به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ طی روزهای گذشته سازمانها و نهادهای مختلف برای مقابله با انتشار ویروس کرونا و کاهش خسارات این بیماری با ارائه خدمات مختلف و تصویب مقررات ویژه وارد میدان شده اند.
بخشی از این خدمات به شرح زیر است:
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: در جهت کاهش استرس و اضطراب هموطنان از بیماری کرونا و کاهش خروج مردم از منزل، سامانه تلفنی ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی همه روزه از ساعت ۸تا۲۰ به صورت رایگان مشاوره روانشناسی میدهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز گفت: با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با توجه به شرایط فعلی و به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت در شعب و کارگزاریهای تأمین اجتماعی، دفترچه بیمههایی که تا پایان بهمن ماه اعتبار داشت، تا پایان فروردین معتبر خواهد بود.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: در حوزه تولید ماسکهای مخصوص با تغییر خطوط به ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰هزار عدد رسیده ایم و امیدواریم تا پایان هفته با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام به ظرفیت ۳۰۰هزار عدد هم برسیم.
قانعی رییس ستاد زیست فناوری با بیان اینکه تعدادی کیت تشخیص کرونا از چین به ایران آمد و به نظر میرسد که تا دو ماه پاسخگو نیاز کشور باشد گفت: در معاونت علمی فراخوانی اعلام کردیم که بعد از این مدت، بتوانیم با تولید داخل، پاسخگوی نیاز کشور باشیم و هم اکنون ۵۰شرکت اعلام آمادگی کردند که کیت بسازند و احتمالا به ۵شرکت برسیم که کار ساخت کیت داخلی آغاز شود.
سردار دکتر حسن عراقیزاده معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونا نیروهای مسلح گفت: اعزام مشمولان سربازی تا دو ماه به تعویق افتاده و ابلاغ شده است تا تمام دورههای آموزشی سربازان به مدت حداقل دو ماه متوقف شود؛ یعنی مشمولان خدمت سربازی که قرار بود در روزهای آینده برای گذراندن دورههای آموزشی به پادگانهای مربوطه اعزام شوند، اعزام آنها تا اول اردیبهشت سال۹۹ به تعویق افتاده است.
وی تصریح کرد: به ردههای تابعه نیروهای مسلح ابلاغ شده است تا افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند، مثل جانبازان شیمیایی و بیماران قلبی و عروقی که در نیروهای مسلح حضور دارند، از حضور در محل کار خودداری کنند و به مرخصی بروند؛ البته این مرخصی جزء مرخصیهای استحقاقی سالیانه آنها منظور نمیشود.
وی با بیان اینکه بیمارستانهای علی بن ابی طالب سپاه قم، قائم(عج) نیروی دریایی سپاه در بوشهر، بعثت نیروی هوایی ارتش در تهران، هاجر نیروی زمینی ارتش در تهران، ولی عصر(عج) ارتش در رشت در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است گفت: یک دستگاه سی تی اسکن سیار نیروی زمینی سپاه نیز در بیمارستان یافتآباد برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به ویروس کرونا مستقر شده است.
سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونا نیروهای مسلح اعلام کرد: همچنین بسیج جامعه پزشکی هم تاکنون ۸۰نیروی متخصص را که بیشتر پزشکان عمومی هستند به ستاد مقابله با کرونا استان تهران معرفی کرده است؛ علاوه بر این، سپاه قدس استان گیلان ۱۰۰نفر نیروی غیر تخصصی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار داده و همزمان واحدهای رفع آلودگی نیروهای مسلح که به اصطلاح سمپاشیهای محیطی انجام میدهند در قم و رشت فعالیت خود را از شنبه دهم اسفند آغاز کردند.
بنیاد مستضعفان نیز در جهت همکاری با ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا به موارد زیر اشاره کرد:
قراردادن اماکن بنیاد مستضعفان به طور موقت در اختیار ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا
ارائه رایگان اقلام ضروری مقابله با کرونا به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی
تولید شبانه روزی الکل کارخانه پاکدیس زیر مجموعه بنیاد مستضعفان
تحویل ۲۴دستگاه آمبولانس به ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا
اختصاص ۴۰میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با کرونا
افزایش تولید لبنیات از جمله پنیر و شیر و گوشت قرمز در مراکز تحت اختیار این بنیاد
تولید ماسک در کارخانه حجاب شهرکرد
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه نیز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ضمن تشکر از جامعه پزشکی و رسانهای کشور خطاب به دادستانهای سراسرکشور گفت: به احتکار کنندگان اقلام بهداشتی و دارویی رحم نکنید.
وی افزود: سلامت مردم قابل معامله و مسامحه نیست.
سردار اشتری در نشست مشترک با دکتر نمکی گفت: تمام یگانهای ناجا در سراسر کشور آماده کمک به وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا است.
وی افزود: ترددها را در ورودی و خروجی شهرها تحت کنترل داریم و همچنین با احتکارکنندگان اقلام بهداشتی برخورد جدی خواهیم کرد.
بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به شرایط خاص بهداشتی کشور و در راستای مدیریت، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اقدامات لازم برای تسهیل استفاده هم میهنان محترم از درگاههای غیرحضوری و کاهش مراجعات حضوری مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز به صورت موقت پیش بینی و به شبکه بانکی ابلاغ شد.
این اقدامات به شرح زیر است:
سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت (شتابی و درون بانکی) از طریق درگاههای اینترنتی و خودپردازها از مبلغ سی میلیون ریال در هر شبانه روز از مبدا هر کارت به پنجاه میلیون ریال افزایش یابد. لازم به ذکر است میزان کارمزد انتقال وجه بیش از سی میلیون ریال برابر با کارمزد انتقال وجه سی میلیون ریالی است.
سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت سازها از ده میلیون ریال به سی میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجام دهنده تراکنش قابل افزایش است.با توجه به خطرات ناشی از سوء استفادههای احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست.
امکان تمدید تاریخ انقضاء کارتهای بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری به مدت سه ماه از تاریخ انقضاء بلامانع است. ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیرحضوری و اطلاعرسانی به مشتریان صورت پذیرد.
طبق روال سالهای گذشته و به منظور کاهش مراجعات مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز افزایش سقف برداشت نقدی درون بانکی از دو میلیون ریال به پنج میلیون ریال بلامانع است. لازم به ذکر است این اقدام در راستای کاهش مراجعه مشتریان به شعبه صورت میگیرد و علی رغم ایجاد امکان فوق ضروری اس اطلاع رسانی مناسب در راستای کاهش استفاده از اسکناس به مشتریان صورت پذیرد.
تعداد تلاشهای متوالی ناموفق رمز دوم درهر شبانه روز به شرح دستورالعمل پیوست به پنج بار افزایش یابد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری از تمدید مهلت ارائه اسناد پزشکی بازنشستگان به شرکت بیمه آتیه سازان حافظ خبر داد و گفت: مهلت تحویل اسناد متفرقه پزشکی به منظور دریافت هزینه درمانی از بیمه تکمیلی، به مدت دو ماه تمدید شد.