آخرین خبرها از کرونا(۳)
آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در کشورهای مختلف
سازمان جهانی بهداشت، شمار آلوده شدگان به ویروس کرونا را در جهان یکصد و پنج هزار و پانصد و هشتاد نفر اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، جدیدترین اخبار مرتبط با ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ در کشورهای مختلف به شرح زیر است:
آمار سازمان جهانی بهداشت از شمار مبتلایان و قربانیان کرونا
بیش از یکصد کشور به ویروس کرونا آلوده شده است
به گزارش رویترز هشت کشور و منطقه جدید (بلغارستان، کاستاریکا، جزایر فارو، گویان فرانسه، مالدیو، مالت، مارتینیک و جمهوری مولداوی) در بیست وچهارساعت گذشته به ویروس کرونا آلوده شده اند.
ابتلای ۸۰۸۵۹ نفر تاکنون در چین تایید شده در حالیکه در خارج از این کشور ابتلای ۲۴۷۲۰ نفر تایید شده که ۳۶۰۰ نفر آنها در روزهای اخیر بوده است.
شمار قربانیان در چین تا کنون ۳۱۰۰ نفر و در خارج از چین طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۴۸۴ نفر اعلام شده است.
آسیا و اقیانوسیه
کره جنوبی
شمار مبتلایان از 7400 نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی با اعلام ۹۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شمار مبتلایان در این کشور را هفت هزار و ۴۷۸ نفر گزارش کرد.
موارد ابتلا در کره جنوبی به 7400 نفر نزدیک شد
مقامات کره جنوبی اعلام کردند شمار موارد تأیید شده ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور به ۷۴۰۰ نفر نزدیک شد، اما سرعت موارد جدید ابتلا کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کره جنوبی اعلام کرد تا پایان روز یکشنبه ۲۴۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونای جدید در این کشور ثبت شد و در مجموع، موارد ابتلا به هفت هزار و ۳۸۲ نفر رسید.
تا هفته گذشته روزانه حدود ۵۰۰ مورد جدید ابتلا گزارش میشد که موارد جدید اعلام شده برای روز یکشنبه پایینترین میزان ابتلای روزانه از ۲۶ فوریه محسوب میشود.
روز شنبه ۳۶۷ مورد جدید ابتلا، روز جمعه ۴۳۸ مورد جدید و دو روز پنجشنبه نیز ۵۱۸ مورد جدید ابتلا گزارش شده بود.
بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کره جنوبی، تا کنون در این کشور ۵۱ بیمار مبتلا به کرونا که بیشتر آنها مسن و دارای بیماری زمینهای بودند، جان خود را از دست داده اند.
استرالیا
موارد ابتلا در استرالیا به 80 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از سیدنی، وزارت بهداشت استرالیا اعلام کرد شمار موارد ابتلا در این کشور به ۸۰ نفر رسید.
سه نفر در این کشور بر اثر ابتلا به این «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و ۲۰ نفر نیز بهبود یافتند.
هند
افزایش مبتلایان به کرونا در هند به ۴۳ نفر
تعداد مبتلایان بیماری کرونا در هند از دیروز با افزایش چهار مورد جدید به ۴۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، براساس اعلام وزارت بهداشت هند از آغاز تاکنون چهل و سه مورد از مبتلایان به بیماری ویروس کرونا در هند گزارش شده است که همان روزهای نخست سه نفر در ایالت کرالا از بیمارستان مرخص شدند.
در روز گذشته نتایج آزمایش کرونای چهار نفر دیگر در ایالت کرالا، دهلی، اوتارپرادش و منطقه جامو مثبت شد.
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی شبکه نیوز هجده در خبری نوشت، وزیر امور خارجه هند که به منطقه جامو و کشمیر سفر کرده است با خانواده ۳۰۰ دانشجوی هندی مستقر در ایران دیدار و گفتگو کرد و از تمهیدات بازگشت آنها سخن گفت.
ورود کشتی های تفریحی به بنادر هند ممنوع شد
مقامات هندی اعلام کردند هند ورود همه کشتیهای تفریحی خارجی به بنادر خود را از بیم شیوع ویروس کرونا ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، کشتیهای تفریحی مکانی مناسب برای شیوع ویروس مرگبار کرونا به حساب میآیند و ماه گذشته بیش از ۷۰۰ مورد آلودگی به این ویروس و شش مورد تلفات از سرنشینان کشتی تفریحی دایموند پرینسس در آبهای ژاپن گزارش شد.
قرار است کشتی گرند پرینسس در آبهای کالیفرنیا لنگر اندازد که ۲۱ مورد آلودگی به ویروس کرونا در بین ۳۵۰۰ سرنشین این کشتی گزارش شده است.
مقامات بندر منگلور هند با انتشار بیانیهای اعلام کردند: به دلیل شیوع ویروس کرونا، دولت هند تصمیم گرفته است هیچ کشتی تفریحی از مقاصد خارجی اجازه ورود به بنادر هند را تا ۳۱ مارس ۲۰۲۰ (۱۲ فروردین ۱۳۹۹) نداشته باشند.
بیش از ۳۵۰۰ تن تاکنون در سراسر جهان بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست داده اند. این ویروس ۱۱۰ هزار تن را در ۹۹ کشور و منطقه در سراسر جهان آلوده کرده است.
کره شمالی
کالین کروکس سفیر انگلیس در کره شمالی در بحبوحه نگرانیها درباره شیوع ویروس کرونا اعلام کرد آلمان و فرانسه نمایندگان خود را از کره شمالی خارج و دفاتر نمایندگی خود را در این کشور تعطیل کردند.
وی در ادامه اظهارات خود به این موضوع اشاره نکرده که چرا همکاران آلمانی و فرانسوی وی از کره شمالی خارج شدند.
او در توئیتی نوشت امروز صبح همکارانش در سفارتخانه آلمان و دفتر فرانسه در کره شمالی به طور موقت نمایندگیهای خود را تعطیل کردند.
کالین کروکس همچنین تصاویری از خودروهای در حال انتقال نمایندگان آلمان و فرانسه به فرودگاه منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، سفارت انگلیس در کره شمالی همچنان باز است.
آلمان در کره شمالی سفارتخانه دارد. فرانسه روابط دیپلماتیک رسمی با کره شمالی ندارد، اما در این کشور دفتر دارد.
سخنگوی سفارتخانههای آلمان و فرانسه در کره جنوبی هنوز در این خصوص اظهار نظر نکردند.
سی ان ان پیشتر گزارش داده بود طرحی برای تخلیه حدود ۶۰ دیپلمات خارجی از کره شمالی از جمله نمایندگان کشورهای آلمان، فرانسه و سوئیس در جریان است.
سفیر سوئد در کره شمالی نیز هفته گذشته تصویری را از خودش در پیونگ یانگ منتشر و اعلام کرد خوشحال است که پس از یک ماه از قرنطینه خارج شده است.
کره شمالی هیچ مورد آلودگی به ویروس کرونا را در این کشور تایید نکرده است، اما اتباع خارجی کشورهایی را که آلودگی به ویروس کرونا در آن جا گزارش شده برای مدت ۳۰ روز در قرنطینه قرار داده است. این کشور همچنین کنترل مرزهای خود را تشدید کرده است.
کره شمالی بین کشورهای چین و کره جنوبی قرار دارد.
نخستین بار ویروس کرونا در چین گزارش شد و بیش از ۸۰ هزار نفر را در این کشور و به سرعت در مدت چند هفته حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر را نیز در کره جنوبی آلوده کرد.
