمان متعلق به ایالت نوردراین – وستفالن با ۴۸۴ مورد است.
فرانسه
تعداد نمایندگان کرونایی مجلس فرانسه به 4 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، با ابتلای دو نماینده دیگر به ویروس کرونا در فرانسه، شمار نمایندگان مجلس که ابتلای آنها به این ویروس تایید شده است به ۴ نفر رسید.
دو تن از کارکنان مجلس نیز به این ویروس مبتلا شده اند.
کاخ ریاست جمهوری فرانسه (الیزه) برای در امان ماندن از ورود ویروس کرونا تدابیر بهداشتی بسیار شدیدی را به اجرا درآورده است. به ویژه آنکه ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه زمانی که در دولت قبلی وزیر دفاع فرانسه بود به سختی از آلودگی به ویروس ابولا جان سالم بدر برد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، برخی رسانههای فرانسه با اعلام این خبر نوشته اند: تشدید اقدامات بهداشتی سختگیرانه در الیزه برای آن است که امانوئل مکرون دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نکند.
ژان کریستوفر پرچون پزشک شخصی مکرون قوانین جدیدی را برای در امان ماندن او از ویروس کرونا وضع کرده است از جمله اینکه رئیس جمهور دیگر حق ندارد با افرادی که دیدار میکند دست دهد.
این وضعیت اتخاذ شده در کاخ ریاست جمهوری فرانسه در حالی است که ویروس کرونا به مجلس ملی این کشور راه یافته است و تاکنون سه نماینده و دو نفر از کارکنان مجلس به آن مبتلا شده اند.
آفریقا
مصر
شرکت ملی هواپیمایی مصر همه پروازهای خود را به شهرهای الدمام، القصیم، أبها، جده، ریاض و مدینه منوره در عربستان از امروز ۹ مارس ۲۰۲۰ تا اطلاع ثانوی لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، این اقدام مصر پس از آن صورت گرفت که روز گذشته سعودی اعلام کرد پروازها به چند کشور از جمله مصر را به حال تعلیق در آورده است.
شرکت هواپیمایی مصر در بیانیهای از مسافران خواست با مراجعه به دفاتر این شرکت و یا پایگاه اینترنتی رسمی آن اقدام به تغییر تاریخ بلیطهای خود کنند.
در این بیانیه همچنین آمده است با توجه به شرایط موجود هیچ هزینهای به علت لغو یا تغییر تاریخ سفر از مسافران کسر نخواهد شد.
گردشگر آلمانی نخستین قربانی کرونا در مصر
مصر نخستین فوتی بر اثر ویروس کرونا در این کشور را که یک گردشگر آلمانی است اعلام کرد.
به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد نخستین فرد در این کشور که یک گردشگر آلمانی بود، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخت.
این گردشگر آلمانی از هفت روز پیش وارد مصر شده بود. بنابر اعلام وزارت بهداشت مصر، این گردشگر آلمانی ۶۰ سال داشت و هنگامی که از استان الاقصر به الغردقه رسید، علائم بیماری کرونا داشت.
غرب آسیا
تمجید مجری المسیره از تلاش های علمی ایران برای مقابله با کرونا
مجری شبکه تلویزیونی المسیره در توئیتی نوشت در حالی که ایران و چین در حال تحقیقات پزشکی برای یافتن واکسن کرونا هستند، کشورهای مصرف کننده عربی فقط آمار مبتلایان و فوت شدگان را منتشر میکنند و چشم انتظار غرب نشسته اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد عبدالواسع الوجیه در توئیتی نوشت تمام کشورهای توسعه یافته مانند ایران و چین برای یافتن واکسن کرونا و خلاص شدن از آن تلاش میکنند و در این زمینه آزمایش و تحقیقات پزشکی انجام میدهند، اما عربهای احمق فقط آمار مبتلایان و فوت شدگان را ثبت میکنند حتی اگر هزار سال طول بکشد.
دولتها و ملتهای مصرف کننده در هیچ زمینهای به بشریت خدمت نکرده اند. آنها در همه موارد حتی ساخت سوزن منتظر غرب هستند.
عربستان
عربستان کتمان کنندگان وضعیت سلامتی را جریمه می کند
به گزارش خبرگزاری رویترز، تلویزیزیون دولتی عربستان اعلام کرد افرادی که در مبادی ورودی کشور وضعیت سلامتی خود را به درستی اعلام نکنند، به پرداخت جریمه تا سقف ۵۰۰ هزار ریال سعودی محکوم خواهند شد.
فلسطین
بیانیه گروههای ملی و اسلامی قدس در خصوص تعطیلی مؤسسات وکاهش تجمعات
گروههای ملی و اسلامی قدس خواستار کاهش حضور مردم در تجمعات وحذف برگزاری مراسمها برای حفظ جان مردم در برابر خطر ویروس کرونا تأکید کردند.
به نوشته خبرگزاری فلسطینی "وفا"، گروههای ملی و اسلامی قدس در خصوص تعطیلی موسسات آموزشی قدس اعم از وزارت آموزش و پرورش و کمیتههای امور شهری از امروز دوشنبه تا پنجشنبه شب به منظور تضمین سلامت شهروندان در پی شیوع ویروس کرونا، بیانیهای صادر کردند.
