در نشست خبری مطرح شد
قرنطینه ای در کار نیست؛ خرید انبوه نکنید
سخنگوی سازمان تعزیرات: هیچ قرنطینهای در کار نیست و مردم هیچ نگرانی از بابت تامین مایحتاج عمومی نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما سید یاسر رایگانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه توصیهای به مردمی دارید که به بهانه قرنطینه شهرها ناشی از بیماری کرونا به خریدهای انبوه از فروشگاهها میپردازند، افزود: طبق اعلام مسئولان ذیربط و همچنین مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصلا امکان قرنطینه شدن وجود ندارد و خود چینیها هم در بحث قرنطینه راضی نبودند و ما هم امکان قرنطینه نداریم و اصلا در دستور کار نیست
وی گفت: مایحتاج عمومی مردم در شهر تهران به اندازه چند ماه وجود دارد و هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که بالاخره آیا داروخانهها مجاز به توزیع ماسک هستند یا نه گفت: مقرر شده است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق سازمانها، وزارتخانهها و ادارات، ماسک و دیگر اقلام ضدعفونی کننده را در اختیار کارمندان قرار دهند و بخش دیگری از توزیع هم از طریق خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی انجام شود.
وی گفت: داروخانهها هم موظفند ماسک را به قیمتهای ۴۱۰ تومان (بدون فیلتر) و ۵۱۰ تومان (فیلتردار) توزیع کنند و فروش بالاتر از این ارقام از نظر ما گرانفروشی است و برخورد میکنیم.
رایگانی افزود: تا ظهر دیروز ۱۸ داروخانه و مرکز تجهیزات پزشکی در سراسر کشور به اتهام گرانفروشی پلمب شد که بیشترین آن در آذربایجان شرقی با هفت داروخانه است.
هشدار تعزیرات به گرانفروشان مرکبات و سیر
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: به گرانفروشان لیموترش و سیر و دیگر مرکبات که به بهانه بیماری کرونا اقدام به گرانفروشیهای گسترده کرده اند هشدار جدی میدهیم و در صورت تشکیل پرونده علاوه بر برخورد تعزیراتی برخورد قضایی هم با آنها خواهد شد.
سید یاصر رایگانی در نشست خبری افزود: دو روز گذشته در شهرستان جهرم لیموترش سنگی به قیمت ۱۲ هزار تومان به میادین اصلی کلانشهرها فروخته شد، اما شاهدیم که دیروز و امروز به قیمتهای ۲۰ هزار تومان و ۲۸ هزار تومان به فروش رسیده است.
وی گفت: امروز مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس اعلام کرد به جد پیگیر این موضوع هستیم تا با کسانی که این اتفاقهای را در بازار مرکبات رقم زده اند برخورد اشد صورت گیرد.
سخنگوی سازمان تعزیرات افزود: ما از کسبه بازار هم تقاضا میکنیم به همکارانشان تذکر دهند.
رایگانی گفت: سیر هم به قیمت ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان به فروش میرسید که اخیرا شاهدیم کیلویی ۹۰ هزار تومان به فروش میرسانند که قطعا با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
وی افزود: صادرات این محصولات به کشورهای همسایه متوقف شده است و بخش زیادی از مرکبات در بازار داخلی عرضه میشود.
سخنگوی تعزیرات در خصوص ماسک هم گفت: بنابر اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت ظرفیت تولید دو میلیون ماسک در کشور فعال شده و از امروز هم اجازه واردات داده شده است و با کسانی که ماسک را بالاتر از قیمتهای مصوب یعنی ۴۱۰ تومان ماسک بدون فیلتر و ۵۱۰ تومان ماسک فیلتردار به فروش برسانند برخورد خواهد شد.
رایگانی گفت: اخیرا نیز یکی از سلبریتیها تبلیغ شربتی را برای درمان کرونا کرده بود که بنا به اعلام وزارت بهداشت این ادعا صددرصد کذب است و شعب تعزیرات به این گونه پروندهها و موارد نیز خارج از نوبت رسیدگی میکند.
سخنگوی تعزیرات در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا ما هرچند وقت یک بار مواجه با احتکار کالاها هستیم و برخورد قاطعی از سوی تعزیرات صورت نمیگیرد؟ گفت: تنها برخورد تعزیرات با متخلفان محتکر جریمهای ۱۰ تا ۷۰ درصد ارزش کالای کشف شده است و این قانون باز هم انگیزه را برای انجام مجدد تخلف فراهم میکند.
رایگانی افزود: قطعا جریمههای ما در حوزه احتکار بازدارنده نیست و ما از مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و جلسات سران سه قوه درخواست اصلاح قانون را داشته ایم.
