آخرین خبرها از ویروس کووید- ۱۹ در جهان (۱)
شمال ایتالیا قرنطینه شد
هم اکنون میلیونها ایتالیایی در خانههای خود قرنطینه شده اند و مدارس، باشگاهها و موزهها نیز تعطیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین اخبار از گسترش ویروس کووید ۱۹ در جهان و راهکارهای مقابله با آن به شرح زیر است:
آمریکا
ترامپ نه به شیوع کرونا اهمیت می دهد, نه به مردم آمریکا
اسکات دورکین، کارشناس سیاسی آمریکایی و بنیانگذار «ائتلاف دموکراتیک علیه ترامپ» با ارسال پیامی در صحفه توئیتر خود نوشت:
خبر فوری؛ ترامپ امروز حدود ۶ ساعت در باشگاه گلفش {در فلوریدا} بود؛ زیرا او به شیوع کرونا و به طور کلی مردم آمریکا، اهمیتی نمی دهد.
آمریکا اجرای اقدامات اجباری برای مهار گسترش ویروس کرونا را بررسی میکند
جِی اینسلی فرماندار واشنگتن آمریکا گفت مسئولان این ایالت در حال بررسی در این باره هستند که آیا باید برای مهار گسترش ویروس کرونا, اقدامات اجباری به اجرا گذاشته شوند.
آمار مبتلایان به کرونا در آمریکای لاتین از مرز 60 نفر گذشت
با اعلام مبتلا شدن پنج نفر دیگر به ویروس کرونا در پرو و یک مبتلای جدید در مکزیک، تعداد مبتلا شدگان به این ویروس در منطقه آمریکای لاتین از مرز 60 نفر عبور کرد.
وزارت بهداشت پرو از ابتلای پنج فرد دیگر به ویروس کرونا خبر داد و افزود کلیه این افراد در وضع سلامت مناسب و در قرنطینه خانگی به سر می برند.
ترامپ: برای مقابله با کرونا، برنامه های هماهنگ و دقیق در کاخ سفید داریم
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: ما در کاخ سفید، برنامه ای کاملا هماهنگ و به دقت بررسی شده برای حمله به ویروس کرونا داریم. ما خیلی زود برای بستن مرزهای خود به روی برخی مناطق اقدام کردیم که این، یک موهبت الهی بود. کارِ معاون رئیس جمهور {مایک پنس} فوق العاده است. اخبار جعلی برای اینکه {عملکرد} ما را بد جلوه دهد، هر کارِ ممکن را انجام داده است. غم انگیز است!
واکنش ها به پنهانکاری و دروغگویی ترامپ درباره ویروس کرونا
تلاش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و دولت وی برای سرپوش گذاشتن بر اطلاعات مربوط به شیوع کرونا در کنار بی اعتنایی به شرایط نگران کننده موجود با واکنش های گسترده ای در میان کاربران توئیتر روبرو شد.
چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا در توئیتی ترامپ را به دروغگویی متهم کرد و گفت برخلاف گفته های وی دولت کاری نکرده است که امکان انجام آزمایش کرونا برای همه ممکن شود.
در این میان گزارش اسوشیتدپرس که براساس آن دولت اجازه نداده است کارشناسان به افراد مسن و بیمار درباره پرواز با هواپیماهای مسافربری هشدار دهند، خبرساز شد.
ست آبرامسون از نویسندگان نیوزویک هم از جمله کسانی بود که به خبر اسوشیتدپرس واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت، ترامپ قصد دارد مردم را بکشد. مردم زیادی را. این ترسناک است که دولت مساله ویروس کرونا را موضوعی سیاسی و نه مربوط به سلامت عمومی می بیند. به مقامات بهداشتی گوش دهید و حرف های ترامپ را نادیده بگیرید.
برایان کلاس، نویسنده واشنگتن پست نیز در واکنش نوشت ترامپ در حالی مقامات را از اطلاع رسانی در این باره باز می دارد که وقت خود را صرف بازی گلف می کند در حالی که این موضوع مساله ای حزبی نیست بلکه پای جان انسان ها در میان است.
اسکات دورکین از فعالان حزب دموکرات هم در توئیتی نوشت ترامپ شش ساعت گلف بازی کرد چون که اهمیتی برای شیوع کرونا و جان آمریکایی ها قائل نیست.
دان دیاموند از خبرنگاران پولتیکو نیز به تاثیر رویکرد ترامپ در تشدید بحران شیوع کرونا اشاره کرد.
فیلیپ راکر، خبرنگار واشنگتن پست از تاکید ترامپ برای ادامه کمپین های انتخاباتی با وجود نگرانی های گسترده درباره شیوع کرونا خبر داد.
السالوادور ورود مسافران خارجی از آلمان و فرانسه را ممنوع کرد
نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور شنبه شب به مقامات کشورش دستور داد در چارچوب مبارزه با ویروس کرونا، از ورود مسافران غیرالسالوادوری که از آلمان و فرانسه میآیند، ممانعت به عمل آورند.
رئیس جمهور السالوادور در صفحه توئیتر خود نوشت: " اداره مهاجرت وظیفه دارد از ورود افراد از آلمان یا فرانسه یا مسافرانی که در این کشورها توقف داشته اند، جلوگیری کند ".
رئیس جمهور السالوادور در روزهای گذشته ورود مسافران از چین، کره جنوبی، ایتالیا و ایران را نیز ممنوع کرده بود.
طبق دستور ریاست جمهوری السالوادور، آن دسته از شهروندان یا دیپلماتهای السالوادوری که از آلمان یا فرانسه به الساوادور میآیند، باید یک دوره سی روزه قرنطینه را طی کنند تا اطمینان حاصل شود که آنها به کووید-۱۹ مبتلا نیستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سان سالوادور، رئیس جمهور السالوادور در توئیتر خود افزود وزارت بهداشت باید امکانات، تجهیزات و روشهای تشخیص کووید-۱۹ را در افرادی که از کشورهای درگیر این بیماری میآیند، تقویت کند.
دولت السالوادور به نیروهای مرزی خود نیز دستور داده است برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور هوشیاری خود را افزایش دهند.
رئیس جمهور السالوادور همچنین دستور داده است تدابیر بهداشتی پیشگیرانه در فرودگاه بین المللی اسکار آرنولفو رومرو در جنوب شرقی این کشور تقویت شود.
کاهش اهدای خون در آمریکا به خاطر ترس مردم از حضور در اماکن عمومی
لس آنجلس تایمز نوشت: با توجه به نگرانی آمریکایی ها از حضور در اماکن عمومی به علت بیم از آلوده شدن به ویروس کرونا، شمار اهداکنندگان خون پیوسته رو به کاهش است.
این روزنامه در گزارشی به قلم کولین شالبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: همزمان با افزایش مستمر موارد ابتلا به کرونا در آمریکا، میزان اهدای خون در این کشور رو به کاهش گذاشته است. موارد ابتلا به کرونا در آمریکا تاکنون به ویژه در منطقه وست کوست اعلام شده است. در این منطقه، دست کم 11 نفر در ایالت واشنگتن و دست کم یک نفر در کالیفرنیا به ویروس کرونا آلوده شده اند.
اما کاهش اهدای خون گسترده بوده است، به طوری که بنا بر اعلام اتحادیه بانک های خون آمریکا، تعدادی از فراخوان های اهدای خون در کشور لغو شده است، از جمله فراخوانی که پیش بینی می شد در آن 500 واحد خون - که برای کمک به حدود هزار و 500 بیمار کافی است- اهدا شود (هر واحد خون اهدایی می تواند تقریباً به سه بیمار کمک کند.“
صلیب سرخ آمریکا، که با اتحادیه بانک های خون این کشور همکاری می کند، نیز از لغو فراخوان های اهدای خون خبر داده است. در حال حاضر کمبود خون در کشور وجود ندارد. اما ادواردو نانس، از مسئولان اتحادیه بانک های خون آمریکا گفت اگر به علت نگرانی از کرونا، کاهش اهدای خون هفته ها ادامه یابد، مایه نگرانی شدید خواهد بود.
