در ایران نیز ۱ اسفند نخستین مورد در شهرستان قم به ثبت رسید. خیلی زود از قم به استانهای دیگر سفر کرد و اکنون ۱۳ استان در وضعیت قرمز هستند که کرونا در ان مثبت اعلام شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قائم مقام وزیر بهداشت با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما تعداد افراد مشکوک ابتلا به کرونا در کشورمان ۹۱۶ نفر و تعداد فوتیها ۱۲ نفر است
ایرج حریرچی گفت: میزان مرگ و میر کرونا در کشورمان، یک و ۳ دهم درصد است که بر اساس میانگین جهانی، رقم بالایی نیست.
دکتر حریرچی درباره روش اعلام تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در کشورمان افزود: مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، هر روز ساعت ۱۳ آمار مربوط به بیماران کرونا را اعلام میکند.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت، با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای قرنطینه محل یا شهری مطرح نیست و مردم به شایعات توجه نکنند، اظهارداشت: تصمیم گیری در مورد تعطیلی و یا ایجاد هرگونه محدودیت به خاطر کرونا با ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
مدارس استانهای قم خوزستان تهران گیلان و هرمزگان از دوشنبه تا جمعه تعطیل شدند.
در استان بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مرکز قرنطینه احتمالی بیماران کرونایی است و مراکز جایگزینی نیز در صورت شیوع در نظر گرفته شده است.
قشم کانون اولیه کرونا در هرمزگان
در هرمزگان نخستین مورد کرونا در قشم مثبت اعلام شده است. حسین فرشیدی افزود:بیمار خانم ۷۰ ساله قمی است که برای دیدار دختر و دامادش به قشم سفر کرده است.
وی گفت: این بیمار پنج روز پیش به علائم ویروس کرونا به بیمارستان پیامبر اعظم قشم مراجعه و بستری شد.
وی افزود:این بیمار بهبود یافته و هم اکنون به همراه دختر و دامادش در خانه تحت مراقبت علوم پزشکی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: تاکنون ۲۳ مورد مشکوک ابتلاء به ویروس کرونا در هرمزگان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: اکنون هرمزگان از نظر حساسیت بالای بیماری در حالت نیمه قرمز قرار دارد. اما ورود گردشگران باعث حساسیت و نگرانی در میان مردم شده است.
در این راستا پویش مردمی" فعلا به قشم سفر نکنید" در فضای مجازی راه اندازی شده است.
در این پویش از هموطنان خواسته شده است تا کنترل کامل این ویروس به سفر تفریحی نروند.
سونامی گردشگران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با تعطیلی مدارس و شرایط آب و هوایی مناسب استان در این فصل از سال بویژه در جزایر قشم و کیش، سیل ورود مسافر به هرمزگان رخ داده است. حسین فرشیدی افزود: به همین علت مقرر شد در مبادی ورودی همه شهرهای استان، راه آهن و فرودگاهها، بویژه در بندرعباس و جزایر، کنترل اولیه مسافران صورت گیرد تا درصورت ابتلاء فردی به ویروس کرونا، شخص به قرنطینه منتقل شود.
وی بر رعایت بهداشت فردی، شستن مرتب دستها با آب و صابون، به حداقل رساندن تماس دستها با اشیاء غیر آشنا در محیط بیرون، کاهش سفرهای غیر ضروری، استفاده از ماسک در افراد بیمار و کسانی که در محیطهای عمومی فعالیت میکنند، تاکید کرد.
ضد عفونی کردن معابر عمومی
با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا برخی معابر عمومی در شهر بندرعباس ضدعفونی شد.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی شهرداری بندرعباس گفت: از دیشب مناطق پشت شهر وبازار ماهی فروشان و بازار روز و مکانهای ورودی مساجد داخل شهر ضدعفونی شده است.
حسن امینی زاده افزود: ۴ تن محلول ویژه برای ضد عفونی معابر اختصاص یافته است و این کار تا اعلام کنترل کامل ویروس کرونا در بندرعباس ادامه دارد.