وی گفت: پروندههای زیادی از محتکران داشته ایم که دوباره همان فردی که جریمه هم شده در پروندههای بعدی مرتکب احتکار دیگری شده است و این افراد پرداخت جریمه برایشان تاثیری ندارد چرا که پولی که از تخلفات و احتکار به دست میآورند بسیار بیشتر از جریمه است.
سخنگوی تعزیرات گفت: در پروندههای احتکار مواد سلولزی که چند ماه پیش تشکیل شد، فردی را به اتهام احتکار در سازمان تعزیرات حکومتی محکوم کردیم که دقیقا در زمان رسیدگی به پرونده او پرونده دیگری همزمان از همین فرد به تعزیرات ارجاع شد و این نشان دهنده بازدارنده نبودن مجازاتهای ماست.
آغاز طرح نظارت نوروزی از ۱۰ اسفند
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از آغاز طرح نظارت نوروز ۹۹ خبر داد و گفت: مرحله نخست این طرح از ۱۰ تا ۲۹ اسفند اجرا می شود.
سیدیاسر رایگانی در ادامه نشست خبری از آغاز طرح نظارت نوروز این سازمان به منظور همکاری با سایر سازمانها خبر داد و گفت: این طرح با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه در برابر متخلفان، سالم سازی فضای کسب و کار، نظارت بر سیستم توزیع کالا و خدمات، حمایت از فضای کسب و کار در برابر التهاب، پیشگیری از تخلفات حوزه کسب و کار به ویژه نمایشگاههای بهاره و حضور موثر و استفاده از تمام ظرفیتهای سازمان در برخورد با گرانفروشی و سایر تخلفات احتمالی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه طرح مذکور با محوریت اقدامات پیشگیرانه و شبه قضايی برگزار میشود، اظهار داشت: مرحله نخست این طرح از ۱۰ تا ۲۹ اسفندماه سال جاری است و مرحله دوم طرح از یکم تا ۱۵ فروردین خواهد بود و در این مدت یک هزار و ۳۰۰ نفر از همکاران حاضر در کشیک در خدمت مردم شریف ایران هستند و مردم میتوانند شکایتها را از طریق سامانه تلفنی ۱۳۵ یا تارنمای t۱۳۵.ir ثبت کنند.
کشف ۳.۵ میلیون ماسک در ۳۶ ساعت گذشته
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از کشف ۳.۵ میلیون ماسک در ۳۶ ساعت گذشته خبر داد و گفت: علاوه بر این، ۵ میلیون ماسک هم پلیس کشف کرده که پرونده آن هنوز به تعزیرات ارجاع نشده است.
سید یاسر رایگانی در نشست خبری افزود: از ۳.۵ میلیون ماسک کشف شده در گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی دو میلیون ماسک در اختیار هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت قرار گرفت تا توزیع کنند و یک میلیون ماسک از این تعداد نیز در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی قرار گرفته است و ۵۰۰ هزار ماسک نیز پریشب کشف شد که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار گرفت.
وی گفت: از ۳.۵ میلیون ماسک کشف شده سه میلیون ماسک با همکاری سازمان اطلاعات سپاه تهران کشف شده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: امروز همچنین ۲۵۰ کارتن بزرگ دستکش یکبار مصرف در انباری در کرمانشاه کشف شد که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای توزیع قرار گرفت.
آقای رایگانی گفت: تفاوت این دوره از احتکارها با احتکارهای قبلی برنج، گوشت و شکر در این است که قبلاً احتکارها فقط در کلان شهرها بود، اما این روزها شاهد احتکار و امتناع از عرضه ماسک، محصولات بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده در شهرهای کوچک و بزرگ هستیم.
وی افزود: مقرر شد علاوه بر اشد مجازات که برای این محتکران در شعب تعزیرات تعیین میشود و همزمان با رسیدگی پروندهها در تعزیرات به دادستانهای سراسر کشور نیز پروندهها ارسال شود.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ما در هر برههای شاهد احتکار یک سری کالاها و اقلام مورد نیاز مردم هستیم و انتظار مردم از تعزیرات محقق نمیشود؟ گفت: در دو سال گذشته بارها گفته ایم که اختیارات ما جوابگوی توقعات و وضع موجود نیست و بارها خواستار اصلاح قوانین در مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی سران سه قوه بوده ایم، اما تاکنون به سرانجام نرسیده است.
آقای رایگانی افزود: ۵۰ درصد اختیاراتی را که باید داشته باشیم، هم نداریم و اختیارات رئیس شعبه تعزیرات از رئیس اتحادیه کمتر است و ما اختیار پلمب را هم نداریم و باید با اجازه دادستانی وارد شویم.
