به هیات تطبیق فرمانداری تهران
ارسال لایحه بودجه ۹۹ شهرداری با قید فوریت
رئیس شورای شهر تهران: لایحه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران با قید فوریت به فرمانداری ارسال میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در پایان جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خوشبختانه پس از سه هفته بررسی لایحه بودجه شهرداری تهران، توانستیم پرونده بررسی لایحه را ببندیم، گفت: بودجه سال ۹۹ شهرداری برغم مشکلاتی که اپیدمی کرونا ایجاد کرد به تصویب رسید، لایحه بودجه ۹۹ شهرداری با قید فوریت به هیات تطبیق فرمانداری تهران ارسال خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه پس از تایید فرمانداری بودجه ۳۰ هزار و ۵۷۴ میلیارد تومانی برای سال ۹۹ در اختیار شهرداری قرار میگیرد، عنوان کرد: امیدواریم با سرمشق قرار گرفتن متن لایحه، شهرداری تهران بتواند بیش از پیش در شهر به مردم خدمت کند.
رییس شورای شهر تهران درباره لایحه دو فوریتی که از سوی شهردار تهران برای بررسی به شورای شهر ارسال شد، توضیح داد: یکی از مشکلاتی که شهردار تهران در پی بالا رفتن قیمت املاک با آن مواجه شده، این است که قیمت برخی املاک برای تهاتر یا واگذاری از سقف اختیارات آن فراتر رفته به همین دلیل به وی پیشنهاد دادیم که درخواستی به شورای شهر ارائه کند تا سقف اختیاراتش افزایش پیدا کند.
هاشمی با اشاره به اظهارات شهردار تهران گفت: اما حناچی عنوان کرد که مایل نیست اختیاراتش افزایش پیدا کند به همین دلیل در قالب یک لایحه دو فوریتی یک لیست شامل ۱۱ مورد از املاکی که در فهرست فروش یا تهاتر میخواهد قرار دهد به شورا فرستاد تا ما با رأی خود اجازه فروش یا تهاتر را به او بدهیم که با اعمال برخی تغییرات اعضای شورا به این لیست رأی دادند.
صدور مجوز فروش ۹ ملک شهرداری تهران/ ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات فروخته نمیشود
اعضای شورای شهر تهران ضمن حذف دو مورد از املاک پیشنهادی شهرداری برای فروش، با واگذاری ۹ ملک شهرداری موافقت کردند.
بررسی لایحه دو فوریتی که از سوی شهردار تهران در خصوص کسب اجازه از شورا برای فروش ۱۱ ملک، در دستور کار شورای شهر تهران قرار گرفت.
در این نامه که با قید دو فوریت و با امضای حناچی به شورای شهر ارائه شده بود در مورد فروش و تهاتر ۱۱ ملک از جمله مجتمع ایستگاهی مولوی، شهروند بوستان، مجتمع دوستان، چاپخانه همشهری، ملک ولیعصر روی تونل رسالت، واگذاری ماده ۱۰۱ پروژه شرکت گاز، پارکینگ ایرانشهر، ملک مجاور دادسرای ناحیه دو سابق، گلستان جنوبی، روزنامه اطلاعات و ملک واقع در خیابان بهارستان کسب تکلیف شد.
ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای شهر تهران که به دلیل خروج موقتی محسن هاشمی، رییس شورای شهر اداره جلسه را بر عهده داشت، توضیح داد: شهردار تهران لایحه دو فوریتی را ارسال کرده است که در قالب آن جهت واگذاری و فروش ۱۱ فقره از املاک شهرداری در راستای اجرای تبصره ۱۱ بودجه سال ۹۸ از شورا کسب تکلیف کرد.
او تاکید کرد: براساس آییننامه شورا در بررسی لوایح دو فوریتی باید شهردار تهران حضور پیدا میکرد، اما طی تماسی ضمن عذرخواهی اعلام کرد که مظاهریان معاون برنامهریزی را نایب خود انتخاب کرده و خود در این جلسه حضور نخواهد داشت.
حامد مظاهریان معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری تهران در دفاع از این لایحه دو فوریتی توضیح داد: شورای شهر در تبصره ۱۱ بودجه ۹۸ سقفی را برای انجام تهاتر و واگذاری املاک، به شهردار تهران اختیار داده، اما اعلام کرده اگر حجم این واگذاریها بیشتر از رقم مصوب باشد باید از شورای شهر مجوز بگیرد.
او تاکید کرد: حالا نیز ما در قالب یک لایحه دو فوریتی ۱۱ ملک خود را بررسی میکنیم و برای واگذاری و تهاتر از شورا مجوز میخواهیم.
محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در مخالفت با دو فوریت این لایحه عنوان کرد: شهرداری در مورد واگذاری املاک بزرگ مقیاس خود در حال تصمیمگیری است و اعضای شورا نیز در راستای تحقق اهداف با شهردار تهران همراه هستند، اما دو فوریت این لایحه چه معنایی دارد، اگر بررسی این لایحه به تعویق بیفتد چه اتفاقی میافتد.