چین
تصاویری از ضد عفونی کردن خیابانها در شهر ووهان چین، مرکز شیوع ویروس مرگبار کرونا در فضای اجتماعی در حال انتشار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاههای کویتی سما نیوز، المنبع الاخباری و الکویتیه و نیز برنامه صباح العربیه شبکه العربیه این ویدئو را در حسابهای کاربری خود در توئیتر به اشتراک گذاشتند.
ژاپن
اعمال محدودیت سفر به ژاپن بر اتباع چینی و کره جنوبی
ژاپن در چارچوب اقدامات برای پیشگیری از افزایش موارد آلودگی به ویروس کرونا تدابیر کنترل مرزی سخت تری را برای مسافران از کشورهای چین و کره جنوبی اعمال و ورود گردشگران را از این دو کشور تا پایان ماه جاری ممنوع کرد.
به گزارش خبرگزاری کیودو از توکیو، حدود سه میلیون روادید که پیشتر برای اتباع چینی و کره جنوبی و همچنین ساکنان هنگ کنگ و ماکائو صادر شده بود، اکنون لغو شده است.
با این حال، روادید اتباع چینی و کره جنوبی که از قبل در ژاپن حضور داشتند، بی اعتبار نخواهد بود.
از همه مسافران ورودی این دو کشور از جمله اتباع ژاپنی و دیگر کشورها خواسته خواهد شد به مدت ۱۴ روز در قرنطینه داوطلبانه به سر برند.
این محدودیتهای سفر در حالی اعمال شد که ژاپن تلاشهای خود را برای کنترل شیوع ویروس کرونا در حالی که کمتر از ۵ ماه به برگزاری رقابتهای المپیک توکیو باقی مانده، تشدید کرده است.
اما این اقدامات احتمالا لطماتی را به اقتصاد ژاپن وارد خواهد کرد چرا که بازدید کنندگان از کشورهای چین و کره جنوبی حدود نیمی از همه گردشگران را در ژاپن تشکیل میدهند.
مقامات کره جنوبی که از اظهارات ناگهانی اواخر هفته گذشته آبه شینزو نخست وزیر ژاپن درباره اعمال محدودیتهای سفر به خشم آمدند، روز دوشنبه اقدامات تلافی جویانهای را مقابل ژاپن اتخاذ کردند و به این ترتیب روابط بین دو کشور که از قبل بر سر مسائل مرتبط با زمان جنگ متشنج بود اکنون با فشارهای جدیدتری مواجه شده است.
یوشیهیده سوگا سخنگوی کابینه ژاپن در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «ما قصد نداشتیم این امر روابط بین ژاپن و کره جنوبی را تحت تاثیر قرار دهد. ما میخواهیم مقامات کره جنوبی را در جریان تلاش هایمان درباره اقدامات برای تقویت کنترل مرزی و پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و نیز وضعیت داخلی مان قرار دهیم.»
بر اساس این طرح ژاپن، افرادی که از کشورهای چین و کره جنوبی وارد ژاپن میشوند، باید مدت ۱۴ روز در اماکن تعیین شده نظیر هتل ها، اقامت کنند و یا آن که اگر ساکن ژاپن هستند، باید برای مدت زمان دو هفته در خانههای خود در قرنطینه بمانند و از استفاده از حمل و نقل عمومی پرهیز و از خودروهای شخصی استفاده کنند.
برای کسانی که از کشورهای چین و کره جنوبی و از طریق پرواز از یک کشور ثالث وارد ژاپن شوند نیز قرنطینه داوطلبانه اجرا میشود.
اتباع چینی و کره جنوبی که از قبل در خاک ژاپن حضور داشتند نیز مجبور نیستند خاک این کشور را زودتر از زمان مقرر ترک کنند و اگر از این کشور بروند دیگر نمیتوانند با استفاده از روادیدهای قبلی، وارد خاک ژاپن شوند.
روادید ۹۰ روزه اقامت کوتاه گردشگران اهل کره جنوبی، هنگ کنگ و ماکوئو نیز به حال تعلیق درآمده است و شرکتهای هواپیمایی نیز پروازهای خود را از کشورهای چین و کره جنوبی به دو فرودگاه ناریتا در شرق توکیو و ناکاسا در منطقه اوزاکا محدود خواهند کرد.
وزارت امور خارجه ژاپن اعلام کرد: از حدود سه میلیون روادیدی که لغو شده است حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار روادید برای اتباع چینی و حدود ۱۷ هزار روادید برای اتباع کره جنوبی بوده است.
پروازها به مقصد ژاپن از فرودگاههای چین و کره جنوبی نیز روز دوشنبه کاهش یافت.
قانونگذاران حزب مخالف ژاپن از آبه شینزو برای واکنش اولیه خونسردانه به مسئله شیوع ویروس کرونا انتقاد کردند و برخی کارشناسان بهداشتی کارآیی اقدامات برای قرنطینه داوطلبانه افراد را زیر سوال بردند.
ویروس کرونا نخستین بار اواخر سال گذشته میلادی در شهر ووهان در مرکز چین شیوع و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و اکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن را در سراسر جهان آلوده کرده است.
آبه شینزو در نشست پارلمانی گفت: ژاپن همچنین بر ضرورت اعمال محدودیتهای سفر بر مسافران از ایتالیا تأکید دارد، زیرا ایتالیا آمار بالایی از افراد آلوده به این ویروس دارد.
آبه گفت: «از آنجا که ایتالیا شاهد آمار بالای آلودگی به ویروس کروناست، ما در حال بررسی اعمال این محدودیت سفر درباره گردشگران از ایتالیا هستیم.»
آمریکا
آسوشیتدپرس از رم اعلام کرد سناتور کروز گفت تقریبا دو هفته پیش با مردی در "کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کارانه" (سی پک) CPAC تماس مختصری داشت و بنابر این، چند روز آینده را در خانه اش در تگزاس سپری خواهد کرد تا ۱۴ روز کامل از زمان این تماس سپری شود.
گوسار نیز اعلام کرد با این فرد در سی پک تماس داشت و وی و سه تن از کارکنانش ارشدش خود را قرنطینه کرده اند.
دفتر این عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از آریزونا در طول هفته بسته خواهد بود.
نشریه آتلانتیک چاپ آمریکا نوشت : آمریکا آمادگی مواجهه با آنچه قرار است رخ دهد ندارد.
افزایش شمار قربانیان کرونا در آمریکا به 21 نفر
دادههای مرکز علوم و مهندسی سیستم دانشگاه جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد، شمار قربانیان ناشی از آلودگی به ویروس کرونا در آمریکا به ۲۱ نفر افزایش یافته و آلودگی ۵۴۵ نفر نیز به این ویروس تایید شده است.
هفده مورد تلفات ناشی از آلودگی به ویروس کرونا در منطقه کینگ کانتی در ایالت واشنگتن ثبت شده و یک نفر نیز در منطقه اسنوهومیش این ایالت جان سپرده است.
فلوریدا نیز دو مورد تلفات ناشی از آلودگی به ویروس کرونا گزارش داده و یک نفر نیز در منطقه پلاسر کالیفرنیا جان سپرده است.
هشت ایالت آمریکا از جمله نیویورک، واشنگتن، کالیفرنیا و فلوریدا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا حالت فوق العاده اعلام کرده اند.
شهردار واشنگتن دی سی نیز روز شنبه در اظهاراتی از پنج مورد آلودگی به ویروس کرونا در این شهر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، در مقیاس جهانی، موارد آلودگی به ویروس کرونا به بیش از ۹۰ کشور جهان گسترش یافته است و ۱۰۹ هزار نفر به این ویروس آلوده شده اند.
بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست داده و ۶۲ هزار نفر به طور کامل بهبود یافته اند.
ویروس کرونا نخستین بار اواخر ماه دسامبر در ووهان چین شیوع یافته و از آن جا به سراسر جهان گسترش یافت. در اواخر ماه ژانویه سازمان جهانی بهداشت در خصوص شیوع این بیماری حالت فوق العاده جهانی اعلام کرد.
کرونا، دشمن نامرئی ترامپ
نیویورک تایمز در مقالهای به قلم پیتر بیکر نوشت رئیس جمهور آمریکا در مقام دفاع از انتقادهایی که از وی در زمینه نوع برخورد با مسئله شیوع ویروس کرونا مطرح شده است چند روز قبل گفت اصلا نمیتوان انتظار داشت وی برای چنین بحران غیرمنتظرهای آمادگی داشته باشد.
ترامپ در جریان بازدید از مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها که مسئول پاسخ دولت آمریکا به این شیوع مرگبار است گفت ”چه کسی فکرش را میکرد؟ چه کسی فکرش را میکرد که ما حتی با این مسئله روبرو شویم؟ “
در واقع کمتر کسی بود که به چنین مسئلهای فکر کرده باشد. همانگونه که در سال ۲۰۱۸ و در زمان همه گیری آنفلوانزا نیز افراد زیادی از جمله مقامات کاخ سفید تحت کنترل ترامپ که مسئول آمادگی در برابر چنین همه گیری بودند به این مسئله فکر نکردند و مجبور شدند ادارات خود را تعطیل کنند. یکی از مقامات دو سال قبل و یک روز قبل از شیوع آنفلوآنزا گفت ” تهدید ناشی از همه گیری آنفلوانزا نگرانی امنیتی شماره یک در بخش بهداشت است. آیا ما برای واکنش در برابر آن آمادگی داریم؟ متاسفانه باید بگویم که نه. “
برای رئیس جمهوری که در لحظه حال زندگی میکند و به ندرت برای آینده برنامه ریزی میکند، ویروس کرونا چالشی در زمینه رهبری است که وی برای آن آمادگی ندارد.
شیوع ویروس کرونا که کشور را به لرزه در آورده است با ابزارهای محبوب ترامپ در زمینه اعمال قدرت تناسب ندارد یعنی نمیتوان آن را با پستهای توئیتری تهدید کرد، نمیتوان با پهپاد هدف قرار داد، نمیتوان با تکیه به یکپارچگی حزبی بر آن غلبه کرد و یا با سردادن شعار در کمپینهای تبلیغاتی آن را از بین برد.
ترامپ از لحاظ سیاسی زمانی در اوج قدرت خود قرار میگیرد که میخواهد به یک دشمن انسانی حمله کند به همین سبب در شرایط کنونی ظاهرا نمیداند که چگونه با یک قاتل نامرئی مقابله کند.
در شرایطی که ترامپ تلاش میکند میان نقش اطمینان بخشی به مردم و خوشبینی مفرط توازن برقرار کند، نقش رهبر آرامش بخش چیزی نیست که ترامپ بتواند به آسانی با آن کنار بیاید. وی پیش بینی کرده است که ویروس به خودی خود و با گرم شدن هوا به شکل معجزه آسایی ناپدید خواهد شد، حتی گفت که به زودی واکسنی پیدا خواهد شد و یا اینکه هر کسی که بخواهد میتواند تست کرونا بدهد، همه این اظهارنظرها یا اغراق آمیز یا نادرست است.
وی هم بی اطلاعی خود را نشان داده و هم در عین حال ادعا کرده است که اطلاعات پزشکی بالایی دارد. وی این بحران را یک نبرد حزبی در نظر گرفته و در زمان بازدید از مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها کلاه ورزشی بر سر گذاشت که روی آن عبارت ”عظمت آمریکا را حفظ کنیم“ نوشته شده بود. وی فرماندار ایالتی را که بالاترین آمار مرگ و میر را دارد ”مار“ نامید.
کریستوفر مورفی سناتور دموکرات از ایالت کنتیکت روز یکشنبه در گفتگویی با شبکه سی بی اس گفت ”اگر ما میخواهیم واقعا درباره چیزی که باعث ایجاد هراس و اضطراب در این کشور شده است حرف بزنیم باید از دولتی صحبت کنیم که با مردم درباره دامنه این اپیدمی و تبعاتی که میتواند برای آمریکاییها به همراه داشته باشد صداقت ندارد. “
دکتر جاناتان راینر متخصص قلب مطرح و معروف که دیک چنی معاون سابق رئیس جمهور را درمان کرده است گفت اطمینان دارد که دولت ترامپ بعد از اینکه این ویروس در چین پدیدار شد نتوانست به سمت مقابله با این بیماری حرکت کند، زیرا کاخ سفید نمیخواست شدت این تهدید را قبول کند.
وی روز یکشنبه نوشت ”زمانی که ماجرای ویروس کرونا نوشته شود ما خواهیم فهمید که جان دهها هزار نفر به سبب تصمیم سیاسی رئیس جمهور آمریکا در معرض خطر قرار گرفت. “
ترامپ که آخر هفته خود را در اقامت گاه شخصی اش در مارالاگو در فلوریدا سپری میکند روز یکشنبه به این انتقادها پاسخ داد و گفت وی محدودیتهایی را در زمینه مسافرت علیه چین اعمال کرد و بعدا هم درباره سفر به مناطق درگیر از قبیل ایران و نیز ایتالیا و بخشهایی از کره جنوبی هشدار داد.
ترامپ که در ابتدا هشدارهای وزیر بهداشت خود را درباره این ویروس، بیش از حد هراس افکنانه خوانده بود در طول دو هفته گذشته نقش علنی تری در این زمینه بر عهده گرفته و مایک پنس معاون رئیس جمهور را مسئول هدایت تلاشهای دولت در این زمینه کرده و بارها در محلهای مختلف حاضر شده است تا نشان دهد با این مسئله به شکل جدی مقابله میکند.
با این حال وی درباره سایر برنامههای کاری خود رویکردی عادی در پیش گرفته است و حاضر نیست سخنرانیهای تبلیغاتی خود را لغو کند آن هم در شرایطی که تجمعات بزرگ مردمی در آمریکا به سبب ویروس لغو میشود. وی شنبه شب در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی پرسید آیا از نزدیک شدن ویروس کرونا به کاخ سفید نگران است یا نه گفت ”اصلا نگران نیستم. “
رئیس جمهور آمریکا در اقامت گاه شخصی خود در مارالاگو جشن تولدی برای کیمبرلی گیلفویل مجری سابق فاکس نیوز گرفت که نامزد پسر ترامپ است و روز دوشنبه ۵۱ ساله میشود. ترامپ احتمالا ماه بعد نیز برای ملانیا همسر خود جشن تولد ۵۰ سالگی خواهد گرفت. در میان آنهایی که در این جشن حضور یافته بودند افرادی نظیر پنس، لیندسی گراهام، رادولف جولیانی، تاکر کارلسون و مت گائرتز بودند.
ترامپ حتی به این مسئله اذعان کرده که ویروس کرونا برای وی یک مسئله آموزشی است. وی اذعان کرده است که ”من نمیدانستم که مردم از آنفلوآنزا میمردند“ در حالی که هر ساله هزاران نفر در آمریکا از آنفلوآنزا میمیرند و حتی آنگونه که واشنگتن پست اشاره کرده است پدر بزرگ خود ترامپ در سال ۱۹۱۸ بر اثر اپیدمی آنفلوآنزا جان باخت.
