در پی گسترش روزافزون بیماری کووید ۱۹
آخرین تحولات از گسترش و مبارزه با کرونا در جهان
با گسترش روزافزون بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، شماری از مراکز اسلامی در این کشور، فعالیتهای خود را به صورت موقت لغو کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، با گسترش روزافزون بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، شماری از مراکز اسلامی در این کشور، فعالیتهای خود را به صورت موقت لغو کردند.
مرکز اسلامی انگلیس، موسسه اهل البیت، مرکز حجت (عج) و مرکز جماعت حیدری در بیانیههایی اعلام کردند به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ و حفظ سلامت عمومی، برنامههای خود را به صورت موقت تعطیل میکنند.
در بیانیه مرکز اسلامی انگلیس آمده است پس از بررسیهای لازم و مشورت با کارشناسان، به منظور پیشگیری از گسترش بیماری و حفظ سلامت مراجعان، همه برنامهها از جمله اجتماعات و کلاسهای درس، تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
از افراد علاقهمند خواسته شده است برای آگاهی بیشتر از برنامههای آتی و زمان آغاز به کار دوباره این مراکز، به تارنماهای موجود مراجعه کنند.
۱۲ مورد مرگ ناشی از ویروس در واشنگتن
با اعلام منابع رسمی در ایالت واشنگتن در آمریکا مبنی بر اینکه ۱۱ نفر دیگر از مبتلایان ویروس کرونا در این ایالت به آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری اضافه شده اند، تعداد آمار جان باختگان در آمریکا به ۱۲ نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، از یازده مورد مرگ در ایالت واشنگتن، ده مورد در منطقه کینگ بوده است.
کنگره آمریکا با طرح ویژه اختصاص بیش از هشت میلیارد دلار برای تامین مالی مبارزه با این ویروس در کشور موافقت کرد.
این طرح در پی آن ارائه شد که بتواند میزان آمادگی نهادهای مسئول در برخورد با این ویروس همه گیر را تقویت کند. بخشی از این بودجه برای مطالعات علمی هزینه میشود.
نوزده ایالت امریکا درگیر کرونا شدند
تعداد افراد مبتلا به کرونا در آمریکا به ۲۲۶ نفر رسید و نوزده ایالت امریکا درگیر کرونا شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا در آمریکا نیز به سرعت در حال گسترش است. در حال حاضر، نوزده ایالت آمریکا درگیر کرونا شده اند. تعداد قربانیان کرونا در آمریکا به نوزده نفر رسیده است.
تاکنون ابتلای ۲۲۶ نفر به کرونا در آمریکا تایید شده است. مرکز کنترل بیماریها در آمریکا به مردم توصیه کرده است اگر علائم آنفلونزا را دارند، از خانه خارج نشوند و سرکار نروند.
خانه نشین شدن بیش از ۳۰۰ میلیون دانش آموز در جهان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، مقامات سازمان جهانی بهداشت ضمن هشدار در باره عدم همکاری مناسب و کافی بسیاری از کشورها جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا اعلام کردند، درحالی که در حدود ۳۰۰ میلیون دانش آموز به دلیل نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا در منازل خود خانه نشین شده اند، ایتالیا و هند تازهترین کشورهایی هستند که مدارس و مراکز آموزش خود را جهت جلوگیری از گسترش کرونای مرگبار تعطیل کردند.
درپی گسترش ویروس کرونا در ۸۰ کشور و مناطق مختلف و ابتلای بیش از ۳۳۰۰ نفر به این ویروس در جهان، تاکنون بیش از ۹۷ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
به دنبال شناسایی اولین مورد از ویروس کرونا در ایالت کالیفرنیا که شمار تلفات ناشی از این بیماری را در آمریکا به ۱۱ نفر افزایش داد، مقامات این بخش از آمریکا وضعیت فوق العاده اعلام کردند.
در حالی که بوسنی و آفریقای جنوبی از شناسایی اولین موارد ویروس کرونا خبر میدهند، انگلیس و سوئیس وقوع اولین تلفات ناشی از گسترش این ویروس را تایید کردند.
از آنجا که اکثر تلفات و بیماریها همچنان در چین که سال گذشته اولین موارد ویروس کرونا در آن پیدا شد وجود دارد، این کشور ناگزیر شد برخی از شهرها را قرنطینه، کارخانجات و مدارس را موقتا تعطیل کند.
اما اکنون سرعت گسترش این بیماری در خارج از چین همچون کره جنوبی، و ایتالیا، بیشتر از داخل این کشور است.
پس از اینکه اخیرا آزمایشات ۲۱ نفر از مسافران اتوبوس رژیم صهیونیستی و مصر مثبت شد، شمار موارد مبتلا به کرونا در یونان نیز افزایش یافت.
