پخش زنده
امروز: -
خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان چگونه با ادامه حضور ناتو در این کشور محقق میشود؟
خبرگزاری رویترز امروز شنبه و در آستانه توافق طالبان با آمریکا با اشاره به "دستور طالبان به همه شبه نظامیان خود برای خودداری از هر گونه حمله در افغانستان" از "ورود هیئت طالبان به قطر برای امضاء توافق با آمریکا" خبر داد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با رویترز گفت: برای خوشحالی مردم، امروز به مبارزان طالبان دستور داده شد از هرگونه حمله خودداری کنند.
وی با بیان اینکه هواپیماهای نیروهای خارجی بر فراز سرزمین طالبان در پرواز بودند که اقدامی تحریک آمیز محسوب می شود، افزود: "مهمترین مسئله این است که ما امیدواریم آمریکا به وعده های خود پایبند بماند."
آمریکا وعده داده است نظامیان خود را از افغانستان خارج کند. ولی مشخص نیست دولت ترامپ مقید به عملی کردن این وعده است یا اینکه تنها میخواهد از این وعده بهره برداری انتخاباتی کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز در بیانیه ای (که بیشتر به نطقی انتخاباتی شبیه است) درباره امضای موافقتنامه بین این کشور و طالبان که در پایگاه اینترنتی کاخ سفید منتشر شده است, اعلام کرد: "زمانی که من نامزد انتخابات شدم, به مردم آمریکا وعده دادم که شروع به بازگرداندن نیروهایمان خواهم کرد و تلاش خواهم کرد به این جنگ پایان دهم. ما در حال دستیابی به پیشرفت اساسی درباره این وعده هستیم. به زودی به دستور من, مایک پمپئو وزیر امور خارجه شاهد امضای موافقتنامه ای با نمایندگان طالبان خواهد بود و مارک اسپر وزیر دفاع بیانیه مشترکی با دولت افغانستان صادر خواهد کرد. اگر طالبان و دولت افغانستان به این تعهدات پایبند باشند, ما مسیری محکم و رو به جلو برای پایان دادن به جنگ در افغانستان و بازگرداندن نیروهایمان خواهیم داشت."
همزمان برخی گزارشها از ورود مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به دوحه قطر و مارک اسپر وزیر دفاع این کشور به کابل حکایت دارد.
رویترز اعلام کرد مارک اسپر وزیر دفاع این کشور برای شرکت در مراسم امضای توافق با طالبان برای عقب نشینی نیروها (ی آمریکایی) از افغانستان وارد کابل شده است.
با این حال براساس بیانیه دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی دولت افغانستان، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو امروز در دیدار با «عبدالله عبدالله» رییس اجرایی دولت افغانستان گفت: ما به حضور نظامی و کمک های خود به نظامیان افغانستان براساس تعهدات خود ادامه می دهیم".
اما چگونه ممکن است آمریکا در افغانستان حضور نظامی نداشته باشد وقتی قرار است ناتو به حضور نظامی خود ادامه دهد؟ آنهم زمانی که آمریکا مهمترین عضو ناتو میباشد.
گفته میشود دبیرکل ناتو امروز وارد کابل شد و قرار است پس از دیدار با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به همراه وزیر دفاع آمریکا دریک نشست خبری مشترک شرکت و اعلامیه ای را نیز صادر کنند.
در این میان شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان امروز شنبه تلویحا به نگرانی پاکستان درباره خروج غیر مسئولانه نظامیان آمریکایی از افغانستان اشاره کرد، آنجا که گفت: "اسلام آباد خواستار عقب نشینی مسئولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان است".
------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی