جهانگردی کرونا ویروس ۲۰۱۹
عزم جهانی برای نابودی کرونا ویروس
همزمان با شیوع ویروس کرونا در مناطق جدیدی در جهان، راهکارهای مقابله با این ویروس در کشورهای مختلف اتخاذ شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از برلين، همزمان با شيوع ويروس کرونا در مناطق جديدي در جهان، راهکارهاي مقابله با اين ويروس در کشورهاي مختلف اتخاذ شد.
کودکان نیز در ایتالیا قربانی کرونا شدند
بر اثر گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، تعداد ۵ کودک نیز به آن آلوده شدند، که تعداد جان باختگان در این کشور به ۱۲ و افراد آلوده به ۳۷۴ نفر افزایش یافته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا، در مجموع تعداد ۵ کودک در ایتالیا به ویروس کرونا آلوده شده اند. از این ۵ کودک، ۴ کودک در استان لومباردیا و ۱ کودک دیگر در استان ونتو در ایتالیا به این ویروس آلوده شده است. اما ۲ نفر از این کودکان، از بیمارستان ترخیص شده اند. این در حالی است که تعداد افراد جان باخته در ایتالیا بر اثر آلوده شدن به ویروس کرونا به ۱۱ نفر میرسد. بیش از ۳۰۰ نفر نیز در این کشور به این ویروس آلوده شده اند که از این تعداد، ۲۵۹ نفر از آنها فقط در استان لومباردیا آلوده شده اند. بدین ترتیب، ایتالیا شاهد بیشترین افراد آلوده به این ویروس در استان لومباردیا است.
یک گردشگر ایتالیایی نیز بر اثر آلوده شدن به ویروس کرونا، در اتریش جان باخت. دولت ایتالیا به منظور اداره کردن شرایط اضطراری به وجود آمده ناشی از گسترش ویروس کرونا، خواستار همکاریهای گسترده شورایاریهای محلی و روسای مناطق شده است.
در همین زمینه، گزارشگر شبکه در گزارشی از استان لومباردیا یعنی مرکز گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، اعلام کرد، در حالی این استان چهارمین روز از قرنطینه خود را سپری میکند که نیروهای امنیتی به همراه ماموران بهداشت در حال بازدید و بازرسی از برخی از بیمارستانهای استان هستند. هدف از انجام این کار نیز انجام دادن اقدامات پیشگیرانه اعلام شده است، تا شاید بتوان به منظور جلوگیری از گسترش این ویروس، متوجه شد، چگونه گسترش پیدا کرده است. در عین حال، صبح امروز یک بار دیگر تعداد افراد آلوده شده به این ویروس در استان لومباردیا افزایش یافت و به عدد ۲۵۹ نفر رسید. تعداد ۴ کودک نیز به این ویروس آلوده شده اند که ۲ نفر از آنها هنوز در بیمارستان بسر میبرند. اما ۲ نفر دیگر از بیمارستان مرخص شده اند. بر همین اساس، تعداد ۵۰ هزار نفر از شهروندان در این استان در منطقه قرنطینه شده بسر میبرند و مبادلات (کالاها) از طریق گذرگاهها و با حضور نیروهای امنیتی، فقط از راه دور انجام میشود.
در همین زمینه، روبرتو اسپرانتسا وزیر بهداشت ایتالیا در نشستی مشترک با کمیسر بهداشت اروپا، در سخنانی گفت: چنانچه از ابتدا نیز اعلام کرده ام، این ویروس هیچ مرزی نمیشناسد. این ویروس در برابر مرزهای ساخته شده توسط بشر متوقف نمیشود. بنابراین، نیازمند به ایجاد هماهنگیهای قابل توجهی در سطوح بین الملل هستیم. این موضوع، از ابتدا نیز از جمله خطوط مشخص شده ایتالیا بوده است. ما لحظات زیادی را از نزدیک با موسسههای اصلی بهداشت و درمان بین المللی سپری کرده ایم. تلاشهای آنها نیز ما را همچنان مصممتر کرده است تا به اقداماتی که در حال انجام دادن آن هستیم، ادامه دهیم. من از حمایتهای کاملی که آنها از ما داشته اند، تشکر و قدردانی میکنم.
مجری شبکه در ادامه اعلام کرد، اما یکی دیگر از استانهای ایتالیا که ویروس کرونا در آن گسترش پیدا کرده، استان ونتو است. دادگاه ونتو پروندهای را در خصوص اولین قربانی جان باخته از ویروس کرونا تشکیل داده است. سازمان حمایتهای مردمی ایتالیا نیز به همراه اورژانس این کشور در حال برپا کردن چادرهایی به منظور مقابله کردن با افزایش احتمالی افراد آلوده به ویروس کرونا است. اندکی پیش نیز زاایا رئیس منطقه ونتو از آلوده شدن یک کودک ۸ ساله به ویروس کرونا خبر داد. بدین ترتیب، تعداد افراد آلوده شده به این ویروس در ونتو به ۵۸ نفر میرسد.
در همین زمینه، دیگر مطبوعات و رسانههای ایتالیایی زبان، از جمله پایگاه اینترنتی اسپوتنیک نیز با پرداختن به این موضوع، در گزارشهای جداگانهای اعلام کرده اند، تعداد افراد جان باخته در ایتالیا بر اثر آلوده شدن به ویروس کرونا به ۱۲ نفر افزایش یافته است. تازهترین جان باخته، یک شهروند ساکن در استان لومباردیا است که در منطقه امیلیا رومانیا در ایتالیا جان باخته است. تعداد افراد آلوده شده به ویروس کرونا نیز به ۳۷۴ نفر افزایش یافته است.
