سندرز در مناظره انتخاباتی مطرح کرد
نتانیاهو ، نژادپرست و مرتجع است
سندرز در مناظره انتخاباتی در کارولینای جنوبی به انتقاد از رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت اسرائیل را هم اکنون نژادپرستی مرتجع و واپس گرا به نام نتانیاهو اداره میکند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی نشریه هیل ،
نماینده مستقل ایالت ورمونت در مجلس سنای آمریکا و یکی از نامزدهای احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در سخنانی که در مناظره انتخاباتی در کارولینای جنوبی ایراد کرد به انتقاد از سیاستهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت «اسرائیل را هم اکنون نژادپرستی مرتجع و واپس گرا به نام (بنیامین) نتانیاهو اداره میکند.»
سندرز همچنین از پشتیبانی خود از اسرائیل فاع کرد، اما گفت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، فردی نژادپرست و مرتجع است.
سندرز چند روز پیش از برگزاری انتخابات درون حزبی دموکراتها در ایالت کارولینای جنوبی سخن میگفت.
وی افزود: «من به یهودی بودنم افتخار میکنم. در واقع چند ماه در اسرائیل (اراضی اشغالی فلسطین) زندگی کرده ام. اما آنچه که باور دارم این است که هم اکنون شوربختانه، بی بی نتانیاهو، فردی که اسرائیل را اداره میکند نژادپرستی مرتجع است.»
سناتور سندرز این سخنان را همزمان در هفتهای بیان کرد که گفته بود در همایش سالیانه کمیته امور عمومی آمریکا - اسرائیل (ایپک) شرکت نخواهد کرد. او این نهاد رایزن حامی اسرائیل را به فراهم آوردن جایگاهی متهم کرد که «مقامات (آمریکایی - اسرائیلی) از آن برای بیان سخنان تعصب آمیز و نژادپرستانه استفاده میکنند».
وی افزود: «اسرائیلیها حق دارند در صلح و امنیت زندگی کنند، همچنانکه فلسطینیها نیز چنین حقی دارند. نگرانی من در اینجاست که ایپک جایگاه و تریبونی در اختیار افراد قرار میدهد تا سخنان تعصب آمیز بیان دارند و به حقوق مسلم و اساسی فلسطینیها مخالفت کنند.»
وی پاسخ داد: «سیاست خارجی ما در خاورمیانه قطعا باید به حفاظت از استقلال و امنیت اسرائیل بپردازد، اما نمیتوانیم درد و رنج ملت فلسطینی را نادیده بگیریم. باید سیاستی داشته باشیم که دست دوستی به سوی فلسطینیها دراز کند.»
سندرز افزود اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا برنده شود سیاستی را در پیش خواهد گرفت که ملتها را در خاورمیانه به یکدیگر نزدیک نماید.
شهرک سازی یهودی غیرقانونی است
به نوشته فارن پالسی ، برنی سندرز در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میتواند اولین رئیس جمهور این کشور بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال باشد که شهرکهای یهودی نشین را غیرقانونی میداند.
اگر سندرز رئیس جمهور آمریکا شود، او نه تنها اولین رئیس جمهور یهودی برای هدایت کاخ سفید خواهد بود بلکه او احتمالا اولین رییس جمهور امریکا در بیش از ۴۰ سال گذشته خواهد بود که ساخت و ساز اسرائیل در قالب شهرکهای یهودی نشین را در اراضی فلسطینی غیرقانونی اعلام میکند.
موضع سندرز درخصوص شهرکهای اسرائیلی احتمالا تا حد زیادی با حقوق بین الملل، شماری از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و سیاستهای برخی از دولتهای قبلی آمریکا همراستاست. اما با موضع روسای جمهور قبلی آمریکا که از سوالات درباره مشروعیت تلاش چند دههای اسرائیل برای ساخت شهرکهای یهودی نشین در اراضی اعراب طفره رفته اند، کاملا درتضاد است. روسای جمهور آمریکا صرفا از این اقدام اسرائیلیها به عنوان مانعی نامشروع برای صلح بین اسرائیلیها و فلسطینیها انتقاد کرده اند.
