پخش زنده
امروز: -
تا کنون 60 نفر در مازندران به کرونا مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، بابل، شهری در استان مازندران معروف به شهر بهارنارنج که این روزها کم کم به استقبال بهار می رفت اما مهمان ناخوانده ای وارد شد و همه امور را تحت تأثیر قرار داد. نخستین بیمار مشکوک به کرونا ویروس مازندران در بابل مشاهده شد. این خبر به سرعت در رسانه ها منتشر شد تا موجی از نگرانی ها را به وجود آورد زیرا پس از استان قم، دومین استانی که درگیر این بیماری شد مازندران و شهرستان بابل بود. در روزهای آینده با وجود احتیاط مسئولان در ارائه آمارها، خبرهای زیادی از شیوع این بیماری به گوش رسید و طولی نکشید این نگرانی ها در افزایش میزان مراجعه مردم به بیمارستانها و مراکز درمانی به خوبی خود را نشان داد. کرونا ویروس (Coronavirus)، انواع مختلف دارد و نوع جدید ویروس کرونا که به تازگی در ووهان چین شناسایی شده است، منجر به بیماری تنفسی میشود.
بابامحمودی فوق تخصص بیماری های عفونی در این باره می گوید: ویروس کرونا منجر به علائم عفونت تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی و سرفه و گلودرد میشود. این بیماری با داروهای بدون نسخه و استراحت درمان میشود. در کودکان ویروس کرونا میتواند عفونت گوش میانی را نیز به دنبال داشته باشد.
سندرم تنفسی حاد شدید که به اختصار به آن سارس (sars) میگویند و سندرم تنفسی خاور میانه که به آن به اختصار مِرس (Mers) میگویند، هر دو در اثر آلودگی به ویروس کرونا ایجاد میشوند که از حیوانات منتقل میشود. اگر چه اعتقاد بر این است که مرس از شتر به انسان منتقل میشود اما میزبان اصلی هر دو کرونا احتمالا خفاش بوده است.
به گفته بابامحمودی، این ویروس باعث ذات الریه (سینه پهلو) میشود. کسانی که دچار این بیماری میشوند، از سرفه، تب و مشکلات تنفسی رنج میبرند. در موارد شدید ممکن است نارسایی اعضایی مثل کلیه اتفاق بیفتد و ممکن است فشار خون شما از حالت طبیعی خارج شود. این ذات الریه ویروسی را نمیتوان با آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) درمان کرد. داروهای ضد ویروسی که برای آنفلوانزا تهیه شده اند نیز در این بیماری کاربردی ندارند. اگر فردی در اثر ابتلا به این بیماری به بیمارستان مراجعه کند، درمان اصلی مراقبت و پشتیبانی از عملکرد ریه ها و اندامهای دیگر و دادن مایعات کافی به بیمار است. بهبودی بستگی به قدرت سیستم ایمنی بیمار دارد. بسیاری از کسانی که در اثر ویروس کرونا فوت کردند پیش از آن هم از نظر سلامتی در وضعیت خوبی قرار نداشته اند.
اما این بیماری در مازندران چه آثاری داشت؟
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران می گوید: روزانه ۴۰ تا ۵۰ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در مراکز بیمارستانی و درمانی استان به دلیل داشتن یکی از علایم این ویروس بستری می شوند. دکتر سید عباس موسوی دلیل بستری شدن این افراد را در مراکز بیمارستانی و درمانی به دلیل کمبود کیت آزمایشگاهی دانست و افزود: روزانه بیش از این تعداد نیز پس از نمونه گیری اولیه و یا بهبود شرایط و منفی بودن نتیجه نمونه گیری از بیمارستان و مراکز درمانی ما مرخص می شوند. وی تصریح کرد: تعداد کسانی که ویروس کرونا در آنها براساس نمونه گیری، مثبت اعلام شده نیز 60 نفر است.
درمان ۸۰ درصد مبتلایان ویروس کرونا بدون علایم ظاهری
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم می گوید: حدود ۸۰ درصد از افرادی که ویروس کرونا را در خود دارند به دلیل بالا بودن سیستم ایمنی بدنشان نیازی به بستری نداشته و شاید حتی نشانه هایی از این ویروس را نیز در ظاهر نداشته باشند و در اطراف ما حضور داشتند، که ما متوجه آنها نشدیم و بهبود یافتند. روحانی زاده افزود: براساس استانداردهای جهانی، ۱۵ تا ۲۰ درصد از افراد با شرایط ایمنی مختلف بدنی، دارای علایم ظاهری خفیف هستند که حدود ۵ درصدشان نیاز به بستری دارند.
