عزم جهانی برای مقابله با کرونا ویروس
عرصه جهانی کرونا و راههای مقابله کشورها با اين ويروس
مدیر سازمان بهداشت جهانی در اروپا خواستار خودداری از هراس افکنی درباره شیوع ویروس کرونا و هماهنگی جهانی برای مقابله با آن شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، کشورهاي مختلف جهان راه هاي مقابله با شيوع بيماري کرونا و علاجش را پيگيري مي کنند.
گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، اقتصاد بحران زده این کشور را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. صنعت گردشگری در ایتالیا از مهم ترین بخش هایی است که به علت شیوع این ویروس آسیب دیده است. بسیاری از گردشگران خارجی سفرهای برنامه ریزی شده خود را به شهرهای مختلف ایتالیا از جمله شهر تاریخی ونیز لغو کرده اند.
خبرگزاری رویترز در خبری فوری از پکن گزارش داد مقامات کمیسیون ملی بهداشت چین روز جمعه از شناسایی ۳۲۷ مورد جدید مبتلای به ویروس کرونا در این کشور خبر دادند که به این ترتیب، شمار افرادی که از ابتدای شیوع این ویروس در ماه دسامبر به آن آلوده شده اند به ۷۸ هزار و ۸۲۴ نفر رسید.
آمار تلفات بیماری کرونا در ایتالیا به ۱۷ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام دولت ایتالیا گفت با فوت سه نفر دیگر در اثر ویروس کرونا در شمال این کشور آمار تلفات این بیماری در ایتالیا به ۱۷ نفر رسید.
مسافرانی که از کویت خارج شوند، هنگام بازگشت قرنطینه خواهند شد
وزارت بهداشت کویت اعلام کرد کسانی که در صدد خروج از کشور هستند باید تعهد بدهند در صورت بازگشت، قرنطینه خواهند شد.
کاهش شاخص سهام در اروپا
نگرانی از شیوع ویروس کرونا باعث شد شاخص بازارهای اصلی سهام در اروپا امروز کار خود را با بیش از سه درصد کاهش پایان دهند.
عربستان صادرات نفت به چین را در ماه مارس کاهش می دهد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد عربستان ماه مارس صادرات نفت به چین را به میزان 500 هزار بشکه در روز کاهش می دهد. کاهش صادرات به دنبال کاهش تقاضا از سوی چین در پی شیوع ویروس کرونا صورت می گیرد.
برنامه وزارت بهداشت انگلیس برای آزمایش بیماران مشکوک به کرونا در منازل
دولت انگلیس به منظور پیشگیری از تردد افراد و نیز جلوگیری از انتقال بمیاری عفونی کوید ۱۹ (Covid-۱۹) پرستاران و نیروهای اورژانس را برای آزمایش افراد مشکوک به ابتلا به این بیماری، روانه منازل میکند.
روزنامه دیلی میرور نوشت زمستان، شلوغترین دوران کاری کارکنان بهداشت و درمان انگلیس است و وزارت بهداشت و درمان این کشور امیدوار است با اعزام نیروهای بهداشتی و درمانی به منازل مردم، گسترش ویروس کرونا را به تاخیر اندازد تا زمستان به سر آید. تا دیروز این روش، به صورت آزمایشی در شهر لندن انجام میشد.
این هفته مقامات چند مدرسه در انگلیس تصمیم گرفتند مدارس را تعطیل کنند، زیرا شماری از دانش آموزان این مدارس در پی سفر به ایتالیا، نشانگانی همچون علایم ابتلا به کوید ۱۹ بروز دادند. به نوشته دیلی میرور، یک کارشناس بازرگانی نیز هشدار داده است اگر شهرهای انگلیس نیز همچون شهرهای ایتالیا، برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا قرنطینه شوند، مواد مورد نیاز مردم، از جمله مواد غذایی با کمبود روبرو خواهد شد.