کارشناسان می گویند کاهش اهدای خون ممکن است صرفاً به خاطر نگرانی مردم از حضور در مکان های عمومی و گرفتن ویروس از دیگران باشد. هر واحد خون اهدایی تا 42 روز قابل استفاده است. در نتیجه برای ذخیره واحدهای خون در بانک خون، اهدای مستمر خون لازم است. نانس گفت: ”در حالی که اهدای خون رو به کاهش است، ظاهراً مصرف خون های اهدا شده در این مقطع ثابت است. واحدهای خون اهدایی در بانک خون در چند هفته گذشته کاهش یافته است، و این در حالی است که هیچ نشانه ای دال بر این دیده نمی شود که قادر باشیم این کسری را جبران کنیم.“
کلودیا کوهن، از مسئولان اتحادیه بانک های خون آمریکا گفت قبل از شیوع ویروس کرونا در تامین خون مشکل داشتیم. شاید یکی از دلایل احتمالی این باشد که افراد پیر- که از جمله افرادی هستند که بیش از همه در معرض خطر ناشی از آلودگی به ویروس هستند- بیشترین مشارکت را در اهدای خون داشتند. اما با کاهش این اهداکنندگان، دیگران جای خالی آنها را پر نمی کنند.
کوهن گفت: ”نسل جوان به اندازه ”بزرگترین نسل“ (در اهدای خون) مشارکت ندارند. این یک واقعیت است.“
مقامات تدابیری برای افزایش اهدای خون اتخاذ کرده اند. بانک خون سن دیه گو، در منطقه سن دیه گو، که هنوز هیچ مورد آلودگی به ویروس کرونا در آن تایید نشده است، با در نظر گرفتن احتمال محدودیت های مسافرتی که ممکن است در صورت افزایش مبتلایان اعمال شود، برای اهدای خون فراخوان داده است.
در ایالت واشنگتن، که دست کم 11 نفر بر اثر کرونا جان داده اند، اداره بهداشت عمومی اوایل این هفته اعلام کرد ویروس کرونا تامین خون در این ایالت را تحت تاثیر قرار داده است. این اداره در صفحه خود در توئیتر اعلام کرد: ”شیوع COVID-19 به تدریج تامین خون در ایالت واشنگتن را تحت تاثیر قرار داده است. از همه افرادی که عوارض این بیماری را ندارند درخواست می شود خون اهدا کنند!“
کورت بیلی، رئیس بانک خون غیرانتفاعی ”بلادورکز“ در سیاتل خواستار اهدای خون هزار نفر در یک مرکز اهدای خون محلی شد. با این همه، صلیب سرخ از افرادی که به تازگی به چین، ایران، ایتالیا و کره جنوبی سفر کرده اند یا با افراد مشکوک به ابتلا به کرونا در تماس بوده اند، تا 28 روز از اهدای خون خودداری کنند. کلودیا گفت: ”ما فقط از افراد سالم می خواهیم که خون بدهند.“ وی تاکید کرد با توجه به اینکه سلامت افراد از شرایط اهدای خون است، بعید است افرادی که برای اهدای خون می آیند، در معرض افراد آلوده قرار گیرند.
بنا بر اعلام ”گروه ضربت بین دولتی اتحادیه بانک های خون آمریکا در امور بیماری های داخلی و اقدامات تروریستی“ که سال 2002 قبل از شیوع بیماری سارس ایجاد شد، اداره غذا و داروی آمریکا هیچ مورد ویروس تنفسی منتقل شده از راه خون، از جمله ویروس COVID-19، که در دو سال گذشته ایجاد شده است، گزارش نداده است. این امر شامل دو ویروس کرونای قبلی -سارس و سندروم تنفسی خاورمیانه- نیز هست.
نانس گفت: ”همه ما بسیار نگران چند هفته آینده هستیم. نیاز احتمالی به پیام های بسیار شدیدتر در آینده خواهیم داشت.“
تاثیر رویکرد ترامپ بر عدم آمادگی در مقابله با ویروس کرونا
کنت رات، مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر در توئیتی از تاثیر رویکرد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در آماده نبودن این کشور در مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.در این توئیت آمده است، تاثیر ترامپ: به گفته توماس فریدن که در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ ریاست مرکز کنترل بیماریهای آمریکا) سیدیسی را برعهده داشت، این مرکز در مقابله با آنفلوانزای اچ وان ان و زیکا درست عمل کرد و مقادیر زیادی کیت آزمایش تولید و در سراسر کشور توزیع کرد. نمیدانم این بار چه مشکلی وجود داشت.
این سخنان درحالی منتشر میشود که عملکرد دولت ترامپ در مقابله با شیوع ویروس کرونا با انتقادات گستردهای روبر شده است. ترامپ و اطرافیانش از ابتدا تلاش کردند، نگرانیها درباره شیوع این بیماری بسیار مسری را نادیده بگیرند و آن را به توطئه رقبای سیاسی خود برای زیر سوال بردن دولت نسبت دهند. به اعتقاد بسیاری رویکرد سیاسی ترامپ به این مساله موجب شده است که دولت آمادگی لازم را برای مقابله با شیوع بیماری نداشته باشد.
آیا ترامپ به ویروس کرونا مبتلا شده است؟
کولبی ایتکوویتز، خبرنگار واشنگتن پست در توئیتی نوشت: مت اشلاپ، رئیس کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران به من گفت که با برخی از شرکت کنندگان در این گردهمایی که تست کرونای آنها مثبت شده، تماس مستقیم داشته است. اگرچه ترتیب زمانی آنها مشخص نیست، اما اشلاپ در آخرین روز این نشست با ترامپ در روی سن دست داد.
شیوع ویروس کرونا در نیمی از ایالتهای آمریکا
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت با اعلام مقامات بهداشتی فلوریدا مبنی بر مرگ دو نفر از ساکنان این ایالت شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به هفده نفر رسیده است
در این گزارش آمده است مقامات بهداشتی فلوریدا اعلام کردند که دو تن از مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت جان باخته اند و این نخستین مورد مرگ در این ایالت است.
پیشتر در همان روز نیز بیمارستان منطقه سیاتل که مسئول مراقبت از اکثر بیماران مبتلا به ویروس کرونا که در آمریکا جان باخته اند از سه مورد مرگ جدید براثر ابتلا به این ویروس گزارش داده بود. چند ایالت نیز اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داده اند. آزمایش ۲۱ نفر از سرنشینان کشتی کروز در ساحل کالیفرنیا نیز مثبت شده است.
با شناسایی موارد بیشتر، نگرانیهایی در مورد اینکه چه کسی دیگری میتوانست سهواً در معرض ویروس قرار گرفته باشد، افزایش یافته است. در مریلند، مقامات بهداشتی پس از یافتن سه تن از ساکنان بخش مونتگومری که به خارج از کشور سفر کرده بودند، تحقیقات درباره افراد احتمالی آلوده را آغاز کردند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۱۰۰ هزار نفر گذشته است در آمریکا بیش از ۳۰۰ نفر مبتلا شده اند و دست کم نیمی از ایالتهای آمریکا موارد ابتلا به این ویروس را تایید کرده اند.
هاوایی، کنتاکی، مینه سوتا، اوکلاهما، کارولینای جنوبی و پنسیلوانیا اولین موارد ویروس کرونا در این ایالتها را تأیید کرده اند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه قانون تصویبی کنگره با حمایت هر دو حزب برای اختصاص ۸.۳ میلیارد دلار بودجه اضطراری برای مقابله با ویروس کرونا را امضا کرد.
گران شدن غیرمنطقی ماسک و مواد ضدعفونی کننده دست در آمریکا
سی بی اس نیوز نوشت: نگرانی ها از شیوع ویروس کرونا در آمریکا باعث شده است فروشندگان قیمت ماسک و مواد ضدعفونی کننده دست را به طور غیرمنطقی افزایش دهند.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه سی بی اس نیوز، با توجه به افزایش نگرانی ها از شیوع کرونا، در خرده فروشی ها، موجودی محصولاتی همچون مواد ضدعفونی کننده دست، دستمال مرطوب الکلی (پد ضدعفونی کننده) و ماسک به سرعت تمام می شود. این در حالی است که بعضی از مشتریان می گویند این محصولات با قیمتی بالاتر از معمول فروخته می شود.