در همین شرایط، گزارشهای رسیده از مناطق مختلف مازندران، از کمبود شدید ماسک ، دستکش های یکبار مصرف و مواد ضد عفونی کننده حکایت دارد که نگرانی ها را در میان مردم افزایش داده است.
خانم مومنی شهروند ساروی با انتقاد از این کمبودها می گوید: مسئولان بارها و بارها وعده تأمین این وسایل را داده بودند اما نه تنها خبری نشد بلکه کمبودها بیشتر هم شد. گزارشهای رسیده از خبرنگاران صداوسیما در مناطق مختلف استان نیز گواه همین کمبودهاست.
مراکز درمانی و پزشکی در اولویت تامین ماسک و تجهیزات ضد عفونی
در پیگیری این موضوع، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان در شرایط کنونی اولویت اصلی تآمین ماسک و تجهیزات ضد عفونی در بیمارستان و مراکز درمانی است که بیماران و کادر پزشکی در آنها فعالیت دارند. دکتر موسوی افزود: با اطلاعاتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار داده، همه واحدهای تولیدی ماسک و مواد ضد عفونی با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند و در شرایط فعلی مشکلی در تامین این نیازمندی ها برای افراد بیمار و مراکز درمانی نداریم!
وی تأکید کرد: با رفع نیاز بیماران، کادر پزشکی و مراکز درمانی، با شرایطی که وزارت بهداشت و درمان اعلام خواهد کرد، این تجهیزات در اختیار مردم نیز قرار می گیرد.
بی نیازی افراد عادی به ماسک
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد نگرانی مردم از نبود ماسک و مواد ضد عفونی در بازار گفت: برای افرادی که دارای هیچ نشانه ویروس کرونا نیستند و کسانی که مواجهه ای با بیماران و یا افراد مشکوک به ویروس کرونا ندارند، نیازی به ماسک نیست و کسانی که در فضای باز و هوای آزاد از ماسک استفاده می کنند، امکان دارد، چنانچه مسایل بهداشتی را رعایت نکنند، بیشتر در معرض ویروس قرار بگیرند.
از سویی دیگر استانداری و مسئولان علوم پزشکی از مردم خواستند که تا اطلاع بعدی از سفر به مازندران پرهیز کنند تا روند پیگیری این بیماری و شناسایی بیماران مختل نشود.
هشداری که البته چندان جدی گرفته نشد
طرح تب سنجی از مسافران ورودی به مازندران هم با همکاری جمعیت هلال احمر در جاده های ارتباطی استان درحال اجراست. در این طرح با استقرار گروه های متخصص، با اندازه گییی درجه حرارت بدن، افراد مشکوک به ابتلا به کرونا شناسایی و در صورت تایید آزمایشات در مراحل بعد، به قرنطینه منتقل می شوند.اما این مساله چندان مورد توجه مسافران قرار نگرفت و همچنان عده ای به مازندران سفر میکنند.
امید، نوزاد بابلی در اوج انتشار خبرهای کرونا به دنیا آمد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل از به دنیا آمدن یک کودک مادر باردار مشکوک به کرونا در این شهر خبر داد. سید فرزاد جلالی گفت: یکشنبه 11 اسفند، مادر باردار ۲۳ ساله اهل بابل با علائم تب، سرفه، دردعضلانی، تنگی نفس و با سابقه سرماخوردگی در خانواده به بیمارستان مراجعه کرد که پس از انجام سی تی اسکن و آزمایشات مربوطه احتمال ابتلاء به بیماری کرونا در وی بسیار بالا تشخیص داده شد.
او ادامه داد: دانشگاه از قبل پیش بینى اتاق عمل ویژه براى زایمان اینگونه مادران مشکوک به کرونا را کرده بود و با تشخیص پزشک متخصص، پایان بارداری برای این خانم به علت پارگی کیسه آب در ۳۶ هفته اعلام و زایمان توسط تیم زنان و زایمان دانشگاه با موفقیت انجام شد و نوزاد سالم با وزن ۳ کیلو و 400 گرم به دنیا آمد. حال عمومی مادر و نوزاد هم خوب گزارش شد. نوزاد پسر است و امید نام گرفت.
کرونا خبر نخست این روزهای مازندران و ایران است. هم سبب نگرانی شد و هم سبب اتحاد بیشتر.. بررسی دقیق تر خبرها و وقایع مربوط به کرونا به خوبی نشان میدهد شکست دادن این ویروس منحوس، قطعی است. کافی است همت و درایت و آموزشها را همدلانه تر داشته باشیم.
گزارش : مهدی رضازاده