به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ صدرالدین علیپور با اشاره به تهمیدات در نظر گرفته شده برای پاکبانان شهرداری تهران در پی انتشار ویروس کرونا گفت: با توجه به جدید بودن بیماری در دنیا ایمیلی به سازمان بهداشت جهانی ارسال کردیم تا درصورت داشتن پروتکل مشخص آن را اعلام کنند، اما در اینباره پروتکل جدیدی وجود نداشت.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه شواهد و اطلاعات حاکی از آن است که واگیری این بیماری چندین برابر بیماریهایی شبیه سارس، ابولا و آنفلوآنزای N۱H۱ است، گفت: ۱۴ هزار پاکبان و حدود ۲ تا۳ هزار نیروی تفکیک پسماند خشک با توجه به حجم ماسک و دستکشهای رها سازی شده در سطح خیابان بیش از همه در معرض خطر هستند و از آنجا که ماندگاری ویروس در سطوح آلوده تا یک هفته ادامه دار است، در گام اول به پیمانکاران ابلاغ شده تا دستکش و ماسک و تجهیزات لازم را در اختیار نیروهای پاکبان قرار دهند.
علیپور با بیان اینکه در حال حاضر همه پسماندهای خانگی و پسماندهایی شامل دستکش و ماسک در مخزنهای سطح شهر ریخته میشوند، گفت: به همین منظور در حال حاضر مخازن سطح شهر دو تا سه بار در روز تخلیه میشوند، همچنین تلاش شده تا با تغییر مثبت در زمان شیفت کاری نیروهای خدمات شهری شرایطی فراهم شود که کمتر در معرض خطر باشند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه فرایند تفکیک و بازیافت زباله در ایستگاههای میانی پسماند و سایت آرادکوه متوقف شده است، تصریح کرد:حتی به کارگران این خط مرخصی دادیم تا در معرض بیماری قرار نگیرند، همچنین در سطح مناطق نیز تفکیک از مخازن انجام نمیشود و به مدت یک ماه این تفکیک تعطیل میشود.
او با بیان اینکه در حال حاضر تمامی زبالههای جمع شده از سطح شهر دفن میشوند، گفت: هر ساله با شروع اسفند ماه شاهد افزایش ۲۳ درصدی جمع آوری پسماند در سطح شهر بودیم که البته در حال حاضر با توجه به دستور العمل عدم تفکیک روزانه تا سقف ۶ هزار تن زباله را دفن میکنیم.
علیپور با تاکید بر اینکه با توقف تفکیک زباله از سوی پیمانکاران ممکن است در برخی از مخازن با زبالهگردی مواجه باشیم، عنوان کرد: به منظور کنترل این موضوع نیازمند کمک پلیس و دادستانی هستیم چراکه ممکن است افرادی بخواهند به صورت غیرمجاز در سطح شهر زبالهگردی کنند. اما از آنجایی که ممکن است در میان پسماند خانگی ماسک، دستکش و ... استفاده شده شهروندان وجود داشته باشد نباید اجازه دهیم در راستای کنترل شیوع بیماری این تفکیک انجام شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از شهروندان تهرانی خواست تا دستمال، دستکش، ماسک و پدهای استفاده شده خود را که در فضای خانه استفاده میکنند در داخل سطل آشغال رها نکنند بلکه این اقلام استفاده شده را در داخل یک کیسه بگذارند وبعد از آن کیسه اقلام استفاده شده را داخل پسماند قرار دهند و حتما در کیسه را ببندند. همچنین زبالههای خود از جمله ماسک و دستکشهای استفاده شده را در سطح شهر رها نکنند، زیرا این موضوع پاکبانان را در معرض خطر جدی بیماری قرار میدهد، در این روزها باید همکاری بهتری با این قشر از زحمت کشان جامعه داشته باشیم.