به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید مرتضی بختیاری در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: کمیته امداد از جمله نخستین نهادهای کشور است که پس از گذشت مدت کوتاهی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ از سوی رهبر فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه با هدف ساماندهی و رسیدگی به وضعیت معیشت امور محرومان، نیازمندان، امداد رسانی و حمایت از افراد و خانوادههای نیازمند با تاکید بر حفظ کیان خانواده، کرامت و عزت نفس این عزیزان در مملکت تاسیس شد.
وی همچنین اظهارداشت: روز ۱۴ اسفند در تقویم کشور به نام روز نیکوکاری وترویج فرهنگ قرض الحسنه نامگذاری شده است.
رئیس کمیته امداد کشور گفت: تصور خیلی از مردم این است که وظیفه کمیته امداد تنها تحت پوشش قرار دادن نیازمندان و پرداخت مستمری و دیگر خدمات حمایتی به آنان است.
وی افزود: این نهاد انقلابی ماموریتها و مسئولیتهای زیادی دارد که پرداخت مستمری به افراد کار افتاده و سالمند یکی از این موارد است.
بختیاری در ادامه از وجود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سالمند در سراسر کشور خبرداد و اظهارداشت: سن این افراد بالاست و اقتضای کار بدنی برای آنان فراهم نیست بنابراین افراد مزبور باید تحت پوشش قرار گیرند و بجز پرداخت مستمری خدمات دیگر هم باید به این عزیزان ارائه شود.
وی ادامه داد: تعدادی از مددجویان توان کار کردن دارند این دسته از مددجویان باید ضمن فراگیری آموزشهای مهارتی و مشغول به کار شدن از تحت پوشش کمیته امداد خارج شوند.
رئیس کمیته امداد کشور گفت: این ماموریت اصلی کمیته امداد است از این رو باید تلاش کرد مددجویان را هرچه بیشترتوانمند و در مسیر تولید و اشتغال قرار داد.
وی افزود: از هدف گذاری که در اساسنامه کمیته امداد مدنظر قرارگرفته و همینطور به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است میتوان به بحث کارآفرینی و اشتغال با هدف توانمندسازی و خودکفایی، ترویج فرهنگ کار بین خانوادهها و افراد تحت پوشش، تامین مسکن، ارائه خدمات ازدواج، بهداشتی، درمانی و بیمهای مددجویان، ترویج فرهنگ انفاق، ایثار، خیر، احسان و تقویت اعتماد مردم، توسعه مشارکتهای مردمی، گسترش فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در خصوص شناخت و شناسایی فقر و روشهای فقرزدایی اشاره کرد.
بختیاری اظهارداشت: مسئولیت کمیته امداد در حوادث غیر مترقبه مثل سیل و زلزله نسبت به مدجویان تحت پوشش خود بسیار سنگین است.
وی گفت: بطورکلی کمیته امداد دو نوع افراد را تحت پوشش خود دارد یکی مددجویان عادی و مستمری بگیران هستند که تعداد این افراد یک میلیون و ۵۵۰ هزار خانوار است.
رئیس کمیته امداد کشور افزود: همچنین در قالب بند (ب) تبصره ۱۴ قانون بودجه به منظور مبارزه با فقر مطلق ۶۲۰ هزار خانوار سه سال هست که تحت حمایت قرار گرفته اند و از این محل به آنان مستمری پرداخت میشود.
وی اظهار کرد: هم اکنون در مجموع دو میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار به تعداد پنج میلیون نفر زیر پوشش کمیته امداد هستند.
بختیاری ادامه داد: همه سال به تعدادی که خودکفا و از تحت پوشش کمیته امداد خارج میشوند با مجوز سازمان برنامه و بودجه افراد جدیدی زیرپوشش این نهاد قرار میگیرند.
وی گفت: برای تحت پوشش قراردادن افراد جدید باید اعتبار مورد نیاز در بودجههای سنواتی لحاظ شود.
رئیس کمیته امداد کشور افزود: بخشی از بودجه کمیته امداد از حاکمیت و دولت است یعنی دولت مکلف است در بودجه سنواتی برای افرادی که نیاز به مساعدت دارند اعتباری را لحاظ و در مجلس تصویب کند و پس از تائید شورای نگهبان به این نهاد ابلاغ شود.
وی اظهار داشت: اگر بودجه سالانه را دولت ۱۰۰ درصد تخصیص دهد تازه ۴۷ درصد بودجه کمیته امداد تامین میشود و ۵۳ درصد بقیه بودجه از محل کمکهای مردمی و منابع داخلی خود این نهاد است.
بختیاری تصریح کرد: مردم سرمایههای اصلی کمیته امداد هستند از این رو باید تلاش کرد اعتماد مردم به این نهاد انقلابی را روز به روز تقویت کرد.
وی ادامه داد: این نهاد تاکنون با همکاری موثر مردم توانسته است خدمات متنوع و قابل قبولی در راستای عزت و کرامت خانوادههای نیازمند ارائه کند.
رئیس کمیته امداد کشورگفت: کمیته امداد در طول چهار دهه گذشته منشا خدمات فراوانی برای محرومان و نیازمندان کشور بوده و این نهاد در عرصههای مختلف و گوناگون با خدمت رسانی به نیازمندان کشور کارنامه ماندگاری از خود بر جا گذاشته است.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۳۷۴ تا پایان سال ۱۳۹۷ تعداد ۷۰۰ هزار خانوار از تحت پوشش کمیته امداد خارج شده اند.
بختیاری اظهارداشت: کمیته امداد برای نان آور این خانوادهها با ارائه گواهی مهارت آموزی و اعطای تسهیلات، اشتغال مناسب ایجاد کرده است و به تدریج از زیر پوشش این نهاد خارج شدند.
وی ادامه داد: اگر این تعداد از زیرپوشش کمیته امداد خارج نمیشدند سالانه میبایست دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به آنان مستمری پرداخت میشد که خوشبختانه با اشتغال افزایی این مستمری دیگر پرداخت نمیشود و به نفع بیت المال شد.
رئیس کمیته امداد کشور گفت: وامهای که این افراد از بانکها گرفته بودند بیش از ۹۰ درصد با سیستم بانکی تسویه حساب کرده اند و ۱۰ درصد باقیمانده که هنوز سررسید وامها نرسیده است.
وی افزود: بانکها میگویند خوش حسابترین مشتریان سیستم بانکی مددجویان کمیته امداد هستند.
بختیاری اظهارداشت: مددجویانی که از طریق حمایتهای کمیته امداد توانمند و کار آفرین شده اند؛ توانسته اند برای تعداد زیادی از افراد جامعه هم اشتغال ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: توانمندسازی مددجویان در صدر برنامههای این نهاد انقلابی قرار دارد یعنی افرادی که زمینه کار برای آنان فراهم است باید به طور حتم برای آنها ایجاد اشتغال کرد.
رئیس کمیته امداد کشور گفت: خوشبختانه تا پایان بهمن سال جاری ۱۶۰ هزار و ۲۰۰ اشتغال با چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: بودجه کمیته امداد در مجموع بودجه سال ۹۸ کل کشور چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که به نظر میرسد تخصیص آن شایدبه ۸۰ درصد نرسد.