به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد، بررسی جدید محققان دانشگاه هاروارد آمریکا نشان میدهد مصرف مکملهای حاوی اومگا سه، تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق و پیشگیری از حملات قلبی دارد. نخستین مطالعه درباره تاثیر مکملهای حاوی ویتامین دی و اومگا سه بود که بر روی ۲۵ هزار و ۸۷۱ فرد سالم بزرگسال که هیچ سابقهای از بیماریهای قلبی عروقی نداشتند انجام گرفت.
دکتر یوان مانسون و دکتر لی بل استادان دانشگاه هاروارد میگویند در این بررسی، احتمال تاثیر یک دوز اومگا سه (یک گرم در روز) برای کمک به پیشگیری از حملات قلبی در مقایسه با دارونما مورد مطالعه قرار گرفت.
وقایع قلبی عروقی نه تنها شامل حملات قلبی، بلکه شامل سکتههای مغزی نیست میشود و پزشکان با استفاده از آنژیوپلاستی، سرخرگهای مسدود شده را باز میکنند. با اینکه یک گرم مکمل اومگا سه به طور بارزی، احتمال حملات قلبی را کم نمیکند، ولی ۲۸ درصد کاهش در حملات قلبی را موجب میشود و سیگنالهایی برای نقاط نهایی مرتبط با قلب ارسال میکند. این مکمل همچنین احتمال بروز حملات قلبی را در داوطلبان آمریکایی آفریقایی به میزان ۷۷ درصد کاهش داد.
در مطالعه دوم که بر روی هشت هزار نفر فرد میان سال و بالاتر که تری گلیسرید خونشان بالا بود و سابقه حمله قلبی عروقی داشتند انجام شد دوزهای بالای اومگا سه (چهار گرم در روز) و تاثیر آن بر کاهش حملات قلبی عروقی بررسی شد. دکتر دیپاک بات و همکارانش در دانشگاه هاروارد دریافتند مصرف این مقدار مکمل اومگا سه به کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی میانجامد.
نتایج این بررسی در نشریه پزشکی نیواینگلند منتشر شده است. ماهیچههای قلب برای زنده ماندن به اکسیژن نیاز دارند. حمله قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خونی که اکسیژن را به ماهیچههای قلب میرساند به شدت کاهش مییابد یا قطع میشود.
این اتفاق به این علت میافتد که عروق قلبی که ماهیچههای قلب را تغذیه میکنند، باریک میشوند و باریک شدن این عروق نیز براثر تجمع چربی، کلسترول و مواد دیگر است که به آنها پلاک گفته میشوند. این روند تشکیل رسوبات و باریک شدن عروق، به آرامیپیش میرود و به این روند، تصلب شرایین گفته میشود.
هنگامیکه قسمتی از پلاکهای تشکیل شده در عروق میشکند و از دیواره رگها جدا میشود، در اطراف آن، لخته خون تشکیل میشود. این لخته خونی نیز میتواند موجب مسدود شدن رگها شود. هنگامیکه ماهیچههای قلب، به علت عدم خونرسانی کافی، دچار کمبود شدید اکسیژن و مواد لازم شده اند، به این حالت ایسکمییا کمبود خون موضعی گفته میشود. وقتی بر اثر ایسکمی قلبی، قسمتی از ماهیچههای قلب آسیب ببیند یا از کار بیافتد، به این حالت حمله قلبی یا سکته قلبی گفته میشود.