دیلی میرور به نقل از راچولا چارکرابورتی (Ratula Chakraborty)، استاد مدیریت مشاغل در دانشگاه شرق آنگلیا (East Anglia) نوشت با افزایش موارد ابتلا به بیماری ویروس کرونا در انگلیس و مقررات قرنطینه ای، خانوارها نگران خواهند شد و شروع به جمع کردن مواد غذایی، دارو و دیگر وسایل روزمره خواهند کرد. به نوشته دیلی میرور، در صورت فرا گیر شدن ویروس کرونا در قاره اروپا، این بیماری قطعا انگلیس را کاملا در بر خواهد گرفت.
بر اساس امار اعلام شده وزارت بهداشت انگلیس تا کنون ابتلای ۱۵ نفر به بیماری کووید – ۱۹ در این کشور محرز شده است و بیش از هفت هزار نفر نیز مورد ازمایش کرونا قرار گرفتند.
دولت انگلیس اعلام کرده است قصد ندارد همچون چین منطقه یا شهری را قرنطینه کند.
گزارش اختصاصی از پاریس درباره شیوع بیماری در فرانسه
عربستان ویزای زائرین پاکستانی را باطل کرد
همزمان با تایید خبر مبتلا شدن ۲ شهروند پاکستانی به بیماری کرونا توسط مقامات وزات بهداشت این کشور، دولت عربستان ویزای زائرین پاکستانی که برای حج عمره راهی این کشور بودند را باطل کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "ایکسپرس نیوز"، بعد از انتشار خبر مبتلا شدن ۲ شهروند پاکستانی به ویروس کرونا، دولت عربستان ویزاهای صادر شده برای زائرین پاکستانی را باطل و ورود آنها به عربستان را ممنوع اعلام کرد.
به گفته منابع خبری، به دنبال این تصمیم وزارت امور خارجه عربستان تعداد زیادی از پروازهای بین المللی پاکستان به مقصد شهرهای ریاض و جده در فرودگاههای "کراچی"، "سیالکوت" و "اسلام آباد" پاکستان لغو و مسافرین این پروازها دچار سردرگمی شده اند.
امارات از بهبودی دو شهروند چینی مبتلا به ویروس کرونا خبر داد
امارات متحده عربی از بهبود یافتن دو شهروند چینی مبتلا به ویروس کرونا خبر داد.
پلوسی: پاسخگویی کاخ سفید در قبال کرونا فاجعه آمیز بوده است
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد پاسخگویی و مدیریت کاخ سفید در مورد ویروس کرونا فاجعه آمیز بوده است.
پلوسی گفت سقوط بازارهای مالی آمریکا در اثر ویروس کرونا «نگران کننده» است.
وی گفت: با مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا درباره ویروس کرونا صحبت کردم و ملاحظات خودم را به او درباره ریاستش بر کار گروه مقابله با این ویروس اعلام کردم.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: امریکا باید با معضل کرونا هوشمندانه و با نگاهی راهبردی مقابله کند و اکنون زمان مانور سیاسی نیست.
پلوسی گفت: صبح امروز، (چاک) شومر و من بیانیهای درباره تهدید ویروس کرونا دادیم که احتمالا آن را در اختیار دارید. ما گفتیم دولت آمریکا باید به این ویروس مرگبار به شیوه هوشمندانه، راهبردی و جدی پاسخ دهد. ما باید برای همکاری به صورت دو حزبی در کنگره و دولت جهت رسیدن به اهداف مورد نظر آماده باشیم. در حالی که ما در خطر هستیم، زمان سیاست بازی و اسم بردنها نیست. نخستین گامی که کنگره باید انجام دهد این است که اطمینان یابد دولت منابع مورد نیاز را برای مبارزه با این ویروس مرگبار و ایمن نگه داشتن آمریکا در اختیار دارد.
من دیروز گفتم مردم آمریکا نیازمند پاسخ هماهنگ به همراه اختصاص تمام منابع دولت برای ایمن نگه داشتن ما در برابر تهدید ویروس کرونا هستند. متاسفانه تا الان دولت ترامپ پاسخ مبهم و اغلب آشفته به شیوع کرونا داده است. آنها موضع جدی نگرفتند. آنها شورای مسئول مدیریت بیماریهای همه گیر در وزارت امنیت داخلی را خالی گذاشتند. افراد را مرخص کردند و هرگز جای خالی را پر نکردند. این افراد از دولت قبلی در آنجا بودند. بودجه ترامپ خواهان کاهش تقریبا ۷۰۰ میلیون دلار از بودجه مرکز کنترل بیماریها شد و این بودجهای بود که پس از اطلاع ما از تهدید ویروس کرونا ارائه شد.
