پخش زنده
امروز: -
نتایج تحقیقات نشان می دهد، سموم گیاهان از طریق زنبور عسل، در عسل باقی نمیماند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مرکز اصفهان؛ کارشناس مسئول زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تکذیب خبر باقی ماندن سموم گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در عسل عرضه شده در بازار گفت:تحقیقات و آزمایش انواع عسلهای تولید شده در استان نشان می دهد سمی در آنها وجود ندارد.
سید محمد مهدی طبائیان افزود: تعیین استاندارد عسل برای توزیع در بازار مصرف، از طریق بررسی چند معیار همچون میزان ساکاروز، نسبت گلوکز به پروکتوز و میزان وجود آمیلاز صورت میگیرد و آزمایش این موارد میتواند سمی بودن عسل را مشخص کند.
وی اضافه کرد: استاندارد زنبورداری و تولید عسل در اصفهان با استاندارد کشورهای اروپایی برابر است.
کارشناس مسئول زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه به افزایش قیمت عسل پرداخت و گفت: قیمت هر کیلوگرم عسل در فروشگاههای معتبر استان افزایش چشمگیری نداشته اما امسال قیمت شکر و تجعیزات زنبورداری و کرایه کوچ زنبوردارها و دستمزد کارگر به شدت افزایش یافته و برای زنبورداران منفعت حاصل از فروش عسل با کاهش محسوسی مواجه شده است.
طبائیان اضافه کرد: علت افزایش قیمت پیش نیازهای زنبورداری در کشور به ویژه استان اصفهان وابستگی تولید آنها به واردات مواد اولیه از کشورهای دیگر یا افزایش نرخ دلار نبوده زیرا صنعت زنبور داری وابستگی به خارج از کشور ندارد.
سالانه حدود 85 هزار تن عسل در کشور تولید میشود که هفت درصد آن متعلق به استان اصفهان است.
بیش از چهار هزارزنبوردار با 800 هزارکلنی در استان اصفهان فعالند و این استان جایگاه سوم کشور زنبورداری واز نظر سرانه کلنی مدرن(180 کلنی) مقام اول را در کشور دارد.
کمتر از هزارنفر نیز در مشاغل جانبی این صنعت مانند کندوسازی، بستهبندی و فروش عسل، کارگاههای آج موم و ساخت لوازم زنبورداری مشغول هستند.