به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خانم نیره پیروز بخت در حاشیه جلسه با سفیر نیوزلند، با آرزوی سلامتی برای هموطنان گفت: این سازمان شاید به طور مستقیم با این بیماری مرتبط نیست، اما کالاهایی مثل ماسک و مواد ضدعفونی کننده و یا برخی الکلها و همچنین دستکش هم استاندارد ملی ایران و هم استاندارهای بین المللی برای آنها تدوین شده است.
وی افزود: درباره ماسک یک مضیقهای داریم و آن این است که ماسک جراحی و اتاق عمل را استانداردش را داریم و در حال حاضر کنترل میشود، اما سایر ماسک ها، استاندارد خاصی نه در ایران بلکه در بسیاری کشورهای دیگر ندارد و اکنون با همکاری وزارت بهداشت، استاندارد پژوهش محور برای آن در حال تدوین است.
خانم پیروز بخت در خصوص مواد ضد عفونی کننده گفت: ژلها استاندارد دارد، اما اجباری نیست و وزارت بهداشت بر روی آنها کنترل دارد.
وی افزود: مواد ضد عفونی کننده که برای سطوح به کار برده میشود، اغلب آنها در سازمان ملی استاندارد آزمایش میشوند و تحت کنترل هستند، اما بعضی از مواد ممکن است استاندارد اجباری نداشته باشند.
خانم پیروز بخت گفت: ما اعلام آمادگی کردیم برای اینکه هم در اسرع وقت در صورت نیاز استانداری تدوین شود و هم همکاریهای لازم برای آزمایش مرتبط با این کالاها انجام میشود.
وی در خصوص دغدغه مردم مبنی بر نبود علامت استاندارد بر روی پکهای مواد ضدعفونی کننده گفت: نداشتن علامت استاندارد این کالاها به این دلیل است که استاندارد آنها اجباری نیست و به همین علت الزامی برای درج علامت وجود ندارد.
خانم پیروز بخت افزود: در صورت تمایل فروشنده، وی میتواند از سازمان ملی استاندارد علامت تشویقی برای کالای خود دریافت کند.
وی گفت: مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند که این گونه کالاها باید تحت نظر وزارت بهداشت تولید شود و وزارت بهداشت نظارت بسیار خوبی بر روی این کالاها دارد.
خانم پیروز بخت با بیان اینکه در بسیاری از این کالاها علامت سیب سلامت وزارت بهداشت درج شده است افزود: بنابراین وزارت بهداشت مجوز لازم را به این کالا داده است.
وی گفت: قرار بر این است که همیشه کنترلهای لازم در سطح بازار به ویژه در اسفند صورت گیرد و کالاهایی مثل ماسک و مواد ضدعفونی کننده به علت شرایط فعلی جامعه مورد بازرسی قرار گیرد.
خانم پیروز بخت با بیان اینکه کنترلهای ویژهای در اسفند به علت ایام نوروز صورت میگیرد افزود: بازرسان در بازار حضور یافته و نظارت کامل را خواهند داشت و در صورت مشاهده تخلف برخوردهای لازم انجام میشود.
وی گفت: بازرسان سازمان ملی استاندارد در سراسر کشور در حال گشت زنی هستند که بعضی به صورت انفرادی و بعضی مشترک با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات است.
خانم پیروز بخت افزود: در سال به طور میانگین حدود ۴۰۰ هزار واحد صنفی مورد بازرسی ماموران استاندارد قرار میگیرد و در اسفند به علت ایام نوروز و در ماه مبارک رمضان افزایش مییابد.