این تعداد، به تفکیک مناطق مختلف ایتالیا به این شرح است: در لومباردیا با ۱۸ مورد آلودگی جدید، تعداد افراد آلوده به ۲۵۸ نفر رسیده است. در ونتو ۷۱ مورد که ۲۸ مورد به تازگی به آن اضافه شده است. در امیلیا رومانیا ۳۰ مورد که ۴ مورد به تازگی به آن اضافه شده است. در پیئمونته ۳۲ مورد، در لاتسیو ۳ مورد، در سیسیل ۳ مورد، در توسکان ۲ مورد، در لیگوریا ۲ مورد، در استان بولتسانو ۱ مورد و در مارکه ۱ مورد به ویروس کرونا آلوده شده اند.
مبتلايان در يونان و اتريش
در یونان نیز یک خانم ۳۸ سالهای که از ایتالیا بازگشته بود، به ویروس کرونا آلوده شده است. این اولین مورد از آلوده شدن شهروندان یونانی به این ویروس است. همچنین در وین پایتخت اتریش، روز چهارشنبه ۲۶ ماه فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی، یک آموزگاری که از ایتالیا بازگشته بود، به دلیل داشتن علائم مشکوک به آلوده بودن به ویروس کرونا، در قرنطینه قرار گرفته است. شبکه تلویزیونی Oe۲۴ اتریش در خبری با اشاره به پلیس این کشور، اعلام کرده است، به هیچ فردی اجازه ترک ساختمان مدرسه داده نشده است. از دانش آموزان و آموزگاران آزمایش آلوده شدن به این ویروس گرفته میشود.
اما در ایتالیا، لوئیجی د مجیتریس شهردار شهر ناپل در سخنانی اعلام کرده است، تمامی مدارس این شهر تا روز شنبه تعطیل خواهد بود. این روند در شهر پالرمو تا تاریخ دوم و در منطقه مارکه در ایتالیا تا تاریخ چهارم ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی ادامه خواهد داشت. در همین زمینه، لوکا چریشولی رئیس منطقه مارکه در گفتگویی رادیویی با اشاره به مخالفتهای ابراز شده توسط دولت ایتالیا در خصوص اعلام تعطیلی مدارس در این منطقه، اعلام کرده است، از تصمیم خود مبنی بر تعطیلی و بسته بودن مدارس این منطقه، صرفنظر نخواهد کرد. دیروز، چریشولی از تعطیلی تمامی مدارس منطقه مارکه تا تاریخ ۴ ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی خبر داده بود.
در زاگابریا در کرواسی دومین فرد نیز به ویروس کرونا آلوده شده است. فرد آلوده شده، برادر فرد دیگری است که در تاریخهای ۱۹ تا ۲۱ ماه فوریه امسال از شهر میلان در ایتالیا، به کرواسی بازگشته بود. بر همین اساس، دیروز، آندرج پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی از اولین مورد از آلوده شدن به ویروس کووید-۱۹ در این کشور خبر داده بود.
این در حالی است که جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا در سخنانی اعلام کرده است، به منظور ارزیابی کردن نتایج و تاثیر اقدامهایی که انجام داده ایم، نیازمند به گذشت زمان هستیم و پس از یک هفته میتوانیم به تصمیم گیری نهایی در خصوص حفظ روند کنونی، برسیم.
در همین زمینه، سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است، تعداد روزانه افراد آلوده شده به ویروس کرونا در خارج از چین، از تعداد افراد ثبت شده در داخل این کشور فراتر رفته است. هانس کلوگ رئیس اروپایی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: به طور کامل به آنچه که وزارت بهداشت ایتالیا در همکاری با سازمان حمایتهای مردم این کشور در حال انجام دادن (در خصوص مهار ویروس کرونا) است، اعتماد کامل دارد.
آزمایشگاهها در آمریکا کیتهای تشخیصی کرونا در اختیار ندارند
مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه مینه سوتا در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در آمریکا هشدار داد و اعلام کرد آزمایشگاهها در این کشور کیتهای تشخیصی لازم را در حال حاضر در اختیار ندارند.در این گزارش آمده است: مرکز کنترل و پیشیگری از بیماریها در آمریکا اعلام کرد افزایش تعداد کشورهایی که ویروس کرونا در آنها شیوع پیدا کرده است سبب میشود این ویروس به آمریکا هم برسد و در این کشور هم گسترش پیدا کند.
نانسی مسونی یر مدیر مرکز ملی ایمن سازی و بیماریهای تنفسی در کنفرانسی خبری اعلام کرد: " در نهایت ما نیز شاهد گسترش این ویروس در آمریکا نیز خواهیم بود. تردیدی در این باره وجود ندارد و تنها مسئله زمان مطرح است و این که چه تعداد در این کشور به این بیماری سخت دچار خواهند شد. "
آنه شوچات معاون مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری نیز گفت: "شرایط کنونی در سطح جهان نشان میدهد که احتمالا این ویروس سبب ایجاد یک اپیدمی خواهد شد. "او افزود: "این سوال مطرح نیست که آیا این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر بلکه این سوال مطرح است که این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد. "در حال حاضر, ۵۷ مورد از ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا تأیید شده است". ۱۴ مورد به مسافرت افراد، سه نفر در پی تخلیه ووهان و ۴۰ تن هم از جمله مسافران کشتی کروز دیاموند پرنسس هستند.مسونی یر گفت تا این مقطع، هدف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها شامل مهار و کند کردن روند گسترش این ویروس میشد، اما راهبرد ما به زود به سوی کاهش شمار مبتلایان تغییر خواهد کرد.