براساس گزارشها، همزمان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در فرانسه به ۳۳۷ نفر، شمار تلفات ناشی از همین بیماری با ۲ مورد مرگ جدید به ۶ نفر رسید.
در راستای اقدامات فوق العاده برخی از مقامات کشورها، یونسکو اعلام کرد تعطیلی مدارس در بیش از دهها کشور وضعیت تحصیلی بیش از ۲۹ میلیون دانش آموز را تحت تاثیر قرار داده است.
مقامات هند نیز به منظور تلاش برای جلوگیری از گسترش کرونا در این کشور متعاقبا از تعطیلی تمامی مدارس ابتدایی در دهلی نو پایتخت این کشور تا پایان مارس خبر دادند.
تصمیمات مربوط به تعطیلی مدارس در حالی اتفاق افتاد که اجلاس اتحادیه اروپا و هند به ۱۳ مارس موکول شد.
در حالی که تعطیلی موقت مدارس در زمان بحرانها موضوعی جدیدی نیست، اودری اوزولای رئیس یونسکو با اشاره به سرعت و وسعت شگفت انگیز اختلال در روند فعالیتهای آموزشی در جهان گفت: درصورت ادامه چنین وضعیتی مقوله آموزش در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
مقامات ایتالیا با اشاره به افزایش شدید مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا که شمار تلفات را به ۱۴۸ نفر افزایش داده است، از تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا ۱۵ مارس خبر دادند.
کره جنوبی، که از لحاظ سرایت کرونا به بیش از ۶ هزار نفر فقط با چین قابل مقایسه است، آغاز ترم آینده را تا ۲۳ مارس به تعویق انداخت و تقریبا تمامی مدارس ژاپن تا اوایل آوریل تعطیل شدند.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داد، اقدامات برخی از کشورها نشان نمیدهد سطح تعهدات سیاسی باید اندازه سطح تهدیدی باشد که اکنون همه ما با آن روبرو هستیم.
تدروس ادهانوم گبریوسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مبارزه با ویروس کرونا افزود، شیوع این بیماری تهدیدی برای همگان در هر کشوری است فقیر و یا غنی تفاوتی نمیکند.
۳۰ شهروند دیگر چین از عوارض ناشی از بیماری جدید جان باختند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، مقامات چین روز جمعه اعلام کردند ۳۰ نفر دیگر از شهروندان این کشور از عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.
کمبود کیت تشخیص کرونا در آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، مایک پنس معاون ترامپ و فرمانده مبارزه با کرونا در آمریکا می گوید کمبود کیت تشخیص کروناکم داریم. جوابگو نیست.
با مرگ ۳ نفر دیگر در فرانسه شمار تلفات ناشی از کرونا در این کشور به ۷ نفر رسید
ژروم سالومون، رییس خدمات سلامت عمومی فرانسه با بیان این که با جان باختن ۳ نفر دیگر در فرانسه تعداد کشتههای ناشی از کرونا در این کشور به هفت نفر رسید، در نشستی خبری از تعداد ۴۲۳ فرد مبتلا به کرونا تا ساعت ۱۶ روز پنجشنبه در این کشور خبر داد.
رییس خدمات سلامت عمومی فرانسه در این نشست خبری تعداد مبتلایان به کرونا در روز پنجشنبه را ۶۳ نفر بیشتر از روز قبل عنوان کرد.
وی همچنین از آلودگی ۱۵ منطقه در کل فرانسه از جمله دو منطقه در استانهای خارج از خاک اصلی (قلمروهای فرادریایی) خبر داد. ژروم سالومون همچنین افزود: از میان ۴۲۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا، ۲۳ نفر در وضعیت بحرانی قرار دارند.
آلودگی ۱۶ عضو یک خانواده در الجزایر به کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: منابع رسمی اعلام کردند ۱۶ عضو یک خانواده در الجزایر به ویروس جدید کرونا آلوده شدند.
هفت مورد مثبت ویروس کرونا در فلسطین
وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین با اعلام ابتلای هفت فلسطینی به ویروس کرونا، از اتخاذ تدابیری برای مهار این ویروس خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه در رام الله، وزیر فلسطینی، هفت فرد مبتلا را کارکنان یکی از هتلهای بیت جالا اعلام کرد که دو هفته پیش، میزبان هیاتی از گردشگران یونانی بود.
وزارت بهداشت فلسطین از طریق وزارت بهداشت یونان مطلع شد، گردشگران یونانی ویروس کرونا را به فلسطین آورده اندو نیز زمانی متوجه موضوع شد که در بازگشت گردشگران از فلسطین، از آنان تست گرفته شد و مشخص شد یکی از گردشگران به ویروس مبتلاست.