ما الان در حال جبران نیازهای سلامت از طریق دست بردن به دیگر نیازهای سلامت ما از صندوق ایبولا و دیگر نیازها هستیم. ما تلاش میکنیم به توافق دوحزبی در کنگره درباره ارقام (بودجه مورد نیاز) در هفتههای پیش رو برسیم. ما نمیدانیم چه مبلغی نیاز خواهیم داشت. امیدواریم پیشگیری تاثیر داشته باشد و ما نیاز به رقم زیادی نداشته باشیم، اما ما باید برای انجام هر کاری که لازم است، آماده باشیم.
نانسی پلوسی گفت: ما میخواهیم اطمینان یابیم رئیس جمهور نتواند هیچ یک از اعتبارات تخصیص یافته به مقابله با کرونا را به هیچ چیزی به غیر از استفاده در مورد تهدید ویروس کرونا اختصاص دهد و این بخشی از بیانیه من و شومر است. ما شاید وامهایی بدون بهره برای کسب و کارهای کوچک که به خاطر ویروس کرونا در حال آسیب دیدن هستند و برخی از آنها ممکن است ناچار به تعطیلی فعالیت خود شوند، اختصاص دهیم.
ما میخواهیم اطمینان یابیم واکسن، ارزان قیمت باشد و فکر میکنیم مهم است به این نقطه برسیم چرا که همانطور که وزیر ایزار (وزیر بهداشت آمریکا) دیروز گفت، ما میخواهیم اطمینان یابیم ارزان قیمت باشد، اما نمیتوانیم قیمت را کنترل کنیم، زیرا نیازمندیم بخش خصوصی سرمایه گذاری کند. این واکسنی خواهد بود که با دلارهای مالیات دهندگان برای پیشگیری تولید خواهد شد و ما فکر میکنیم باید در دسترس همه باشد. ما همچنین در حالی که به پاسخ فدرال برای شیوع ویروس کرونا کمک میکنیم، میخواهیم اطمینان یابیم پول در اختیار دولتهای محلی و ایالتی به خاطر هزینهها قرار گیرد. من صبح امروز با معاون رئیس جمهور دیدار داشتم و برخی از نگرانیها را به او گفتم.
نانسی پلوسی گفت: ما فردا در مجلس نمایندگان طرح مهمی داریم که هدفش مقابله با همه گیر شدن استفاده از تنباکو است. این طرحی قوی برای مبارزه با افزایش استفاده از تنباکو و سیگار است. بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز سیگار الکترونیکی استفاده میکنند که دو برابر بیشتر از دو سال پیش است. استفاده از سیگار همه گیر شده است. این طرح از فرزندان ما با اقدامات قوی محافظت میکند. من امیدوارم فردا این طرح با آراء خوبی همراه شود.
ویروس کرونا شاخص بازار سهام در آمریکا را باز هم کاهش داد
شبکه سی ان بی سی اعلام کرد: ترس از عواقب اقتصادی انتشار جهانی ویروس کرونا باعث شد تا شاخص بازار سهام داو جونز در آمریکا امروز هم افت 800 واحدی را به خود ببنید. در مجموع طی هفته جاری این بازار 2800 واحد افت شاخص را تجربه کرده است.
شناسایی سومین فرد مبتلا به ویروس کرونا در لبنان
بنا بر اعلام وزارت بهداشت لبنان، سومین فرد مبتلا به ویروس کرونا در لبنان شناسایی و در بیمارستان رفیق حریری بیروت بستری شد.
گسترش کرونا در آلمان (گزارش اختصاصي خبرنگار صدا و سيما)
باصداها:
۱-ینس اشپان- وزیر بهداشت آلمان
مصاحبههای مردمی
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۵۰۰ نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، آنجلو بورلی، رئیس ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا دقایقی پیش جدیدترین آمار مربوط به آلودگی این ویروس را در این کشور اعلام کرد. بورلی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در کشور ثبت شده است که به این ترتیب شمار ایتالیاییهایی که تا به امروز به این ویروس آلوده شده اند به ۵۲۸ نفر افزایش یافته است.