مسونی یر گفت: "مهمترین ابزارهایی که ما در اختیار داریم شامل مداخلات غیر دارویی میشود. این موارد شامل افراد، جوامع و اقدمات محیطی میشود از تعطیلی مدارس گرفته تا قرنطینه داوطلبانه افراد تا لغو تجمعات در مکانهای عمومی. " او همچنین گفت: "شمار زیادی از این موارد شامل اقدامات احتیاطی هستند که ما همواره توصیه میکنیم. اگر مریض هستید به مدرسه و سر کار نروید و در خانه بمانید، دستهای خود را بشویید و زمانی که سرفه میکنید جلوی دهان خود را بگیرید. "مسونی یر همچنین در سخنان خود به غفلت در ارائه کیتهای آزمایش برای ایالتها و سازمانهای بهداشتی محلی پرداخت.او گفت: "من از این موضوع ناامید شده ام که ما در ارتباط با انجام آزمایش مشکل داریم. میخواهم به شما اطمینان دهم که ما امیدواریم بتوانیم این کیتها را تهیه و به زودی آنها را ارسال کنیم. "او همچنین خاطرنشان کرد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ۴۰۰ نمونه را در یک زمان مورد آزمایش قرار داده و نتایج آنها را یک شبه ارائه میکند. او گفت: " در حال حاضر تأخیری در این روند وجود ندارد. "
در روز ۱۲ ماه فوریه، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اعلام کرد چندین کیت تشخیص برای آزمایشگاههای بهداشت عمومی ارسال شده اند، اما این کیتها با یک ماده آزمایش کننده مشکل دارند.او در پاسخ به سوالی در این باره که این کیتها چه زمانی در دسترس خواهند بود به تاریخ مشخصی اشاره نکرد.
در حال حاضر تنها ۱۲ آزمایشگاه در خارج از کنترل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری -در کالیفرنیا، ایلی نوی، نبراسکا، نوادا و تنسی- قابلیت آزمایش این ویروس را دارند.
پیتر کایریاکوپولوس افسر ارشد در اتحادیه آزمایشگاههای بهداشت عمومی در سخنانی گفت: فرآیند انجام آزمایش به صورت قابل توجهی کوتاه خواهد شد اگر که ۱۰۰ آزمایشگاه عضو این اتحادیه بتوانند اجازه داشته باشند تا خودشان این آزمایشات را انجام دهند.
او روز گذشته اعلام کرد اتحادیه آزمایشگاههای بهداشت عمومی به بررسی یک نامه برای سازمان غذا و دارو پرداخت و خواستار دریافت مجوز برای استفاده آزمایشگاهها به منظور استفاده از آزمایشات پیشرفته بین زمان کنونی و زمان ارسال یک کیت تشخیصی شد. باید این مجوز صادر شود، زیرا سازمان غذا و دارو برای انجام آزمایش قانون اختیارات اضطراری را وضع کرده است.
کایریاکوپولوس گفت: "ما میدانیم که به دلیل انتشار این موضوع در رسانهها، ممکن است بسیاری از آزمایشگاههای ما برای انجام آزمایش فراخوانده شوند و آنها میخواهند پاسخگو باشند. "
او گفت آزمایشگاهها میتوانند استخراج دستی ویروس آر انای RNA را انجام دهند، اما انجام این آزمایش سادهتر خواهد بود اگر که آنها اجازه داشته باشند تا از از سیستم عاملهای استخراج RNA خودکار استفاده کنند. او گفت انجام چنین کاری برای هر آزمایشگاه حدود ۲۰۰ هزار دلار هزینه دارد.
جوآن بارکوس مدیر آزمایشگاه بهداشت عمومی در اداره بهداشت مینه سوتا اعلام کرد به واسطه این تأخیر ناامید شده است. او گفت: " ما در تلاش برای آماده شدن برای ان چیزی هستیم که من احساس میکنم امری اجتناب ناپذیر است. یک مورد در مینه سوتا مشاهده شده است و ما میخواهیم فرآیند آزمایش را گسترش دهیم. " او گفت در حال حاضر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها مسئول رتق و فتق درخواستها برای انجام آزمایش است. اما این روند میتواند به آسانی تغییر کند,اگر که در چندین جامعه در آمریکا این ویروس شناسایی شود.
مایکل تی اوسترهولم مدیر مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی در دانشگاه مینه سوتا اعلام کرد: چندین تماس از سوی رسانهها دریافت کرده و این سوال مطرح شده است که آیا تأخیر در ارائه کیتهای آزمایش در واقع یک توطئه از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای پنهان کردن موارد ابتلا در آمریکاست یا خیر.او گفت: "من به این موضوع باور ندارم. شرایط تأسف باری است و این مسئلهای است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها باید آن را رتق و فتق کند. "
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد: ترامپ روز گذشته از کنگره آمریکا خواست تا یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار وجوه اضطراری را برای نشان دادن واکنش در مقابل ویروس کرونا اختصاص دهد. کاخ سفید همچنین از کنگره خواسته است تا به ۵۳۵ میلیون دلاری دسترسی داشته باشد که برای مقابله با ابولا کنار گذاشته شده بود.
الکس آذر مدیر خدمات بهداشتی و انسانی در سخنانی در سنای آمریکا به قانون گذاران در این کشور هشدار داد آمریکا در مقابل این ویروس مصون نیست. روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد سازمانهای فدرال و محلی بهداشتی به ۳۰۰ میلیون ماسک برای امدادگران و مواد ضد عفونی کننده اضافی برای بیمارستانها نیاز دارند.
مسیو نی یر گفت: "تجهیزات حفاظت شخصی یکی از ملزومات ما محسوب میشود. " روز گذشته، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: " در جهانی که برای این بیماری تهدید آمیز و به آسانی قابل انتقال موسوم به کووید ۱۹ به خوبی آماده نشده است موثرترین راه برای کاهش تأثیرات این اپیدمی متمرکز شدن بر روی حمایت از نظامهای مراقبت بهداشتی است که بار زیادی بر دوش آن قرار دارد. "
او همچنین گفت: "آمریکا و دیگر کشورها در نیمکره شمالی در فصل شیوع آنفلوآنزا قرار دارند. پزشکان، پرستاران و امدادرسانان در حال استفاده از تجهیزات محافظتی هستند و ماسکهای ان ۹۵, دستکش و تجهیزات حفاظت از چشم، لباسهای محافظتی در حال اتمام است. "
برگزاري مسابقات فوتبال لیگ اروپا بدون حضور تماشاگر
یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) روز چهارشنبه تأیید کرد، بازی فوتبال اینترمیلان در چارچوب بازیهای لیگ اروپا در مقابل تیم لودوگورتس رازگراد بلغارستان در روز پنجشنبه به دلیل شیوع ویروس کرونا در ورزشگاه سن سیرو در ایتالیا در پشت درهای بسته برگزار میشود.البته یوفا گفت: دیگر رقابتهای لیگ اروپا در این هفته طبق روال عادی برگزار میشوند.