وزارت بهداشت یونان بلافاصله به وزارت بهداشت فلسطین اطلاع داد و وزارت بهداشت فلسطین نیز از بیش از بیست نفر از کارکنان هتل محل اقامت آن گردشگران تست گرفت که مشخص شد هفت نفر مبتلا به ویروس شده اند.
روسیه به علت شیوع ویروس کرونا یک کنفرانس اقتصادی مهم را لغو کرد
آندرئی بلوسوف، معاول اول نخست وزیر روسیه، روز پنجشنبه اعلام کرد: روسیه با اقدامی احتیاطی در برابر شیوع ویروس کرونا، به منظور حفظ سلامت شهروندانش و همچنین حفظ سلامت شرکت کنندگان نشست سالانه "مجمع اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ" را لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو, این کنفرانس, که قرار بود از سوم تا ششم ماه ژوئن در سن پترزبورگ برگزار شود, معمولا به ریاست ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برپا می شود و به عنوان یکی از مراسم بین المللی مهم در دستور کار اقتصادی این کشور قلمداد می شود.
اوجنی یلین, معاون فرماندار سن پترزبورگ, اعلام کرد این خبر بدی برای این شهر است ولی وی نگرانی های دولت را درباره این بیماری درک می کند.
روسیه تاکنون هیچ موردی از ابتلای مردم به ویروس کرونا را در خاک خود تایید نکرده است هر چند که شش نفر که در جای دیگری به این بیماری مبتلا شده اند, در این کشور تحت درمان هستند.
این نشست تازه ترین مورد در بین یک رشته از نمایشگاه های تجاری و کنفرانس های صنعتی است که به علت شیوع ویروس کرونا لغو می شود یا به تعویق می افتد.
ابتلای یکی از کارمندان ناتو به کرونا در بروکسل
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، مقامات ناتو از شناسایی سه مورد از ابتلا به ویروس جدید کرونا در مقر اصلی این ائتلاف در بلژیک خبر دادند که در پی آن شامل یک کارمند غیرنظامی و دو عضو خانواده مبتلا شده اند.
براساس گزارش ها، این کارمند غیرنظامی ناتو پیشتر به ایتالیا، کانون اصلی شیوع کووید-۱۹ در اروپا، سفر کرده است.
کرونا تاکنون بیش از ۳ هزار قربانی در سراسر جهان بر جا گذاشته که بیشتر شمار تلفات آن در چین بوده است.
ناتو با صدور اطلاعیهای ضمن تایید شناسایی سه مورد ویروس کووید-۱۹ در این جامعه گسترده درجنوب بلژیک افزود: از انجا که افراد مبتلا به این بیماری و سفرخارجی از زمان بازگشت به کشورشان به منطقه "شیپ" نرفته اند، لذا موارد ویروس کرونا از خارج به بلژیک وارد شده است.
شناسایی موارد کرونا در مقر ناتو درحالی منتشر میشود که آمریکا و رژیم صهیونیستی تمرینات مشترک نظامی موسوم به " کبری ۲۰" را به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو کرده اند.
ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو با بیان اینکه تاکنون هیچ کدام از بیش از ۲۰ تمرینات نظامی مختلف مربوط به سال کنونی لغو نشده است، اما بر تلاش این ائتلاف نظامی برنظارت دقیق بر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.
اعلام وضعیت فوق العاده یک ماهه در فلسطین
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری به نقل از خبرنگار خود اعلام کرد:با هدف مقابله با ویروس کرونا، مقامات فلسطینی در فلسطین وضعیت فوق العاده یک ماهه اعلام کردند.
وضعیت فوق العاده در فلسطین شامل تعطیلی مدارس, مراکز تفریحی, مراکز دینی و لغو کنفرانس ها می شود.
ابتلای نماینده حزب جمهوری خواه پارلمان فرانسه به ویروس کرونا
یک نماینده از حزب جمهوری خواه پارلمان فرانسه به ویروس کرونا مبتلا و در بیمارستان بستری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، رسانه ها از بردن نام وی خودداری کرده اند. همچنین یک کارمند پارلمان فرانسه نیز به کرونا آلوده شده است.
نشست اروپا از استراسبورگ به بروکسل منتقل شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، مقامات اتحادیه اروپا به دلیل جلوگیری از خطر بیشتر ویروس کرونا نشست این اتحادیه را از استراسبورگ به بروکسل منتقل کردند.
اولین مورد از ابتلا به ویروس جدید در آفریقای جنوبی شناسایی شد
مقامات آفریقای جنوبی ضمن شناسایی اولین مورد از ویروس کرونا در باره ایجاد بحران ملی در کشور هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، مقامات وزارت بهداشت آفریقای جنوبی اعلام کردند، اولین مورد از شیوع ویروس کرونا مربوط به مردی ۳۸ ساله است که اخیرا به ایتالیا سفر کرده است.