وی افزود:تعداد قربانیان این بیماری نیز به ۱۴ نفر رسیده است.
نگراني بانک مرکزی اروپا در مورد شیوع کرونا
ایزابل شانبل عضو هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد: بانک مرکزی اروپا به شدت در مورد اپیدمی ویروس کرونا نگران است. این مقام آلمانی در سخنرانی در لندن گفت: همه ما در خصوص رویدادهای کنونی یعنی شیوع ویروس کرونا بسیار نگران هستیم. ما میدانیم که این شرایط موجب تردیدهایی در ابعاد گسترده برای چشم اندازهای رشد اقتصاد جهانی و همچنین چشم اندازهای منطقه یورو به همراه خواهد داشت. اما آنچه ما حقیقتا به آن نیاز داریم این است که دریابیم چه زمانی سیاست پولی را مهیا میکنیم. اینها پیامدهای احتمالی میان مدت و کنونی این شرایط است.
ویروس کرونای جدید که در ماه دسامبر در چین ظاهر شد، در بسیاری از کشورهای اروپایی به ویژه ایتالیا شیوع یافته است و موجب نگرانی در مورد رکود اقتصادی و حتی فلج شدن برخی بخشهای اقتصادی به دلیل اتخاذ تدابیری در جهت جلوگیری از اپیدمی شده است.
افزایش شمار جان باختگان در ایتالیا به ۱۴ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایتالیا بعد از جان باختن دو فرد دیگر مبتلا به ویروس کرونا شمار جان باختگان را ۱۴ نفر اعلام کرد.
نبود تدابیر بهداشتی برای مقابله با کرونا در فروگاه استانبول
خبرنگار ترکیه از نبود تدابیر بهداشتی در فرودگاه استانبول خبر داد.
توئیت شیرین هایزین، از خبرنگاران با سابقه ترکیه: در فرودگاه استانبول، هیچ تدبیری برای پیشگیری از شیوع کرونا انجام نشده، از ایتالیا سومین کشور مبتلا به کرونا میآیم، بدون هیچ کنترلی وارد استانبول شدم، هیچ مشکلی هم نداشتیم.
ابتلای یک اسرائیلی دیگر به ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: با ثبت یک مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا مربوط به یک اسرائیلی که از ایتالیا بازگشته بود، شمار مبتلایان به کرونا در اسرائیل به سه نفر افزایش یافت.
افزایش شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در انگلیس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس، ابتلای دو نفر دیگر را به بیماری کووید – ۱۹ تایید کرد. شمار افراد آلوده به این ویرس در انگلیس به ۱۵ نفر رسيد.
وزارت بهداشت انگلیس با تاکید بر اینکه احتمال قرنطینه کامل جوامع، همچون چین، در این کشور مطرح نیست از مسافرانی که از کشورهای آلوده به این ویروس وارد انگلیس میشوند، خواست حتی اگرعلایم بیماری کووید – ۱۹ در آنان نیست، دو هفته با رعایت موارد بهداشتی در خانه بمانند و چنانچه عوارض این بیماری را در خود دیدند با شماره تلفن اعلام شده تماس بگیرند.
نخستین مورد ویروس کرونا در وین شناسایی شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ازوین، "پتر هاکر" شورای بهداشت شهر وین اعلام کرد: یک مرد ۷۲ ساله در شهر وین به ویروس کرونا مبتلاشده است. این بیمار اکنون در قرنطنیه کامل در بیمارستان وین بسر میبرد.
توقف پروازهای ترکیه به نخجوان
خطوط هواپیمایی ترکیه پروازهای خود به جمهوری خودمختار نخجوان را موقتا متوقف کرد.
به گزارش پایگاه خبری "رپورت" "ایلکر آیجی" رئیس شرکت هواپیمایی ترکیه گفت: پروازهای این شرکت به کره جنوبی به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، محدود و پروازهای این شرکت به نخجوان متوقف شده است. فرودگاه بین المللی باکو نیز اعلام کرد، پروازهای استانبول به نخجوان متوقف شده و قرار است از ۱۴ ماه مارس مجددا برقرار شود.