در بیانیه یوفا آمده است" دیگر مسابقات یوفا در این هفته بر اساس برنامه ریزی انجام شده انجام خواهند شد و هیچ محدودیتی برای حضور حامیان تیمها وجود ندارد. "
تاثير کرونا بر المپیک ۲۰۲۰ توکیو
برگزار کنندگان بازیهای المپیک توکیو روز چهارشنبه اعلام کردند، قصد ندارند به علت شیوع ویروس کرونا این بازیها را لغو کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که دولت ژاپن از بیم انتشار ویروس کرونا، لغو و یا کاستن از گستردگی تجمعات بزرگ را در هفتههای آینده خواستار شده است؛ توشیرو موتو، رئیس کمیته برگزار کننده بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو به خبرنگاران گفت: «ما به هیچ وجه قصد نداریم مراسم (مربوط به چرخه روشن کردن مشعل المپیک) را لغو کنیم. اما در مورد شیوه اجرای آن فکر خواهیم کرد تا این مراسم به انتشار این ویروس منجر نشود مثلا با کم کردن گستردگی مراسم».
بازیهای المپیک توکیو ۲۴ ژوئیه آغاز و ۹ اوت پایان مییابد و بازیهای پارالمپیک هم از ۲۵ اوت شروع خواهد شد. برگزار کنندگان این بازیها سعی دارند اطمینان دهند که بازیها طبق برنامه برگزار خواهد شد. از همین روز توشیرو موتو تاکید کرد: «اصل اساسی ما برگزاری بازیهای المپیک و پارالمپیک طبق برنامه است، این فرض اصلی ما است».
وی تصریح کرد برگزارکنندگان راههای پاسخگویی به درخواستهای شینزو آبه، نخست وزیر را برای لغو، تعویق تجمعات یا کاستن از وسعت تجمعات طی دو هفته برگزاری بازیها جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا، بررسی خواهند کرد.
افت یک تریلیون دلاری شاخص سهام بورس در آمریکا
شبکه سی ان بی سی ضمن انتشار پستی در حساب کاربری خود در اینستاگرام از سقوط بیش از یک تریلیون دلاری شاخص سهام بورس در آمریکا طی دو روز گذشته خبر داد. ذیل این پست آمده است، "طی روزهای دوشنبه و سه شنبه، ویروس کرونا بازار را کاملا خفه کرد و بیش از یک تریلیون دلار ارزش بازار را در شاخص S&P ۵۰۰ از بین برد… چرا این ویروس چنین تاثیری بر سهام دارد؟ این ویروس کشنده در حال گسترش که بیش از ۸۰ هزار نفر را آلوده کرده و جان بیش از ۲۷۰۰ نفر را گرفته است، اموج هراس را از طریق بازار ارسال کرده است. بسیاری نگرانند که این امر منجر به کسادی اقتصاد شود. در همین حال، شرکتهایی نظیر اپل، نایک، یونایتد ایرلاینز و مسترکارت درباره ویروس کرونا و تأثیر آن بر درآمد خود اعلام خطر کرده اند. "
ادامه کاهش ارزش سهام بازارهای مالی اروپا
ارزش سهام در بازارهای مالی اروپا، سومین روز پیاپی، امروز نیز کاهش یافت و ارزش سهام در بازار لندن، با ۱۹۲ واحد کاهش، یک و نیم درصد کمتر شد.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بررسیها نشان میدهد ارزش سهام در بازار لندن با ۵ درصد کاهش، به پایینترین میزان در یک سال اخیر رسید و ارزش سهام استوکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰ index)، متشکل از سهام ۱۷ کشور اروپایی، ۲ درصد کاهش یافت.
روزنامه گاردین در این باره نوشت در پی شیوع ویروس کرونا، کاهش ارزش سهام بازارهای مالی جهان ادامه دارد و از ابتدای این هفته، ۱۰۰ میلیارد پوند از ارش سهام لندن کم شده است. به نوشته گاردین، شرکتهای گردشگری کماکان بیشترین آسیب را از ویروس کرونا دیده اند و شرکت گردشگری تی یو آی (TUI) و شرکت هواپیمایی ایزی جت (easyJet)، ۳ درصد از ارزش سهام خود را از دست دادند.
گاردین نوشت: شرکت اس اس پی گروپ (SSP Group) که غذای مورد نیاز غذاخوریهای فرودگاهها و ایستگاههای قطار در کشورهای گوناگون، از جمله هنگ کنگ، سنگاپور، تایلند و فیلیپین را تامین میکند، به شدت از گسترش ویروس کرونا خسارت دیده است، زیرا محدودیت پروازها و سفر در آسیا، در پی گسترش کوید- ۱۹، موجب کاهش ترددها شده است. به نوشته این روزنامه، انتظار میرود در ماه فوریه، فروش در بازارهای آسیا و اقیانوسیه، ۵۰ درصد کاهش یابد. سیر نزولی ارزش سهام در بازارهای اروپا، امریکا و آسیا سهامداران و صاحبان صنایع و شرکتها را نگران کرده است.