ترامپ خود را دارای درکی ذاتی از علوم و دانش میداند. وی روز جمعه در مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها گفت ”من واقعا این مسائل را دوست دارم و از آن سر در میآورم. مردم از اینکه من این را میفهمم متعجب میشوند. حتی یکی از دکترها به من گفت ”چگونه این قدر در این زمینه اطلاعات دارید؟ “ شاید من یک توانایی ذاتی دارم. شاید بهتر بود به جای اینکه رئیس جمهور شوم این موضوع را پیگیری میکردم. “
واکنش بی ادبانه ترامپ به انتقاد کرونایی فرماندار نیویورک
رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی به صحبتهای اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک که از سردرگمی دولت فدرال در مقابله با شیوع ویروس کرونا انتقاد کرده بود واکنش نشان داد.
فرماندار ایالت نیویورک پس از اعلام وضع اضطراری گفت، من با پیامهای سردرگم کنندهای که از سوی دولت فدرال میآید مقابله میکنم. پیامهای سردرگم کنندهای که از ترامپ و مایک پنس، معاون وی داده میشود.
ترامپ در واکنش به این سخنان توئیت زد: هیچ سردرگمی وجود ندارد بلکه موضوع بهره بردای سیاسی افرادی مانند تو و برادرت است. البته ترامپ کریس کومو، برادر فرماندار نیویورک و از مجریان سرشناس سی ان ان را فردو خطاب کرد، لقبی که پیش از این جنجالی شده و معادل به کار گیری کاکا سیاه برای ایتالیایی تبارها دانسته شده بود.
تدابیر اصلی قرنطینه ای در جهان
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت از زمان ظهور کرونا، بسیاری از کشورها تدابیر قرنطینهای را اعم از قرنطینه کردن شهرها یا استان ها، کشتیهای تفریحی یا مسافران به اجرا گذاشته اند.
این تدابیر عبارتند از:
-چین
بر اساس کمربند بهداشتی که از اواخر ژانویه به اجرا گذاشته شد، حدود ۵۰ میلیون نفر در شهرها و روستاهای استان هوبی قرنطینه شدند. ووهان، مرکز استان هوبی که ویروس کرونا جدید ماه دسامبر در آنجا ظاهر شد از جمله این شهرها بود.
در همه نقاط کشور انواع مختلف قرنطینه با شدت کم یا بیش به اجرا گذاشته شد مانند قرنطینه در خانه یا در یک مکان دیگر با امکان خروج از خانه یا بدون آن.
پکن همچنین از ۲۶ فوریه قرنطینهای ۱۴ روزه بر مسافرانی که از کشورهایی میآیند که به شدت تحت تأثیر شیوع ویروس جدید کرونا قرار گرفته اند، اعمال میکند.
از سوی دیگر، چند کشور مانند فرانسه، آلمان، کانادا و ... اتباع خود را که از ووهان بازگشتند، قرنطینه کردند.
-ایتالیا
دولت یکشنبه با صدور فرمانی تدابیر قرنطینهای در مورد ۱۵ میلیون نفر از ساکنان شمال این کشور به اجرا گذاشت که تا سوم آوریل ادامه خواهد داشت.
در منطقه لومباردی و در ۱۴ استان ایتالیا که منطقه وسیعی از میلان تا ونیز را در بر میگیرد، ورودیها و خروجیها از این پس بسیار محدود است.
۱۱ منطقه لومباردی و وِنِتو پیش از این از ۲۳ فوریه در قرنطینه قرار گرفته بودند.
-ویتنام
اواسط ماه فوریه، منطقهای با ۱۰ هزار نفر جمعیت نزدیک هانوی، به نام سون لوی پس از مشاهده شش مورد از آلودگی به ویروس جدید کرونا برای ۲۰ روز در قرنطینه قرار گرفت.
-کره شمالی
سه هزار و ۶۵۰ نفر که در استانهای کانگوون و چانگانگ در قرنطینه بودند، ۵ مارس اجازه یافتند به زندگی عادی بازگردند.
قرنطینه خانگی نیز از اوایل فوریه در مورد ۳۸۰ خارجی مقیم این کشور به اجرا گذاشته شد که به تازگی برای ۲۲۱ نفر از آنان لغو شده است.
این کشور همه راههای هوایی و ریلی با خارج را به حال تعلیق درآورد و ورود گردشگران خارجی را ممنوع کرد.
-کشتیهای تفریحی
دیاموند پرنسس با سه هزار و ۷۱۱ سرنشین از پنج فوریه در آبهای یوکوهاما نزدیک توکیو قرنطینه شده است. برخی موارد آلودگی به ویروس جدید کرونا در این کشتی اتفاق افتاد و چند دولت تصمیم گرفتند اتباع سالم خود را از این کشتی تخلیه کنند و آنها را برای ۱۴ روز در قرنطینه قرار دهند.
بقیه مسافران پس از ۱۴ روز قرنطینه شروع به پیاده شدن از این کشتی کردند، اما پیاده شدن اعضای خدمه این کشتی از اواخر فوریه آغاز شد.
کشتی تفریحی گراند پرنسس با سه هزار و ۵۳۳ مسافر و عضو خدمه از چند روز پیش در آبهای سانفراسیسکو در قرنطینه است.
تخلیه مسافرانی که بیشتر از بقیه تحت تأثیر قرار گرفته اند قرار است روز دوشنبه به اوکلند در شمال کالیفرنیا آغاز شود تا در آنجا تحت مراقبت قرار بگیرند. خدمه قرار است در کشتی قرنطینه شوند و تحت درمان قرار گیرند.
-مسافران
چند کشور یا سرزمین تدابیری در مورد ورود مسافرانی که از چین و کشورهای درگیر با ویروس جدید کرونا میآیند، مانند ایتالیا، ایران، کره جنوبی میآیند به اجرا گذاشتند.
به عنوان مثال، مقامات هنگ کنگ از هشت فوریه قرنطینه دو هفتهای را برای هر مسافری که از چین میآیند، اعمال میکند. کسانی که از این کار سر باز بزنند، با مجازات شش ماه زندان مواجه خواهند شد.
اسرائیل پس از محدودیتهایی که در مورد مسافرانی که از ایتالیا و چند کشور آسیایی میآیند به اجرا گذاشت، از اوایل مارس قرنطینه دو هفتهای را برای مسافرانی که از فرانسه، آلمان، سوئیس، اسپانیا و اتریش میآینده به اجرا میگذارد.
کسانی که مقیم اسرائیل نیستند و از این کشورها میآیند اجازه ورود نخواهند داشت مگر ثابت کنند که جایی برای قرنطینه شدن دارند.
ژاپن پنج مارس هر کسی را که وارد این کشور میشود و به تازگی در چین یا کره جنوبی اقامت داشته است به مدت ۱۴ روز قرنطینه میکند.
در السالوادور، از این پس علاوه بر کسانی که از چین، کره جنوبی، ایتالیا و ایران میآیند، ورود کسانی که از آلمان و فرانسه میآیند نیز ممنوع است.
شهروندان السالوادور یا پرسنل دیپلماتیک باید قرنطینه ۳۰ روزه را رعایت کنند.
جزایر مارشال در اقیانوس آرام روز یکشنبه همه پروازها به این سرزمین و ورود همه کسانی را از ۱۰ کشور و از طریق دریا میآیند ممنوع کرد.
