به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری جهان دوندگان در اینترنت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه لوبک آلمان اعلام کردند خوردن صبحانه، سوخت و ساز بدن را بهبود میبخشد و در واقع، این وعده غذایی، مهمترین وعده روزانه ماست.
بر اساس مطالعه این دانشمندان که نتایج آن در شماره اخیر نشریه غدد و متابولیسم بالینی منتشر شد صبحانه مفصل، متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد، ولی صبحانه اندک چنین تاثیر مثبتی ندارد. علت این امر آن است که جذب کربوهیدرات، چربی و پروتئین باید در صبحگاهان سریعتر باشد. در واقع باید برای صبحانه، وقت گذاشت و صبحانه مفصلی میل کرد.
در این مطالعه ۱۶ فرد بزرگسال داوطلب که در دهه بیست عمر بودند دو ساعت پس از بیدار شدن و به مدت سه روز در ساعت ۹ صبح، صبحانه پرکالری یا صبحانه کم کالری دریافت کردند و دو هفته بعد، جای دو گروه تغییر کرد.
صبحانه اندک، حدود ۱۱ درصد از انرژی مورد نیاز روزانه داوطلبان را تامین میکرد و صبحانه مفصل، ۶۹ درصد!
دکتر جولیان ریشتر متخصص نوروبیولوژی در دانشگاه لوبک گفت: صبحانه اندک که به طور متوسط ۲۵۰ کالری انرژی داشت شامل دو برش از نان و پنیر خامه ای، ماست و نکتار میوه بود، ولی در صبحانه پرکالری که شامل ۹۹۷ کالری بود دو برش نان همراه با سیب زمینی سرخ شده، سس، کره، پنیر خامهای و ماست بود.
شرکت کنندگان در ساعت ۲ بعد از ظهر ناهار میخوردند و ساعت ۷ بعد از ظهر نیز شام؛ یعنی ۴/۵ ساعت پیش از خوابیدن.
دکتر ریشتر و همکارانش دریافتند صبحانه پرکالری و مفصل، روند تولید انرژی به دنبال مصرف غذا را که دی آی تی DIT نامیده میشود نسبت به صبحانه اندک، ۲/۵ برابر کرده بود.
این نتیجه نشان میدهد صبحانه ارزش انرژی زایی بسیار بیشتری نسبت به شام در بدن ما دارد و در واقع مهمترین وعده غذایی روزانه ماست.
محققان دریافتند کسانی که صبحانه اندکی میخورند زودتر گرسنه می شوند و بیشتر از گروه دیگر، مشتاق خوردن شیرینی جات هستند.
دکتر ریشتر گفت: علت تاثیر صبحانه مفصل این است که تخلیه معده و جذب کربوهیدرات، چربی و پروتئینها در صبحگاهان، سریعتر از شامگاه است و به نظر میرسد متابولیزم و سوخت و ساز با ساعت بدن هر شخص هماهنگ است.
گرچه این بررسی، کوچک بود، ولی از این فرضیه حمایت میکند که صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه ماست.
برای مثال در سال ۲۰۱۸ مطالعهای در نشریه فیزیولوژی آمریکا منتشر شد که نشان میداد خوردن صبحانه، سوخت بدن شما را به میزان کافی تامین میکند و کار و فعالیت روزانه شما را تقویت خواهد کرد.
به گفت دکتر ریشتر، مردم بدنهای متفاوتی دارند و برخی با فاصله کمی از غذا، گرسنه میشوند و باید غذا بخورند و کسانی هستند که هیچ اشتهایی پس از غذا ندارند و برای دوباره خوردن غذا، باید بین دو تا سه ساعت صبر کنند.
بنا بر این بهتر است به صدای بدن خود گوش دهید و قوانین زمانی آن را با صبحانه، تنظیم کنید.