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا به ۱۲ نفر افزایش یافت. انجلو بورلی، رئیس ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا دقایقی پیش با اعلام این خبر افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرون در ایتالیا به ثبت رسیده است. اکنون شمار افراد الوده به این ویروس در این کشور به ۳۷۴ نفر افزایش یافته است. به گفته رئیس حوادث غیر مترقبه ایتالیا که مسئولیت مستقیم پیگیری این بیماری را بر عهده دارد، در میان موارد جدید الودگی ۲ کودک و ۲ نوجوان نیز وجود دارند.
پنهان کاری دولت فرانسه در اعلام آمارهای مربوط به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ در حالیکه وزیر بهداشت فرانسه دو روز پیش اعلام کرده بود، دیگر هیچ فرد مبتلا به کروناویروس در بیمارستان نداریم؛ امروز یک نفر دیگر در پاریس براثر این بیماری جان خود را از دست داد و ۷۰ فرد مشکوک نیز تحت آزمایش قرار گرفتند. امروز همچنین اعلام شد، پس از جان باختن این فرد، ۷۰ نفر شامل ۶۵ مشتری و افراد حاضر در یک هتل که احتمال میرود مبتلا شده باشند برای انجام آزمایش به بیمارستان منتقل شده اند.
پنج دانش آموز دبیرستانی مشکوک به کرونا نیز شب گذشته مورد آزمایش قرار گرفتند، که هنوز نتایج آن اعلام نشده است.تاکنون رسما مرگ دو نفر و ۱۴ فرد مبتلا به کرونا در فرانسه اعلام شد، این در حالیست که منابع غیر دولتی تلفات این بیماری خطرناک را بیشتر اعلام کرده اند.
برخی احزاب مخالف دولت فرانسه را به پنهان کاری و کوتاهی در رسیدگی و جدی نگرفتن کرونا متهم کرده اند و نشانه این امر را استعفای وزیر بهداشت فرانسه خانم انییس بوزن برای شرکت در انتخابات شهرداری پاریس میدانند.در حالیکه نگرانیهای مردمی از شیوع بیماری کروناویروس در فرانسه افزایش یافته؛ اقتصاد این کشور نیز این روزها حال چندان خوشی ندارد.برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه از کاهش ۴۰ درصدی گردشگران خبر داده که این باعث ضرر میلیاردها یورو به چرخه اقتصادی این کشور شده است.
با فوت یک استاد دانشگاه در استان اوآز در شمال پاریس پایتخت فرانسه و شناسایی دو فرد آلوده به ویروس کرونا با حال وخیم ؛ در این استان فرانسه اتاق بحران تشکیل شد.
کرونا به برزیل هم رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو، ویروس کرونا به برزیل هم رسید؛ بطوری که آلوده شدن یک نفر به این ویروس در سائوپائولو تائید شده است. مردی ۶۱ ساله ساکن سائوپائولو که بین ۹ تا ۲۱ فوریه به ایتالیا سفر کرده بود، آزمایش اولیه او در بیمارستان آلبرت انیشتین مثبت اعلام شد. بر اساس گزارش وزارت بهداشت برزیل اکنون تأیید نهایی باید توسط آزمایش دوم که توسط موسسه “آدولفو لوتز” انجام میشود، صورت گیرد.
برزیل چندی پیش و با شیوع ویروس کرونا در چین ۱۵ مورد مشکوک را تحت بررسی و آزمایش قرار داده بود که نتیجه هیچکدام از این بیماران مشکوک به ویروس کرونا مثبت نبود.همچنین دولت برزیل طی اقدامی با ارسال دو هواپیما، شهروندان برزیلی مقیم چین را به برزیل بازگرداند و به مدت ۱۸ روز در قرنطینه تحت کنترل قرار داد.
مرگ نخستین فرد مبتلا به ویروس در پاریس
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: مقامات رسمی فرانسه از مرگ نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونا در پاریس در بامداد چهارشنبه خبر دادند.شمار کلی افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه در حال حاضر ۱۷ نفر است.
صف طولانی مقابل یک سوپرمارکت برای خرید ماسک
مردم دئگو در کره جنوبی برای خرید ماسک به نصف قیمت در مقابل یک فروشگاه صف بلندی تشکیل دادند.روز دوشنبه صدها نفر در مقابل سوپرمارکتی در شهر دئگو در کره جنوبی که مرکز شیوع ویروس کرونا در این کشور است، صف بستند.
کره جنوبی با ۹۷۷ مورد آلودگی و ۱۰ مرگ، بیشتری آلودگی به این ویروس را پس از چین دارد، و اکثر این افراد در کلیسای شینچیونجی در دئگو آلوده شدند. گفته میشود، مبدا این ویروس از یک زن ۶۱ ساله در این کلیسا بوده است.فیلمی که به دست رویترز رسیده است، صف بلندی را در مقابل فروشگاه ای-مارت نشان میدهد. به گزارش رسانههای محلی، فروشگاه ای-مارت فروش ۱/۴۱ میلیون ماسک را به نصف قیمت از روز دوشنبه آغاز کرده است.
پروفسور فرانسوی از شیوه جدید درمانی برای کرونا خبر داد
پروفسور رائول، رئیس بخش عفونت شناسی بیمارستانهای مارسی اعلام کرد: یک تحقیق در چین موثر بودن یک شیوه درمانی را نشان داد. این درمان بر مبنای کلروکین، داروی درمان مالاریا، با دوز ۵۰۰ میلی گرم در روز به مدت ده روز است. این تحقیق توسط مقامات چینی تایید شده است.
به گزارش اف ت و فرانسه، پروفسور رائول اعلام کرد: در صورتی که یک بیمار حامل ویروس شناسایی شود، این درمان برای وی مورد استفاده قرارخواهد گرفت. این درمان که برای مالاریا به کار گرفته میشود، در زمان شیوع سارس هم آزمایش شد.