وی گفت: ما این روزها همه گشت هایمان را درباره عرضه ماسک و مواد شوینده و ضدعفونی کننده متمرکز کرده ایم، اما اختیارات تام نداریم و خواسته ما اصلاح قانون تعزیرات است.
تشکیل ۵۴۰ هزار و ۷۷۶ پرونده و جریمه ۵۷ هزار میلیارد ریالی
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از تشکیل ۵۴۰ هزار و ۷۷۶ پرونده و جریمه ۵۷ هزار میلیارد ریالی خبر داد.
سیدیاسر رایگانی گفت: در ۱۱ ماه نخست سال جاری ۵۴۰ هزار و ۷۷۶ پرونده شامل ۴۲۰ هزار و ۶۵۵ پرونده کالا و خدمات، ۷۷ هزار و ۸۰۲ پرونده بهداشت و ۴۲ هزار و ۳۱۹ پرونده قاچاق تشکیل شده است و متخلفان ۵۷ هزار میلیارد ریال محکوم شدند.
وی افزود: در بخش اجرای احکام نیز با همت همکاران ۳۷۱ هزار و ۸۲۹ پرونده مختومه شده و از مجموع ۲۷ هزار میلیارد ریال جزای وارده به اجرای احکام، ۷ هزار میلیارد جریمه و مبلغ یک میلیارد ریال اعاده حق شاکی وصول شده است.
رایگانی در مورد پروندههای لبنی، گفت: یک هزار و ۳۸۴ پرونده در ۱۱ ماهه سال جاری برای گرانفروشی تشکیل شده است و متخلفان در یک هزار و ۲۲۵ پرونده ۵۳ میلیارد ریال محکوم شدند و سایر پروندهها نیز حکم برائت گرفته یا به مراجع ذیصلاح برای رسیدگی ارسال شده است.
سخنگوی تعزیرات اظهار داشت: گرانفروشی شکر نیز یکی از مهمترین موضوعهای پروندهها در ۱۱ ماهه نخست سال جاری بود که ۲۹۱۱ پرونده امسال را تاکنون به خود اختصاص داده است و متخلفان بیش از ۷۰ میلیارد ریال جریمه شدند.
وی گفت: ۹ هزار و ۵۹ پرونده با این عنوان تخلف برای خودرو تشکیل شده که تنها تخلف ۱۷۱ پرونده محرز شده است و متخلفان این پروندهها ۷۴۸ میلیارد ریال جریمه شدند و ۲ هزار و ۷۹۰ پرونده قرار صادر شده، ۸۰۲ پرونده نیز به محاکم ذیصلاح ارسال شده و یک هزار و ۱۴۲ پرونده با ارائه مدارک حکم برائت دریافت کردند.
رشد چشمگیر عملکرد تعزیرات در رسیدگی به قاچاق کالا و ارز
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از رشد چشمگیر عملکرد تعزیرات در رسیدگی به قاچاق کالا و ارز خبر داد.
سیدیاسر رایگانی در نشست خبری با اشاره به رشد ۲۰ درصدی پروندههای وارده در این حوزه، گفت: پروندههای وارده در ۱۱ ماه ابتدای سال، ۷۷ هزار و ۸۰۲ پرونده بوده که با توجه به ۶۴ هزار و ۸۳۱ پرونده وارده در ۱۱ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷ شاهد رشد ۲۰ درصدی هستیم.
وی در مورد افزایش ۶۷ درصدی جرایم وصولی هم در این بخش، تصریح کرد: میزان وصولی در ۱۱ ماهه ابتدای سال جاری ۴ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال بوده که نسبت به مبلغ ۲ هزار و ۹۸۳ میلیارد ریال میزان وصولی در ۱۱ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷، شاهد افزایش ۶۷ درصدی وصولیهای ریالی بودیم.
سخنگوی تعزیرات همچنین از عملکرد ۹۹ درصدی اجرای احکام در اجرای حکم پروندههای قاچاق رسیدگی شده و عملکرد ۹۹ درصدی شعب ویژه در رسیدگی به پروندههای وارده خبر داد.
اعلام مهمترین پروندههای استانی
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مهمترین پروندههای استانی را اعلام کرد.
سیدیاسر رایگانی در نشست خبری گفت: در آذربایجان غربی یک شرکت حمل و نقل بین المللی برای خروج ۷ هزار و ۳۰۸ کیلوگرم منگز به پرداخت ۱۵۵ میلیارد ریال جریمه نقدی و دو سال ممنوعیت از کار محکوم شد.