به گفته آنا ورنر، خبرنگار تحقیقی سی بی اس نیوز، داروخانه های شهر نیویورک در تامین تقاضای مشتریان برای مواد ضدعفونی کننده و ماسک مشکل دارند. لئون تاراسنکو، صاحب داروخانه ای در منهتن گفت: به محض اینکه مواد ضدعفونی کننده دست وارد داروخانه می شود، قفسه ها خالی می شود. وی گفت: وقتی محصولات سفارشی مان می رسد، ظرف یک ساعت همه به فروش می رسد. ما سعی می کنیم فروشمان به هر نفر محدود باشد و به هر مشتری سه قلم از این محصولات بفروشیم. یک زن اهل نیوجرسی گفت: به شش فروشگاه سر زد تا بالاخره توانست ضدعفونی کننده دست پیدا کند. او گفت: وقتی می خواستم بهایش را بپردازم، فروشنده گفت قیمتش 50 دلار است. این موضوع نفرت انگیز است. آنها در این شرایط از مردم سوءاستفاده می کنند. بعضی از مشتریان گفتند حاضر نیستند چنین پول هنگفتی بپردازند. از جمله، ملوینا استارکس گفت: ”فکر می کنم همین که دستتان را 20 ثانیه با آب و صابون بشویید، کافی است.
فروش آنلاین محصولات ضدعفونی کننده ضد ویروس در دو ماه گذشته سر به فلک کشیده و رشد آن به بیش از 817 درصد رسیده است. دو بطری بزرگ ضدعفونی کننده دست پیورل، در پایگاه اینترنتی آمازون به قیمت 299 دلار به فروش گذاشته شده است، در حالی که قیمت هر بطری در حالت عادی 9 دلار است. همچنین هر چهار جعبه ماسک، که در شرایط معمول حدود 20 دلار است- به قیمت بیش از هزار دلار به فروش گذاشته شده است.
آمازون اعلام کرد با توجه به اینکه ”عناصر بد تلاش می کنند در دوران بحران بهداشت جهانی، قیمت کالاهای اساسی را به طور مصنوعی بالا ببرند“، هزاران سفارش را از روی سایت حذف می کند.
در حال حاضر ایالت ها و شهرهای آمریکا با چنین اقداماتی به شدت مقابله می کنند. دادستان کل کالیفرنیا به فروشگاهها اعلام کرد اگر قوانین ناظر بر قیمت را نقض کنند، ”باید خود را برای پرداخت بهای قانون شکنی آماده کنند.“
در شهر نیویورک از این هفته، هر فروشگاهی که معلوم شود گرانفروشی می کند، 500 دلار جریمه می شود. لورلی سالاس، کمیسر اداره حفاظت از کارگران و مصرف کنندگان گفت: ”الان وقت پول مفت درآوردن از مردم سختکوشی نیست که بسیار نگران و وحشت زده اند. فروشگاهها یا باید قیمت ها را در حد معمول نگه دارند یا برای افزایش قیمت، توجیه و دلیل منطقی داشته باشند.“
بسیاری از مسئولان امور بهداشتی می گویند بهترین راه برای پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا، شستن دست ها به مدت 20 ثانیه و خودداری از تماس دست با صورت است. آنها می گویند استفاده از ماسک ایده خوبی برای افرادی است که بیمار شده اند، تا دیگران را آلوده نکنند، اما ماسک زدن مانع از آلوده شدن شما به ویروس نمی شود.
پیشنهاد استفاده از آفتابه درپی کمبود دستمال توالت درآمریکا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان از جمله آمریکا و کمبود برخی اقلام از جمله دستمال توالت، هالی داگرس، پژوهشگر شورای آتلانتیک پیشنهاد کرد مردم از آفتابه استفاده کنند.
داگرس در کنار تصویری از آفتابه نوشت نمیتوانید دستمال کاغذی پیدا کنید؟ به شما راه حل ایرانیها برای این مشکل را پیشنهاد میکنم: آفتابه.
هجوم خریداران درپی نگرانی از شیوع کرونا موجب شده است تا قفسه دستمال توالت در سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای خالی شود.
استرالیا
سه نفر قربانی کرونا در سیدنی
صبح امروز با فوت یک مرد ۸۲ ساله مبتلا به ویروس کرونا در یک مرکز نگهداری سالمندان در غرب سیدنی ، تعداد قربانیان این بیماری در این شهر به سه نفر رسید.
آسیا
سه مورد آلودگی به ویروس کرونا در بنگلادش تایید شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات درمانی بنگلادش اعلام کردند برای نخستین بار، سه مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور تایید شده است.
بسیج مردمی عراق پس از داعش با ویروس کرونا مبارزه می کند
نیروهای بسیج مردمی عراق پس از پیروزی در میدانهای جنگ با گروه تروریستی داعش اکنون وارد میدان مبارزه با ویروس کرونا شده و به ضد عفونی کردن دانشگاهها, دانشکده ها و مؤسسات آموزشی در بغداد اقدام کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق, اداره پزشکی سازمان بسیج مردمی عراق به این ضد عفونی اقدام کرده است.
مسئولان اجرای این طرح گفتند در سایر استانها نیز به ضد عفونی کردن دانشگاهها اقدام خواهند کرد.
یکی از مسئولان طرح ضد عفونی گفت: این یک حرکت بسیار گسترده در بغداد است و به سایر استانها, ادارات دولتی, دانشگاهها, نهادهای نظامی و غیر نظامی و خدماتی و نهادهای انسانی نیز گسترش خواهد یافت تا با این ویروس مقابله شود. ما امکانات بسیار خوبی داریم و پرسنل ما آماده هستند.
خبرنگار گفت اداره پزشکی سازمان بسیج مردمی عراق زیر نظر اساتید دانشکده مهندسی در دانشگاه مستنصریه به ضد عفونی کردن سالنها ادامه می دهد.
یک شهروند نفر گفت: بسیج مردمی همواره خط مقدم دفع هر خطری از عراق است. خطر کرونا بالاتر از خطر داعش نیست. خطر کرونا بسیار کمتر از خطر داعش است. با همبستگی, انسجام و پیروی شهروندان از توصیه های همه ادارات پزشکی و آموزشی می توان بر این ویروس غلبه کرد.
خبرنگار گفت طبق اعلام اداره پزشکی سازمان بسیج مردمی عراق, ماده ای را که در ضد عفونی کردن استفاده می شود, برخی طرفهای جهانی به عراق داده اند که به تار و مار کردن انواع ویروسها و میکروبها و مقابله با آنها کمک می کند.
عربستان
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد: با ثبت چهار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور مجموع مبتلایان به 11 نفر افزایش یافت.تعلیق دو هفته ای فعالیت های آموزشی در استان قطیف عربستان
الشرق الاوسط نوشت: شیوع ویروس کرونا مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان قطیف در شرق عربستان را به تعطیلی کشاند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط، وزارت آمورش عربستان روز شنبه در بیانیه ای از تعطیلی دو هفته ای فعالیت های آموزشی مدارس، دانشگاه ها ومراکز فنی وحرفه ای در استان قطیف وادامه فعالیت های آموزشی این مراکز به صورت مجازی و از راه دور خبر داد.
وزارت آموزش و پرورش عربستان در این بیانیه افزود: این وزارتخانه با هدف حفظ سلامت شهروندان و همه ساکنان عربستان تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا، اقدمات احتیاطی دولت در همه سطوح و همکاری با بسیاری از نهادهای دولتی مسئول برای مقابله با این ویروس و جلوگیری از شیوع آن در داخل کشور را پیگیری می کند.
شناسایی دومین مورد ابتلا به کرونا در اربیل
وزارت بهداشت منطقه کردستان عراق اعلام کرد دومین مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر اربیل به ثبت رسید.
به نوشته پایگاه اینترنتی سومریه نیوز، این وزارتخانه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در چارچوب تدابیر پیشگیرانه و جلوگیری از شیوع ویروس جدید کرونا (کووید- 19) و تلاش برای کنترل این بیماری، تیم های بهداشتی گشت های سیار ایجاد کرده اند.
شیوع کرونا و سقوط ارزش بورس های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس
شیوع ویروس کرونا سقوط شاخص کل بورس های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را در پی داشت.
پایگاه اینترنتی العهد در یادداشتی نوشت: امروز یکشنبه شاخص بورس های امارات در آغاز فعالیت روزانه شان شاهد سقوط بودند. شاخص کل بورس دبی با سقوط ۶.۱۶ واحدی به ۲۳۰۸.۹۷ واحد رسید. شاخص کل بازار بورس اوراق بهادار ابوظبی نیز ساعت ۱.۲۰ به وقت محلی با کاهش ۵.۲۱ واحدی به ۴۴۰۱.۱۴ واحد رسید.