پروفسور رائول در ویدئویی که در اینترنت منتشر کرد، گفت: اخیراً خبر بسیار مهمی رسیده است. چینیها که بسیار عمل گرا در جستجوی واکسنی برای مقابله با این ویروس هستند. آنها دارویی را آزمایش کردند که قدیمی و شناخته شده است و مشکل مسمومیت ندارد. آنها این دارو را آزمایش کردند و دریافتند، کلروکین در محیط آزمایشگاهی بر روی ویروس کرونای جدید تاثیر میگذارد. این دارو برای همه موارد آلودگی به ویروس کرونا توصیه میشود.
گزارش اختصاصي خبرنگار صدا و سيما از نيويورک
مناطق آلوده به ویروس کرونا در ایتالیا افزایش یافت
ایتالیا به مهمترین کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا تبدیل شده است. تعداد افراد آلوده به این ویروس تا عصر روز سه شنبه ۲۸۳ نفر اعلام شده است.
گزارش اختصاصي خبرنگار صدا و سيما از رم
کانونهای آلوده به ویروس کرونا در ایتالیا افزایش یافت. سه منطقه جدید شامل توسکانی، لیگوری و سیسیل هم از شناسایی موارد آلوده به ویروس کرونا خبر دادند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴, به این ترتیب ۸ منطقه در ایتالیا درگیر ویروس کرونا شده اند. ویروس کووید ۱۹ تا کنون دست کم ۱۰ کشته در ایتالیا برجای گذاشته است. تا کنون بیش از ۳۲۲ مورد بیمار گزارش شده است. مقامات ایتالیا در بسیاری از مناطق تدابیر قرنطینهای اتخاذ کردند. پیچنزا مرز میان مناطق قرنطینه است. در پیچنزا بیماران مشکوک، سالمندان و افراد آسیب پذیر که خانواده هایشان نگران هستند معاینه میشوند.زنی میگوید دختر ۲۰ ساله من تب داشت ما برای معاینه آمدیم.
روند معاینه دو تا سه ساعت زمان میبرد. این روند به گونهای است که مانع از برخورد افراد بیمار با دیگر افراد میشود. اشتباهی که هفته گذشته در منطقه کودونیو رخ داد موجب تسریع شیوع این ویروس شد. دولت این اشتباه را به رسمیت شناخت. جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا گفت در آن مورد پروتکل حفاظتی رعایت نشده بود و این موجب شیوع ویروس شد. ویروس کرونا هم اکنون نیمی از ایتالیا را فرا گرفته است. طی چند روز شمار بیماران ۵۰ درصد افزایش یافته است. در میلان قطارها ضد عفونی میشوند. تجمعات در سراسر کشور ممنوع شد. پلیس خیابانهای منتهی به منطقه قرمز قرنطینه را مسدود کرده است.
مغولستان سفر از پایتخت به دیگر استان ها را محدود کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز ، مغولستان به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا ، سفر از اولانباتور پایتخت این کشور به دیگر استان ها را تا تاریخ سوم مارس- 13 اسفندماه محدود کرد. وزارت حمل و نقل مغولستان اعلام کرد: مغولستان پروازها از ژاپن را به حال تعلیق درآورد و اقدامات "محتاطانه ای " را درباره پروازها از اروپا ، روسیه ، ترکیه و قزاقستان اتخاذ کرد.
۱۱۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در کره جنوبی
خبرگزاری رویترز، کره جنوبی از ۱۱۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اين کشور خبر داد و به این ترتیب شمار افراد آلوده در این کشور به یک هزار و ۲۶۱ نفر افزایش یافت.
فرانسه مسئله بستن مرزهای این کشور با ایتالیا را رد کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴, ویروس کرونا همچنان در حال شیوع در اروپاست. موارد جدید آلوده شدن به ویروس کرونا در آلمان، اتریش و حتی فرانسه شناسایی شده است. این در حالیست که از دیدگاه اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه ایزوله کردن ایتالیا اقدامی نامناسب و ناکارآمد است. اولیویه وران گفت ما ابتکار عملی داریم که در واقع یک اساسنامه برای عملکرد روزها، هفتهها و ماههای آینده است که متکی بر اصولی مانند همکاری و کمک متقابل است.
طبق تصمیم ما بستن مرزها قرار نیست اتفاق بیفتد، زیرا چنین اقدامی بی اثر است. ما همچنین تصمیم گرفتیم نباید رویدادهای بزرگ را لغو کنیم و باید رویدادها را یک به یک بررسی کنیم.ما هماهنگ هستیم و با هم همکاری میکنیم و اطلاعات بهداشتی، علمی و پزشکی را که در اختیار داریم تبادل خواهیم کرد.
کانادا تعلیق پروازهای خود به چین را تمدید کرد
خبرگزاری آناتولی گزارش داد: شرکت هواپیمایی ایرکانادا اعلام کرد: تعلیق پروازهای خود به مقصد شهرهای پکن و شانگهای چین را به دلیل همه گیری ویروس کرونا تا ۱۰ آوریل تمدید کرده است.ایرکانادا تاکنون پروازهای خود به مقصد چین را به مدت یک ماه از اول ژانویه تعلیق کرده بود.
شمار افراد آلوده به کرونا در کویت به ۱۲ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در کويت به ۱۲ نفر افزایش یافت.
افزایش افراد مبتلا به ویروس کرونا در بحرین
شبکه تلویزیونی الحدث در خبری فوری گزارش داد: پس از ثبت سه مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در بحرین، شمار مبتلایان به این ویروس به ۲۶ نفر افزایش یافت.
امارات متحده عربي
به گزارش خبرگزاری رویترز ، یک مقام امارات متحده عربی اعلام کرد: وضعیت شیوع آلودگی به ویروس کرونا در دیگر کشورها را به دقت .رصد می کنیم.هیچ برنامه فوری برای لغو برگزاری کنفرانسها، اجتماعات عمومی، تعطیلی موقت مدارس، نهادها و موسسات تجاری به دلیل شیوع ویروس کرونا نداریم. وي اعلام کرد، از آن جا که ویروس کرونا در خاور میانه شیوع یافته است ، کشور برای وقوع بدترین سناریوی ممکن آماده و تجهیز است.