افزايش تعداد آلودگی به ویروس کرونا در سوئیس
به گزارش خبرگزاری رویترز، سوئیس اعلام کرد: تعداد کل موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در این کشور به چهار نفر رسید.
تعطیلی موقت مدارس دولتی ژاپن
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: در پی شیوع ویروس کرونا، نخست وزیر ژاپن تعطیلی موقت مدارس دولتی را خواستار شد.
جان باختن دومین فرانسوي بر اثر کرونا
شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان موجب بروز نگرانی شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴, طی ۴۸ ساعت شمار قربانیان این ویروس در فرانسه به دو نفر رسید و شش مورد جدید آلوده به ویروس کرونا هم شناسایی شدند. هم اکنون ۴ نفر از افراد آلوده در بیمارتان بستری هستند و ۱۲ بیمار نیز پس از بهبودی مرخص شدند.
ممنوعيت سفر زائران بيت الله الحرام به عربستان
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، وزارت امور خارجه عربستان سعودی اعلام کرد: در چارچوب اقدامات برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا ، ورود به این کشور با هدف انجام عمره مفرده و زیارت مسجد نبوی در مدینه موقتا متوقف شده است.
وزارت امور خارجه عربستان اعلام کرد: سفر به عربستان سعودی با ویزای گردشگری از کشورهایی که ویروس کرونا در آنها شناسایی شده موقتا متوقف شده است.
شناسایی دو مورد جدید ابتلا به کرونا در پاکستان
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، "دکتر ظفر میرزا" مشاور ویژه نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت و درمان اعلام کرد: تایید میکنیم که دو مورد از ابتلا به کرونا در پاکستان شناسایی شده و هر دو نفر تحت درمان قرار دارند و براساس پروتکلها و استانداردهای جهانی با آنها رفتار میشود.
وی که روز گذشته از منطقه مرزی "تفتان" در جنوب غربی پاکستان در گذرگاه مشترک مرزی با میرجاوه ایران بازدید کرده بود، اعلام کرد: دو مبتلا به ویروس کرونا در ایالت سند و منطقه فدرال پاکستان شناسایی شده و هم اکنون تحت مراقبت هستند. همه چیز تحت کنترل است و مردم نباید وحشت کنند، زیرا آنها میتوانند با رعایت تدابیر احتیاطی و با کمک دولت از شیوع این بیماری جلوگیری کنند.
دکتر ظفر میرزا افزود: هر دو شهروند پاکستانی مبتلا به بیماری "کرونا" اخیرا به ایران سفر کرده اند. رسانههای پاکستان همچنین از افزایش تدابیر شدید حفاظتی دولت پاکستان در مناطق مرزی خبر داده و اعلام کردند: بنا به تصمیم دولتهای محلی ایالتهای بلوچستان و سند، همه مدارس این ۲ ایالت به منظور جلوگیری از شیوع "کرونا" تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.
سیر پرشتاب ویروس کرونا در ایتالیا
مقامهای ایتالیایی از ادامه سیر پرشتاب کرونا در این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا، اعلام کرد: هم اکنون شمار ایتالیاییهایی که به ویروس کرونا آلوده شده اند به ۴۵۶ نفر افزایش یافته است که بیشتر آنها در دو استان شمالی لومباردیا و ونتو هستند.
این در حالی است که روز چهارشنبه شمار افراد مبتلا به این ویروس در ایتالیا ۳۷۴ نفر اعلام شده بود.
تعداد قربانیان ویروس کرونا در این کشور نیز ۸ نفر است. ایتالیا هم اکنون به مهمترین کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا تبدیل شده است. چند کشور دیگر اروپایی مانند دانمارک، استونی و رومانی نیز نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرده اند.
مدیر دفتر سازمان بهداشت جهانی: دلیلی برای وحشت از کرونا نيست
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، هانس کلوگ خواستار خودداری از هراس افکنی درباره شیوع ویروس کرونا شد و در نشست خبری در مقر وزارت بهداشت ایتالیا در رم گفت: بیش از ۹۶ درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا در چین بوده است. مقابله با شیوع این ویروس، مستلزم تلاش هماهنگ بین المللی است.