وی افزود: در زنجان یک شرکت توزیع کننده روغن موتور که اقدام به حذف قیمت اصلی از روی قوطیهای روغن موتور و فروش آن به قیمت بالاتر کرده بود، با احراز تخلف تقلب به پرداخت چهار میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد و در قزوین حکم ۲۵ میلیارد ریالی پرونده گرانفروشی وصول شد.
رایگانی اظهار کرد: در بوشهر با کشف محموله ۵ میلیون و ۲۷۶ هزار و ۶۵۵ کیلوگرم نفتگاز، پرونده بررسی و پس از احراز تخلف، متهم به ضبط محموله مکشوفه و پرداخت ۳۹۸ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد.
در سمنان فردی به دلیل ورود ۹۰ طاقه پارچه بدون انجام تشریفات قانونی به پرداخت یک میلیارد و ۹۷۶ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد که این حکم در حال اجرا است.
وی افزود: در آذربایجان شرقی هم با احراز تخلف قاچاق ۳۰ هزار لیتر نفتگاز، متهم به دلیل مباشرت در خرید و فروش، حمل و نقل و جابجایی نفت سفید خارج از ضوابط تعیینی دولت و نداشتن هیچگونه مجوزی برای فعالیت، به پرداخت مبلغ بیش از ۳ میلیارد و پانصد میلیون ریال جریمه و ضبط محموله محکوم شد.
رایگانی عملکرد دیگر استانها را هم به این شرح اعلام کرد:
مرکزی: فردی به دلیل حمل کالا و مباشرت در قاچاق مقدار ۱۱ هزار و ۳۷۷ کیلوگرم پارچه به پرداخت ۸ میلیارد و ۳۶۱ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
کرمان: عامل قاچاق ۲۰ هزار لیتر نفتگاز که قصد قاچاق این محموله از اصفهان به سیستان و بلوچستان را داشت، به ضبط محموله و پرداخت ۲ میلیارد ریال جزیمه محکوم شد.
یزد: جریمه ۴ میلیارد ریالی پرونده قاچاق ۳۳ هزار وصول شد.
خوزستان: با کشف ۵۷۰ طاقه پارچه و ۱۰۴ کیسه ۲۵ کیلویی گردو و ارجاع این پرونده به شعبه چهارم، رای به ضبط کالا و پرداخت ۲۵ میلیارد ریال جزای نقدی صادر شد.
البرز: محکومیت ۲ میلیارد ریال قاچاقچی لوازم خانگی
اصفهان: یک دندانپزشک به دلیل به کار گیری افراد فاقد صلاحیت به ارائه خدمات رایگان به ۲۰ نفر از افراد بی بضاعت تحت پوشش کمیته امام خمینی (ره) محکوم شد.
فارس: پرونده احتکار ۲۹ هزار بسته کاغذ به ارزش بالغ بر ۹ میلیارد ریال در شهرستان شیراز در حال رسیدگی است.
خراسان جنوبی: قاچاقچی ۱۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به پرداخت ۹ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد.
سیستان و بلوچستان: قاچاقچیان ۳۵ تن شیرخشک در دو پرونده به پرداخت ۹ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
تهران: پرونده ۲ شرکت به دلیل گرانفروشی کاغذ به ارزش ۱۵۴ میلیارد ریال تشکیل و در حال رسیدگی است.
همدان: صدوررای قطعی قاچاق ۳۰ هزار لیتر نفت سفید در شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز گلوگاه شهید زارعی همدان با محکومیت ۲ میلیارد ریال.
اردبیل: پرونده ۱۳۰ دستگاه استخراج ارز قاچاق رسیدگی و متخلفین پرونده به پرداخت مبلغ یازده میلیارد ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شدند.
کردستان: ماموران پلیس فرودگاه سنندج حین بازرسی بار همراه و غیر همراه پرواز شرکت هواپیمایی قشم ایر به مقصد تهران در یک جعبه فاقد هرگونه نام و نشان متعلق به یکی از مسافران یک دستگاه لیزر پزشکی ساخت کشور آلمان را رویت نمودند که پس از بررسی اصالت شرکت فروشنده محرز شد که شرکت بازرگانی فاقد مجوز و نمایندگی رسمی دستگاه در سامانه اداره کل تجهیزات پزشکی است و بر همین اساس حکم به ضبط کالا و پرداخت ۲ میلیارد ریال جریمه برای متهم صادر شد که این رای قطعی شده است.
چهار محال و بختیاری: قاچاقچی ۳۰ دستگاه ماینر در شعبه سوم بدوی و شعبه تجدید نظر ویژه قاچاق کالا و ارز به پرداخت یک میلیارد ریال جزای نقدی و ضبط دستگاهها محکوم شد.