تعلیق پروازهای شرکت هواپیمایی گلف ایر به عربستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت هواپیمایی گلف ایر در صفحه توئیتر خود از تعلیق همه پروازهای خود به مقصد عربستان سعودی و برگشت از این کشور تا اطلاع ثانوی خبر داد.
اروپا
ایتالیا
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۷۳۰۰ تن گذشت
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارش داد: ایتالیا به بزرگترین کانون شیوع ویروس کرونا در خارج از چین تبدیل شده است.
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۷۳۰۰ تن گذشت. بدین ترتیب ایتالیا از کره جنوبی پیشی گرفت و به دومین کشور در جهان تبدیل شده که تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته است.
ایتالیا همچنین از بیشترین نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در یک روز خبر داد و اعلام کرد تنها در روز شنبه، ۱۳۳ تن در این کشور جان خود را به سبب ابتلا به کرونا از دست دادند.
این در حالی است که بیشتر بخشهای شمالی این کشور قرنطینه شده است و هیچ کس اجازه ندارد از استانهای دیگر به منطقه اومباردی وارد شود. این اقدام بر حدود ۱۶ میلیون نفر تأثیر گذاشته است.
در همین حال، کشورهای بیشتری در حال اعمال محدودیتهایی به منظور جلوگیری از گسترش این ویروس هستند. طی چند ساعت گذشته، فرانسه برگزاری تجمعات بیش از هزار نفر را ممنوع کرد. عربستان سعودی همه مدارس و دانشگاهها در این کشور را تعطیل و ایالت اورگان آمریکا هم وضعیت اضطراری اعلام کرد.
خبرنگار الجزیره انگلیسی گزارش داد: این شهر در ایتالیا متروکه و این منطقه قرنطینه شده است. دیگر نمیتوان میلان را قلب اقتصاد ایتالیا دانست. هیچ کس در فروشگاهها و میدان اصلی و مشهور این شهر حضور ندارد و ارتش ایتالیا هم اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد. این یک بحران بی سابقه در تاریخ معاصر ایتالیاست.
لوسیا ناوونه شهروند ایتالیایی ساکن میلان گفت: "اتفاقات در میلان مرا نگران و ناراحت کرده است، زیرا میلان یک شهر زنده است. اکنون ببینید چه اتفاقی در اینجا افتاده است. این به منزله شکست برای ماست. هیچ وقت فکر نمیکردم چنین اتفاقی بیافتد. "
اکنون همه پروازها در فرودگاه مالپنسه میلان به حالت تعلیق در آمده است. سایر فرودگاهها هم تنها پروازهای داخلی انجام میدهند، اما این سبب نشده است که مردم از تلاش برای خروج از این منطقه دست بردارند.
مقامات در جنوب ایتالیا هم هشدار داده اند صدها هزار شهروند که در شمال این کشور کار میکردند یا درس میخواندند، نباید به شهرهایشان باز گردند، اما مردم همچنان در حال بازگشت از میلان هستند. آنها ماسک به چهره زده اند، اما کسی از آنها تست ابتلا به کووید ۱۹ نمیگیرد.
در ایتالیا، اقدامات محدود کننده برای کنترل روند گسترش این ویروس در پیش گرفته شده است، اما نگرانیهایی وجود دارد که شاید دیگر دیر شده باشد. بیمارستانها در مناطقی که تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته اند مملو از بیمار هستند و اکنون از افراد مبتلا خواسته شده است در خانه هایشان بمانند. اکنون نظام بهداشتی در این کشور در تقلا برای کنترل شیوع این ویروس است.
فرانچسکا بوری روزنامه نگار ایتالیایی گفت: "دیگر تخت خالی در بیمارستانها وجود ندارد و برخی از پزشکان در بیمارستانهایی که به کرونا رسیدگی میکنند، به این ویروس مبتلا شده اند. بنا بر این، دیگر تختی در بخش مراقبتهای ویژه وجود ندارد. "
در خارج از ایتالیا هم این ویروس در سراسر قاره اروپا در حال گسترش است.
در فرانسه دست کم ۱۹ تن بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته اند و بیش از ۱۱۰۰ تن هم به کرونا مبتلا شده اند. در آلمان ۸۰۰ تن به این ویروس آلوده شده اند. یک شهروند آلمانی که در مصر به این ویروس متلا شده بود، درگذشت. در حالی که ایتالیا پس از چین، کانون شیوع ویروس کرونا محسوب میشود، شاید تدابیر اتخاذ شده برای برخی از مناطق، دیگر دیر شده باشد. در حال حاضر، جلوگیری از شیوع بیش از پیش این بیماری بهترین گزینه است.
تاثیر کرونا در برخی مناسبات کشورهای اروپایی
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به شیوع ویروس کرونا در اروپا پرداخت و نوشت اروپا با نگاه به قرنطینه در ایتالیا، قصد دارد اقدامات بعدی را در پیش بگیرد و این در حالی است که قرنطینه یک چهارم جمعیت ایتالیا به اقتصاد اروپا ضربه خواهد زد.
در این گزارش به قلم مارک لندلر آمده است: تصمیم ایتالیا برای قرنطینه کردن یک چهارم از جمعیت این کشور در حال ایجاد لرزههایی در اقتصاد اروپاست و یکپارچگی این اتحادیه را در ورطه آزمون قرار داده است.
این اقدام ایتالیا در روز یکشنبه واکنشهایی را در سراسر اروپا در پی داشت و سبب ایجاد نگرانیهایی در ارتباط با در پیش گرفتن چنین اقدامی از لندن گرفته تا برلین شد,، زیرا مقامات این کشورها در تلاش برای انجام دادن اقداماتی هستند که سرعت سریع شیوع ویروس کرونا را در چندین جامعه باز و دموکراتیک در جهان کند میکند.
هیچ کشور اروپایی هنوز به اندازه ایتالیا تحت تأثیر این ویروس قرار نگرفته است. اما در حالی که تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در فرانسه به بیش از هزار و در آلمان به ۹۰۰ تن رسیده است، هر دو کشور برگزاری تجمعات عمومی بزرگ را ممنوع کرده اند و این در حالی است که رهبرانشان خواستار برگزاری نشستهای اضطراری برای تقویت واکنشها به این اپیدمی شده اند.
تصمیم ایتالیا برای قرنطینه کردن یک چهارم از جمعیت این کشور که سبب فلج شدن قلب اقتصادی این کشور شده و بر حدود ۱۵ میلیون نفر تأثیر داشته است، سبب ارسال لرزههایی در سراسر اقتصاد اروپا شد.
به گفته تحلیل گران، این اقدام سبب میشود خودروسازان آلمانی از دریافت قطعاتی حیاتی محروم شوند و این مسئله به نوبه خود سبب خواهد شد کارخانهها در دیگر بخشهای اروپا تعطیل شوند و تقریبا کل این منطقه وارد رکود شود.
این مسئله همچنین آزمونی برای وحدت اروپا محسوب میشود که به واسطه خارج شدن انگلیس از این اتحادیه در حدود شش هفته پیش دچار فرسایش شده است. مقامات در بروکسل از فرانسه، آلمان و جمهوری چک خواستند تا کنترل بر صادرات تجهیزات حفاظتی پزشکی را لغو کنند (که البته این درخواست فایدهای نداشت). این کشورها این اقدامات را برای مقابله با کمبود این گونه تجهیزات در داخل کشورهای خود اعمال کرده اند. در انگلیس، برخی از فروشگاهها شروع به سهمیه بندی این گونه اقلام کرده اند.