سندرز روز یکشنبه اعلام کرد در کنفرانس سالانه کمیته امور عمومی آمریکا – اسرائیل (ایپک) که رویدادی سنتی برای نامزدهای سیاسی جمهوری خواه و دموکرات است، شرکت نمیکند. وی درباره تریبونی که این کنفرانس برای رهبران فراهم میکند تا تعصب و مخالفت شان را با حقوق پایهای فلسطینیها بیان کنند، ابراز نگرانی کرد. این اظهارات با انتقاد سازمانهای یهودی آمریکا و مفسرانی همراه شد که این اظهارات را "نفرت انگیز"، " اهانت آور" و " تهمت" توصیف کردند.
موفقیت نامزدی سندرز – وی به عنوان نامزد پیشتاز دموکراتها از زمان پیروزی در رای گیری مقدماتی دموکراتها در نوادا – احتمال رویکردی کاملا متفاوت درقبال مناقشه فلسطین و اسرائیل و افزایش دودستگیهای بیشتر بین جناحهای پیشرو و میانه رو در حزب دموکرات را مطرح کرد. قطعا این امر تغییری بنیادی نسبت به سیاستهای دولت ترامپ خواهد بود.
انتقاد نامزد میلیاردر
اما تقریبا هیچ نامزدی در این مناظره شدید دموکراتها که درست چهار روز قبل از رای گیری مقدماتی دموکراتها در کارولینای جنوبی و یک هفته قبل از رای گیری مقدماتی در بسیاری از ایالتهای آمریکا انجام شد، صدمهای ندید.
مایکل بلومبرگ به خاطر سابقه اش به عنوان شهردار نیویورک و حمایتش از جمهوری خواهان در گذشته مورد انتقاد قرار گرفت. در این مناظره یک بار دیگر از پت بوتجج درباره حامیان میلیاردرش سوال شد و جو بایدن به انتقاد از تایم استیر پرداخت؛ استیر در نظرسنجیها در کارولینای جنوبی، روندی صعودی دارد.
ترامپ کشور را از هم می پاشاند
در بحبوحه این درگیریها و کشمکشهای جدی، آمی کلوبچار هشدار داد اگر ما چهار ماه آینده را صرف از هم پاشیدن حزب مان بکنیم، شاهد خواهیم بود ترامپ در چهار سال آینده کشورمان را از هم میپاشد.
سیاست خارجی مهمترین موضوع مورد بحث در این مناظره بود و بیش از ۲۵ دقیقه از زمان این مناظره به آن اختصاص یافت. نامزدهای دموکرات ۲۲ دقیقه درباره توانمندی انتخاب شدن صحبت کردند و بحث خدمات درمانی و کنترل تسلیحات نیز هر کدام به ترتیب ۱۶ و ۷ دقیقه از زمان مناظره را به خودش اختصاص داد.
از بایدن در این مناظره سوال شد با توجه به کاهش آراء او در پاییز، آیا میتواند برتری بسیار اندکش را در کارولینای جنوبی حفظ کند. میزان حمایت از بایدن در این ایالت ۲۸ درصد بوده است.
براساس آمارهای سی بی اس، استیر با کسب ۱۸ درصد آراء در کارولینای جنوبی در جایگاه سوم و یک پله بالاتر از وارن با ۱۲ درصد است.
پت بوتجج که بهترین عملکرد را در آیوا و دومین رتبه را در نیوهمپشایر بدست آورده بود امیدوار است پس از جایگاه سوم در نوادا، در کارولینای جنوبی نیز جایگاه مناسبی را در بین نامزدهای دموکرات بدست آورد. اما نظرسنجیها حاکی از آن است که او تنها نظر ۱۰ درصد از رای دهندگان را در این ایالت بدست میآورد.
تعداد وحشتناک زندانیان موادمخدر
سندرز در بخشی از سخنانش در این مناظره اعلام کرد تعداد زندانیان مواد مخدر در آمریکا نسبت به چین بیشتر است.
