استاندار مرکزی :
ضرورت کنترل مسافران در ورودی و خروجی ساوه به قم
استاندار مرکزی : راه های ورودی و خروجی ساوه به قم باید کنترل شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، استاندار استان مرکزی در نشست مشترک قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی و شهرستان ساوه گفت: باید راهکارهای نظارتی بیشتری درخصوص شهرهایی که در معرض تهدید بیشتر ویروی کرونا قرار دارند اعمال و در ساوه هم باید راه های ورودی و خروجی به قم کنترل شود.
سید علی آقازاده افزود: از آنجا که هنوز واکسن و داروی درمان بیماری کرونا کشف نشده است ، لذا هیچ نقطه روشنی برای پایان مبارزه انسان با ویروس کرونا وجود ندارد و مادامی که واکسن و داروی این بیماری کشف نشود، آمار مبتلایان رو به افزایش خواهد بود و خسارتهای زیادی به بار خواهد آورد.
سیدعلی آقازاده گفت : این بیماری که این میزان شیوع آن طی ۷۰ سال اخیر در جهان بی سابقه بود، هیچ مرز جغرافیایی و سیاسی و اجتماعی نمی شناسد و در تمام نقاط زمین تلفاتی بر جای گذاشته و صدها هزار نفر نیز مبتلا شده و خسارات زیاد مادی و اقتصادی را به کشورها وارد کرده است.
استاندار مرکزی با اشاره به تعطیلی مراکز آموزشی ، اقتصادی و تجاری تصریح کرد : شیوع این بیماری پیامدهای منفی در پی داشته است و هزینه سنگینی را به مردم تحمیل می کند.
آقازاده با اشاره به مدیریت خوب بیماری کرونا در سایه هماهنگی بین بخشی دستگاه های اجرایی اظهار کرد: انسجام و هماهنگی بیشتر موجب خواهد شد که زودتر به نقطه پیروزی و شکست کرونا دست یابیم.
وی گفت : استان مرکزی به علت همجواری با قم دومین استان مبتلا به این بیماری شناخته شده است و نگرانی بیشتری درخصوص ساوه و دلیجان به دلیل نزدیکی با کانون شیوع کرونا وجود دارد که با اقدامات صورت گرفته و همراهی مردم شرایط استان به عنوان دومین استان مبتلا بهتر از سایر استانهایی است که پس از مرکزی این ویروس در آنها شیوع پیدا کرد.
وی با بیان اینکه شواهد نشان از فروکش کردن این ویروس در چین دارد، افزود : امیدواریم این بیماری در ایران هم کاهش یابد و با تلاش مضاعف ، میزان تلفات جانی و مبتلایان به این بیماری کاهش چشمگیری پیدا کند.
آقازاده با تاکید بر اینکه خوشبختانه جلوی طغیان بیماری در استان گرفته شده است ، افزود : مهمترین دغدغه استان شهرستانهای ساوه و دلیجان است و با وجود اینکه ستاد پیشگیری از کرونا موضوع قرنطینه را منتفی اعلام کرده است ، اما می توان با اعمال برخی محدودیت ها مانع از گسترش بیشتر آن شد.
وی بیان کرد : مسدود کردن راه های ورودی و خروجی به دلیجان یک کار خوب است و به نظر می رسد باید راهکارهای نظارتی بیشتری درخصوص شهرهایی که در معرض تهدید بیشتر قرار دارند اعمال شود و در ساوه هم باید راه های ورودی و خروجی به قم کنترل شود.
وی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد شورای تامین شهرستان ساوه گفت: با هماهنگی لازم باید بررسی مناسبی انجام شده و مبنایی برای اقدامات عملی و جلوگیری از پراکندگی فعالیتها در نطر گرفته شود. دانشکده علوم پزشکی نیز با تلاش بیشتر 2 بیمارستان ایزوله شده برای درمان مبتلایان را به یک بیمارستان کاهش دهد تا پروسه پیشگیری و درمان تسهیل یابد.
وی از شورای تامین شهرستان خواست تا ظرف حداکثر ۲۴ ساعت آینده طرح خود را برای مدیریت ورودی و خروجی از شهر قم ارائه و اجرایی کند و موضوع آموزش عمومی مردم را جدی تلقی کند.
آقازاده بیان کرد: در حوزه تولیدات ماسک و موادضدعفونی و اقلام بهداشتی در سطح استان به گونهای تدبیر شود که اول نیاز استان به این اقلام تامین و بعدا به خارج از استان ارسال شود تا با کمترین آسیب اقتصادی و تلفات از این مقطع عبور کنیم.
وی در خصوص تعطیلی کارخانجات نیز گفت: مخالف تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی هستیم اما از مدیران صنایع انتظار می رود شرایط ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند تا صنایع دچار خسارت اقتصادی نشده و کارگران نیز ضمن حفظ سلامت خویش متضرر نشوند.
رییس دانشکده علوم پزشکی ساوه هم گفت : شمار جانباختگان مبتلا به ویروس کرونا در شهرستانهای ساوه و زرندیه افزایش یافت.
عباس نیک روش ، ارتقای بهداشت محیط در واحدهای تولیدی و صنعتی را مورد تاکید قرار داد و افزود: موضوع عدم خروج از منزل باید از حالت توصیهای خارج شده و جنبه امری و دستوری به خود بگیرد و به معنای واقعی عملیاتی شود تا مانع از شیوع بیشتر این بیماری شویم.