گروههای سیاسی دیشب با انتشار بیانیه ای، محدود کردن میزان تجمعات، برپایی مراسمهای جشن و عروسی را خواستار شدند تا این تجمعات و مراسم خطری برای سلامت مردم به دنبال نداشته باشد.
این گروهها تأکید کردند: دستورات و توصیهها فقط از سوی مراجع رسمی یعنی نهادهای بهداشتی، تربیتی یا رسانهای مطرح میشود که استانداری قدس آنها را تعیین و این کار را به آنها واگذار میکند.
گروههای سیاسی قدس اعلام کردند هدف از اقدامات اتخاذ شده، تأمین امنیت بیشتر و حمایت از ساکنان استان ما به دور از هر نوع ترس و نگرانی است.
گروههای ملی اسلامی قدس از همه رسانهها و شبکههای اجتماعی خواستند اخبار مربوط به ویروس کرونا را جز از طریق مراجع رسمی استان منتشر نکنند؛ مراجعی که استانداری آنها را به عنوان مسئول اعلام اخبار بیماری در رسانهها انتخاب کرده است.
به گفته این گروه ها، همه افرادی که به انتشار اخبار دروغین، جعلی و شایعات بپردازند، تحت پیگرد قانونی و قضایی قرار خواهند گرفت.
قدردانی جنبش فتح از کمک های پزشکی قطر برای مقابله با کرونا
عضو کمیته مرکزی جنبش فتح از عزم امیر قطر برای مجهز کردن فلسطین به تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا قدردانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین الشیخ در توئیتی نوشت: قطر تصمیم گرفته است در کوتاهترین زمان ممکن فلسطین را به تجهیزات و دستگاههای پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا مجهز کند. به امیر قطر بابت این اقدام سخاوتمندانه ابراز احترام و از وی قدردانی میکنیم.
سرزمین های اشغالی
هاآرتص نوشت: دستیاران نخست وزیر اسرائیل، وزارت بهداشت را تحت فشار قرار داده اند تا از تصمیم خود مبنی بر صدور فرمان قرنطینه شدن اسرائیلیهایی که از نیویورک، کالیفرنیا و واشنگتن باز میگردند، انصراف دهد.
این روزنامه صهیونیستی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم ایدو افراتی و نوآ لاندائو افزود: برخی منابع وزارت بهداشت گفتند: دستیاران بنیامین نتانیاهو نگرانند این تصمیم به روابط اسرائیل با آمریکا و دولت دونالد ترامپ آسیب برساند.
در روزهای اخیر منابع درمانی نزدیک به مقامات وزارت بهداشت اسرائیل از مداخله سیاسی در چگونگی واکنش به شیوع ویروس کرونا به ویژه از طرف نخست وزیر، انتقاد کردند. به گفته این منابع، این مداخلات هم به محتوای دستورها و هم زمان اعلام آنها مربوط میشود.
نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه درباره قرنطینه شدن احتمالی افرادی که از آمریکا وارد اسرائیل میشوند، با مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا، تلفنی گفتگو کرد.
وزارت امور خارجه اسرائیل از برخورد محتاطانه نتانیاهو با آمریکا حمایت و تأکید کرد: روابط سیاسی اسرائیل با ترامپ باید مد نظر قرار داشته باشد.
کارشناسان وزارت بهداشت اسرائیل به دنبال صدور این دستور العمل هستند که شرکت کنندگان در کنفرانس ایپک در واشنگتن پس از بازگشت به اسرائیل قرنطینه خانگی شوند. این بحث پس از آن مطرح شد که برخی گزارشها از ابتلای سه نفر از شرکت کنندگان در این کنفرانس خبر دادند.
قرنطینه نشدن افرادی که از بلژیک به اسرائیل باز میگردند نیز باعث اعتراض مقامات بهداشتی اسرائیل شده است. در بلژیک هم تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافته است.
قطر
به گزارش خبرگزاری رویترز، قطر به علت شیوع ویروس کرونا مدارس و دانشگاههای این کشور را تعطیل اعلام کرد.
بحرین
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت بحرین اعلام کرد تاکنون ۹۵ مورد ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شده است.
امارات
به گزارش رویترز، خبرگزاری دولتی امارات عربی متحده اعلام کرد ۱۴ نفر از اتباع کشورهای مختلف به ویروس کرونا آلوده شده اند.
تعلیق همه پروازهای شرکت هواپیمایی « الخلیج » بحرین به عربستان
شرکت هواپیمایی «الخلیج» بحرین از تعلیق تمام پروازهایش به مقصدعربستان و برعکس تا اطلاع بعدی به علت شیوع ویروس کرونا خبر داد که در بحرین به ۶۲ مورد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شرکت هواپیمایی «الخلیج» بحرین اعلام کرد تمام پروازهای این کشور به مقصد عربستان و برعکس تا اطلاع بعدی به حالت تعلیق درآمده است.
