به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکزایلام؛ زهرا همتی افزود: والدین باید تلاش کنند تا افکار سالم را جایگزین افکار ناسالم بین کودکان کرده و برای مقابله با این ویروس معقولانه و منطقی عمل کنند.
وی ناچیز انگاری و فاجعه انگاری را جز افکار ناسالم دانست و ادامه داد: در وضعیت کنونی افکار سالم باید جایگزین افکارناسالم شده و در مورد این بیماری نیز نه ناچیز انگاری کرد و نه آنرا تبدیل به فاجعه کرد، بطوریکه ویروس کرونا را بهعنوان یک بیماری که قابل پیشگیری و کنترل است در نظر گرفته و واقعیتهای این بیماری را بپذیریم.
مدیرکل بهزیستی ایلام با اشاره به تاکید مسئولان بهداشتی بر رعایت بهداشت فردی ادامه داد: این مسئله نباید به وسواس در خانوادهها تبدیل شده و این ترس و وسواس را به کودکان منتقل کنند.
همتی اظهار کرد: در این زمینه نباید ترس غیر منطقی داشت چرا که وجود این اضطراب موجب شده سیستم ایمنی بدن تضعیف و تاثیر نامناسبی بر روی بدن بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید منطقی در این زمینه برخورد کنند گفت: چنانچه رویکرد ناسالم در خانوادهها حاکم شود زمینه اضطراب و استرس پایدار بین کودکان به وجود میآید.
وی وابستگی شدید به والدین، دلواپسی، گوشه گیری، پرخاشگری، خیس کردن رختخواب و ... را از نشانههای اضطراب در کودکان برشمرد.
حمایت و توجه به کودکان، مهمترین وظیفه کنونی والدینمدیرکل بهزیستی ایلام در ادامه مهمترین وظیفه والدین در شرایط کنونی را ۲ راهکار حمایت ویژه از کودکان و همچنین توجه زیاد به آنها عنوان و اضافه کرد: والدین در وضعیت کنونی و برای کاهش اضطراب بین کودکان باید بیش از گذشته با آنها برخوردهای مهربانانه داشته، در برخورد با آنها صبور باشند، دلگرمی به آنها بدهند، با آنها کتاب بخوانند، ورزش و بازی کنند، آلبومهای خانوادگی را با هم نگاه کنند و در مجموع مدت زمان بیشتری را در کنار کودکان خود بگذرانند.
همتی تاکید کرد:چنانچه یکی از والدین به علت ابتلا به این بیماری بستری شود باید ارتباط با کودکش قطع نشده، به صورت تلفنی تماس با او برقرار کرده و به شکلی قابل فهم متناسب سن کودک روند درمانی برای کودک توضیح داده شود.
وی یکی دیگر از راههای کاهش اضطراب بین کودکان در مواقع بحران و ترس را ایده خواستن از آنها عنوان کرد و گفت: در این مواقع میتوان از آنها ایدههایی برای فعالیتهای مختلف خواست، به طور نمونه از او بخواهید چند روش پیشگیری را در خصوص این بیماری توضیح یا انجام دهد تا بدین طریق به تقویت اعتماد به نفس و کاهش اضطراب آنها کمک شود.
وی همچنین افزایش فعالیتهای بدنی و انواع بازیها و سرگرمیها را در کاهش اضطراب بین کودکان در مواقع بحرانی تاثیرگذار دانست و گفت: اضطراب کودکان در روند تحصیلی آنها، ایجاد ترسهای مداوم، وسواسی و در مجموع اخلال در سلامت روانی و در نهایت تضعیف سیستم ایمنی بدن آنها تاثیر گذارا است.
همتی از والدین خواست در شرایط کنونی بیش از گذشته در کنار فرزندان بویژه کودکان بوده تا سلامت روانی آنها حفظ و در آینده با مشکل مواجه نشوند.