در بورس دبی ۴۹.۱۶ میلیون سهم در ۸۷۴ معامله به ارزش ۵۶.۱۴ میلیون درهم مبادله شد. بورس ابوظبی نیز در ۲۰۸ معامله شاهد مبادله ۸.۵۵ میلیون سهم به ارزش ۲۲.۹ میلیون درهم بود.
بورس کویت در بازار اولیه خود پس از کاهش ۵.۰۳ درصدی در آغاز معاملات، به مدت ۱۵ دقیقه تعطیل شد و شاخص کل بازار اول تا ساعت ۹.۱۵ به وقت محلی حدود ۳.۳۲۱ واحد سقوط کرد و به سطح ۶.۶۹ واحد رسید. در معاملات امروز ۳.۳ میلیون سهم در ۲۲۶ معامله به ارزش ۱.۶ میلیون دینار (معادل حدود ۵.۶ میلیون دلار) معامله شد.
ارزش سهام آرامکو عربستان امروز برای نخستین بار از زمان عرضه در بازار بورس به پائین تر از نرخ اولیه که ۳۲ ریال سعودی بود رسید و به قیمت ۳۱.۷ ریال سعودی (۸.۲ دلار آمریکا) معامله شد.
شاخص کل بازار بورس بحرین نیز امروز در آغاز فعالیت خود تحت فشار ناشی از کاهش ارزش بانک های تجاری و خدمات و سرمایه گذاری به میزان ۲.۹۴ درصد کاهش یافت و با از دست دادن ۴۷.۵۳ واحد خود به سطح ۱۵۷۰.۲۶ واحد رسید.
بورس قطر نیز وضعیت بهتری نداشت و شاخص کل بورس این کشور در معاملات جلسه نخست امروز ۳.۳۴ درصد کاهش یافت و با کاهش ۳۱۰.۵۳ واحدی به سطح ۸۹۹۸.۸۶ واحد رسید.
این مسئله ناشی از انتشار ویروس کرونا در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] و کاهش بهای نفت و نگرانی از تأثیر این عوامل بر عرضه و تقاضا در اقتصاد جهانی است.
اعضای اوپک و اوپک پلاس نتوانسته اند درخصوص تمدید کاهش تولید نفت یا کاهش بیشتر تولید به توافق برسند و گفتگوها بدون توافق پایان یافت. زیرا روسیه با کاهش تولید نفت موافقت نکرد.
روند کاهش بهای جهانی نفت از عصر جمعه آغاز شد و بیش از ۸ درصد از ارزش خود را از دست داد. ارزش بهای برنت به پائین ترین سطح از ۱۱ ژوئن تاکنون رسیده است.
شرق آسیا
کارشناسان امور بهداشتی کشورهای شرق آسیا بر لزوم توجه به مبارزه همه گیر با ویروس کرونا و فرهنگ برخورد مناسب با این پدیده افسارگسیخته تاکید دارند.
کاهش موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در کره جنوبی در یک هفته اخیر
مقامات بهداشتی سئول اعلام کردند یک هفته اخیر پائینترین تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ در کره جنوبی از آغاز شیوع این بیماری در این کشور ثبت شده است.
فرانس پرس اعلام کرد مقامات وزارت بهداشت کره جنوبی در حالی از کاهش موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در کشورشان خبر داده اند که صدها کلیسا روز یکشنبه در این کشور تعطیل بودند تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری شود. اتخاذ چنین تدابیر پیشگیرانه و محدود کنندهای موجب شده است موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور طی یک هفته اخیر کاهش یابد.
کره جنوبی پس از چین با بیشترین شیوع ویروس کرونا مواجه است. این بیماری دسامبر گذشته برای اولین بار در چین ظاهر شد.
مقامات بهداشتی کره جنوبی روز یکشنبه از ۲۷۲ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت اخیر در کشورشان خبر دادند و با این حساب شمار مبتلایان به این بیماری همه گیر به ۷۳۱۳ نفر رسید.
همزمان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در کره جنوبی از موارد جدیدی از مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد تعداد قربانیان این بیماری در کره جنوبی به حدود ۵۰ نفر رسیده است.
پارک نئونگ-هو وزیر بهداشت کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد به رغم اینکه موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در کشور کاهش یافته است، هنوز به مرحلهای نرسیده ایم که بتوانیم از بهبود اوضاع در کشورمان صحبت کنیم. "
ائون کیه اونگ از مسئولان وزارت بهداشت کره جنوبی هشدار داد ممکن است کانونهای شیوع جدیدی از این بیماری هر چند در مقیاس و اندازههای کوچک، در کشور گزارش شود. این اتفاق بیشتر ممکن است در مکانهای بسته، تجمعات، رویدادهای مذهبی و اجتماعی روی دهد.
کلیسای اوانجلیک یویدو که با داشتن حدود ۵۶۰ هزار پیرو از بزرگترین کلیساهای کره جنوبی محسوب میشود، همانند بسیاری از مراکز مذهبی دیگر روز یکشنبه مراسم دعای خود را به صورت اینترنتی پخش کرد.
کیم دو- یونگ از مسئولان این کلیسا اعلام کرد آمدن مومنان به کلیسا از قواعد دینی است، اما شرایطی که اکنون در آن قرار داریم، اضطراری است.
بیش از ۹۰ درصد از موارد ابتلا به کووید-۱۹ در کره جنوبی در شهر دائگو در جنوب این کشور و استانهای همجوار گیونگ سانگ شمالی گزارش شده است.
شیوع بیماری کرونا بر وضعیت اقتصادی کره جنوبی نیز تاثیر منفی گذاشته است به طوری که بانک مرکزی این کشور همین هفته پیش بینیهای خود را درباره رشد اقتصادی دوازدهمین قدرت اقتصادی جهان (کره جنوبی) کاهش داد و علت اصلی آن را کاهش میزان مصرف و صادرات کشور تحت تاثیر کرونا اعلام کرد.
مون جائه-این رئیس جمهور کره جنوبی نیز اعلام کرد سئول بیش از سی هزار میلیارد وون (بیست و دو میلیون و پانصد هزار یورو) به چرخه اقتصاد کشور تزریق میکند تا بتواند با پیامدهای وخیم شیوع کرونا مقابله کند.
پایان قرنطینه ۳۶۰۰ نفر در کره شمالی
یک رسانه رسمی کره شمالی، کشوری که مرزهایش برای جلوگیری از گسترش ویروس جدید کرونا بسته شده است، روز یکشنبه اعلام کرد پیونگ یانگ به قرنطینه بیش از ۳۶۰۰ نفر پایان داد.
مقامات کره شمالی که محدودیتهای سختگیرانهای را بر ساکنان این کشور به ویژه خارجیها اعمال کردند تاکنون به هیچ موردی از ابتلا به کووید-۱۹ اشاره نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سئول، خبرگزاری رسمی کره جنوبی «یونهاپ» روز یکشنبه به نقل از رادیو رسمی کره شمالی گزارش داد حدود ۳۶۵۰ نفر که در استانهای کانگوون Kangwon و چانگانگ Chagang در قرنطینه بودند روز پنجشنبه اجازه یافتند، زندگی عادی را از سر بگیرند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی «کی سی ان ای» جمعه گزارش داده بود از ۳۸۰ خارجی که از اوایل ماه فوریه در قرنطینه خانگی قرار گرفتند، ۲۲۰ نفر دیگر تحت مراقبت شدید پزشکی نیستند.
گزارش اختصاصی خبرنگار صدا و سیما
مرگ ۳ هزار و ۹۷ نفر در چین
مقامات بهداشتی چین اعلام کردند در روز گذشته ۴۴ مورد جدید آلوده به ویروس کرونا و ۲۷ مورد جدید مرگ مرتبط با این اپیدمی در چین ثبت شد.
کمیسیون ملی بهداشت چین در گزارش روزانه خود اعلام کرد ویروس کرونا تاکنون در سرزمین چین موجب مرگ ۳ هزار و ۹۷ نفر شده است. از زمان آغاز این اپیدمی ۸۰ هزار و ۶۹۵ نفر به این ویروس آلوده شده اند.