تاکنون، ایتالیا بیش از همه کشورهای اروپایی تحت تأثیر این موضوع و اولین کشور غربی است که در معرض شیوع گسترده ویروس منتشر شده از چین قرار دارد. اما در حالی که شمار مبتلایان به این ویروس در همه کشورهای همسایه ایتالیا در حال افزایش است, به نظر میرسد که اکثر این کشورها با دشواریهایی در آینده رو به خواهند شد.
در حالی که این کشورها سیستمهای بهداشتی متفاوتی دارند و همچنین سطح ابتلا به ویروس کرونا در آنها متفاوت است، این کشورها در تلاش برای تنظیم واکنشهای مخصوص خود به شیوع این ویروس هستند.
این اپیدمی در سطح گسترده و یا کوچک در حال ایجاد اختلال در زندگی روزانه در اروپاست. بانک مرکزی اروپا -که انتظار میرود این هفته وجوهی را وارد نظام مالی اش کند تا سبب مقابله با آسیبهای ناشی از این ویروس شود- روز دوشنبه اکثر سه هزار و ۵۰۰ کارمند خود را در خانه نگه خواهد داشت تا ببیند در شرایط تعطیلی کامل چه اقداماتی میتواند انجام دهد.
فروشگاه زنجیرهای تسکو انگلیس پس از آن شروع به سهمیه بندی صابونهای ضد باکتری، دستمال مرطوب و ماکارونی کرد که فقسههای سوپرمارکتها خالی شده است، که این موضوع نشان دهنده نگرانی در جامعهای است که به خودش میبالد.
دوی اسریدار مدیر برنامه بهداشت جهانی در دانشگاه ادینبورگ گفت: "ما شاهد اذعان این موضوع در ایتالیا هستیم که قاره اروپا به صورت فزآیندهای با ناکامی مواجه شده است و این ویروس همچنان در حال گسترش میباشد. " او همچنین گفت: "شما میتوانید شاهد واکنشها در همه کشورهای اروپایی باشید و آنها در تلاش برای اجرای این قرنطینهها هستند. "
در آلمان -جایی که در آن دولت یک رویکرد محدودتر را برای مهار این ویروس در پیش گرفته بود- وزیر کشور روز یکشنبه با تغییر راهبردش خواستار لغو یا تعلیق رویدادهای در سطح بزرگ شد، اما او از یک ممنوعیت فرمول بندی شده همانند چیزی که ماه گذشته از سوی سوئیس اعمال شد، خبر نداد.
هنوز هیچ کسی در آلمان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست نداده است,، اما تعداد مبتلایان به این ویروس روز یکشنبه به ۹۰۳ مورد رسید. این مسئله کافی بود تا مقامات در اقدام خود به منظور واگذار کردن تصمیمات در این باره به مقامات محلی و منطقهای در لغو رویدادها و اعتماد به شهروندان برای اتخاذ تصمیمات عاقلانه تجدید نظر کنند.
ینس اسپان وزیر بهداشت آلمان در گفتگو با خبرگزاری د پ آ این کشور با اشاره به "تحولات پویا طی روزهای اخیر" , گفت: "من قاطعانه تا اطلاع ثانوی خواهان لغو برگزاری رویدادهای با حضور بیش از هزار نفر میشوم. "
در فرانسه -که تاکنون ۱۹ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند و هزار و ۱۲۶ تن نیز تاکنون به این ویروس آلوده شده اند- دولت برگزاری همه تجمعات بیش از هزار نفری را ممنوع کرده است. مقامات، مدارس فرانسه را در دو منطقه اوآز و او رن تعطیل کرده اند.
روز یکشنبه، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با شورای دفاعی این کشور دیدار کرد، زیرا فرانسه در حال آماده شدن برای "مرحله سه" آمادگی برای مقابله با این اپیدمی است. این روند شامل اجرای پروتکلهای امنیتی سخت گیرانهتر بهداشتی به منظور جلوگیری از ازدحام در بیمارستانها از طریق نگهداری افراد دارای علائم سبک در خانه، میشود.
فرانسه همچنین با نگه داشتن ماسک صورت، ژلها ضد عفونی کننده دست و دیگر تجهیزات حفاظتی در داخل این کشور در تلاش برای تأمین این اقلام است. این در حالی است که مقامات در بروکسل خواستار به اشتراک گذاشتن این اقلام با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده اند.
در حالی که گزارشهایی در ارتباط با سرقت ماسک از بیمارستانها و افزایش شدید قیمت اقلام ضروری همانند ژل دست منتشر شده است، مقامات و پلیس هشدارهایی در این باره صادر کرده اند.
ینس لنارچیچ کمیسر اتحادیه اروپا در امور مدیریت بحران در سخنانی گفت ممنوعیت صادرات ماسک صورت و دیگر اقلام حفاظتی "رویکرد جمعی ما را به منظور مدیریت این بحران تضعیف میکند. "
در فرانسه -جایی که در آن ۳۰۰ هزار دانش آموز در روز دوشنبه به مدرسه نرفتند و هزاران کارمند هم مجبور به دورکاری شدند- مقامات اعلام کردند امیدوارند مانع از قرنطینه در سطحی شوند که ایتالیا انجام داده است.
اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه در گفتگو با روزنامه لیبراسیون گفت: "ما اقتصاد و زندگی اجتماعی کشور را فلج نخواهیم کرد. " او همچنین گفت کشور "همه تدابیر لازم را در پیش خواهد گرفت. "
اسپانیا -که در این کشور ۱۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است و بیش از ۵۰۰ نفر هم به این ویروس مبتلا شده اند- یک واکنش سریع را در پیش گرفته است. مقامات خواستار لغو برخی از رویدادهای بزرگ همانند ماراتن بارسلونا شده اند. اما دیگر رویدادها همانند تجمع در مادرید و دیگر شهرها برای برگزاری جشن روز جهانی زن برگزار شد. دولت این کشور همچنین مدارس را تعطیل نکرده است.
فرناندو سیمون رئیس مرکز هماهنگی برای امور اضطراری بهداشتی گفت: "ما شاهد وضعیتی در اسپانیا نیستیم که بخواهیم به یک وضعیت انتقال عمومی و کنترل نشده فکر کنیم. "
برخی از کارشناسان اروپایی اعلام کردند قرنطینه همه بخشهای یک کشور سبب ایجاد زیانهای اقتصادی میشود که میتواند بیشتر از خطرات بهداشتی ناشی از این اپیدمی باشد. آنها در این باره نگرانند که موفقیت اخیر چین در مهار روند رو به گسترش این بیماری -پس از قرنطینه کردن شهر ووهان و استان هوبی- سبب ترغیب شمار زیادی از کشورها برای در پیش گرفتن این روند شود.
فرانسوا بریکر عضو آکادمی پزشکی فرانسه و متخصص بیماریهای عفونی گفت: "اگر در اروپا کشورها بخواهند به این صورت واکنش نشان دهند، کل اقتصاد فلج خواهد شد. "
این در حالی است که حتی قبل از آن که شیوع ویروس کرونا سبب خالی شدن فرودگاهها و لغو اجباری فعالیتهای تجاری شود، رشد اقتصادی در اروپا نزدیک به صفر بود.
شرکت خودروسازی فولکس واگن -که به واسطه شیوع ویروس کرونا در چین برای تهیه و تدارک اقلام مورد نیازش دچار مشکل شده بود- اکنون با کمبود دریافت قطعات از ایتالیا مواجه است که در مقایسه با چین منبع مهمتری برای تهیه و تدارک قطعات برای شمار زیادی از شرکتهای خودروسازی محسوب میشود.
