به گزارش
خبرگزاری صداو سیما به نقل از روابط عمومی مجمع کارآفرینان ایران، دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به اهمیت هشدارهای بهداشتی در خصوص کرونا گفت: هرچند این مسئلهای بسیار جدی است، اما نباید منجر به تخریب چرخه اقتصادی شود چرا که اثرات دیرهنگام اقتصادی آن میتواند کشور را وارد بحران بعدی کند و لذا باید با بالابردن سطح بهداشت عمومی، بستری را برای نگهداشت آن ایجاد کرد.
حمیدرضا غزنوی در نشست خبری افزود: در این ایام که تمام افکار عمومی بر این بیماری متمرکز شده، متاسفانه چرخ اقتصاد به طرز محسوسی در حال کند شدن است در حالی که برخی تولیدات و یا نحوه تامین آنها از این بیماری تاثیر نمیگیرد و در سایر حوزهها نیز با بالابردن سطح بهداشت میتوان نگرانی مردم را مرتفع کرد، زیرا کند شدن چرخه اقتصادی، طیف وسیعی از مردم را در فشار قرار داده و تبعات آن که میتواند به رکود منجر شود، امنیت داخلی و خارجی را به خطر خواهد انداخت.
وی تصریح کرد: نباید بگذاریم کرونا به بیماری در اقتصاد منجر شود و درمان آن بسیار هزینه برتر از درمان بیماری فعلی است و باید در این خصوص برنامه و سناریوهای مشخص داشته باشیم. اما متاسفانه سرعت تصمیم گیریها در این موضوعات مناسب نیست.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران، با اشاره به حرکت صحیح شورای پول و اعتبار در خصوص تعویق اقساط قرض الحسنهها و تولیدیها، اضافه کرد: ما هشدار میدهیم که برای عبور از این بحران نیاز به حضور مردم است با صرف خانه نشینی موضوع حل نمیشود و از سوی دیگر کارآفرینان و تولیدکنندگان باید فارغ از حیطه صنعتی خود، مسئولیت اجتماعی را در بهداشت و سلامت مردم بپذیرند که اگر در این خصوص کوتاهی کنند، تبعات آن، دامنگیر خودشان خواهد شد و با صرف خانه نشینی موضوع حل نخواهد شد.
وی اضافه کرد: در این خصوص اعضای مجمع کارآفرینان به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان بخشی خصوصی، در حال اقداماتی برای کمک به مردم در شرایط فعلی هستند.
غزنوی با بیان اینکه با شروع این بیماری، بورس جهانی ۶ هزار میلیارد دلار ارزش خود را از دست داده و در چین مصرف نفت بیش از ۲۵% کاهش پیدا کرده و رشد اقتصادی آن نیز ۱.۵% کاهش یافته و حتی پیش بینی میشود قیمت نفت تا ۴۰$ کاهش یابد که درآمدهای حاصل از فروش و مشتقات آن را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد، تاکید کرد این موضوعی بسیار حساستر از یک موضوع بهداشتی است و باید از بحرانی شدن جریان جلوگیری کرد و این مهم با تاکید بر بهداشت در یک سطح بسیار بالاتر، قاطع با نظارت دقیق و پرهیز از پرداخت صرف به موضوع درمان اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: از دیگر راهکارها میتوان به، حمایت از فروشگاههای آنلاین و استارتاپ ها، فریز چکها و اقساط تسهیلات تولیدیها و راه اندازی خط اعتباری جدید برای اعطای کمکهای کم بهره به بنگاههای اقتصادی متضرر شده و تقویت دیپلماسی اقتصادی به خصوص برای افزایش صادرات اشاره کرد.
در حال حاضر کشورهایی نظیر کره جنوبی و ژاپن ارتقا سطح بهداشت را برای جلوگیری از رکود اقتصادی در اولویت خود قرار دادهاند