او با تاکید بر اینکه ما درباره واگذاری برخی املاک سوال داریم، توضیح داد: مثلا در مورد واگذاری ساختمان روزنامه اطلاعات که اتفاقات در این لیست نیز است، ابهام داریم، چرا که شنیده شده شهرداری ۱۰ میلیارد تومان صرف این ساختمان کرده و حالا میخواهد با ساختمان بنیاد مستضعفان تهاتر کند.
در ادامه محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای شهر تهران در موافقت با دو فوریت این لایحه گفت: شورای شهر چهارم فروش کل فروشگاه شهروند و مجموعه شهر آفتاب را به تصویب رسانده، اما ما با این موضوع مخالف هستیم و اعلام کردیم که شهردار تهران نمیتواند املاک بزرگ مقیاس را به فروش برساند.
او با تاکید براینکه این ۱۱ مورد ملک بزرگ نیستند و با یک استفساریه نیز میتوانند کار را پیش ببرند، افزود: متأسفانه شاهدیم که بخش غیرنقد بودجه محقق نشده است و میتوانیم با ارائه مجوز واگذاری این ۱۱ ملک راه را برای کارهای مانده و بزرگتر باز کنیم.
در ادامه مظاهریان معاون شهردار مجددا پشت تریبون حاضر شد و با بیان اینکه این املاک به صورت مزایده و براساس قوانین معاملاتی به فروش میرسند، اضافه کرد: ما تنها به دنبال کسب اجازه از شورا برای واگذاری و تهاتر املاک هستیم و این فرایند شفاف خواهد بود. اعضای شورای شهر به دو فوریت این لایحه رأی مثبت دادند.
اعضای شورای شهر تهران پس از تصویب دو فوریت لایحه فروش املاک شهرداری به بررسی این املاک پرداختند.
زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با ارائه پیشنهاد خروج فروش ملک ولیعصر بر روی تونل رسالت افزود: در بودجه سال ۹۹ برای ساماندهی املاک شهرداری که بالای تونل رسال است مصوبه داشتیم و حالا میخواهیم این ملک که میخواهد به یک پیاده راه تبدیل شود را بفروشیم. بر همین اساس پیشنهاد میشود که فروش این ملک از لیست خارج شود.
حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به عنوان مخالف این پیشنهاد گفت: ما برای ایجاد مسیر طبیعت که از این محدوده میگذرد صبح امروز رأی دادیم، اما دقت کنید که عرض این ملک ۱۰۰ متر است و شهرداری میتواند به اندازه ایجاد پیاده راه این قسمت را نفروشد.
حامد مظاهریان معاون برنامه ریزی شهرداری تهران در این باره توضیح داد: هنگامی که تونل رسالت ساخته شد شهرداری زمینهای اطراف بالای این تونل را نیز تملک کرد، اما طرح و برنامهای برای این زمینها ندارد. به همین دلیل اگر بخش خصوصی این زمینها را بخرد قطعا برای شهر بهتر خواهد بود.
او با بیان اینکه در مورد واگذاری ساختمان روزنامه اطلاعات به بنیاد مستضعفان نیز سوء تفاهمی ایجاد شده است، افزود: بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کرده که کل زمینهای واقع در منطقه آرژانتین با ساختمانهایش را به شهر برگرداند و میدانید که قیمت در آنجا بالا است و شهرداری میتواند با اخذ این زمینها مجموعه را به ادامه بوستان آب و آتش وصل کند و با یک پل روگذر به پارکینگ بیهقی وصل کند.
او گفت: در ازای آن نیز بنیاد مستضعفان پیشنهاد سخاوتمندانهای داده و اعلام کرده که، چون این بنیاد برای مستضعفان است میخواهد به پایین یا مرکز شهر منتقل شود که این مسئله باید ارزیابی شود و دقت داشته باشید که ساختمان قدیمی روزنامه اطلاعات قرار نیست تخریب شود بلکه مالکیت ساختمان مجاور آن تغییر خواهد کرد. اعضای شورای شهر تهران با ۱۳ رأی موافق با حذف فروش ملک ولیعصر بر روی تونل رسالت موافقت کردند.
حجت نظری، عضو کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه جلسه با اشاره به قرار گرفتن خانه موسوم به عمارت گلستان در لیست فروش گفت: من پیشنهاد حذف فروش این ملک را دارم چرا که اخیرا فروش این ملک حواشی زیادی را برای شهرداری ایجاد کرده و پرونده این ملک در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است.
او تاکید کرد: اجازه دهید که بررسی میراث فرهنگی به اتمام برسد چرا که اگر این خانه را بفروشیم قطعا شهرداری تهران خانه با ارزشی را از دست داده است. به همین دلیل پیشنهاد میکنم که این ملک از لیست فروش خارج شود.