شناسایی اولین مورد از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، پس از نیجریه و سنگال، تازهترین مورد شناسایی شده این بیماری در مناطق جنوبی صحرا به شمار میرود.
براساس اظهارات زولی امکیز وزیر بهداشت آفریقای جنوبی، موسسه ملی بیماریهای مسری نتیجه مثبت مورد مشکوک بیماری کووید ۱۹ را تایید کرده است.
این بیماری در استان کوا زولا ناتال در مناطق شرقی افریقای جنوبی شناسایی شده است.
فرد مبتلا به ویروس کرونا و همسرش بخشی از گروه ۱۰ نفرهای هستند که در اول مارس از ایتالیا به کشورشان بازگشته اند.
براساس گزارش ها، وی دو روز پس از بازگشت از ایتالیا به دلیل ابتلا به تب، سردرد و گلودرد و سرفه ناچار در بیمارستان بستری میشود.
این در حالی است که وزیر بهداشت افریقای جنوبی از افشای هویت این شخص خودداری کرد.
ایتالیا، به عنوان مرگبارترین کشور شیوع کرونا خارج از چین، به کانون این ویروس در اروپا که تا کنون ۱۰۷ قربانی برجاگذاشته تبدیل شده است.
قاره آفریقا شامل مصر، مغرب، الجزیره و تونس تاکنون ۱۰۷ قربانی بر جا گذاشته است.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی درباره خودداری از ایجاد رعب و وحشت به دلیل تاثیرات بالقوه این بیماری بر اقتصاد ضعیف کشور هشدار داد.
وی ضمن تاکید بر عزم و جدیت دولت جهت مقابله و کنترل ویروس کرونا و اینکه کشور هنوز در مراحل اولیه گسترش این بیماری است در باره تبدیل آن به بحران ملی هشدار داد.
آفریقای جنوبی در حال بازگرداندن ۱۸۴ نفر از شهروندان شامل دانشجویان، استادان و دیگر شهروندان خود از ووهان است که در این شهر مشغول فعالیتهای اقتصادی هستند.
شمار تلفات ناشی از ویروس جدید در ایتالیا به ۱۴۸ تن افزایش یافت
سازمان پدافند غیرعامل ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد شمار تلفات ناشی از ویروس جدید کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته به تعداد ۴۱ نفر افزایش یافته و به ۱۴۸ تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رم، شیوع این بیماری هنوز نشانهای از فروکش کردن نداده است.
تعداد کل موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایتالیا، که در اروپا بیشترین لطمه را از شیوع این بیماری متحمل شده، در مجموع به سه هزار و ۸۵۸ نفر رسید. این میزان روز چهارشنبه سه هزار و ۸۹ نفر بود.
رئیس این سازمان اعلام کرد از آنهایی که در ابتدا مبتلا شده بودند, ۴۱۴ تن به طور کامل بهبود یافته اند. این تعداد روز قبل ۲۷۶ نفر بود.
شیوع ویروس کرونا در ایتالیا ۱۴ روز پیش در کانون توجه قرار گرفت و کانون آن چندین منطقه در شمال این کشور بوده است.
با این حال، موارد این بیماری هم اکنون در هر ۲۰ منطقه ایتالیا تایید شده است.
ممنوعیت ورود شهروندان عراقی به کربلا
با هدف پیشگیری از گسترش دامنه ویروس کرونا از ورود همه شهروندان عراقی غیر کربلایی از صبح فردا جمعه و بمدت یک هفته به این شهر مقدس جلوگیری بعمل خواهد شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بغداد، استانداری کربلا در اطلاعیه ای اعلام کرد از صبح فردا جمعه و بمدت یک هفته و با هدف پیشگیری از گسترش دامنه ویروس کرونا از ورود همه شهروندان عراقی غیر کربلایی به این شهر مقدس جلوگیری بعمل خواهد شد. پیش از این ورود اتباع خارجی به کربلا ممنوع اعلام شده بود.
هشت استان عراق درگیری ویروس کرونا شده اند
خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در بغداد در گزارشی برای بخش خبری این شبکه با اعلام این خبر افزود: وزارت بهداشت عراق روز پنجشنبه از سه مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا خبر داد تا آمار کلی مبتلایان در این کشور به ۳۸ نفر برسد. خط ابتلای به ویروس کرونا در عراق از استان سلیمانیه در کردستان تا استان واسط ادامه دارد و به طور کلی با در نظر گرفتن استان بغداد آمار استانهای مبتلا به هشت مورد میرسد.