این تصمیم پس از آن اتخاد شد که بحرین از شهروندانی که به لبنان، مصر، ایتالیا و کره جنوبی سفر داشتند خواست پس از بازگشت به کشور، خود را به مدت دو هفته قرنطینه کنند.
سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین نیز دستور داد مسابقات بزرگ فرمول یک بدون حضور تماشاگران و تنها با بخش تلویزیونی برگزار شود.
در همین حال وزارت بهداشت بحرین در وبگاه رسمی خود از کشف شش مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و با کشف موارد جدید تعداد کل مبتلایان به این ویروس در بحرین به ۶۲ نفر رسیده است.
عراق
یکی از منابع پزشکی در عراق خبر ابتلای ۱۰ تن از نمایندگان مجلس این کشور را به ویروس کرونا تأیید کرد.
پایگاه خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: نتایج نمونه آزمایشها در آزمایشگاه مرکزی بغداد پایتخت عراق نشان میدهد تست ده تن از نمایندگان مجلس عراق در خصوص بیماری کرونا مثبت بوده است.
توقف فعالیت بخش کنسولگری وزارت خارجه عراق
وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد فعالیت بخش کنسولگری این وزارتخانه را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به حال تعلیق در میآید.
به گزارش پایگاه اینترنتی سومریه نیوز عراق، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد فعالیت بخش کنسولگری این وزارتخانه تا ۲۰ مارس به حال تعلیق در میآید.
وی تصریح کرد این کار در راستای عمل به مقررات مربوط به اقدامات مبارزه با ویروس کرونا صورت میگیرد.
افزایش شمار مبتلایان درکشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس
شمار مبتلایان به کرونا در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) به ۲۳۴ مورد رسید.
به گزارش شبکه العراقیه، بنابر اعلام مراکز بهداشتی و پزشکی این کشورها، شمار مبتلایان به کرونا در کشورهای عضو شورای همکاری تا امروز به ۲۳۴ مورد رسیده است.
هدیه کرونایی آمریکا به عراقی ها
یک پزشک عراقی فاش کرد کنسولگری آمریکا در شهر اربیل یک دستگاه کامیون پر از کلاههای آلوده به ویروس کرونا را به اربیل عراق وارد کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه، ویدیویی از یک پزشک عراقی در بیمارستانی در غرب شهر اربیل در فضای مجازی منتشر شده که در آن تأیید میکند کنسولگری آمریکا در این شهر یک کامیون پر از کلاه به عراق وارد کرده است که آلوده به ویروس کرونا است.
این پزشک در این ویدئو توضیح میدهد که ویروسی که کلاهها به آن آلوده اند، از نظر بیولوژیکی فرآوری و به گونهای تهیه شده است که ویروس داخل آنها تا ۲۵ روز دوام میآورد.
پزشک اهل اربیل در ویدئوی منتشر شده گفت این کلاهها که به رنگ قرمزند، با هماهنگی کنسولگری آمریکا وارد اربیل شده اند. این کلاهها با نوشتههای رسمی و با امضای خود سفیر آمریکا به عنوان هدیه به جوانان عراقی وارد اربیل شده اند. این کلاهها در قالب هدیهای تبلیغاتی البته تبلیغات برای یکی از شرکتهای سفیر آمریکا، وارد اربیل شده اند هرچند این موضوع رسانهای نشده است.
پزشک افزود ما با این حال درخواست کردیم که این موضوع بررسی شود و امروز متوجه شدیم که پشت این ماجرا چیست. پزشک عراقی در ادامه قسمتی از پارچه بالای پیشانی یکی از کلاهها را با تیغ برید و محلول به آن پاشید. وی سپس تکهای پارچه را به محلول روی کلاه آغشته کرد و گفت این پارچه هم اکنون آلوده به ویروس کرونا است که از نظر بیولوژیکی فرآوری شده است، به گونهای که میتواند بین ۲۵ تا ۳۰ روز دوام آورد.
پزشک عراقی گفت در صورت استفاده از کلاه، عرق پیشانی به قسمت آلوده وارد میشود و سر و صورت و چه بسا دستها را آلوده و آن را هم به خود شخص و هم به دیگران منتقل میکند و این فاجعهای بزرگ است که متأسفانه تلاش کرده اند جوانان ما را به کرونا آلوده کنند.
ادارات عراق تعطیل شد
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گزارش داد در پی شیوع بیماری کرونا در عراق، دولت همه دستگاهها و ادارات دولتی بجز دستگاههای امنیتی و بهداشتی را (تا اطلاع ثانوی) تعطیل اعلام کرد.
ادامه تعلیق فعالیت کنسولگری
احمد الصحاف سخنگوی وزرات خارجه عراق در صفحه کاربری خود در پایگاه اجتماعی توئیتر نوشت: در عمل به تصمیم کمیته دستور دیوانی ویژه تدابیر مبارزه با ویروس کرونا ارائه خدمات در کنسولگری تا ۲۱ مارس همچنان در حالت تعلیق است.
ادامه دارد.....