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در مخالفت با این پیشنهاد توضیح داد: این خانه توسط یک فرد ثروتمند ساخته شده و به عنوان خانه شهرداران برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار میگرفته است، اما از یک زمانی به بعد شهرداران به علت اینکه برچسب اشرافی گری به آنها زده نشود دیگر جرأت نکردند در این خانه سکونت کنند و به همین دلیل این خانه رها شد.
او با بیان اینکه این خانه آئینه کاری زیبایی دارد، اما آئینه کاری در بسیاری از خانههای تهران وجود دارد، گفت: جو کاذبی برای تخریب شهردار در مورد اهمیت این خانه به راه افتاد و من مخالف عدم فروش این ملک هستم.
محمد نادر محمدزاده مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران نیز با بیان اینکه این ملک ارزش تاریخی و معماری ندارد و نه حتی اتفاق خاصی در آن رخ داده است، گفت: میراث فرهنگی نیز این موضوع را تایید کرده و درست است که تزئینات این خانه زیبا است، اما در ایران خانههایی با گچبری و آئینه کاری زیاد وجود دارد. خروج فروش ملک عمارت گلستان در جلسه امروز رأی نیاورد و این عمارت در لیست فروش باقی ماند.
ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات فروخته نمیشود
در ادامه احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران پیشنهاد کرد که فروش ساختمان روزنامه اطلاعات از فهرست اعلامی شهرداری خارج شود.
او در توضیح این پیشنهاد گفت: این ساختمان در تاریخچه مطبوعات بسیار مهم است و همچنین از آنجایی که این ساختمان در فضای قدیمی پایتخت قرار دارد باید حفظ شود و حفظ این ملک برای موقعیت شهرداری که دغدغه شهر را دارند لازم است. اعضای شورای شهر به خروج فروش ساختمان روزنامه اطلاعات از لیست رأی موافق دادند.
بر پایه این گزارش، مجتمع ایستگاهی مولوی، شهروند بوستان، چاپخانه همشهری، پارکینگ ایرانشهر و ملک موسوم به عمارت اقدسیه از جمله املاکی است که اعضای شورا مجوز واگذاری و فروش آن را به منظور تأمین منابع مورد نیاز به شهرداری صادر کردند.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران
املاک شهر باید با اجازه شورا به فروش برسد
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد که فروش املاک شهر توسط شهرداری تهران باید با اجازه شورای شهر تهران انجام شود.
سید حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران و در ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران، سازمان و شرکتهای تابعه درباره بخش مصارف گفت: تفاوت رقم درآمدی لایحه شهرداری تهران در سال آینده با جمع بندی شورا، ۳۷۳ میلیارد تومان است. با هماهنگیهای صورت گرفته مقرر شد از این محل به سرجمع اعتبارات حوزه اجتماعی و فرهنگی، حوزه حمل و نقل و ترافیک و حوزه معماری و شهرسازی برای طرح نیلوفری و ساماندهی باغات کن و فرحزاد افزوده شود.
او با بیان اینکه یکی از اصول فرایند بودجهریزی فرایند اصل تعادل است، اضافه کرد: در جلسه گذشته شورای شهر تهران سقف منابع درآمدی بسته شد. طبق لایحه شهرداری منابع درآمدی سال ۹۹ شهرداری ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که با رقم ۳۷۳ میلیارد تومان منابع درآمدی به ۳۰ هزار و ۵۷۳ افزایش یافت.
رسولی تاکید کرد: با توجه به سقف تعیین شده درآمدها باید در بخش مصارف و هزینهها نیز مطابق با این بودجه اعتبار تخصیص دهیم.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در واکنش به پیشنهادی مبنی بر اینکه در بخش هزینه و مصارف به لایحه شهرداری ملاک قرار گیرد، افزود: منابع و مصارف لایحه در تمامی کمیسیونها بررسی شده است و امروز آنچه در صحن بررسی میشود ماحصل این بررسیها است اینکه گفته شود در بخش مصارف به لایحه شهرداری تهران بازگردیم با توجه به تصویب بخش درآمدی موضوعیت ندارد.
رسولی درباره اظهارنظری مبنی براینکه تصمیمات نهایی کمیسیون تلفیق در صحن تغییر میکند، گفت: کمیسیون تلفیق با حضور ۱۴نفر از اعضای شورای شهر تهران برگزار میشود و در این مدت با وجود شیوع کرونا ویروس ساعتها درباره لایحه بودجه جلسات کارشناسی برگزار شده تا لایحه بودجه به موقع تصویب شود.
او با اشاره به لایحه دو فوریتی شهرداری برای فروش ۱۱ ملک شهر تهران، عنوان کرد: شهرداری تهران میتوانست به جای ارائه لیست املاک، تقاضای افزایش سقف بودجه کند که بررسی آن در بر اساس آیین نامه مالی انجام شود.