کلوگ افزود: قربانیان کرونا از افرادی با سن بیش از ۶۵ سال هستند که از ضعف در سیستم ایمنی بدن حتی در برابر یک سرماخوردگی عادی رنج میبردند. نباید فراموش کنیم که سالانه حدود ۶۰ هزار نفر در اروپا به علت ابتلا به سرماخوردگی فصلی عادی که داروی آن هم مشخص است، میمیرند.
نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا در دانمارک
به گزارش خبرگزاری رویترز، دانمارک نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا را در این کشور تایید کرد. به گفته مقامات مسئول بخش بهداشت دانمارک، فرد مبتلا از شمال ایتالیا به دانمارک بازگشته است.
عرصه جهاني کرونا ويروس
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا پنج شنبه گفت: همه نشانهها حاکی از آن است که ویروس کرونا در جهان همه گیر میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، در حالی که استرالیا تدابیر فوق العادهای برای جلوگیری از شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا اتخاذ کرده است، موریسون در نشست خبری در کانبرا که از تلویزیون این کشور پخش شد گفت: براساس توصیههایی که ما امروز دریافت کرده ایم، همه نشانهها حاکی از آن است که جهان به زودی وارد مرحله همه گیری ویروس کرونا خواهد شد، در نتیجه ما امروز با طرح پاسخ فوق العاده (برای مقابله با شیوع) ویروس کرونا موافقت و آن را شروع کرده ایم.
موریسون گفت: استرالیا دستکم تا یک هفته دیگر مانع از ورود مسافران از چین خواهد شد. با این حال وی گفت: هنوز نیازی به جلوگیری از گردهماییهای بزرگ، همچون مسابقات فوتبال نیست.
آمریکا آزمایش داروی ضد کرونا را بر روی انسان آغاز کرده است
سی ان ان گزارش داد: امیدواری به درمان بیماری ویروس کرونا احتمالا دور از دسترس نباشد، زیرا که در آمریکا مطالعهای درباره دارویی برای درمان این بیماری شروع شده است. تا کنون برای این ویروس که بیش از هشتاد هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و باعث مرگ ۲۷۰۰ نفر دیگر نیز شده است هیچ دارو یا واکسنی وجود ندارد. خبر آزمایش این دارو روز سه شنبه و در شرایطی مطرح شد که یکی از مقامات بهداشتی فدرال در آمریکا هشدار داد که این ویروس در نهایت در میان جوامع آمریکایی گسترش خواهد یافت.
موسسات ملی بهداشتی اعلام کردند، آزمایش بالینی داروی ضدویروس رمدسیویر (remdesivir) در بزرگسالان مبتلا به ویروس کرونا در مرکز درمانی دانشگاه نبراسکا در شهر اوماها شروع شده است تا ایمنی و تاثیرگذاری این دارو را ارزیابی کند. اولین فرد داوطلب یک شهروند آمریکایی است که در کشتی مسافرتی دایاموند پرینسس در نزدیکی سواحل ژاپن حضور داشت.
روز سه شنبه مقامات ارشد مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها درباره گسترش احتمالی ویروس کرونا در آمریکا هشدار دادند.