پایتخت عراق بیشترین میزان مبتلایان را دارد، تعداد مبتلایان در بغداد ۱۴ مورد اعلام شده است که در این میان دو نفر فوت شده اند. مقامات عراقی در اقدامی پیشگیرانه ساعات کاری ادارات را تا ۵۰ درصد کاهش داده اند.
در استان کربلا ساعاتی قبل استاندار که رئیس ستاد بحران استان نیز است، بیانیهای صادر کرد، بر اساس تصمیم استاندار ورود شهروندان مقیم استانهای دیگر عراق، به استان کربلا ممنوع شده است. تولیت آستان حسینی (امام حسین (ع)) در کربلا نیز نماز جمعه فردا را لغو کرد، زیرا نگران انتشار ویروس هستند.
در اقلیم کردستان نیز روز پنجشنبه دویست و هشتاد نفر از کسانی که پس از بازگشت از ایران به دلیل مشکوک بودن به کرونا، در قرنطینه قرار گرفته بودند، از قرنطینه رها شدند ضمن اینکه وزارت بهداشت اقلیم کردستان خبر داد این افراد مشکلی نداشتند.
افزایش ۴۶ مبتلا در عرض ۳ ساعت در فرانسه
در حالیکه تا ساعت ۱۶ امروز پنجشنبه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه ۳۷۷ مورد بود، تعداد مبتلایان به ۴۲۳ نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ ژروم سالومون مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در یک نشست خبری که به طور مستقیم پخش می شد گفت: طی ۲۴ ساعت اخیر ۱۳۸ مورد افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه افزایش یافته اند و به ۴۲۳ نفر رسیده اند.
وی افزود: از این تعداد حال ۲۳ نفر وخیم است که نسبت به دیشب ۸ نفر افزایش یافته است.
مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه گفت: از ابتدای شروع اپیدمی ویروس کرونا تاکنون ۷ نفر هم جان باخته اند.
مکرون: با ویروسی بیرحم و سنگدل مواجه ایم
رئیس جمهور فرانسه که چند روزیست برنامهها و سفرهای خود را به خاطر شیوع ویروس کرونا در فرانسه محدود و معلق کرده است گفت: ما با شیوع ویروسی بیرحم و سنگدل مواجه ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مکرون در نشست اضطراری با محققان و دانشمندان علوم پزشکی در کاخ ریاست جمهوری فرانسه (الیزه) با موضوع شناسایی راههای مقابله با شیوع ویروس کرونا، از تلاش دولت فرانسه برای مهار شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داده و از آحاد مردم خواسته با رعایت اصول بهداشتی در این امر مهم پیش قدم باشند.
تاکنون ۳۷۷ نفر در فرانسه به ویروس کرونا آلوده شده اند که ۷ نفر آنان جان باخته اند.
دولت فرانسه تاکنون دوباره جلسه اضطراری دفاع ملی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به ریاست مکرون برگزار کرده است.
بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده اجتماعات بالای ۵ هزار نفر در سراسر فرانسه ممنوع است و مدارس شهرهای آلوده به ویروس نیز تعطیل شده است.
با این حال کارشناسان اقدامات دولت برای مهار ویروس کرونا را بسیار ناکافی میدانند و خواستار تعطیلی تمامی مدارس و دانشگاهها هستند.
فرانسه برای مقابله با ویروس کرونا ۴ مرحله را تعریف و طراحی کرده است که هم اکنون در مرحله دو قرار دارد، اما به گفته کارشناسان دولت نمیخواهد به این زودیها گذر به مرحله سوم را اعلام کند چرا که مرحله سوم شدیدترین مرحله و بار اقتصادی بسیار سنگینی برای این کشور خواهد داشت.
مکرون در باره شیوع کرونا شدیدا هشدار داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، امانوئل مکرون با اشاره به اعلام ۳ مورد مرگ جدید ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در باره مقابله با شیوع این ویروس مرگبار شدیدا هشدار داد.
شمار قربانیان ویروس کرونا در فرانسه به ۷ نفر رسید.
رئیس جمهور فرانسه گفت: زمانی همه ما در خواهیم یافت که همه گیر شدن این بیماری اجتناب ناپذیر است.
با شناسایی موارد جدید به ویروس کرونا در فرانسه شمار شیوع مبتلایان به این بیماری درسراسر کشور به ۴۲۳ نفر افزایش یافت.
پارلمان اتحادیه اروپا با اشاره به تشدید نگرانی از افزایش موارد ابتلا به کرونا در فرانسه، محل برگزاری نشست هفته آینده را از استراسبورگ به شرق فرانسه و بروکسل پایتخت بلژیک منتقل کرد.
براساس اظهارات ژرمی سالومون معاون وزارت بهداشت فرانسه از ۷ نفر قربانی ویروس کرونا ۶ نفر مرد و یک نفر زن هستند.