رسولی با بیان اینکه طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری و ۸۰ قانون شوراها، فروش هر املاکی باید با اجازه شورای شهر تهران انجام شود، گفت: با توجه به وضعیت درآمدی شهرداری تهران در شرایط کنونی و به استناد به گزارش خزانهداری در دی ماه پیشنهاد میکنم که شورای شهر تهران به موافقت این املاک موافقت کند. بدون تردید فروش هرکدام از این املاک باید از طریق مزایده انجام شود.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران
مسیر طبیعت در تهران ایجاد میشود
اعضای شورای شهر تهران به ایجاد یک مسیر طبیعت در تهران با اتکا به جذب مشارکت رأی موافق دادند.
در ادامه بررسی بودجه شهرداری تهران در دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با طرح پیشنهادی تحت عنوان یک تبصره الحاقی گفت: براساس این پیشنهاد شهرداری تهران مکلف است نسبت به ایجاد پیادهراه هوایی موسوم به مسیر طبیعت از اراضی عباسآباد تا رسالت و امتداد آن تا برج میلاد و بوستان پردیسان از محل درآمدهای مجتمعهای ایستگاهی اقدام کند.
در واکنش به این پیشنهاد برخی از اعضای شورای شهر تهران اعلام مخالفت کردند؛ اما محسن هاشمی، رییس شورای شهر به این اعضا اجازه اظهار نظر نداد و گفت: در جلسه در خصوص این موضوعات صحبت کردیم و نمیشود که مجددا بخواهید صحبتهایتان را تکرار کنید.
سالاری در واکنش به مخالفت برخی از اعضا مجددا پیشنهاد کرد که این مسیر طبیعت از محل جذب مشارکت عمومی و خصوصی و نه درآمدهای حاصله از مجتمعهای ایستگاهی ساخته شود. اعضای شورای شهر تهران با تبصره الحاقی پیشنهاد سالاری مبنی بر ایجاد یک مسیر طبیعت با اتکا به جذب مشارکت رأی مثبت دادند.
در ادامه ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر به ارائه پیشنهادی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه از سال آینده تمامی برنامههای شهرداری معطوف به پروژه تهران ۱۴۰۰ است، پیشنهاد میشود که شهرداری ردیفهای اعتباری کمک به NGOها و... را در چارچوب رویداد تهران ۱۴۰۰ هزینه کند. به عنوان مثال اگر شهرداری به خانه موسیقی، خانه هنرمندان و سایر NGOها و سایر نهادهای دولتی و غیردولتی کمک میکند باید این کمک در راستای پروژه تهران ۱۴۰۰ باشد.
در ادامه حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در واکنش به این پیشنهاد توضیح داد: در لایحه شهرداری تهران ۲۰ میلیارد تومان برای کمک به اقشار مختلف در نظر گرفته شده بود، اما با پیگیری و تلاشهای حقشناس این ردیف صددرصد افزایش یافت و به ۴۰ میلیارد تومان رسید.
او گفت: اینکه ما صرفا به نهادهایی کمک کنیم که در راستای اهداف ما هستند، شهر را قفل میکند چرا که کمک به برخی نهادها همچون کمک به مساجد جزو تعهدات شهرداری است.
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی ضمن انتقاد از این پیشنهاد گفت: مگر میشود تنها به NGOهایی کمک کنیم که در راستای اهداف ما باشند؟ اصلا جنس فعالیت برخی از این نهادها با شهرداری سنخیتی ندارد.
در نهایت پیشنهاد خداکرمی در خصوص تکلیف به شهرداری مبنی بر صرف ردیفهای اعتباری کمک به نهادها در چارچوب رویداد تهران ۱۴۰۰ مورد موافقت اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفت.
۱۲ تبصره بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران تصویب شد
اعضای شورای شهر تهران با اشاره به درخواست رییس شورا مبنی بر کاهش ارایه پیشنهادهای جزیی ۱۲ تبصره از بودجه شهرداری در سال ۹۹ را به تصویب رساندند.
دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران به بررسی تبصرههای بودجه سال آینده شهرداری تهران اختصاص داشت.
در جریان بررسی تبصره ۳۴ بودجه شهرداری تهران در سال ۹۹ مبنی براینکه شهرداری به منظور ارتقای سطح دسترس پذیری شهر و رعایت حقوق کودکان، معلولان و سالمندان و فراهم ساختن تهران به عنوان شهری برای همه در راستای اجرای الزامات مصوبه شهر دوستدار کودک و شهر دوستدار سالمند اعتبار ردیف ۲۱۳۰۰ با عنوان روانسازی عبور و مرور پیاده را صرفا در حوزه مناسب سازی فضای شهری برای توان یابان و اقشار کم توان جسمی و ذهنی هزینه کند، اعضای شورای اسلامی شهر تهران پیشنهادات خود را در خصوص این تبصره ارائه کردند و نهایتا این تبصره با برخی اصلاحات عبارتی مورد تایید اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت.
