به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان در گزارشی نوشت: ویروس مهلک آنفلوانزا از ایالت به ایالتی در آمریکا درحال گسترش است و تاکنون ۲۶ میلیون آمریکایی را آلوده کرده است. به موجب این گزارش شیوع ویروس کرونا که هزاران تن را در سراسر جهان بیمار - و دست کم ۱۵ تن را در آمریکا مبتلا کرده است - کشورها را بر آن داشته تا مرزهای خود را ببندند و آمریکاییها را وادشته تا زودتر از آنکه خرده فروشها بتوانند ماسکهای جراحی را احتکارکنند، انواع و اقسام این ماسکها را از بازار خریداری کنند. البته در این میان ویروس دیگری وجود دارد که تاکنون حدود ۲۶ میلیون آمریکایی را آلوده کرده و دست کم ۱۴ هزار تن را تنها در این فصل، به کام مرگ فرستاده است.
این بیماری واگیر دارجدیدی نیست. این آنفلوانزا است. به گزارش موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، فصل شیوع آنفلوآنزا ۲۰۱۹- ۲۰۲۰ که از ۲۹ سپتامبر آغاز شد، یکی از وخیمترین موارد شیوع این ویروس در طول یک دهه گذشته محسوب میشود. دست کم ۲۵۰ هزار تن بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شدند و پیش بینی میشود این رقم باتوجه به فعالیت ویروس همچنان افزایش پیدا کند.
آنفلوانزا به بخش همیشگی از زندگی مردم آمریکا تبدیل شده است و دکتر مارگوت ساووی رئیس بخش درمان خانواده و جامعه دانشگاه تمپل در این باره میگوید همین انس گرفتن و خودمانی شدن است که دست کم گرفتن آنفلوانزا را برای مردم آمریکا به مراتب خطرناکتر میکند.
وی افزود: انبوه بیماریهای ویروسی که ممکن است در طول فصل زمستان بدانها مبتلا شویم، باعث میشود خیلی راحت فکر کنیم همه آنها فقط یک سرماخوردگی ساده است. ما این موضوع را دست کم میگیریم که ویروس انفلوآنزا واقعا تا چه اندازه میتواند خطرناک باشد.
ساووی تصریح کرد: حتی تخمین پایین میزان مرگ و میر سالانه بسیار شگفت آور است. مرکز پیشگیری و کنترل بیمارها پیش بینی میکند دست کم ۱۲ هزار نفر سالانه بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا درآمریکا جان خود را از دست میدهند. تنها در فصل شیوع آنفلوآنزا ۲۰۱۷- ۲۰۱۸، حدود ۶۱ هزار نفر جان باختند و ۴۵ میلیون نفر بیمار شدند. در فصل شیوع ۲۰۱۹- ۲۰۲۰ تاکنون ۲۶ میلیون آمریکایی آنفلوآنزا گرفته اند و دست کم ۹۲ تن از حدود ۱۴ هزار قربانی این بیماری کودک بوده اند.
ساووی در عین حال تصریح کرد جدید بودن عفونتهای نوظهور ممکن است آنفلوآنزا را تحت الشعاع قرار دهد. چرا که ما اغلب از ناشناختهها میترسیم و خواستار دریافت اطلاعاتی راجع به عفونتهای جدید و نوظهور هستیم. وقتی به سرعت نمیتوانیم بگوییم که واقعاً تهدید چیست و چه نیست و اغلب وقتی نیازی به این کار نیست شروع به وحشت میکنیم.
دکتر ناتان شومیلو، استاد دانشگاه پزشکی مینه سوتا نیز اعلام کرد رواج و عمومیت آنفلوآنزا شدت آن را تحت الشعاع قرا میدهد، ولی مردم باید آن را جدی بگیرند.
با بروز عفونتهای ثانویه آنفلوآنزا خطرناک میشود و نتیجه تضعیف بیش از پیش سیستم ایمنی بدن خواهد بود. عفونتهای باکتریایی و ویروسی علائم آنفلوآنزا را پیچیدهتر میسازند. افراد مبتلا به بیماریهای مزمن نیز در معرض خطر عوارض آنفلوآنزا قرار دارند. این عوارض شامل ذات الریه، التهاب قلبی و مغزی و نارسایی اندامها میشوند که در بعضی موارد کشنده است.
دکتر شومیلو تاکید کرد امسال فصل آنفلوآنزا یکی از بدترین موارد در ایالت مینه سوتا از زمان شیوع ویروس اچ یک ان یک در سال ۲۰۰۹ بوده است. به گونهای که برخی از بیماران وی، حتی افراد بالغ سالم در سنین سی سالگی در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اند.
ویروس آنفلوآنزا بسیار حیله گر است و هر سال تغییر شکل میدهد. گاهی اوقات گونه غالب در یک فصل ابتلا، در مقایسه با سالهای قبل فعال ترمی شود و این ممکن است بر تعداد افراد مبتلا و شدت عوارض بیماری تاثیر گذار باشد. ولی گاهی ویروس آنفلوانزا دچار یک تغییر نادر آنتی ژنی میشود و به ظهور یک گونه ویروس کاملاً جدید میانجامد که بدن انسان قبلاً آن را تجربه نکرده است و بدین ترتیب سیستم ایمنی بدن نمیداند باید به دنبال چه چیزی بگردد و چه چیزی را نابودکند و این ویروس مخفی وقتی بدن آن را تشخیص ندهد، میتواند به راحتی نفوذ کند.
پزشکان برای رهایی از عوارض شدید ابتلا به آنفلوآنزا واکسیناسیون در برابر این بیماری را توصیه میکنند.