اظهارات مقامات بهداشتی آمریکا درباره احتمال شیوع کرونا در این کشور
مقامات بهداشتی آمریکا اعلام کردند پیش بینی میشود ویروس کرونا در خاک این کشور گسترش یابد.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری فرانسه، مسئولان بهداشتی آمریکا روز سه شنبه گفتند پیش بینی میکنند این ویروس جدید نهایتا در آمریکا گسترش یابد و از دولتهای محلی، شرکتها و مدارس خواستند طرحهایی نظیر لغو گردهماییها و تغییر دادن روشهای ارتباطی خود به ارتباطات از راه دور را مد نظر قرار دهند.
این مقامات همچنین بیم آن دارند که شیوع این بیماری، زنجیره تامین داروی آمریکا را تهدید کند، زیرا حجم بالایی از موادی که در داروسازی در آمریکا استفاده میشوند، تولید چین هستند؛ کشوری که این ویروس اولین بار در آنجا مشاهده شد.
نانسی مسونیه (Nancy Messonnier) مقام ارشد مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا گفت: "در نهایت، ما پیش بینی میکنیم شاهد گسترش (ویروس) در کشور باشیم. الان دیگر موضوع این نیست که آیا اتفاق میافتد یا نه، بلکه سوال این است که چه وقت این اتفاق رخ میدهد و چه تعداد افراد را در این کشور درگیر خواهد کرد. "
این اظهارات از شدت گرفتن قابل توجه سطح این تهدید برای مردم آمریکا حکایت دارد و در حالی مطرح شده است که نگرانیهایی از همه گیر شدن آن وجود دارد. این بیماری هم اکنون در چندین کشور به غیر از چین، از جمله ایران، ایتالیا، ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و تایلند گزارش شده است.
ویروس کرونا ۲۰۱۹, بیش از ۲۶۰۰ نفر را در کشته و تقریبا ۸۰ هزار نفر دیگر را عمدتا در چین آلوده کرده است. آمار از وجود ۵۷ نمونه از این بیماری در آمریکا حکایت دارد. در نبود واکسن یا هر گونه درمانی برای این بیماری، مقامات به روشهای غیر دارویی برای مقابله با آن روی آورده اند.
مسونیه گفت: "برای مدارس، گزینهها شامل تقسیم کردن دانش آموزان به گروههای کوچکتر یا در شرایط فراگیر شدن شدید بیماری، بستن مدارس و استفاده از تدریس اینترنتی است. برای شرکت ها، ملاقاتهای حضوری میتواند به ارتباطات تصویری یا تلفنی از راه دور تغییر کند و در نهایت شهرها ممکن است ناگزیر باشند گردهماییها را لغو کنند. "
استفان هان (Stephen Hahn) کمیسر اداره غذا و داروی آمریکا نیز اذعان کرد سازمان او "کاملا آگاه است که شیوع این بیماری بر زنجیره تامین مواد لازم برای تولید محصولات دارویی مهم آمریکا اثر میگذارد. "
وی افزود تجهیزات محافظت شخصی نظیر ماسک به شکلی فزاینده در معرض خطر (کمبود) قرار دارد.
کاخ سفید روز دوشنبه از کنگره خواست دستکم ۲ و ۵ میلیارد دلار برای آمادگی و پاسخ کشور به این بیماری، از جمله یافتن روشهای درمانی و واکسن و خرید تجهیزات برای ذخیره ملی راهبردی، اختصاص دهد.
در خصوص واکسن، تونی فائوچی از موسسه ملی سلامت آمریکا گفت نمونه واکسنی تهیه شده است که موثر بودن آن در موشها تایید شد و تا یک ما ه و نیم دیگر آزمایش آن روی انسان آغاز میشود. اگر در اجرای برنامهها مشکلی ایجاد نشود، این دارو حدود یک سال و نیم دیگر، در صورتی که شیوع ویروس کرونا تا فصل آنفلوآنزای بعدی ادامه یابد، آماده عرضه به بازار خواهد بود.
ترکیه، هیچ موردی از ابتلا به کرونا مشاهده نشدبه گزارش پایگاه اینترنتی بخش ترکی استانبولی دویچه وله، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه دیروز پس از شرکت در نشست مجمع علمی کرونا ویروس در گفتگو با خبرنگاران: هدف همه تدابیر و تلاشها اینست که مانع سرایت این ویروس به ترکیه شویم.
وی گفت: به رغم مشاهده موارد ابتلا به کرونا در همه نقاط جهان با تدابیر موثری که اتخاذ کردیم هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در ترکیه مشاهده نشده است.
اعمال محدودیت فیلیپین بر مسافران کره جنوبی
به گزارش خبرگزاری رویترز، فیلیپین از اعمال ممنوعیت برای مسافران استان گیونگ سانگ شمالیِ کره جنوبی که ویروس کرونا در آنجا شیوع یافته است، خبر داد.
هفدمین مورد آلودگی به ویروس کرونا در آلمان
وزارت بهداشت آلمان هفدمین مورد آلودگی به ویروس کرونا را در این کشور تایید کرد.این فرد ساکن اشتوتگارت در جنوب غرب آلمان است که به تازگی از میلان ایتالیا بازگشته بود.۱۴ مورد قبلی در ایالت بایرن بودند که کرونا از یک زن چینی به آنها منتقل شده بود. دو مورد دیگر نیز در میان اتباع بازگشته از ووهان چین بودند.
