گسترش حملات نژادپرستانه علیه آسیاییها از کرونا بیشتر است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان در گزارشی تحت عنوان «سرعت گسترش حملات نژادپرستانه و حمله به آسیاییها در آمریکا از کرونا بیشتر است» نوشت: کارشناسان میگویند جهل بی حد و حصر و اطلاع رسانی غلط درباره شیوع ویروس کرونا، موجب بروز حملات نژادپرستانه و مبتنی بر بیگانه هراسی علیه برخی شهروندان آسیایی تبار در آمریکا یا هر کسی با شباهت ظاهری به اتباع شرق آسیا شده است.
روسالیند چو، استاد جامعه شناسی در دانشگاه ایالت جورجیا در این باره گفت: در پی انتشار اخبار درباره شیوع ویروس کرونا، ما شاهد افزایش اینگونه حملات علیه آسیایی تبارها از ترس ابتلای آنها به این ویروس بوده ایم و ابعاد این حملات از اهانتهای لفظی و کلامی گرفته تا حملات فیزیکی تا ضرر و زیان مالی متغیر است.
تانی جیراپراپوسکه که در لس آنجلس متولد و بزرگ شده در این باره گفت: جامعه آسیایی تبار در آمریکا در معرض حملات قرار دارند.
وی که حتی چینی تبار نیست در متروی لس آنجلس هدف حمله لفظی و فحاشی یک مسافر خشمگین قرار گرفت که خطاب به وی فریاد میزد چینیها افراد متعفن و کثیف و عامل اصلی همه بیماریها هستند. این مسافر ۱۰ دقیقه تمام علیه وی فحاشی میکرد.
جیراپراپوسکه که اصالتا تایلندی است، گفت: وقتی سراغ فضای آنلاین رفتم فهمیدم بسیاری از افراد آسیایی تبار دیگر نیز مانند من از ترس شیوع ویروس کرونا، هدف حملات لفظی و آزار و اذیت قرار گرفته اند و اتفاقی که برای من افتاد، بدترین حالت ممکن نیست.
برخی گزارشهای دیگر از حمله یک مرد در متروی نیویورک به یک زن چینی که ماسک بر صورت داشت حکایت دارد. این در حالی است که خیلیها قبل از شیوع ویروس کرونا از جمله برای محافظت در برابر آلودگی هوا از ماسک استفاده میکردند.
همچنین دو آسیایی تبار در ایندیانا که برای رزرو اتاق به هتلی در شهر پلیموث رفته بودند با رفتار ناشایست کارمندان هتل روبرو شدند.
یکی از کارمندان از آنها پرسید آیا شما چینی هستید و وقتی آنها از علت این سئوال پرسیدند وی جواب داد به خاطر شیوع ویروس کرونا به من گفته شده هر کسی از چین را معرفی کنیم تا به مدت دو هفته قرنطینه شود.
در حالی که این توجیه درستی نیست. این شهروندان آمریکایی که اخیر از سفر به استان هوبی چین به آمریکا بازگشته اند هستند که باید قرنطینه شوند.
با وجودی که ویروس کرونا بیش از ۷۵۰۰۰ نفر را آلوده کرده و بیش از ۲۱۰۰ نفر را در سراسر جهان کشته است، اما این تعداد مرگ و میر به مراتب از آمارتلفات ابتلا به آنفلوآنزا کمتر است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است سالانه حدود ۲۹۰ تا ۶۵۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست میدهند.