به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت»، در جلسه امروز هیئت وزیران که به ریاست آقای روحانی، رئیس جمهور برگزار شد، اعضای دولت ضمن تشکر از مجاهدتهای کادر پزشکی، پرستاری و بیمارستانی کشور، ابعاد مختلف ویروس کرونا و تأثیرات آن بر حوزههای گوناگون را مورد بررسی قرار داده و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شد.
بر اساس مصوبه امروز هیئت دولت، دستگاههای اجرایی موظف شدند در دستگاههای متبوع خود، ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا را تشکیل دهند. از جمله وظایف این ستاد، بررسی تأثیرات کرونا بر حوزه کاری آن دستگاه و راههای کاهش آن است. کاهش آثار اقتصادی، اجتماعی و دعاوی قضایی از جمله موضوعات مورد بررسی ستادهای مزبور خواهد بود.
رئیس جمهور در ادامه، وزیر دادگستری را موظف کرد تا به منظور کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا، اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا را در مورد مرخصی زندانیانی که آزادی آنان خطرآفرین نیست، پیگیری کند.
با تصویب هیئت وزیران اختلافهای ناشی از اجرا یا تفسیر قراردادهای مربوط به تعداد ۲۴ طرح عمرانی دستگاههای اجرایی با پیمانکاران و مشاوران برای داوری به شورای عالی فنی سازمان برنامه و بودجه کشور با توجه به تعیین شورای مذکور به عنوان مرجع داوری، ارجاع میشود.
هیئت وزیران با انجام مذاکره، پیش امضا (پاراف) و امضای موقت موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) درخصوص ادامه فعالیت مرکز مطالعاتی منطقهای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای مرکزی و غربی تحت نظارت یونسکو (گروه ۲) در تهران موافقت کرد.
مطابق این تصمیم، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجاز است نسبت به انجام اقدامات لازم، اقدام و مراحل قانونی را تا تصویب نهایی پیگیری نماید.
گفتنی است، قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) راجع به تأسیس مرکز مطالعاتی منطقهای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای مرکزی و غربی تحت نظارت یونسکو (گروه ۲) در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید.
هیئت وزیران با صدور مجوز ترخیص کامیون اهدایی دولت و مردم لهستان به یک راننده ترانزیت ایرانی با تأیید وزارت امور خارجه و با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات و با معافیت از سود بازرگانی موافقت کرد.
گفتنی است، راننده تزانزیت ایرانی که در سفر به لهستان، کامیون تریلر وی با نقص غیرقابل رفع مواجه شده بود، با حمایت سندیکای رانندگان این کشور و با ایجاد پویش مردمی و پوشش گسترده رسانهای در آن کشور، کامیون دیگری را به عنوان هدیه و نماد قدرشناسی مردم لهستان از محبتهای مردم ایران به آوارگان لهستانی طی جنگ جهانی دوم دریافت کرد.
هیئت وزیران به استناد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، آییننامه اجرایی تعیین نحوه ازکارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان را مشتمل بر چهار ماده و با توجه به وضعیت فعلی سلامت روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه آنها تصویب کرد.
مطابق این آییننامه، ازکارافتادگی کلی به وضعیت جانبازان و آزادگانی اطلاق میشود که اختلالات و نقصهای جسمی یا روانی ناشی از جانبازی با تشخیص کمیسیون پزشکی و همچنین وضعیتهای اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه آنها به گونهای است که این دو گروه را با محدودیتهایی مواجه میکند.
جانبازان و آزادگانی که بر اساس تشخیص کمیسیون پزشکی و با توجه به شاخصهای مندرج در این آییننامه، حداقل ۶۶ امتیاز از مجموع یکصد امتیازات لازم را کسب کنند، مشمول از کارافتادگی کلی قرار میگیرند.
همچنین، جانبازان و آزادگان با حداقل سن ۱۸ سال تمام و تا زمان سن بازنشستگی بر اساس قوانین مربوط مشمول این آییننامه میشوند.
تشخیص از کارافتادگی کلی برای کارکنان پایور نیروهای مسلح برعهده کمیسیونهای پزشکی نیروهای مسلح و برای بسیجیان، سربازان و نیروهای مردمی، کمیسیون پزشکی تخصصی بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیسیونهای عالی پزشکی نیروهای مسلح است.