کرونا به هلند هم رسید
ویروس کرونا به هلند هم راه پیدا کرد. مرد آلمانی که هفته قبل در شهر لیمبورخ هلند اقامت داشت، شب گذشته نتیجه آزمایش وی مثبت اعلام شد. به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، هنوز مشخص نیست شخصی که با این مرد در تماس بوده نیز آلوده به این ویروس شده است یا خیر، اما تحقیقات در مورد اشخاصی که با این مرد در تماس بوده اند ادامه دارد.به گزارش NOS، خبرگزاری هلند، هفت هلندی دیگر نیز در هتلی در جزیره تنریف قرنطینه شده اند. دهها گردشگر دیگر هم در این هتل گیرافتاده اند. هنوز مشخص نیست این هلندیها هم آلوده به ویروس کرونا هستند یا خیر.
شب گذشته یک مسافر هواپیمایی KLM که از استکهلم به مقصد آمستردام درحال پرواز بود هنگام پرواز فوت کرد، اما علت مرگ این مسافر هنوز مشخص نیست.
یک سرباز آمریکایی در کره جنوبی به ویروس کرونا آلوده شد
کره جنوبی از آلوده شدن یک سرباز آمریکایی به ویروس کرونا خبر داد.به نوشته روزنامه جونگانگ ایلبو (Joongang Ilbo) چاپ سئول، ویروس کرونا تاکنون به مرگ 12 نفر در کره جنوبی منجر شده است. ارتش آمریکا نیز گزارش داد نخستین فرد آمریکایی مبتلا شده به ویروس کرونا در کره جنوبی یک سرباز 23 ساله است. وی در پایگاه کارول (Carroll) در حدود 20 کیلومتری شهر دئگو (Daegu) مشغول به فعالیت بوده است.
روز چهارشنبه ۱۶۹ مورد جدید آلوده به ویروس کرونا ثبت شده است؛ کره جنوبی آماده میشود تا برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر از اعضای فرقهای که گمان میشود منبع شیوع این بیماری در شهر دئگو هستند، آزمایش کرونا انجام دهد. به این ترتیب شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در کره جنوبی به هزار و ۱۴۶ نفر رسید. باوجود آنکه دولت کره جنوبی آزمایشهای تشخیصی را افزایش داده است این آمار همچنان رو به افزایش است.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها کره جنوبی اعلام کرد از میان موارد گزارش شده ۱۳۴ مورد مربوط به شهر دئگو در جنوب این کشور است. ویروس کرونا تاکنون در کره جنوبی ۱۲ کشته برجای گذاشته است.
دو سیاستمدار صهیونیست در ژاپن در قرنطینه قرار گرفتند
دو سیاستمدار وابسته به رژیم صهیونیستی در ژاپن، به دلیل آنکه مشکوک به ابتلا به کرونا ویروس هستند در قرنطینه قرار گرفتند.شبکه تلویزیونی المیادین با اعلام این خبر به نقل از منابع رسمی در الجزایر از یک مورد ابتلای به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و افزود، این فرد ایتالیایی است که وارد الجزایر شده است.
فرانسه نیز که پیش از این از شفای تمامی مبتلایان به ویروس کرونا در کشور خبر داده بود، حال از ابتلای دو فرد دیگر خبر داد، در سوئیس نیز اولین مورد مبتلا به ویروس ثبت شده است. در ایتالیا نیز سه شهر دیگر یعنی لیگوری، توسکانا و سیسیل، در قرنطینه قرار گرفتند.
وضعیت اضطراری در سانفرانسیسکو در خصوص شیوع بیماری کرونا
پایگاه اینترنتی نشریه سانفرانسیسکو کرونیکل درگزارشی از اعلام وضعیت اضطراری در سانفرانسیسکو در خصوص شیوع بیماری کرونا خبر داد. دراین گزارش آمده است، باوجودی که هیچ مورد تایید شدهای از ابتلا به ویروس کرونا در میان ساکنان سانفرانسیسکو وجود ندارد، لوندون برید، شهردار این شهر روز سه شنبه با استناد به موج جهانی شیوع این بیماری، در سانفرانسیسکو وضعیت اضطراری اعلام کرد.
شهردار سانفرانسیسکو با انتشار بیانیهای اعلام کرد: اگرچه هنوز هیچ موردتایید شدهای از ابتلا به ویروس کرونا در میان ساکنان این شهر دیده نشده است، ولی تصویر جهانی درباره این بیماری به سرعت در حال تغییر است و ضروری است ما ضریب آمادگی خود را بالاتر ببریم. ما هر روز شاهد انتشار ویروس کرونا در بخشهای جدیدی از جهان هستیم و برای محافظت از مردم شهر در برابر آسیب اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
این گزارش میافزاید اعلام حالت فوق العاده در سانفرانسیسکو به بسیج منابع مورد نیاز، تسریع برنامه ریزی اضطراری، تسهیل امور و هماهنگی نهادها در سراسر شهر کمک خواهد کرد و امکان تخصیص بودجه فدرال را فراهم میسازد.
دکتر گرانت کولفاکس مدیر اداره بهداشت عمومی سانفرانسیسکو نیز اعلام کرد اعلام وضعیت فوق العاده به مقامات امکان خواهد داد تا درمانگاهها و پزشکان و پرستاران بیشتری را به طور شبانه روز در آماده باش نگه دارند و به مواردی مانند پناهگاهها و امکانات دیگر برای آمادگی با این رویداد بپردازند و در صورت شیوع ویروس در شهر ارزیابی وسیع تری از ظرفیتها و امکانات داشته باشند.
تاکنون در مجموع ۵۳ موردابتلا به ویروس در آمریکا تایید شده است که از این تعداد ده تن در ایالت کالیفرنیا هستند.
با وجودی که هیچ مورد تایید شدهای از ابتلا به ویروس کرونا در خود سانفرانسیسکو گزارش نشده است، سه بیمار مبتلا از دیگر مناطق برای درمان به بیمارستانهای این شهر اعزام شده اند.