پخش زنده
امروز: -
کمبود ویتامینها C، A ، D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی و کرونا را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی این استان گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری ویروسی کرونا دارد.
خانم داورپناه افزود: عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینهای مانند دیابت و بیماریهای ریوی، قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزیها (بجز سبزیهای نشاسته ای) و حداقل ۲ واحد میوه، مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند سبزی و سالاد، میوههای حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ، هویج ،کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو که از منابع خوب ویتامین A هستند توصیه میشود.
دکتر داور پناه ادامه داد: کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: افراد برای پیشگیری از کرونا، هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند، همچنین مصرف هویج،کدوحلوایی، خوردن پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا را فراموش نکنند.
وی توصیه کرد: از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین پرهیز شود و استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
خانم داورپناه گفت: از منابع غذایی مانند حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده و از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کبابهایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.
وی تاکید کرد: خوردن غذا و مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، ممنوع و در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.