در ادامه تبصره ۳۵ بررسی شد، در تبصره ۳۵ بودجه سال آینده شهرداری تهران آمده است به منظور ارتقای سطح بهره وری و کاهش هزینههای غیر ضروری کلیه واحدهای اجرایی در شهرداری تهران مکلفند حقوق و مزایای کارکنان رسمی و قراردادی مندرج در حکم کارگزینی و قراردادهای منعقده را برابر قوانین و مقررات مربوط و سایر پرداختهای غیر مستمر مربوط به کارکنان را معطوف به عملکرد و کارآیی آنها محاسبه و پرداخت کند.
در این باره حجت نظری، عضو کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران پیشنهادی را ارایه کرد که مورد تایید اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار نگرفت، نهایتا پس از بحث و بررسی تبصره ۳۵ نیز مورد تایید اعضای شورا قرار گرفت.
در جریان بررسی تبصره مذکور محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران از اعضای شورا به دلیل طرح پیشنهادات جزئی بر خلاف قرار قبلی اعضاء برای عبور از پیشنهادات جزئی و تنها طرح پیشنهادات کلی انتقاد کرد و گفت: ما تصمیم گرفتیم با توجه به شرایط کرونایی زمان جلسات را کوتاه کنیم و بودجه به سرعت تصویب شود؛ اما شما بر خلاف قولتان در صحن تذکرهای طولانی مدت قرائت میکنید و همگی پیشنهادات ریزی را مطرح میکنید.
او خطاب به اعضای شورا گفت: من مشکلی ندارم که همه شما حرف بزنید تا ساعت ۱۱، ۱۲ شب هم میمانیم تا شما همه حرفهایتان را بزنید، اما کاش کرونا بگیرید، من هم قول میدهم برای عیادتتان بیایم.
در ادامه این جلسه زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران نیز درباره تبصره ۳۵ پیشنهادی را مبنی بر اولویت قرار دادن پروژههای محلی برای بافتهای فرسوده مطرح کرد که اعضاء با هفت رأی موافق و هفت رأی مخالف این پیشنهاد را رد کردند.
در ادامه این جلسه با توجه به تذکر رییس شورای شهر در خصوص عدم ارائه پیشنهادات جزئی توسط اعضا تبصرههای ۳۶ تا ۴۴ بدون ارائه پیشنهادی از سوی اعضا مورد تایید آنها قرار گرفت و در نهایت اعضای شورا ۱۲ تبصره (تبصرههای ۳۳ الی ۴۴) را به تصویب رساندند.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری
اجاره بهای کیوسکهای عرضه گل و مطبوعات در تهران اعلام شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه «تعیین اجاره بهای کیوسکهای عرضه گل و مطبوعات در سطح شهر تهران» اجاره بهای کیوسکهای عرضه گل و مطبوعات در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران را مشخص کردند.
در دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران بررسی لایحه «تعیین اجاره بهای کیوسکهای عرضه گل و مطبوعات در سطح شهر تهران» موضوع دیگری بود که در دستور کار قرار گرفت.
زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تشریح این لایحه توضیح داد: این لایحه برای اولین بار به شیوهای متفاوت تعیین شده که در خلال آن اعداد و رقمهای پیشنهادی شهرداری تهران مورد تأیید قرار گرفته منتها دو تبصره جدید به آن اضافه شده، نخست اینکه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل باید کیوسکهای غیرمجاز را شناسایی کند و اقدام حقوقی مناسب در این خصوص را در دستور کار قرار دهد.
او با بیان اینکه تبصره دیگر نیز در مورد قیمت تعیین شده اجاره این کیوسکها در سالهای بعدی است، گفت: ممکن است گاهی لایحه تعیین بهای خدمات این کیوسکها به موقع به شورا نرسد. بر همین اساس شهرداری میتواند ۲۵ درصد نسبت به تعرفه افزایش داشته باشد تا لایحه ملاک عمل در شورا به تصویب برسد.
بر اساس این لایحه، نرخ کرایه ماهانه کیوسکهای درجه یک گل و مطبوعات در شهر تهران ۱۲ میلیون ریال، درجه ۲ هشت میلیون ریال و درجه ۳ چهار میلیون ریال تعیین شد. همچنین شهرداری تهران مکلف شد ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه نسبت به شناسایی کیوسکها، کانکسها و جایگاههای عرضه فاقد مجوز مستقر در سطح شهر تهران، معابر، فضاهای عمومی و متعلق به شهرداری تهران اقدام و پیگیری حقوقی لازم جهت جمعآوری آنها را در دستور کار قرار دهد.