دکتر نانسی مسونیر مدیر مرکز ملی ایمنی سازی و بیماریهای تنفسی مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها گفت: مسئله این است که آیا این اتفاق روی خواهد داد یا نه بلکه این است که چه زمانی واقع خواهد شد و چه تعداد افراد در کشور ما، این بیماری حاد را خواهند داشت. مقامات بهداشتی روز چهارشنبه از ۶۰ مورد تایید شده این بیماری در آمریکا خبر دادند، ولی انتظار میرود این رقم افزایش یابد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه مایک پنس معاون رئیس جمهور را مسئول تنظیم و هدایت واکنشهای دولت به ویروس کرونا قرار داد. در شرایط کنونی هیچ داروی خاصی که برای درمان ویروس کرونا به تایید اداره غذا و داروی آمریکا رسیده باشد وجود ندارد. به گفته یک پزشک ارشد بیماریهای عفونی، بدون وجود چنین دارویی، نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس در آمریکا میتواند به نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس در ژین شباهت داشته باشد.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای چین نرخ مرگ و میر دو درصد را برای این ویروس تعیین کرده است یعنی حدود دو درصد افراد مبتلا جان خود را از دست میدهند. این رقم بالاتر از نرخ مرگ و میر یک دهم درصد آنفلوآنزاست، ولی بسیار پایینتر از ویروس سارس (۹.۶ درصد) و مرس (۳۵ درصد) است. دکتر آنتونی فوچی روز سه شنبه به سی ان ان گفت ”من فکر میکنم ما باید انتظار چیزی شبیه به آن را داشته باشیم، چونکه داروی ضد ویروسی نداریم. “داروی رمدسیویر که در دانشگاه نبراسکا در حال آزمایش شدن است پیشتر در میان انسانها برای درمان ابولا و در میان حیوانات برای درمان مرس و سارس به کار گرفته شده است.
موسسات ملی بهداشت در بیانیهای خبری اعلام کرد: در چین نیز آزمایشهای بالینی رمدسیویر ادامه دارد و موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، مطالعه کنونی را انجام داد تا با آزمایشهایی که در چین صورت میگیرد متناظر باشد.
افرادی که در آمریکا در این آزمایش شرکت دارند روزانه ۲۰۰ میلیگرم از داروی رمدسیویر را به شکل داخل وریدی دریافت خواهند کرد. آنها زمانی که به مدت ده روز در بیمارستان بستری شده اند یک دز یکصد میلیگرم دیگر را نیز دریافت خواهند کرد. گروه دیگری محلولی دریافت خواهد کرد که شبیه به رمدسیویر است، ولی فقط حاوی ترکیبات غیرفعال است.
با اینکه ترامپ ویروس کرونا را ”مشکلی که قرار است از بین برود“ توصیف میکند، کارشناسان با توجه به شیوع این ویروس در اروپا و خاورمیانه درباره انتشار آن در سطحی جهانی نگران هستند.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در آمریکا یک رویکرد دووجهی را در پیش گرفته است که بر اساس آن در کنار تلاش برای مهار ویروس، راهبردهایی برای کاستن از تاثیرات آن روی جامعه اجرا میشود. دکتر مسونیر به خبرنگاران گفت ”ما ضمن اجرای اولین قرنطینه با این ابعاد در آمریکا، به تلاشهای وزارت امور خارجه و نیز وزارت بهداشت در بازگرداندن شهروندان آمریکایی از مناطق با ریسک بالا کمک میکنیم. “
به گفته وی، این مرکز در جاهایی که ممکن باشد بحث شناسایی و ایزوله کردن موارد ابتلا به این ویروس را پیگیری کرده و در کنار آن درباره سفر به کشورهای تحت تاثیر این ویروس، هشدارهایی صادر میکند. این مرکز همچنین از طریق کنترل مبادی ورودی آمریکا، ورود مواد جدید به کشور را که مشکلترین وظیفه در راستای اقدامات پیشگیرانه است انجام میدهد.
نشانههای ویروس کرونا شبیه یک سرماخوردگی عادی است. علایم و نشانههایی از قبیل بیماری ملایم تا متوسط بخش بالایی مجرای تنفسی، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و یا سردرد و تب که میتواند چندین روز ادامه داشته باشد.
این ویروس در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف نظیر سالمندان و کودکان میتواند باعث ایجاد بیماریهای جدی تری در بخشهای پایینی مجرای تنفسی شود از قبیل سینه پهلو یا برونشیت.
افراد میتوانند با اجرای برخی دستور العملها خطر ابتلای خود را کاهش دهند از قبیل دوری گزیدن از افراد بیمار، خودداری از تماس دست با چشم، بینی یا دهان خود و یا شستن دستها با آب و صابون به مدت دستکم ۲۰ ثانیه.
بیشتر اوقات نشانههای این بیماری به خودی خود ناپدید میشود، ولی کارشناسان هشدار داده اند افرادی که نشانههای بیماری شان شدیدتر از یک سرماخوردگی عادی است باید به پزشک خود مراجعه کنند.