آنخل تالاورا رئیس بخش اقتصاد اروپا در دانشکده اقتصاد آکسفورد در لندن روز جمعه اعلام کرد: "اکنون اجتناب ناپذیر به نظر میرسد که شوک اولیه ناشی از عرضه و تجارت باعث ایجاد شوک در تقاضا شود و ما شاهد یک دوره طولانی مدت از اختلال خواهیم بود. "
گسترش سریع این ویروس چالشی برای دولتهای اروپایی در این باره محسوب میشود که چگونه باید با مردم ارتباط برقرار کنند.
در انگلیس -جایی که در آن تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۷۳ مورد رسیده است- مقامات در ارتباط با گسترش اطلاعات نادرست درباره خطرات ناشی از این اپیدمی ابراز نگرانی کرده اند. کارشناسان پزشکی اعلام کردند بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و دیگر مقامات این کشور باید بین یک واکنش سنجیده و آماده کردن مردم برای اقدامات تهاجمیتر طی هفتههای آتس توازن برقرار کنند.
بارات پانخانیا کارشناس بیماریهای عفونی در دانشگاه پزشکی اکستر انگلیس گفت: "ایتالیاییها تدابیر گستردهای را در پیش گرفتند، زیرا درهای کشورشان باز است. " او همچنین گفت: "اقدامات ما باید سنجیده باشد. ما نمیخواهیم تدابیر شدیدی در پیش بگیریم که سبب تعطیلی جامعه میشود. "
او در عین حال گفت سرعت گسترش این ویروس بدین معناست که مقامات باید تصمیم درستی به منظور ممنوعیت برگزاری تجمعات عمومی اتخاذ کنند. او گفت: "فکر نمیکنم این پیام به خوبی منتقل شده باشد. "
مشکل مرتبط با ایجاد این توازن در آلمان مشهود است، جایی که در آن بازیهای لیگ فوتبال بر اساس جدول زمانی برنامه ریزی شده برگزار شد. در یک بازی در مونشن گلادباخ ۵۴ هزار نفر حضور یافتند. این ورزشگاه در فاصله کمی از هاینسبرگ واقع شده است که بیش از ۲۰۰ نفر در آنجا به ویروس کرونا آلوده شده اند.
استفان پوش کمیسر هاینسبرگ، خرد موجود در ورای انجام چنین کاری را زیر سوال برد. او دستور تعطیلی مدارس را برای دومین هفته پیاپی صادر کرد و برگزاری تجمعات کوچک در این منطقه را نیز لغو کرده است. اما روز یکشنبه، او تأکید کرد دستور یک تعطیلی گسترده را نخواهد داد.
پوش در ویدئویی که روز یکشنبه در صفحه فیس بوک او قرار داده شد، گفت: "من قاطعانه این ایده را رد میکنم. " او گفت در پیش گرفتن چنین اقدام گستردهای سبب آسیب رسیدن به اعتماد عمومی خواهد شد.
فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس ،شورای عالی دفاع فرانسه به ریاست مکرون به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا تجمعات بالای ۱۰۰۰ نفر را در سراسر کشور ممنوع اعلام کرد.
پلیس های قلابی فرانسوی از چینی ها کلاهبرداری کردند
به گفته سفارت چین در پاریس، پلیسهای قلابی فرانسوی از دانشجویان چینی که برای جلوگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا ماسک به صورت زده بودند کلاهبرداری کردند و از آنها بر اساس قانونی که پوشاندن صورت را ممنوع میکند، جریمه گرفتند.
بنا به توصیه مقامات بهداشتی، همه یا عدهای از مردم در شهرهای چین برای جلوگیری از آلوده شدن به ویروسی که باعث بیماری کووید -۱۹ میشود که ماه دسامبر در این کشور ظاهر شد، ماسک میزنند.
اما در فرانسه جایی که دولت استفاده از ماسک را توصیه نکرده است، افرادی که ماسک به صورت میزنند، به غیر از کسانی که از چین آمده اند، معدود هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، سفارت چین در فرانسه در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد: «این دانشجویان بابت نقض قانونی که پوشاندن صورت را در فضای عمومی ممنوع میکند، از سوی به اصطلاح مأموران پلیس به پرداخت ۱۵۰ یورو جریمه محکوم شدند.»
سفارت چین در بیانیهای که روز شنبه به زبان چینی منتشر شد، خاطر نشان کرد: «پس از بررسیهای به عمل آمده از پلیس و دستگاه قضایی فرانسه، مشخص شد آنها تبهکارانی بودند که خود را به جای مأموران پلیس جا زدند. استفاده از ماسک به دلایل بهداشتی به هیچ عنوان غیرقانونی نیست.»
فرانسه نخستین کشور اروپایی است که حجاب کامل (استفاده از برقع یا نقاب) را در فضای عمومی را با این قانون که اکتبر ۲۰۱۰ به امضای نیکولا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه رسید و از آوریل ۲۰۱۱ به اجرا در میآید، ممنوع کرده است.
این قانون کسانی را که از نقاب استفاده میکنند (حجابی که در آن فقط چشمها مشخص است) یا برقع (که چشمها را پشت پارچهای توری پنهان میکند) تا ۱۵۰ یورو جریمه میکند.
سفارت چین همچنین به تبهکارانی اشاره کرد که از هویت مأموران خدمات بهداشتی برای ورود غیرقانونی به خانه اتباع چینی که در فرانسه زندگی میکنند و دزدی از آنها استفاده کردند.
سفارت چین در فرانسه از چینیها خواست در مقابل اشخاصی که ادعا میکنند بر اساس تدابیر پیشگیری از ویروس جدید کرونا اقدام میکنند، مراقب باشند.
اعضای جامعه آسیایی اغلب در منطقه پاریس با اهداف شرورانه مورد تهاجم قرار میگیرند.
پس از آغاز شیوع بیماری کووید-۱۹، اقدامات نژادپرستانه ضد چینیها نیز تقریبا در همه جای اروپا صورت گرفته است.
آلمان
به گزارش خبرگزاری رویترز، موسسه رابرت کخ آلمان اعلام کرد ابتلای یک هزار و ۱۱۲ نفر به ویروس کرونا در این کشور به تایید رسیده است.
دولت آلمان به مردم این کشور توصیه کرد مراسم بالای هزار نفر برگزار نکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین وزیر بهداشت آلمان می گوید: برنامههایی که جمعیت آنها بیش از هزار نفر باشد، باید لغو شوند. این تصمیم برای جلوگیری از شیوع کرونا گرفته شده است.
سرایت کرونا در آلمان تا کنون به مرز ۱۰۰۰ نفر رسیده است.
دولت آلمان از مردم می خواهد از سفرهای غیرضروری به ویژه به ایتالیا یا ایالت نوردراین وستفالن در غرب این کشور که با بیشترین آلوگی همراه است خودداری کنند.
جمهوری چک
کنترل مرزهای مشترک بین جمهوری چک و لهستان
قایم مقام نخست وزیر جمهوری چک اعلام کرد ماموران مرزی جمهوری چک و لهستان از امروز دوشنبه مرزهای این دو کشور را به علت ویروس کرونا کنترل میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، «النا شیلرووا» قایم مقام نخست وزیر جمهوری چک در پراگ اعلام کرد: مسافرانی که درجه حرارت بدنشان بیش از ۳۸درجه باشد در قرنطینه یا به بیمارستان منتقل میشوند. از مسافران خارجی نیز درخواست خواهد شد که به کشورشان بازگردند.