همچنین شهرداری مکلف شد برای تعیین اجاره بهای کیوسکهای عرضه گل افزایش بهای آنها را در قالب لایحه به شورای شهر ارائه کند و تا زمان ارائه این لایحه در سنوات آتی، حداکثر ۲۵ درصد افزایش تعرفه تا تصویب لایحه ملاک عمل را داشته باشد، اعضای شورای شهر تهران این لایحه را به تصویب رساندند.
بهای خدمات قابل عرضه در بهشت زهرا (س) تصویب شد
بهای خدمات قابل عرضه در بهشت زهرا (س) تصویب شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران لایحه «اصلاح مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا در بودجه سال آینده شهرداری تهران» را تصویب کردند.
شهرنوشت بررسی لایحه «اصلاح مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا در بودجه سال آینده شهرداری تهران» موضوع دیگری بود که در دستور کار جلسه امروز اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تشریح جزییات این لایحه توضیح داد: در ارتباط با بهشت زهرا (س) پیشنهادی که توسط شهرداری داده شده بود مورد تایید قرار گرفت. فقط در یک مورد در بند سوم اصلاحی وجود داشت به این شکل که با توجه به کمبود فضای قابل دفن در آرامستان بهشت زهرا و همچنین درخواستهای مکرر شهروندان این سازمان در جهت رفاه حال شهروندان کما فی السابق در قطعات جدید و جاری طبقه زیرین قبور را رایگان برای دفن اموات مسلمین اختصاص خواهند داد.
او ادامه داد: برای طبقات بالایی با اولویت دفن بستگان درجه یک و دو متوفی و در غیر اینصورت به سایر شهروندان با اخذ رضایتنامه از بستگان درجه یک متوفی با تعرفه ۲۰ میلیون ریال به ازای هر طبقه بهشت زهرا (س) میتواند اقدام کند.
نوری تاکید کرد که همچنین سایر مفاد لایحه بر اساس پیشنهاد شهرداری تهران مورد تایید قرار گرفته است.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب این لایحه رای مثبت دادند.
در ادامه، صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران به تشریح لایحه تعیین نرخ بهای خدمات فعالیت مشاغل سیار و بی کانون پرداخت و گفت: برای نخستین بار درباره مشاغل سیار و بی کانون پیشنهاد شهرداری تهران را تایید کردیم. البته دو تبصره جدید به آن اضافه شد.
او با بیان اینکه در راستای اجرای ماده ۴ مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون برای بهای خدمات در سال آینده با تاکید بر پیش بینی تمهیدات لازم، در خصوص عدم تعلق حقوق کسب و پیشه به بهره برداران باید انجام شود، افزود: در این راستا شرکت ساماندهی صنایع مشاغل شهر تهران مسئولیت نظارت را بر عهده خواهد داشت و نرخ پایه اجاره هر متر مربع فضای اختصاصی به بهره برداران در سال آینده شامل استقرار کالا و محصولات تولیدی و خودرو با حرایم آن پس از تایید کمیته اجرایی ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون بین ۵۰ هزار ریال تا ۷۰ هزار ریال به طور روزانه تعیین میشود.
این عضو شورای شهر تهران درباره تبصره جدید اضافه شده به این لایحه نیز افزود: شهرداری تهران باید در صدور مجوز فعالیتهای موقت مشاغل سیار و بی کانون تمهیدات حقوقی لازم را تنظیم و قراردادهای فعالیتهای موصوف را به گونهای پیش بینی کند تا هیچ گونه حقوق کسب و پیشه برای متقاضیان و بهره برداران ایجاد نکند و هر گونه واگذاری و اجازه فعالیت برای مشاغل از طریق مناطق شهرداری بدون رعایت مفاد این مصوبه و آئیننامه اجرایی آن و همچنین صدور مجوز امکانپذیر نباشد. اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب این لایحه رای موافق دادند.
هاشمی، رئيس شورای شهر تهران
بسیج امکانات مدیریت شهری برای مبارزه با کرونا
رئيس شورای شهر تهران: تهران دست کم تا پایان سال به حضور جدی عوامل شهرداری در حوزههای مختلف نیاز دارد.
محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای دویست و سومین جلسه شورا با بیان اینکه کشور وارد چالش جدی ایپدمی کرونا شده است، گفت: شاید از ابتدا میشد بهتر و سریعتر این موضوع را مدیریت کرد. اما در مقطع فعلی، تضعیف روحیه عمومی و دامن زدن به شایعات و ناامیدی با مصالح جامعه در تضادی آشکار قرار دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه افق زمانی پایان بحران کرونا در جامعه بصورت دقیق مشخص نیست، گفت: تهران دست کم تا پایان سال به حضور جدی عوامل شهرداری در حوزههای مختلف نیاز دارد.
محسن هاشمی با تاکید بر اینکه شهروندان از مدیریت شهری انتظار دارند در این شرایط بحرانی، در کنارشان باشد، ادامه داد: براین اساس شورای شهر وشهرداری تهران، امکانات و منابع خود را جهت مبارزه با ایپدمی کرونا و پیامدهای آن بسیج کرده است.