وی گفت: امشب نیز خیابان سید جمال و ایستگاههای تاکسی و اتوبوس ضد عفونی میشود.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی بندرعباس افزود: طرح ضدعفونی اتوبوسهای برون شهری نیز بزودی اجرا میشود
کنترل مبادی ورودی
دستور استاندار هرمزگان به دانشگاه علوم پزشکی استان برای کنترل سلامت مسافران در مبادی ورودی هرمزگان جهت پیشگیری از بیماری کرونا استاندار هرمزگان با ابلاغ دستوری به رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، بر لزوم به کارگیری تمامی امکانات جهت کنترل سلامت مسافران در مبادی ورودی استان هرمزگان برای پیشگیری از بیماری کرونا، تاکید کرد.
دکتر فریدون همتی با بیان اینکه علاقه مردم به سفر به هرمزگان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و جاذبههای گردشگری، زیاد است گفت: سایر دستگاههای مرتبط از جمله ادارات کل راه آهن، فرودگاه ها، حمل و نقل جادهای، بنادر و دریانوردی و پلیس راه با دانشگاه علوم پزشکی استان، همکاری لازم را در راستای اجرای مناسب این وظیفه مهم داشته باشند. وی با تاکید بر حفظ و تامین سلامت مردم استان و مسافران، تصریح کرد: البته مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز میکنند و آمار اعلامی اداره کل بنادر و دریانوردی استان، بیانگر کاهش ۴۰ درصدی مسافر در بندر پل و کاهش ۱۵ درصدی در بندر شهید حقانی است که نشان دهنده رعایت نکات ایمنی است.
استاندار هرمزگان از مردم شریف و هموطنان درخواست کرد که به طور جدی از انجام مسافرتهای غیر ضروری پرهیز کنند و نکات پیشگیرانه در خصوص جلوگیری از بیماری کرونا را رعایت نمایند. با وجود همه این کارها به نظر میرسد اگر ورود گردشگران به هرمزگان ادامه یابد، ازدحام جمعیت در سواحل و شهر بندرعباس خطر گسترش بیماری افزایش یابد.
امروزقشم پراز گردشگر است. درحالی که پزشکان میگویند برای جلوگیری از سرایت بیماری حداقل فاصله باید سه متر باشد
راههای پیشگیری:
به گفته پزشکان ویروس کرونا به سرعت از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان یا از برخی حیوانات به انسان منتقل میشود؛ همچنین این نوع ویروس از راه تنفس و پخش آن در هوا هم قابل انتقال است و تجمعات افراد در مکانهای بسته، به سرعت شرایط را برای انتقال این ویروس مساعد میکند.
راهکارهای پیشگیری از سرایت کرونا:
دست کم بیست ثانیه برای شستشوی دستان خود با آب و صابون، وقت بگذاریم و مرتب دستانمان را بشوییم؛ میتوانیم در صورت نبود دسترسی به آب و صابون، از محلول ضدعفونی کننده بر پایه الکل که دست کم ۶۰ درصد الکل دارد، استفاده کنیم.
پرهیزاز تماس دست با چشم ها، بینی و دهان، تماس نزدیک با افراد بیمار، ماندن بیمار در منزل، برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، به سرعت پس از ورود به خانه، دستهای خود را بشوییم و ضدعفونی کنیم باید با دستمال کاغذی، هنگام سُرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیریم، اشیا و سطوحی را که مرتب لمس میکنیم مانند ریموت کنترل تلویزیون، دستگیره درها و گوشی همراه، تمیز و ضدعفونی کنیم، از رفتن به بازار حیوانات زنده خودداری کنیم، گوشت و تخم مرغ را کاملا پخته و از خوردن خام آنها بپرهیزیم. فاصله با فرد بیماری که سرفه میکند کم یک متر است، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر است، دست دادن و روبوسی را به کمترین اندازه ممکن برسانیم، استفاده از ماسک به هیچ وجه برای عموم مردم توصیه نمیشود و تنها افرادی که سرماخوردگی یا عفونت تنفسی دارند، بهتر است برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران از ماسک استفاده کنند ومصرف ویتامین C، میوه و سبزی سبب که تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
ابوالفضل غضنفرنژاد