اتریش اعلام کرد که از امروز مسافران از مقصد ایتالیا به استان تیرول اتریش به صورت موردی کنترل میشوند.
مقامات اتریشی افزودند همچنین مرزهای اتریش، آلمان و اسلواکی نیز کنترل میشود.
کردستان عراق
شبکه الجزیره گزارش داد: قرنطینه دهها نفر از افرادی که از ایران به منطقه کردستان عراق بازگشته بودند، پس از اطمینان یافتن از مبتلا نبودن آنها به ویروس کرونا، پایان یافت.
امیر فندی خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در اربیل گفت: پس از دو هفته قرنطینه، مقامات پزشکی در منطقه کردستان عراق به شماری از افرادی که از ایران بازگشته بودند اجازه دادند از محل قرنطینه خارج شوند و به زندگی طبیعی خود بازگردند. روز گذشته ۲۰۰ نفر از این افراد، پس از اطمینان یافتن از سلامت آنها و مبتلا نبودن به ویروس کرونا از قرنطینه خارج شدند.
یکی از این افراد به خبرنگار الجزیره گفت: ”در اوایل ماه فوریه برای درمان یک بیماری دیگر در تهران بودم. در آنجا از شیوع کرونا اطلاع پیدا کردیم. در مرزهای عراق، ما را به محل قرنطینه منتقل کردند. آزمایشات در مدت دو هفته گذشته ثابت کرد مبتلا به ویروس کرونا نیستیم و اکنون آزاد شدیم. “
در ادامه این گزارش آمده است: در مدت این دو هفته، افرادی که در قرنطینه بودند وقت خود را به شیوههای مختلف سپری میکردند تا انتظار برای آنها آسانتر شود. اما از اتخاذ تصمیم پایان قرنطینه، با شادی زیاد استقبال کردند.
یکی از افراد به الجزیره گفت: ”این تجربه، چیزهای زیادی به ما درباره چگونگی حفاظت از خود در برابر ویروسها آموخت و هر آنچه را در اینجا آموختیم به خانوادههای خود آموزش خواهیم داد. به طور خلاصه، تجربه فراموش نشدنی داشتیم. “
خبرنگار این شبکه خاطر نشان کرد: دستور قرنطینه از ۲۰ ام ماه فوریه صادر شد. سازمان بهداشت جهانی دو هفته قرنطینه را برای اطمینان یافتن از مبتلا نبودن افراد به ویروس کرونا تعیین کرد.
شمار افرادی که تاکنون در قرنطینه در منطقه کردستان عراق قرار گرفته اند به سه هزار نفر رسیده است که در سی مرکز قرنطینه نگهداری میشوند. تاکنون حدود هزار نفر از آنها از مراکز قرنطینه خارج شده اند.
همچنان گذرگاههای مرزی بین عراق و ایران بسته است.
سرزمین های اشغالی
تعداد مبتلایان به کرونا در فلسطین اشغالی به 39 نفر رسید
تایمز آو اسرائیل نوشت: هفت نفر از بیماران جدید آلوده به ویروس کرونا در اسرائیل از سفر به کشورهای اروپایی بازگشته اند، شش نفر آنها با افراد بیمار در اسرائیل در تماس بودند و یک پزشک نیز به تازگی به این ویروس آلوده شده است.
این روزنامه اسرائیلی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم یاکوب مجید نوشت: یکشنبه شب ۱۴ نفر دیگر به فهرست افراد آلوده به ویروس کرونا در اسرائیل افزوده شد و بدین ترتیب تعداد افراد آلوده به ۳۹ نفر رسید.
هفت نفر از این بیماران جدید از سفر به کشورهای اروپایی بازگشته بودند و شش نفر نیز با افراد آلوده به این ویروس در سرزمینهای اشغالی تماس داشتند.
یکی از این ۱۴ نفر زنی از منطقه حیفا است که در ۲۵ فوریه (۶ اسفند) به جزیره تنریف در اسپانیا سفر کرده و ۳ مارس (۱۳ اسفند) به اسرائیل بازگشته بود. وی سپس در خانه قرنطینه شد تا مانع سرایت این ویروس به دیگران شود. وزارت بهداشت حال وی را مساعد اعلام کرد.
با این حال، این وزارتخانه اعلام کرد هر کسی که با وی در پرواز شرکت ایبریا ایرویز از تل آویو به تنریف با یک توقف در مادرید در هواپیما بوده است باید فورا خود را ۱۴ روز قرنطینه کند.
دومین نفر فردی از شمال اسرائیل است که در ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند) به وین سفر و در ۵ مارس (۱۵ اسفند) به اسرائیل بازگشته بود. وی نیز فورا قرنطینه شد. اما این فرد در ساعت ۶:۰۵ دقیقه بعد از ظهر همان روز از فرودگاه بن گورین در تل آویو تا خانه اش را با قطار رفته بود و وزارت بهداشت اعلام کرد هر فردی که در آن ساعت مشخص در قطار بوده است باید خود را به مدت ۱۴ روز قرنطینه کند.
اسپانیا و اتریش از جمله کشورهایی هستند که مسافران پس از سفر به آنها باید خود را به مدت ۲ هفته قرنطینه کنند.
سومین مورد مرد ۶۰ سالهای از بیت المقدس است که با یک تبعه فرانسوی مبتلا به کوید-۱۹ در تماس بوده است.
وی پس از تماس با این گردشگر فرانسوی به فروشگاه محل کارش رفت. این فرد به مدت دو روز به طور تمام وقت در این فروشگاه کار کرده و یک شب نیز در یک مرکز خرید شام خورده است.
وزارت بهداشت اسرائیل با اعلام زمان و مکان دقیق کار و تردد این فرد گفت کسانی که در این زمانها در مکانهای مورد نظر بوده اند خود را به مدت ۱۴ روز قرنطینه کنند.
یکی دیگر از این بیماران جدید یک مرد حدودا ۴۰ ساله از مرکز اسرائیل است. وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد مشخص نیست که وی چگونه به این ویروس آلوده شده است، اما بخش اورژانس مگان دیوید آدوم اعلام کرد که وی پزشک است.
با وجود این که انتظار میرفت نتاتیاهو دستور قرنطینه مسافرانی را صادر کند که از آمریکا یا از ایالاتی خاص با تعداد زیاد مبتلا به این ویروس بازمی گردند، اما نتانیاهو چنین کاری نکرد.
ایتمار گروتو، معاون مدیر کل وزارت بهداشت اسرائیل تخمین زد دهها هزار اسرائیلی ممکن است به کوید-۱۹ مبتلا شوند.
گزارش شده است که حدود ۸۰ هزار اسرائیلی اکنون خود را قرنطینه کرده اند و رویدادهایی که جمعیت زیادی در آنها حضور مییابند مانند کنسرتها و مسابقات ورزشی لغو شده اند.
میزان ابتلا به کرونا
دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در توئیتی میزان ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای منطقه را به این ترتیب اعلام کرد:
افغانستان: ۴
بحرین: ۷۹
مصر: ۴۹ ابتلا و یک مورد مرگ
ایران ۶۵۴۴ مورد ابتلا و ۱۹۴ مورد مرگ
عراق: ۶۱ مورد ابتلا و ۴ مورد مرگ
اردن: ۱
کویت: ۶۴
لبنان: ۲۸
مغرب: ۲
عمان: ۱۶
فلسطین: ۱۹
پاکستان: ۶
قطر: ۱۵
عربستان سعودی: ۱۱
تونس: ۱
امارات عربی متحده: ۴۵