اروپا
ایتالیا
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، دولت این کشور یک بار دیگر از مجلس نمایندگان این کشور خواستار اختصاص بودجه ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورویی به منظور مقابله با این ویروس شد که با احتساب بودجه قبلی، در مجموع به ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو میرسد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "آلترو مانتووا"، دولت ایتالیا تصمیم گرفته است از مجلس نمایندگان این کشور خواستار صدور مجوز اختصاص بودجه بیشتری به منظور مقابله با شرایط اضطرار به وجود آمده ناشی از سیوع ویروس کرونا شود. بر همین اساس، دولت ایتالیا قصد دارد با اختصاص ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو و با حمایت و پشتیبانی از خانوارها و شرکت ها، به مقابله با این ویروس بپردازد.
زندان و جریمه در ایتالیا برای کسانی که مقررات را نادیده میگیرند
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و در چارچوب لوایح و قوانینی که دولت این کشور به منظور مقابله با این ویروس تصویب کرده است، هر شهروندی که از دستورات سرپیچی کند، ملزم به تحمل زندان و پرداخت جریمه نقدی خواهد بود.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "سود تی وی نت"، در پی گسترش ویروس کووید-۱۹ در مناطق وسیعی از ایتالیا، دولت این کشور با صدور دومین لایحه مقابله با این ویروس، همه شهروندان ایتالیایی را در کل کشور ملزم به متوقف کردن برخی از فعالیتها از جمله برگزاری همایشهای پزشکی، اردوهای آموزشی و برگزاری مسابقات ورزشی کرد.
این در حالی است که دولت شهروندان را به رعایت برخی از اقدامات حفاظتی در برابر ویروس کرونا، از جمله رعایت فاصله یک متری کرد. از دیگر اقدامات پیشگیرانه دولت ایتالیا، لغو هر گونه مراسم عروسی و عزاداری یا هرگونه مراسمی است که موجب تجمع مردم و عدم رعایت فاصله یک متری شود. در خصوص مسافرت نیز توصیه شده است شهروندان هرگونه جابجایی خارج از محدوده سکونت خود را لغو کنند. اما در مناطقی که در قرنطینه هستند و هرگونه ورود و خروج به این مناطق ممنوع اعلام شده است، شهروندان نمیتوانند به این مناطق وارد یا خارج شوند. افرادی که در قرنطینه هستند یا نتیجه آزمایش آنها به آلوده بودن به ویروس کرونا مثبت اعلام شده، حق هرگونه جابجایی از محل سکونت خود را ندارند.
اما در این میان، دولت ایتالیا مجازاتی را نیز برای اشخاصی که قوانین در نظر گرفته شده توسط دولت را رعایت نکنند، در نظر گرفت. بر اساس آن، هر کسی که محدودیتهای آمد و شد یا قوانین جدید را به منظور مقابله با ویروس کرونا را در منطقه لومباردیا و ۱۱ استان دیگر ایتالیا نادیده بگیرد، تا ۳ ماه زندانی و تا ۲۰۶ یورو جریمه خواهند شد. این مجازات کسانی است که مقررات در نظر گرفته شده را در به اصطلاح مناطق قرمز نادیده بگیرند.
نیروهای ارتش و پلیس ایتالیا در برخی مناطق ممنوعیت ورود و خروج اعمال میکنند
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "گاتزتا"، شرایط اضطرار به وجود آمده ناشی از گسترش ویروس کرونا در ایتالیا نه تنها متوقف نمیشود بلکه به عقیده کارشناسان، این ویروس هنوز به اوج خود نرسیده است. بر همین اساس، شرایط به ویژه در منطقه لومباردیا (یکی از مناطق گسترش ویروس کرونا به دیگر نقاط) در ایتالیا بحرانی است. احتمال گسترش منطقه قرمز در لومباردیا وجود دارد، اما در حال حاضر، منطقه قرمز در برگیرنده ناحیه کودونیو و برخی دیگر از نواحی ایتالیا است
به ویژه اینکه دولت ایتالیا تصمیم دارد منطقه لومباردیا را با اعزام تعداد ۲۵۰ نفر از نیروهای پلیس، ارتش و دیگر نیروهای نظامی، قرنطینه کند. در مناطق آلتسانو و نمبرو در استان برگامو نیز حالت قرمز اعلام شده است.
مطبوعات و رسانههای و نیز پایگاههای ایتالیایی زبان از جمله پایگاه اینترنتی "کونوشی میلانو" با پرداختن به این موضوع، در گزارشهای جداگانه اعلام کرده اند که از میان ۶۲۳ نفر از افراد آلوده شده به ویروس کورنا در استان برگامو، آزمایش ابتلای (خانم) "الیزابتا مارجاکی" یکی از بخشداران و "مائوریتسیو آئوری اما" یکی از کمیسرها مثبت اعلام شده است هرچند هر دو در حال انجام دادن فعالیتهای روزانه خود هستند. "آتیلو ویسکونتی" یکی دیگر از بخشداران برگامو نیز در شرایط مشابهی مانند مارجاکی و آئوری، اما به سر میبرد.
این پایگاه اینترنتی نوشت، اما استان برگامو در ایتالیا از جمله استانهایی است که بالاترین میزان تولید را از نظر بهره وری اقتصادی دارد. در همین زمینه و بر اساس محاسبات کنفدراسیون صنعت ایتالیا، فرضیه در نظر گرفتن به اصطلاح منطقه قرمز، در برگیرنده فعالیتهای اقتصادی سه هزار و ۷۰۰ نفر از کارکنان ۳۷۶ شرکت و کارگاه تولیدی خواهد بود. گردش مالی این شرکتها سالانه برابر با ۶۸۰ میلیون یورو است.
وزیر ورزش ایتالیا خواستار توقف مسابقات فوتبال شد
وزیر وزرش ایتالیا از فدراسیون فوتبال این کشور خواست توقف مسابقات فوتبال سری آ را بررسی کند.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که ایتالیا دستور قرنطینه بخش های شمالی کشور را به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از میلان، وینچنزو اسپادافورا Vincenzo Spadafora وزیر ورزش ایتالیا در پستی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «در حالی که مقامات از مردم می خواهند برای ریشه کن کردن سرایت ویروس کرونا از خود گذشتگی کنند، عاقلانه نیست بازیکنان، داوران و طرفداران را در معرض خطر قرار دهیم.»
فدراسیون فوتبال ایتالیا اعلام کرده است بازی های سری آ ممکن است بدون تماشاگر برگزار شود و در صورتی که آزمایش بازیکنی به ویروس کرونا مثبت باشد، هر رویدادی متوقف می شود.
شمار افراد مبتلا به کرونا در انگلیس افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات درمانی انگلیس اعلام کردند تعداد افرادی که آلودگی شان به ویروس کرونا تایید شده است، از ۲۰۹ نفر به ۲۷۳ نفر افزایش یافته است.
هجوم انگلیسیها برای تهیه مواد غذایی و بهداشتی به علت نگرانی از کرونا
در پی هجوم مصرف کنندگان انگلیسی برای خرید مواد غذایی و محصولات شوینده و بهداشتی به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا در این کشور، سوپرمارکتها و فروشگاهها مجبور شدند برای جلوگیری از خالی شدن قفسههای خود چاره اندیشی کنند.
به گزارش اکسپرس، روز شنبه تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در انگلیس به ۲۰۶ نفر افزایش یافت و دانشمندان درباره دو برابر شدن این آمار در هر روز هشدار دادند. کارشناسان درباره رسیدن تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا تا پایان این هفته به ۱۵۰۰ نفر نگران هستند.
اکنون سوپرمارکتهای شناخته شده مانند تسکو با کمبود کنسرو لوبیا، پاستای نیمه آماده و شیر مواجه اند.
هرچند سوپر مارکتها تلاش میکنند چرخه تامین را تضمین کنند، اما روند خالی شدن قفسههای سوپرمارکتها و فروشگاهها در سراسر انگلیس ادامه دارد.
مصرف کنندگان، کمبود مواد غذایی آماده و دستمال توالت و برخی دیگر مواد بهداشتی را گزارش کرده اند.
تسکو تصمیم گرفته است خرید برخی مواد غذایی و نوشیدنی را به پنج مورد برای هر مصرف کننده محدود کند (محدودیت خرید محصولات غذایی را اعمال کرده است).
این کالاها شامل ژلهای ضد باکتری، اسپری و الکل است که موجودی آنها در سوپرمارکتهای سراسر کشور در حال پایان است.
از دیگر اقلامی که مصرف کنندگان انگلیسی برای خرید آنها هجوم آورده اند میتوان به شکر، آرد، تخم مرغ، برنج، ویتامین ها، قرصهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا و محصولات شوینده اشاره کرد.
انتظار میرود دولت برنامههایی را برای هشدار دادن به سوپرمارکتها در نظر بگیرد، تا آنها را برای برنامه ریزی به منظور جلوگیری از خالی شدن قفسهها در صورت شیوع ویروس کرونا آماده کند.
خرده فروشها به دولت اطمینان داده اند، برای به حداقل رساندن اختلال تامین کالاها و ادامه نظارت بر زنجیره تامین، برنامه ریزیهای لازم را انجام داده اند.
روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه از مشاهده نخستین موارد آلودگی به ویروس کرونا (کووید 19) در بلغارستان خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه، اعضای مرکز ملی مقابله با بحران کرونا در بلغارستان صبح روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفتند: نتیجه آزمایش دو نفر که احتمال می رفت به کووید 19 مبتلا شده باشند، مثبت بود.
بر اساس این گزارش، یک مرد 27 ساله در شهر پلونه و یک زن 75 ساله در گابروو که به دلیل ناراحتی ریوی به بیمارستان انتقال یافته بودند به کووید 19 مبتلا شده اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اتریش به 404 نفر
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتریش افزایش یافت و درحال حاضر به 404 نفر رسیده است .
وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد تاکنون بیش از 404 هزار و 500 آزمایش کرونا بر روی افراد انجام شده است.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در شهرهای مختلف این کشور حاکی از آن است که روز گذشته یک جوان 36 ساله از نروژ در استان تیرول اتریش نیز به این ویروس مبتلا شده است. همچنین شب گذشته نتیجه آزمایش کرونا بر روی سه فرد در استان اوبر استرایش اتریش نیز مثبت اعلام شد.
در استان سالزبورگ اتریش دو مسافر انگلیسی 44 و 49 ساله از یک گروه 10 نفره که به اتریش سفر کرده بودند پس از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا به یک مرکز درمانی این استان منتقل شدند. مسئولان بهداشت وین نیز اعلام کردند روز گذشته پنج مورد ابتلا به کرونا در این شهر تایید شده است.
5 سال حبس برای افرادی که در روسیه از قرنطینه خانگی امتناع ورزند
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، مقامات شهر مسکو امروز یکشنبه تهدید کردند افرادی که پس از بازدید از کشورهایی که به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس هستند، اگر به مدت دو هفته در منازل شان خود را ایزوله شخصی نکنند، تا 5 سال زندانی خواهند شد.
دولت مسکو هشدار سطح بالا اعلام کرده بود و روز پنجشنبه اقدامات مازادی را برای جلوگیری از شیوع بیماری در پایتخت روسیه اعمال کرده بود.
ویروسکرونا نشست برخی از سازمانهای بین المللی در ژنو را به تعطیلی کشاند
در پی گسترش ویروس کرونا در سوئیس، برخی از سازمان های بین المللی به منظور مقابله با گسترش شیوع این ویروس، تصمیم گرفته اند نشست های برنامه ریزی شده خود را لغو و به زمان دیگری موکول کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین ؛ در این راستا، سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) کلیه نشست های رسمی خود را تا پایان ماه آوریل به تعویق انداخته است. همچنین همه نشست های جانبی اجلاس چهل وسوم شورای حقوق بشر سازمان ملل لغو شده است.
سازمان بین المللی کار نیز در اقدام مشابهی برخی از مهمترین نشست های سالانه خود را لغو و به آینده موکولکرد. اتحادیه بین المللی مخابرات هم تصمیمگرفت نشست جامعه بین المللی ارتباطات را قرار بود در آینده نزدیک تشکیل شود لغو و به مرداد ماه موکول نماید.
شهر ژنو به دلیل میزبانی از مقراروپایی سازمان ملل و دهها سازمان بین المللی دیگر سالانه شاهد برگزاری چندین هزار نشست بین المللی می باشد و هیات هایی از سرتاسر جهان به طور مکرر به این شهر سفر می کنند.
بی توجهی اداره بهداشت هلند باعث شیوع ویروس کرونا
نگرانیها در هلند با محرز شدن ابتلای ۱۸۸ نفر در این کشور به بیماری کووید – ۱۹ افزایش یافته است.
افرادی که تست کرونا آنان مثبت اعلام شده است بنا بر اعلام رسانهها در هلند از شهرهای مختلف این کشور هستند. به گفته یکی از نمایندگان پارلمان هلند بی توجهی وزارت بهداشت باعث افزایش مبتلایان ویروس کرونا شده است. کم توجهی اداره بهداشت هلند باعث افزایش شیوع ویروس کرونا در این کشور شده است.
شمار قربانیان ویروس کرونا در فرانسه به ۱۶ نفر رسید
فرانسه پس از ایتالیا دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در اروپا است. اگرچه هنوز در این کشور وضع اپیدمی اعلام نشده است، اما به نظر میرسد رسیدن به این مرحله اجتناب ناپذیر است زیرا آمار افراد آلوده به سرعت افزایش مییابد.
طبق آخرین آمار، تاکنون ۹۴۹ نفر در فرانسه به این ویروس آلوده شده اند و شمار مرگ و میر نیز طی ۲۴ ساعت تقریبا دو برابر شد و به ۱۶ نفر رسید. ژروم سالمون، رئیس سازمان بهداشت فرانسه در این باره گفت از بین این ۱۶ نفر ۱۱ نفر مرد و پنج نفر زن هستند.
یک میلیارد دلار خسارت بخش گردشگری اروپا
راشاتودی نوشت: با توجه به خودداری گردشگران از سفر از بیم ابتلا به کرونا، بخش گردشگری اروپا یک میلیارد یورو در ماه ضرر کرده است.
گزارش ترکیبی خبرنگاران صدا و سیما از لندن، رم و مسکو
نگرانیها از گسترش بیماری ناشی از شیوع کرونا (Covid-۱۹) در سراسر اروپا رو به افزایش است و صنعت گردشگری را در این قاره تهدید میکند. آمار نشان میدهد بخش گردشگری تا همین حالا زیان شدیدی متحمل شده است و حتی ممکن است بیش از این نیز ضرر کند.
تیری برتون، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا، گردشگری یکی از بخشهایی است که احتمالاً بیشترین زیان را همزمان با ادامه شیوع ویروس کرونا متحمل خواهد شد. وی گفت این بخش تاکنون به علت این بیماری یک میلیارد یورو (یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار) ضرر کرده است.
”کمیسیون سفر اروپا“ اعلام کرده است ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی اروپا از محل گردشگری است و در بعضی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله اسپانیا و ایتالیا، این رقم ۱۴ درصد است. میزان لغو رزرو هتل در بعضی از مناطق ایتالیا به بیش از ۹۰ درصد رسیده است. گردشگری ۱۳ درصد اقتصاد این کشور را تشکیل میدهد، این در حالی است که بیش از سه هزار و ۸۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا در ایتالیا گزارش شده است.
موزه لوور فرانسه که پربازدیدترین موزه جهان است، این هفته در حالی به روی عموم بسته شد که کارکنان آن از بیم ابتلا به کرونا از کار کردن خودداری کردند. این موزه سال گذشته ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بازدیدکننده داشت که حدود سه چهارم آنها خارجی بودند.
دولت ایتالیا از تعطیلی سینماها, تئاترها و موزه ها در سراسر این کشور برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد.
ایتالیا
رسانههای ایتالیا روز یکشنبه از آلودگی رئیس منطقه پیمونت ایتالیا به ویروس کرونا خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رم به نقل از تلویزیون دولتی ایتالیا؛ آزمایش ویروس کرونا برای آلبرتو سیریو Alberto Cirio رئیس منطقه پیدمونت ایتالیا مثبت اعلام شد.
وی دومین مقام محلی است که در ۲۴ ساعت گذشته به این ویروس آلوده شده است.
نیکولا زینگارتی Nicola Zingaretti رئیس حزب دموکرات ایتالیا روز شنبه اعلام کرد به ویروس کرونا آلوده شده است.