در حالی که همه مناطق ۱۳ گانه فرانسه از همه گیر شدن ویروس کرونا خبر میدهند، حال ۲۳ نفر از مبتلایان به این بیماری که در بیمارستان بستری شده اند وخیم اعلام شده است.
همچنین یکی از نمایندگان پارلمان فرانسه پس از بروز علائم ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد.
رئیس جمهور فرانسه با پژوهشگران ارشد که در زمینه مبارزه با شیوع کرونا که منجر به تعطیلی ۱۵۰ مدرسه شده است دیدار کرد.
سیبت اندیه سخنگوی دولت فرانسه از احتمال تصمیم مقامات کشور جهت افزایش هشدار همه گیری ویروس کرونا به سطح ۳ که منجر به محدودیت سفر و توقف فعالیتهای اجتماعی میشود خبر داد.
نخستین فرد فوت شده از کرونا در داخل انگلیس تایید شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن ، نخستین فرد فوت شده از کرونا در داخل انگلیس تایید شد و به ترتیب دست کم دو انگلیسی از ویروس کرونا جان باخته اند.
شمار مبتلایان به کرونا ویروس در لبنان به ۱۶ نفر رسید
وزارت بهداشت لبنان آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را ۱۶ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۷۴ نفر با علائم مشکوک به بیماری کرونا به بیمارستان رفیق حریری بیروت منتقل شدند که پس از معاینات اولیه از ۵۲ نفر آنها تست کرونا گرفته شد و تنها تست یک نفر مثبت شد، یک نفر دیگر نیز که تستش در بیمارستان امریکایی بیروت مثبت شده بود به بیمارستان رفیق حریری محل درمان بیماران کرونایی انتقال یافت.
شمار افراد مبتلا به کرونا در ایتالیا به مرز ۳۳۰۰ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، انجلو بورلی، رئیس ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا پنجشنبه شب جدیدترین آمار مربوط به الودگی این ویروس را در این کشور اعلام کرد.
بورلی گفت: هم اکنون افرادی که به ویروس کرونا الوده شده اند به ۳۲۹۶ نفر افزایش یافته است.
وی افزود:تعداد قربانیان این بیماری نیز به ۱۴۸ نفر رسیده است. رئیس ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه شمار افراد بهبود یافته را ۴۱۴ نفر اعلام کرد.
ایتالیا بودجه ۷.۵ میلیارد یورویی برای مبارزه با بیماری جدید اختصاص داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از میلان، مقامات ایتالیا از اختصاص بودجه ۷.۵ میلیارد یورویی برای عملیات امدادرسانی و مهار ویروس کرونا خبر دادند.
شمار تلفات در ایتالیا به ۱۴۸ نفر افزایش یافت
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ایتالیایی اعلام کرد شمار تلفات مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از ۱۰۷ نفر در روز چهارشنبه به ۱۴۸ تن در روز پنجشنبه افزایش یافته است.
افزایش مبتلایان به کرونا در هلند به ۸۲ نفر
مبتلایان به کرونا در هلند با "افزایش شدید" از تعداد ۳۸ نفر به ۸۲ نفر رسیدند.
به گفته وزیر بهداشت هلند آمار مبتلایان به کرونا در هلند با "افزایش شدید" از تعداد ۳۸ نفر به ۸۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لاهه به نقل از تلگراف روزنامه هلندی به گفته وزیر بهداشت هلند برونو بورنیز، مردم از این بیماری آگاهی بیشتری دارند و مراقبت ویژه میکنند. وزیر بهداشت که در جلسه کابینه دولت سخن میگفت افزایش مبتلایان را شدید اعلام کرد.
وی گفت: این بدان معنی نیست که برای دولت زنگ خطر باشد. ما انتظار افزایش بیشتری داریم. " این افزایش هنوز هم به اصطلاح "مرحله مهار" است. ما به مردم توصیه میکنیم افرادی که گلو درد دارند یا از مناطق خطرناک به هلند برمی گردند، باید از خانه هایشان بیرون نیایند. افرادی که شکایات جدی تری دارند باید با اداره بهداشت تماس بگیرند.
انتشار اخبار تعداد مبتلایان کرونا در هلند، موجب هجوم مردم برای خرید مواد ضد عفونی و مواد غذایی و خالی شدن قفسههای فروشگاها منجر شد.
کنفرانس خبری سخنگوی وزارت امور خارجه چین
ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی خبری در روز پنجشنبه پنجم ماه مارس بر کمک های چین به ایران به منظور مقابله با ویروس کرونا تأکید کرد.
مشروح این کنفرانس خبری به شرح زیر است:
لیجیان: روز چهارم ماه مارس، دو هزار و ۱۸۹ نفر مبتلا به ویروس کرونا در چین درمان و از بیمارستان مرخص شدند و بدین ترتیب شمار افراد بهبود یافته در مجموع به ۵۲ هزار و ۴۵ تن رسیده است.