وی خواستار اعمال محدودیت هرگونه تردد از ساوه به قم و بالعکس شد و افزود: محدودیت ورود مایحتاج مردم از قم و رعایت موازین بهداشتی با ضدعفونی کردن موادغذایی، تعطیلی بازار و مجتمعهای تجاری، قطع ارتباط مردم با یکدیگر در سطح جامعه بویژه در مراکز درمانی، خلوت کردن بیمارستانها با هدایت بیماران رو به بهبود در فضاهای نقاهتگاهی در سطح شهرستان با فراهم کردن زیرساختها، دعوت مردم به حضور در منزل و رصد رفتار مردم از جمله راهکارهای پیشگیری از شیوع این بیماری است.
امام جمعه ساوه نیز گفت: تلاش حوزه سلامت برای پیشگیری و درمان این بیماری مصداق جهاد مقدس است.
حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی افزود: به جای تعطیلی مراکز تجمعی، باید سیاست های مدیریتی اتخاذ کرد. تعطیل کردن اصناف و کسب و کار به اقتصاد مردم و کشور آسیب وارد میکند.
وی بر تمرکز مدیریت بحران تاکید کرد و افزود: متاسفانه در این زمینه نقص وجود دارد و شاهد اختلال در مدیریت و فعالیتهای جزیره ای هستیم. باید هم افزایی را سرلوحه کار خویش قرار داده و از موازی کاری پرهیز کنیم.
امام جمعه ساوه همچنین افزایش سواد رسانهای مردم و تقویت اعتماد مردمی با تاکید بر درک منافع مردم و مصالح نظام اسلامی را در مبارزه با کرونا مورد تاکید قرار داد.
فرماندار ساوه نیز بر لزوم مسدود شدن و کنترل مسیرهای مواصلاتی از سمت کانونهای شیوع بویژه قم و جعفریه به سمت ساوه تاکید کرد.
علی میرزایی اظهار کرد: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی جمله معروفی دارد و آن اینکه میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست، اما شرط آن این است که نترسیم، نترسید و نترسانیم.
وی ادامه داد: امروز در صحنه اجتماع شاهد رفتار ویروس کرونا به عنوان یک سیستم بیولوژیک پیچیده هستیم و براین اساس تشدید فعالیتها و نظارتها و تشدید ارتقای سلامت خانواده بهداشتی با تشکیل قرارگاه پدافندی زیستی با سه ضلع مثلث ستاد سازی، شبکه سازی و مشارکت آفرینی در دستور کار مجموعه مدیریتی شهرستان قرار گرفته است.
فرماندار ساوه به حجم بالای ترددها به ساوه به لحاظ مجاورت آن با تهران و قم اشاره کرد و افزود: متفاوت بودن شرایط اقلیمی ساوه نسبت به سایر نقاط استان و گستردگی نقاط حاشیهای و نیز توسعه صنعت و کشاورزی موجب شده است که فضای بیشتری را در بر بگیرد.
وی به تلاش دستگاه های اجرایی برای مدیریت پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مشکل تامین مواد ضدعفونی و ماسک از طریق حمایت از واحدهای تولیدی و افزایش ظرفیت تولید برطرف شده و طی روزهای آینده میزان تولید افزایش خواهد یافت.
میرزایی تولید و توزیع روزانه سه هزار لیتر آب ژاول توسط هلال احمر، اطلاع رسانی در سطح شهر و روستاها، آموزش دهیاران و شوراها، ضدعفونی ناوگان حملونقل عمومی و محیط شهری توسط شهرداری، تعطیلی بازار روز و دست فروشان را از جمله اقدامات صورت گرفته در شهرستان دانست و افزود: فعالیت مناسب بهداشت محیط در حوزه کارگری و هوشیاری بالای کارآفرینان برای مقابله با این بیماری با تاکید بر حفظ سلامت کارگران از دیگر اقدامات بوده است.
وی، قرنطینه کردن اردوگاه افاغنه بعنوان یک کانون تهدید شیوع را از جمله اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از گسترش کرونا ویروس دانست و بر ضدعفونی کردن روزانه فضای شهری به همت شهرداری به صورت مستمر تاکید کرد.
فرماندار ساوه در ادامه با اشاره به ایجاد بازار سیاه و عدم توزیع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی و لباس حفاظت شخصی توسط مراکز توزیعی، گفت: بضاعت تشخیص بیماری در ساوه محدود است و دریافت نتایج آزمایش به دلیل بررسی در مرکز استان و تهران زمانبر شده است که باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود.
وی مسدود شدن و کنترل مسیرهای مواصلاتی از سمت کانونهای شیوع بویژه قم و جعفریه را مورد تاکید قرار داد و افزود: با وحدت و همدلی و رعایت اصول بهداشتی بر این بیماری غلبه خواهیم کرد.
وی در خصوص انتخاب بیمارستان برای درمان مبتلایان گفت: سناریوهای متعددی در این زمینه مطرح شد و نهایتا به دلیل محدودیت در ظرفیت پذیرش بیماران در یک مرکز درمانی، دو بخش بیمارستان شهید مدرس و شهید چمران با توجه به حجم بالای مراجعه کنندگان در نظر گرفته شد.