در بازارهای جهانی اتفاق افتاد
کاهش ۳۰ درصدی بهای نفت
شبکه تلویزیونی بلومبرگ: بهای نفت در بازارهای جهانی به طور بیسابقه، سی درصد کاهش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون بلومبرگ، با توجه به بی نتیجه بودن نشست اوپک در وین برای کاهش میزان تولید و تصمیم عربستان سعودی برای وارد کردن روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت به بازار از ماه آینده، بسیاری از کارشناسان نفتی انتظار دارند که بهای جهانی نفت به میزان ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. این پایینترین حد در دو دهه اخیر است.
توقف معاملات بورس برزیل
خبرگزاری فرانس پرس گزارش داد: معاملات در بورس سائو پائولوی برزیل در پی سقوط بیش از ۱۰ درصدی ارزش سهام، متوقف شد.
کاهش ارزش داو جونز
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با آغاز به کار بازار سهام آمریکا، ارزش سهام داو جونز پنج و هشت دهم درصد کاهش یافت.
کاهش شدید قیمت نفت در بازار آسیا
در بازار آسیا، بهای نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمیدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، در آغاز معاملات روز دوشنبه کاهش یافت.
علت کاهش قیمت نفت در بازار جهانی این بود که کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، از جمله روسیه نتوانستند درباره کاهش بیشتر تولید نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمتها به توافق برسند.
نتیجه آنکه قیمت این دو شاخص نفتی در معاملات امروز بازار آسیا ۲۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، (دبلیو. تی. آی) که بیشتر برای قیمت گذاری نفتی که در آمریکا مصرف میشود به کار برده می شود در معاملات الکترونیکی امروز بازار نفتی آسیا، با ۲۰ درصد کاهش به ۳۲ دلار در هر بشکه رسید.
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال نیز که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایهای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده میشود در معاملات الکترونیکی امروز این بازار، با ۲۰ ردصد کاهش به ۳۶ دلار در هر بشکه رسید.
بلومبرگ که بیشتر خبرها و تحولات اقتصادی و مالی را پوشش میدهد، روز یکشنبه گزارش داد که عربستان سعودی با کاهش بیش از حد قیمت فروش نفت طی ۲۰ سال گذشته، چوب حراج به نفت خود زده است.
بدین ترتیب قیمت نفت برای تحویل به کشورهای آسیایی چهار تا شش دلار در هر بشکه کاهش یافت. در بازار آمریکا نیز قیمت هر بشکه نفت هفت دلار کاهش یافت. شرکت ملی نفت عربستان سعودی (آرامکو) که تحت تملک دولت عربستان است و از لحاظ مالکیت ذخایر نفت خام و گاز طبیعی به عنوان یکی از با ارزشترین شرکتهای جهان محسوب میشود، نفت خود را هر بشکه ۱۰ دلار و ۲۵ سنت پایینتر از قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود فروخت.
این اقدام عربستان سعودی بعد از آن انجام گرفت که مذاکرات کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، از جمله روسیه برای کاهش بیشتر تولید و صادرات نفت به شکست انجامید.
روسیه با کاهش یک ونیم میلیون بشکه نفت دیگر که اوپک پیشنهاد داده بود مخالفت کرد. همین مخالفت باعث کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی شد.
۱۳ عضو اوپک و ۱۰ کشور غیر عضو آن از جمله روسیه از اول سال ۲۰۱۷ در چارچوب توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی متعهد شدندکه از تولید روزانه خود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بکاهند. همین کشورها در نشست ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ تصمیم گرفتند میزان کاهش روزانه خود را به یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسانند.
جفری هالی کارشناش اواندا در همین باره میگوید عربستان سعودی در نظر دارد با این کار روسیه را تنبیه کند. وی افزود احتمالا قیمت نفت در بازار جهانی در ماههای آینده به حالت تثبیت برسد. همچنان که شیوع «ویروس کرونا» رشد اقتصادی را کند کرده است و عربستان سعودی نیز حجم بزرگی از نفت خود را وارد بازار میکند.
تأثیر شدید شیوع کرونا بر بازارهای سهام و قیمت نفتتلویزیون الجزیره انگلیسی گزارش داد: نگرانیها درباره ویروس کرونا همچنان در حال تأثیر گذاری بر بازارهای سهام و بهای نفت در بازارهای جهانی است.
بر اساس این گزارش، همه شاخصهای مهم در سراسر آسیا با کاهش رو به رو شدند. شاخص سهام در بازارهای بورس توکیو و سیدنی بیش از شش درصد کاهش یافت.
سرمایه گذاران همچنین در ارتباط با جنگ بر سر بهای نفت هشدار داده اند. پس از آن که شرکت آرامکو عربستان سعودی اعلام کرد ممکن است تولید نفت خود را افزایش دهد، بهای نفت در بازارهای جهانی با کاهش ۲۰ درصدی مواجه شد. این موضوع پس از آن مطرح شد که گروهی از تولید کننده اصلی نفت و روسیه نتوانستند روز جمعه بر سر کاهش تولید نفت به توافق برسند.
کاهش شدید بورس توکیو
ترس از افزایش شیوع «ویروس کرونا» در چین و برخی دیگر از کشورهای جهان و پیامدهای منفی که این بیماری برای اقتصادها و بازارهای مالی جهان در پی دارد باعث شد شاخص سهام کل بورس توکیو در پایان معاملات روز دوشنبه به شدت کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، شاخص سهام "نیکی ۲۲۵"، Nikkei ۲۲۵، یکی از دو شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو که سهام ۲۲۵ شرکت بزرگ ژاپن در آن فهرست و در هر روز کاری ارزشگذاری میشوند در پایان معاملات امروز با پنج و هفت صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۱۹ هزار و ۶۹۸ واحد رسید. از چهارم ژانویه ۲۰۱۹ تاکنون سابقه نداشته است که ارزش این شاخص تا این اندازه کاهش یابد. از نظر کاهش تنها در یک روز کاری، از ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۶ تاکنون سابقه نداشته است که شاخص سهام کل بورس توکیو تنها در یک روز کاری این اندازه کاهش داشته باشد.
ارزش شاخص سهام "توپیکس"، TOPIX، دیگرشاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو، هم در پایان داد و ستدهای امروز با پنج و ۶۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به یک هزار و ۳۸۸ واحد رسید.
سقوط بیش از ۹ درصدی شاخص بورس عربستان
تلویزیون الجزیره گزارش داد: شاخص بورس عربستان سعودی در ابتدای معاملات امروز بیش از ۹ درصد کاهش یافت. ارزش سهام شرکت آرامکو هم ۱۰ درصد سقوط کرد.
عربستان با دیگر تولیدکنندگان نفت همکاری کند
به گزارش خبرگزاری رویترز ، وزیر دارایی فرانسه اعلام کرد از عربستان سعودی می خواهد با دیگر کشورهای تولیدکننده نفت همکاری کند.
رشد اقتصادی فرانسه کمتر از یک درصد
خبرگزاری رویترز، وزیر دارایی فرانسه اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا، رشد اقتصادی فرانسه امسال احتمالا کمتر از یک درصد خواهد بود.
کاهش رشد اقتصادی برای سه ماهه نخست ۲۰۲۰
خبرگزاری رویترز از پاریس، بانک مرکزی فرانسه پیش بینی قبلی خود را در مورد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه نخست سال کنونی میلادی کاهش داد و اعلام کرد این رقم حدود یک دهم درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود.
این منبع پیشتر این رشد اقتصادی سه ماهه نخست ۲۰۲۰ را سه دهم درصد پیش بینی کرده بود.