رئیس شورای شهر تهران همچنین با تاکید بر اینکه تجهیزات و نیروی با تجربه سازمان آتش نشانی و نیروهای خدمات شهری جهت ضدعفونی کردن شهر تهران باید آماده باشند، افزود: سازمان حمل ونقل جهت مبارزه با ویروس در وسایل حمل عمومی، معاونت فرهنگی اجتماعی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران جهت کمک به پیشگیری و مدد رسانی به خانواده محروم یا آسیب دیده در قالب برنامهای فشرده در خدمت شهروندان خواهد بود.
محسن هاشمی حضور همه خیرین و چهرههای شاخص فرهنگی، ورزشی و هنری کشور را که در سوانحی نظیر سیل و زلزله یا رخدادهای مذهبی نظیر اربعین در کمک رسانی به هموطنان نقش آفرینی کردند، برای کمک به اقشار آسیب پذیر جامعه امری ضروری دانست و افزود: نیاز بخشی از جامعه به کمک در این شرایط سخت، کمتر از سوانح طبیعی نیست و اجر معنوی آن نیز در پیشگاه خداوند و اهل بیت کمتر از مراسم مذهبی نخواهد بود.
وی افزود: سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و ستاد سمنهای شورای شهر، بایستی در استفاده از ظرفیت مردمی فعال عمل کند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ابراز امیدواری کرد که مسئولان در آزمون خدمت به مردم در مقابله با اپیدمی کرونا، سرافراز شوند و از هموطنان دستگیری کنند.
مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران
شهرداری تهران در صف اول ارائه خدمات شهری به مردم است
کرونا صرفا یک مسئله پزشکی نیست و نباید تمام ابعاد این ویروس را در حوزه بهداشت محدود کنیم، ویروس کرونا با نگاه اجتماعی قابل مدیریت است.
احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در جریان دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه وزارت بهداشت در صف اول ارائه خدمات بهداشتی و سلامت به مردم در درمان کرونا است، گفت: شهرداری تهران نیز در صف اول ارائه خدمات شهری به مردم است. کرونا صرفا یک مسئله پزشکی نیست و نباید تمام ابعاد این ویروس را در حوزه بهداشت محدود کنیم، ویروس کرونا با نگاه اجتماعی قابل مدیریت است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه در تمامی بحرانهایی که در شهر تهران رخ داده همواره جلسات مدیریت بحران برای بررسی این موضوعات تشکیل میشد، اضافه کرد: برای احتمال وقوع سیل، پدیده پلاسکو، زلزله و... بلافاصله ستاد بحران تشکیل شد، اما در مورد کرونا که به مراتب فراگیریاش بیشتر از اتفاقات فوقالذکر و همچنین قرار گرفتن تهران در صدر آمار ابتلایان است، میبینیم که این حضور اعضای شورا و مدیران شهری حس نمیشود در حالیکه مردم از نمایندگانشان انتظار دارند که در این شرایط کنار آنها باشند.
او با بیان اینکه شهرداری تهران به واسطه نوع خدماتی که ارائه میدهد بیشترین ارتباط را با شهروندان دارد، اضافه کرد: سوال اینجاست که آیا زمینه برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان و حفاظت از جان کارگران شهرداری انجام شده است، چرا ستاد بحران در صحن شورا گزارشی ارائه نکرد، چرا این جلسات پشت درهای بسته برگزار میشود؟ چرا گفتگو و تعاملی نداریم.
مسجد جامعی با بیان اینکه حق سلامت و حیات اصلیترین حقوق شهروندان است، عنوان کرد: حالا که تهران در صدر ابتلا قرار دارد چرا صدای شورای شهر شنیده نمیشود، چرا اصلا دستور جلسه را تغییر ندادید؟
مسجد جامعی خطاب به هاشمی رییس شورای شهر تهران افزود: شما خودتان درگیر این موضوع بودید و بهتر است کارهای موثرتری انجام دهیم و قطعا این اقدامات موجب اطمینان و اعتماد بیشتر مردم میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه روز گذشته برخی از NGOهای فعال در این زمینه در یکی از مناطق شهر تهران جلسه برگزار کردند، اما از شهرداری منطقه هیچ کس حضور نداشت، عنوان کرد: ۶ ماه دیگر هم میتوان خیابانها را ساخت، اما حالا باید این بحران را مدیریت کنیم و لازم است که مدیریت بحران هر جلسه، گزارشی از اقداماتش در پایتخت ارائه کند.
فراهانی، رئیس کمسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران
ارسال صورتجلسه نظر شورایاریها به شورای شهر تهران
پیشنهاد ارسال صورتجلسه نظرات شورایاریها درباره انجام پروژهها در سطح محلات به شورای شهر تهران با رای موافق اعضای شورای شهر به تصویب رسید.