وی افزود:" آمریکا بیش از هر کشوری از جمله چین، زندانی دارد. ما اکنون نظام قضایی داریم که نه تنها ورشکسته است بلکه یک نظام نژادپرست است و بیش از هر کشور دیگری در روی کره زمین از جمله چین، زندانی دارد. "
وی افزود: «یکی از دلائل این امر جنگ وحشتناک با مواد مخدر است. من معتقدم ما باید قانون فدرالی درباره مواد مخدر را تغییر دهیم. برابر دانستن هروئین با ماریجوانا احمقانه است. ما باید ماریجوانا را از این طبقه بندی خارج کنیم و استفاده از آن را در همه ایالتهای کشور قانونی کنیم.»
انتقاد از دخالت روسیه
جوبایدن معاون سابق اوباما نیز در این مناظره مجددا بحث دخالت روسیه را در انتخابات ۲۰۱۶ مطرح کرد و گفت اوباما از میچ مک کانل رهبر اکثریت سنای آمریکا خواست در بررسی دخالت روسیه در این انتخابات به آنها ملحق شود، اما او نپذیرفت.
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد مقامات دولتی اوباما در ستپامبر ۲۰۱۶، اطلاعاتی را به کنگره درباره نقش روسیه در نفوذ سایبری در دست کم دو ایالت و هک شدن ایمیلهای کمیته ملی دموکراتها ارائه کرد.
بایدن گفت درصورتیکه در انتخابات پیروز شود، علیه روسیه بخاطر دخالت در انتخابات ۲۰۲۰ اقدام میکند.
بایدن افزود: «من آنها را مجبور میکنم هزینه این دخالت را به صورت اقتصادی بپردازند. ما در واقع باید همین الان تحریمهایی را علیه روسیه بخاطر دخالتهای انتخاباتی اش اعمال کنیم.»
استیر نیز مداخله روسیه را در انتخابات آمریکا حمله یک قدرت خارجی متخاصم به دموکراسی آمریکا توصیف کرد و موضع انفعالی جمهوری خواهان کنگره را در ارتباط با مبارزه با مداخله خارجی در انتخابات آمریکا زیرسوال برد.
هشدار درباره شیوع کرونا
درحالی که شیوع کرونا ویروس آمریکا را تهدید میکند و مراکز کنترل بیماری در آمریکا به آمریکاییها هشدار داده اند که باید آماده اختلالهای جدی در زندگی عادی شان باشند، نامزدهای دموکرات آمریکا در مناظره شب گذشته شان این فرصت را یافتند تا درباره واکنش به این بحران سلامت جهانی، توضیحاتی ارائه کنند.
کلوبچار قرنطینه را برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس ضروری دانست. وی همچنین تلاش برای بهبود روابط با متحدان آمریکا و سرمایه گذاری در آموزش به منظور آموزش نسل بعدی از دانشمندان را پیشنهاد داد تا بتوانند برای این اپیدمی و اپیدمیهای آتی درمان بیابند.
بایدن یادآور شد دولت اوباما بودجه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا و موسسات ملی سلامت را افزایش داد، اما دولت ترامپ بودجه آنها را کم کرد.
وی افزود: «من فورا این بودجه را به حال قبل بازمی گردانم.»
سندرز گفت رئیس جمهور گفته کرونا ویروس طی دو ماه و باگرم شدن هوا از بین میرود. مشکل جهانی است و راه حل جهانی برای آن لازم است.
تاکید بر خروج نظامیان آمریکایی از خاورمیانه
سناتور وارن نیز در بخشی از اظهاراتش در این مناظره گفت ما در افغانستان و خاورمیانه پیروز نمیشویم.
مجری مناظره از وارن درباره حمایتش از خروج نظامیان آمریکا از خاورمیانه سوال کرد.
وی گفت سه بردارش در ارتش خدمت کرده اند و برای فداکاریهای نیروهای نظامی احترام قائل است.
وارن افزود: «ما نسبت به آنها مسئولیم و این یعنی نباید از ارتش مان برای حل مسائلی استفاده کنیم که راه حل آن نظامی نیست. ما در افغانستان و خاورمیانه پیروز نمیشویم.»
وارن گفت تقویت وزارت امور خارجه آمریکا و دیپلماسی آمریکایی مهم است.
بوتیجج که تنها سرباز نظامی در بین این نامزدهاست گفت تقویت عملیات اطلاعاتی کشور حائز اهمیت است. اولین کاری که ما باید انجام دهیم، احیای اعتبار آمریکاست.