بر اساس ارقام منتشر شده، اوضاع به صورتی ثابت در حال بهبود یافتن است و کار و زندگی همه افراد با سرعت در حال بازگشت به وضعیت عادی است.
وی گفت: در زمینه نرخ درمان افراد مبتلا به ویروس کرونا تا روز سوم ماه مارس باید بگویم که این ارقام در ارتباط با ووهان ۵۰.۲ درصد، و شهرهای دیگر در استان هوبی غیر از ووهان ۷۶.۸ درصد و برای دیگر استانها ۸۷.۳ درصد است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه گفت باید به سه نکته اشاره کنم:
نخست این که، همگان برای شکست دادن این ویروس تلاش کنند و همه بیماران در هر جایی که هستند باید مبارزه کنند و هر کسی که تسلیم شود یک قربانی است. هدف آنهایی که میگویند کسی باید در ارتباط با این موضوع عذرخوای کند، چیست؟ ما شاهدیم که همگان در جهان در حال پیوستن به تلاش برای مقابله با این اپیدمی هستند و سازمان جهانی بهداشت بارها اعلام کرده است که ارائه این گونه سخنان خطرناکتر از خود ویروس است. چرا اشخاص و رسانههای خاص همچنان این گونه مسائلی را مطرح میکنند؟
دوم این که، مبنا و دلیلی برای تحت فشار قرار دادن چین برای عذرخواهی وجود ندارد. هنوز مشخص نیست این ویروس از کجا نشإت گرفته است. منشإ این ویروس هر جایی که باشد، چین و همه دیگر کشورهایی که تحت تإثیر آن قرار گرفته اند قربانی هستند و با چالش مهار شیوع آن مواجهند. آنفلوآنزای اچ وان ان وان که در سال ۲۰۰۹ در آمریکا شیوع یافت و به ۲۱۴ کشور دیگر در جهان گسترش یافت سبب جان باختن دست کم ۱۸ هزار و ۴۴۹ نفر تنها در آن سال گردید. به خاطر ندارم که کسی عذرخواهی آمریکا را خواستار شده باشد.
سوم این که، چین در تلاشهای خود برای مقابله با این اپیدمی همانند یک کشور مسئول رفتار کرده است. به صورت فزآیندهای به سرعت و قدرات و کارآمدی چین در مبارزه با این ویروس اذعان شده است. چین در حال محافظت از سلامتی و ایمنی نه تنها مردم خود بلکه دیگر کشورهای جهان است و فداکاریهای زیادی در این باره انجام داده است. تا به امروز مقامات بیش از ۱۷۰ کشور و سران بیش از ۴۰ سازمان بین المللی و منطقهای با صدور بیانیههایی با چین ابراز همدردی کرده و از آن حمایت کرده اند. آنها از چین به سبب واکنش موثر و خارق العاده اش و همچنین فداکاریهای بی شمارش قدردانی کرده اند. دکتر تدروس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد اقدامات قاطعانه چین سبب محدود شدن روند شیوع این ویروس هم در داخل و هم در فراتر از مرزهایش شده است و بدین ترتیب سبب ایجاد استانداردهایی جدید برای تلاشهای جهانی علیه این اپیدمی شده است.
ژائو لیجیان همچنین درباره تحولات مرتبط با این اپیدمی در ایران گفت: پیشتر، چین کیتهای آزمایش کرونا و همچنین دیگر ملزومات پزشکی را در اختیار ایران قرار داد و همچنین یک تیم کارشناسی را روانه ایران کرد. ما همچنان هر چه در توان داریم برای کمک به آنها انجام میدهیم. از جامعه بین المللی میخواهیم همکاریها را با ایران افزایش دهند تل به طور مشترک بتوانیم امنیت بهداشت عمومی جهانی را حفظ کنیم.
لیجیان افزود: میخواهم خاطرنشان کنم که دولت و مردم ایران در یک برهه زمانی مهم و حساسی در مبارزه خود با این اپیدمی قرار دارند. تداوم اعمال تحریمهای یکجانبه بر آنها تنها میتواند سبب وخامت اوضاع شود و این اقدامات همچنین غیر انسانی است. ما از طرف مربوطه میخواهیم فورا تحریمهای اعمال شده بر ایران را بر دارد و از ایجاد مانع بر سر راه تلاشهای ایران و همچنین تلاشهای جهانی در مبارزه با این اپیدمی دست بر دارد.