مجید فراهانی، رییس کمسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان دویست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی تبصره ۳۸ بودجه سال آینده شهرداری تهران به ارایه پیشنهادی پرداخت و گفت: این بند ناظر به بحث بودجه ریزی توسعه محلات است که مقرر شده پروژههای کوچک مقیاس محلی بر اساس سند توسعه محله با استفاده از نظرات و مشارکت شورایاران پیشنهاد شود.
او با بیان اینکه مقرر است که حداکثر تا پایان خرداد ماه نظرات اعضای شورایاری گرفته شود و فهرست پروژههای اجرایی محلات با کسب نظر مشورتی شورایاری محلات تعیین شود، اضافه کرد: شهرداری تهران باید این پیشنهادات را ارائه کند، ولی ما در بند ۲ پیشنهادی داشتیم که متاسفانه کمیسیون تلفیق به آن رأی نداد.
رییس کمسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تشریح پیشنهاد خود توضیح داد: پیشنهاد من این است که بند ۲ بازگشت داده شود تا به این ترتیب تا پایان خرداد ماه فهرست پروژههای سطح محلات تعیین تکلیف شود.
زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسيون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران
انتقاد جدی به ساخت و ساز غیرقانونی در پلاسکو
رئیس کمیسيون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی امروز شورا و در تذکری پیش از دستور گفت: نزدیک به ۳۸ ماه از حادثه دردناک آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو میگذرد.
زهرا صدر اعظم نوری افزود: این حادثه علاوه بر جان باختن آتش نشانان و شهروندان تهرانی، سبب از بین رفتن سرمایههای ملی و اقتصادی و غرور ملی شده است.
وی ادامه داد: ساختمانی که بارها توسط شهرداری تهران بابت عدم رعایت تمهیدات ایمن سازی به آن اخطارهایی داده شده و بارها به دلیل عدم توجه به قانون، رفع موارد جزیی ایمنی صورت نگرفت و منجر به واقعه اسف بار شد.
وی گفت: همچنین برخلاف ماده ۳۳ نظام مهندسی، بدون انجام فرایند اخذ مهندسین ناظر نظام مهندسی، بدون هیچ گونه نظارت بر ساخت و ساز شاهد کارکرد چندین جرثقیل ساختمانی و انتقال قطعات بزرگ فولادی بر فراز آسمان شارع عام شهری هستیم، کدام املاک در شهر تهران چنین امتیاز ویژهای داشته که بدون اخذ پروانه چنین حجم ساخت و ساز با سرعت بالا انجام داده است؟
صدر اعظم نوری گفت: آنچه مسلم است واقعه دردناک آتش سوزی و سقوط ساختمان پلاسکو به دلیل بی قانونی و عدم رعایت استانداردهای ساخت و ساز شهری رخ داد و آنچه امروز نیز در حال وقوع است نیز ادامه رویه بی قانونی و اتکا به قدرت و ثروت است.
وی ادامه داد: به همین خاطر خواستار طی شدن فرایند قانونی صدور پروانه برای این ملک و رعایت استانداردهای ایمنی و فنی صدور پروانه بوده و از شهرداری تهران خواستار برخورد قانونی با این ملک همچون تمامی املاک واقع در شهر تهران هستیم.
صدر اعظم نوری افزود: آن چه مسلم است مسئله پلاسکو و بازسازی آن یک مسئله ملی و دارای وجوه مختلف بوده که حل مساله و اخذ پروانه برای آن نیز نیازمند پیگیری و اهتمام جدی است.
فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران
وزارت بهداشت اقلام مورد نیاز را در اختیار شهرداری قرار دهد
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران نسبت به عدم وجود امکانات و مواد مورد نیاز تاکسیرانان برای مقابله و پیشگیری از کرونا واکنش نشان داد.
مجید فراهانی طی تذکری به وزارت بهداشت گفت: با رئیس محترم سازمان تاکسیرانی صحبت کردم اشاره کردند که ۸۰ هزار تاکسی سازمان تاکسیرانی و بیش از ۱۰۰ هزار تاکسی اینترنتی همچنان فاقد ماسک مناسب، دستکش و مواد ضدعفونی هستند.
او افزود: برغم اینکه شهردار تهران ۵۲ میلیارد تومان از محل ۴ درصد تبصره ۱۳ را به این مسئله تخصیص داده و منابع مالی موجود است، اما این اقلام همچنان تامین نشده است.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: دیروز یکی از پتروشیمیهای جنوب غرب کشور مقداری مواد ضدعفونی در اختیار شهرداری قرار داد و باید تشکر کنیم؛ گروههای مردم نهاد هم اعلام همکاری کردند، اما متاسفانه همچنان این اقلام را نداریم.
فراهانی در پایان عنوان کرد: درخواست ما از وزارت بهداشت این است این اقلامی را که موجود است به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان خط مقدم مبارزه با کرونا برسانند.