شمال ایتالیا در قرنطینه قرار گرفت
ایتالیا آلودهترین کشور اروپا به ویروس کروناست. جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا برای مقابله با این بیماری تصمیم گرفت سراسر لمباردی را قرنطینه کند. میلان پایتخت اقتصادی ایتالیا که بیش از یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد هم قرنطینه شده است. منطقه ونیز هم شامل این قرنطینه میشود.
میلیونها ایتالیایی حالا در خانههای خود گرفتار شده اند. مدارس، باشگاهها و موزهها تعطیل شده است.
طبق حکم دولت ایتالیا، ترددها در مناطق شمال ایتالیا به شدت محدود شده است و تنها رستورانها و شماری از فروشگاهها میتوانند به فعالیت ادامه دهند، آن هم به شرط آنکه فاصله امنیتی را رعایت کنند که یک متر است.
ایتالیا با بیش از ۲۰۰ مورد مرگ، پس از چین بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس را ثبت کرده است. برای مهار این اپیدمی که تاکنون بیش از شش هزار نفر را در این کشور آلوده کرده است، دولت تدابیر بسیار سختگیرانهای اتخاذ کرده است.
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و درنظر گرفتن اقدامات سختگیرانه توسط دولت این کشور به منظور مقابله با این ویروس، دستگاه قضایی ایتالیا تعطیل شد.
افزایش مبتلایان به کرونا در هند
با مثبت شدن نتایج آزمایشهای پنج فرد مشکوک به کرونا، شمار مبتلایان به این بیماری در هند به ۳۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از دهلی نو، این پنج مورد جدید در ایالت کرالا در جنوب هند ساکن هستند.
سه نفر از این افراد در چند روز اخیر به ایتالیا سفر کرده بودند.
آفریقا
تونس
وزارت بهداشت تونس روز شنبه اعلام کرد: ۱۲۹۵ نفراز ملیتهای مختلف که مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا هستند، در این کشور در قرنطینه خانگی هستند.
به گزارش روزنامه القدس العربی، نصاف بن علیه مدیر کل بیماریهای جدید در وزارت بهداشت تونس گفت: ۲۰۲۶ نفر از مناطقی که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرده است، وارد تونس شدند. ۷۳۱ تن از این افراد دوره قرنطینه آنان به پایان رسیده که تستهای پزشکی همه آنان منفی بوده است. نصاف بن علیه افزود: ۱۲۹۵ نفر از ملیتهای مختلف که وارد کشور شدند و به علت احتمال ابتلا به کرونا هنوز در قرنطینه خانگی هستند.
این مقام وزارت بهداشت تونس تاکید کرد هر فردی که از مناطق شیوع ویروس کرونا وارد کشور شود، باید به مدت دو هفته در قرنطینه باشند.نصاف بن علیه گفت: وزارت بهداشت هر روز با افرادی که در قرنطینه هستند در ارتباط است تا از خانه هایشان خارج نشوند.
انگلستان
هجوم انگلیسی ها برای تهیه مواد غذایی و بهداشتی
در پی هجوم مصرف کنندگان انگلیسی برای خرید مواد غذایی و محصولات شوینده و بهداشتی به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا در این کشور، سوپرمارکت ها و فروشگاه ها مجبور شدند برای جلوگیری از خالی شدن قفسه های خود چاره اندیشی کنند.
روز شنبه تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در انگلیس به 206 نفر افزایش یافت و دانشمندان درباره دو برابر شدن این آمار در هر روز هشدار دادند. کارشناسان درباره رسیدن تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا تا پایان این هفته به 1500 نفر نگران هستند.
اکنون سوپرمارکت های شناخته شده مانند تسکو با کمبود کنسرو لوبیا، پاستای نیمه آماده و شیر مواجه اند.
هرچند سوپر مارکت ها تلاش می کنند چرخه تامین را تضمین کنند، اما روند خالی شدن قفسه های سوپرمارکت ها و فروشگاه ها در سراسر انگلیس ادامه دارد.
مصرف کنندگان، کمبود مواد غذایی آماده و دستمال توالت و برخی دیگر مواد بهداشتی را گزارش کرده اند.
تسکو تصمیم گرفته است خرید برخی مواد غذایی و نوشیدنی را به پنج مورد برای هر مصرف کننده محدود کند (محدودیت خرید محصولات غذایی را اعمال کرده است).
این کالاها شامل ژل های ضد باکتری، اسپری و الکل است که موجودی آنها در سوپرمارکت های سراسر کشور در حال پایان است.
از دیگر اقلامی که مصرف کنندگان انگلیسی برای خرید آنها هجوم آورده اند می توان به شکر، آرد، تخم مرغ، برنج، ویتامین ها، قرص های سرماخوردگی و آنفلوآنزا و محصولات شوینده اشاره کرد.
انتظار می رود دولت برنامه هایی را برای هشدار دادن به سوپرمارکت ها در نظر بگیرد، تا آنها را برای برنامه ریزی به منظور جلوگیری از خالی شدن قفسه ها در صورت شیوع ویروس کرونا آماده کند.
خرده فروش ها به دولت اطمینان داده اند، برای به حداقل رساندن اختلال تامین کالاها و ادامه نظارت بر زنجیره تامین، برنامه ریزی های لازم را انجام داده اند.
بلژیک
شمار مبتلایان به کرونا به ۱۶۹ نفر افزایش یافت
تنها در روز شنبه، ۶۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا در بلژیک تایید شد و شمار افراد آلوده به این ویروس به ۱۶۹ نفر رسید.
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در بلژیک رو به افزایش گذاشت و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت عمومی این کشور (SPF) که در رسانههای محلی از جمله «سُوداینفو» منتشر شد، ۶۰ مورد جدیدآلودگی به «ویروس کرونا» در روز شنبه ثبت شد و به این ترتیب تعداد کل بیماران و افراد آلوده به این ویروس در بلژیک به ۱۶۹ نفر افزایش مییابد.
وزارت بهداشت عمومی بلژیک اعلام کرد: روز جمعه ۶ ماه مارس، ۷۷۱ نمونه توسط شبکه بیمارستانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جواب ۶۰ مورد از افرادی که مورد آزمایش قرار گرفتند، مثبت بود و به "کووید-۱۹" آلوده هستند که از این تعداد ۴۰ مورد در "فلاندر"، ۵ نفر در "بروکسل" و ۱۵ نفر دیگر در "والونیا" زندگی میکنند.
در حال حاضر، در مجموع ۱۶۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا در بلژیک تایید شده است. اکثر بیمارانی که جواب آزمایش آنها مثبت بود، به تازگی مسافرت کرده اند، اما بلژیک بیش از پیش عفونتهای محلی را شاهد است.
این وزارتخانه تصریح کرد موارد شناسایی شده به دو برابر افزایش نیافته است، بنابراین ممکن است که اثر بازگشت مسافران از شمال ایتالیا به پایان برسد.
قرنطینه و جداسازی دقیق همه بیماران مبتلا به ویروس کرونا بسیار مهم و حیاتی است. مقامات بهداشتی و بیمارستانی بلژیک تصریح میکنند که در اکثر موارد، میتوان این قرنطینه را در منزل انجام داد؛ زمانی که بیماران دارای علائم خفیف (عفونت دستگاه تنفسی فوقانی) هستند.
افغانستان
ترس از شیوع کرونا جشنهای نوروزی را در افغانستان لغو کرد
وزارت کشاورزی و دامپروری افغانستان امروز در بیانیهای اعلام کرد: جشن دهقان و نمایشگاه محصولات کشاورزی افغانستان که همه ساله در روزهای نوروز و در منطقه «بادام باغ» شهر کابل برگزار میشد، در نوروز سال آینده برگزار نخواهد شد.
وزارت کشاورزی افغانستان علت لغو جشن دهقان و برگزاری نمایشگاه محصولات کشاورزی را رعایت نکات بهداشتی از طرف وزارت بهداشت ودرمان برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا اعلام کرد.
همه ساله نمایشگاه بزرگی از محصولات کشاورزی افغانستان از دوم تا پنجم فروردین ماه در منطقه بادام باغ برگزار میشد.
دیروز وزیر بهداشت و درمان افغانستان ابتلای چهار نفر به بیماری کرونا را در هرات تایید کرد.
چندی پیش وزارت بهداشت ودرمان افغانستان نیز تعطیل شدن برنامههای جشن نوروز را در این کشور خواستار شده بود.