ژائو لیجیان در ادامه همچنین خاطر نشان کرد: یک تیم کارشناسی از سوی جامعه صلیب سرخ چین اعزام و در روز ۲۹ ماه فوریه وارد ایران شده اند. از آن زمان به بعد، آنها با پشتکار در حال کار کردن هستند و با بخش پزشکی ایران و همچنین سازمان هلال احمر ایران در حال تبادل اطلاعات و برگزاری گفتگو میباشند. این تیم همچنین در حال همکاری با کارشناسان سازمان جهانی بهداشت است. سازمان جهانی بهداشت از چنین همکاریهای تمجید و اعلام کرده است آنها در تماس نزدیک با تیم چینی هستند و بر سر طرحی کار میکنند که شامل تجربه چین میشود و متناسب با شرایط ایران است.
وی تصریح کرد: چین و ایران شرکای راهبردی جامعی محسوب میشوند. ما هرگز یکدیگر را فراموش نکرده ایم به ویژه در زمان دشواری که به حمایتهای و انسجام دو جانبه نیاز است. چین همچنان به ارائه کمک به ایران در راستای نیازهای آنها ادامه میدهد. ما همکاریها و روند به اشتراک گذاشتن اطلاعات را با ایران و همه دیگر کشورها تقویت خواهیم کرد تا در راستای آزمان جهانی بهداشت عمومی حرکت کنیم. "
ریاض محدودیت های بیشتری را در مکه و مدینه وضع کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری به نقل از منابع رسمی در عربستان اعلام کرد، در جدیدترین محدودیتها با هدف مهار ویروس کرونا در مکه مکرمه و مدینه منوره، صحن مطاف (صحنی که در آن طواف خانه کعبه را به جا میآورند) و سعی بین صفا و مروه تا زمان تعلیق عمره مفرده بسته خواهد بود.
در این خبر آمده است، اجازه اعتکاف (ماندن برای چندین ساعت) در داخل حرمین شریفین داده نمیشود، ورود هر نوع مواد غذایی به حرمین شریفین ممنوع است و مراکزی که برای نوشیدن آب زمزم در نظر گرفته شد بسته خواهد بود.
خبرگزاری رسمی عربستان خبر داد، مسجد قدیمی در مدینه النبی، و همچنین قبرستان بقیع تعطیل هستند.
ابراز تاسف سازمان جهانی بهداشت از کم توجهی برخی کشورها برای مبارزه با کرونا
خبرگزاری فرانسه در خبری اعلام کرد سازمان جهانی بهداشت از اینکه برخی کشورها برای مبارزه با کرونا تلاش لازم از خود نشان نمی کنند ابراز تاسف کرد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس سه رقمی شد
شمار مبتلایان به بیماری کووید – ۱۹ در انگلیس نخستین بار سه رقمی شد و به ۱۱۵ نفر رسید که ۲۵ نفر بیشتر از دیروز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بر اساس آمار اعلام شده دولت انگلیس بیشترین مبتلایان به کووید – ۱۹ در لندن ثبت شده اند و تا کنون از حدود ۱۸ هزار نفر نیز در این کشور تست کرونا گرفته شده است.
دولت انگلیس که از روزهای گذشته از اعلام امار افراد در قرنطینه خودداری میکرد امروز اعلام کرد دیگر مناطق الوده به ویروس کرونا را نیز روزانه اعلام نمیکند این موضوع موجب شد از جانب برخی نهادهای مدنی دولت به پنهان کاری و بی توجهی به سلامت مردم متهم شود.
کریس ویتی عالیترین مقام سازمان بهداشت و درمان انگلیس با بیان اینکه وارد مرحله دوم از چهار مرحله یعنی انتقال فرد به فرد در جوامع و شیوع بیشتر ویروس کرونا شده ایم گفت: دیگر امکان مهار ویروس کرونا وجود ندارد و اکنون باید تمام تلاشمان برای به تاخیر انداختن اوج انتشار این ویروس و همه گیری بیماری کووید – ۱۹ باشیم.
تست ویروس کرونا از هندی های مقیم ایران
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اطلاع رسانی تایمز آو ایندیا نوشت: دولت هند نمونه حدود ۱۵۰۰ نفر هندی را که هم اکنون در ایران عمدتا به عنوان زائر به سر میبرند جمع و آنها را برای آزمایش به هند به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خواهد آورد.
منابع گفتند که پیش از این پیشنهاد شده بود که چند آزمایشگاه ویروس کرونا در ایران بر پا شود، اما بعدا معلوم شد که انجام این کار مدت زیادی طول خواهد کشید.
یک مقام مطلع گفت: جمع آوری نمونهها و آوردن آنها به هند گزینه بهتری است.
مدارس ابتدایی در دهلی نو تعطیل شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، مقامهای دولت هند اعلام کردند به منظور پیشگیری از شیوع کرونا، مدارس ابتدایی در دهلی نو، پایتخت این کشور تا پایان این ماه ۳۱ مارس تعطیل خواهند بود.