ایتالیا
شورش در زندانی در ایتالیا
در پی گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و رعب و وحشت ایجاد شده در میان مردم این کشور، زندانیان یک زندان در ایتالیا در اعتراض به تعلیق مذاکرات در خصوص این ویروس در زندان ها، شورش کردند.
به علت شورش حدود دویست زندانی در زندان منطقه سالرنو-فوئورنی در ایتالیا، این زندان شاهد لحظاتی از تنش بود. اعتراض ها زمانی شروع شد که مسئولان زندان خبر از توقف مذاکرات در خصوص شرایط اضطرار به وجود آمده ناشی از گسترش ویروس کرونا، در این زندان دادند.
پس از شورش زندانیان، پلیس پیشگیری ایتالیا به منظور متوقف کردن شورش، وارد عمل شد. این در حالی است که زندانیان بلافاصله میله های آهنی پنجره ها را کندند و با مسلح شدن به این میله های آهنی، بر پشت بام زندان هجوم بردند.
سوئیس
مرزهای سوئیس پس از قرنطینه در ایتالیا، باز میماند
دولت سوئیس روز یکشنبه اعلام کرد پس از صدور فرمان قرنطینه بخشی از شمال ایتالیا، اوضاع در این کشور را از نزدیک و به دقت زیر نظر دارد.
این در حالی است که مرزهای سوئیس باز است. در سوئیس، جواب آزمایش کرونای ۲۶۴ نفر مثبت بود و به این ویروس آلوده شدند.
بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده در روز شنبه، در منطقه "کانتون تیچینو سوئیس"، هم مرز با ایتالیا، بزرگترین کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا، روند افزایش مبتلایان به این بیماری همچنان ادامه دارد و از مرز ۴۵ مورد آلودگی عبور کرده است.
در حالی که شرایط در این منطقه به سرعت در حال تغییر است، "کانتون تیچینو"، تجمع بیش از ۱۵۰ نفر را از روز جمعه ممنوع اعلام کرد و همچنین آمبولانسهای ارتش را نیز فراخواند. در حال حاضر مرزهای سوئیس باز است و هیچ محدودیتی برای ورود به این کشور وجود ندارد. این در حالی است که روزانه حدود ۶۰ هزار ایتالیایی که در مرز (مشترک با سوئیس)، زندگی میکنند، هر روز برای کار وارد سوئیس میشوند. اما تأثیر قرنطینهها در ایتالیا، هنوز برای کارگران مرزی نامشخص است.
دولت ایتالیا روز یکشنبه تصمیم به اتخاذ تدابیر استثنایی برای مهار میلیونها ایتالیایی ساکن در شمال این کشور گرفت، که این مصوبه تا تاریخ ۳ آوریل اعتبار دارد. بر اساس این مصوبه، جابجایی و نقل مکان حداقل ۱۵ میلیون ایتالیایی برای ورود و خروج به این سرزمینها و همچنین در داخل این منطقه، به شدت محدود خواهد شد. طبق این مصوبه، به دلایل بهداشتی و سلامتی، جابجایی افراد در این منطقه، فقط در پاسخ به "نیازهای شغلی و حرفهای که به دقت بررسی شده و هچنین در پاسخ به شرایط اضطراری افراد" امکان پذیر خواهد بود. در "برن" سخنگوی شورای فدرال (دولت) گفت که دولت "از نزدیک تحولات اوضاع در ایتالیا" را زیر نظر دارد و به منظور پاسخ به این تحولات، به طور دائم با مقامات ایتالیا در تماس است تا دائماً این وقایع را ارزیابی کند. در اتریش تا کنون، مقامات این کشور به تصمیمات اتخاذ شده، واکنشی نشان نداده اند و دستورالعمل خاصی در مورد رفت و آمد مرزی ارائه نکرده اند.
وزارت امور خارجه اتریش شب گذشته توصیههای خود به مسافران اتریشی را به روز کرد و در سایت خود، از مفاد جدید تمهیدات پیش بینی شده در ایتالیا، به شهروندان اتریشی خبر داد.
روز جمعه نیز اعلام شد پروازهای مستقیم بین "وین" و "میلان" از یک طرف، و "وین" و "بولونیا" از طرف دیگر از روز دوشنبه به حالت تعلیق در خواهد آمد. شرکت راه آهن اتریش (ÖBB) روز جمعه از قطع موقت خطوط قطار شبانه خود بین "وین" و "میلان" از یک طرف، "وین" و "ونیز" از طرف دیگر، ضمن حفظ خط "وین" و "روم" خبر داد. در حال حاضر خطوط قطار روزانه در حال حاضر برقرار است. خطوط اتوبوس بین شهری "کلاژنفورت" و "ونیز" نیز به حالت تعلیق در آمده است. در اتریش، با ثبت ۱۰۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا، تنها از شب شنبه تا روز یکشنبه، تعداد مبتلایان از مرز ۱۰۰ مورد آلودگی به "کوید-۱۹" عبور کرد.
رژیم صهیونیستی
قرنطینه شدن بین ۵۰ تا ۸۰ هزار اسرائیلی که در معرض ویروس کرونا
به نوشته روزنامه تایمز آو اسرائیل، بین ۵۰ هزار تا ۸۰ هزار اسرائیلی به علت قرار گرفتن احتمالی در معرض ویروس کرونا، در خانه هایشان قرنطینه شده اند.
این روزنامه صهیونیستی در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: این افراد در حالی خود را در خانه هایشان قرنطینه کرده اند که دولت تلاش میکند شیوع این بیماری جدید را مهار کند. تا پنجشنبه شب، ابتلای ۱۷ اسرائیلی به کرونا تایید شد. اما شمار بسیار بیشتری به علت سفرهای اخیرشان، به احتمال زیاد در معرض ویروس کرونا قرار گرفته اند. اسرائیل چهارشنبه چند کشور اروپایی را به فهرست کشورهایی اضافه کرد که اسرائیلیهایی که از آنجا بازگشته اند، باید به مدت دو هفته خود را قرنطینه کنند. این کشورها عبارتند از: اتریش، آلمان، اسپانیا، فرانسه و سوئیس. این کشورها به فهرست قبلی افزوده شده اند که شامل کشورهای چین، کره جنوبی، هنگ کنگ، ماکائو، سنگاپور، تایلند، ژاپن و ایتالیا بود.
محدودیتهای مسافرتی از جمله دستورالعملهای جدیدی است که وزارت بهداشت اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد. این وزارتخانه همچنین سازمانهای اسرائیلی را ملزم به لغو همه نشستهای بین المللی تا اطلاع ثانوی کرده است.
برگزاری رویدادهایی با حضور بیش از پنج هزار نفر نیز ممنوع شده است. این ممنوعیت موجب لغو کنسرت ها، رویدادهای ورزشی، ماراتن قدس، و جشنهای پوریم شده است.
اسرائیلیهایی که در قرنطینه خانگی هستند، باید نام خود را به وزارت بهداشت اعلام کنند. بوئاز لو، رئیس واحد درمان بیماریهای همه گیر وزارت بهداشت اسرائیل به شبکه ۱۲ تلویزیونی اسرائیل گفت بیشتر افرادی که خود را در خانه قرنطینه کرده اند، از کشورهایی بازگشته اند که ویروس در آن شیوع یافته است. وی افزود (موفقیت) تلاش برای قرنطینه افراد به این بستگی دارد که شهروندان اسرائیلی مانند ”شهروندان قانونمندار“ عمل کنند، که همینطور هم عمل میکنند.
ویتنام
موارد آلودگی به کرونا به ۲۹ نفر رسید
وزارت بهداشت ویتنام روز یکشنبه اعلام کرد شمار افراد آلوده به کرونا از ۲۰ نفر به ۲۹ نفر رسید.
وزارت بهداشت ویتنام در بیانیهای اعلام کرد موارد جدید آلودگی به کرونا شامل هشت گردشگر خارجی میشود که با پرواز خطوط هوایی ویتنام از لندن وارد هانوی شده اند.
۱۶ فرد آلوده به کرونا در این کشور بهبود یافته اند و از بیمارستان مرخص شده اند و تلفاتی بر اثر آلودگی به کرونا گزارش نشده است.
وزارت بهداشت ویتنام افزود ۱۰۱ فرد مشکوک به آلودگی به کرونا در این کشور قرنطینه شده اند و ۲۳ هزار و ۲۲۸ نفر تحت نظر قرار دارند.