پخش زنده
امروز: -
تغذیه سالم ،شاه کلید پیشگیری از کرونا است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛رییس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی است گفت: سیستم ایمنی به دو بخش اختصاصی شامل لنفوسیت های Tو B و غیر اختصاصی شامل پوست، آنزیم لیزوزوم، لایه های مخاطی همچون گوارش، تنفس و گلبول های سفید تقسیم می شود.
جلال الدین میرزای رزاز به افزایش سیستم ایمنی بدن در قالب فعالیت فیزیکی به مدت 20 تا 30 دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و افزود:در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار می گیرد مواد غذایی لازم از ذخایر داخل بدن یا از طریق خوراکی که تأمین آنها نقش محوری دارد،تأمین می شوند.
وی ادامه داد: افراد دچار بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت های ویژه تغذیه ای هستندو باید با مشورت متخصصان تغذیه از طریق مصرف مکمل ها، میزان لازم ویتامین ها و املاح برای تأمین سلامت خود را مصرف کنند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرخصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا افزود: باید شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی کاملا رعایت شودو از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، خودداری و محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنی ها و زمان های پخت خیلی طولانی مواد غذایی برای حفظ ارزش غذایی ، باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه گفت: در این روزها باید توجه ویژه به استفاده از صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیرصورت گیرد.
رییس انجمن تغذیه ایران اضافه کرد: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و انواع سبزی، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شودواستفاده از میان وعده ها مثل میوه، انواع مغزها و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان، مورد توجه قرار گیرد.
میرزای رزاز در استفاده نکردن از فست فودها و غذاهای رستوران های غیر معتبر تأکید کرد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرپایان درباره نقش ویتامین C در پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: در حال حاضر جای بحث دارد و برخی از منابع معتبر توصیه به استفاده نکردن از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند. از همین رو، در شرایط بیماری و هایپرکاتابولیک(از جمله عفونت ها) نیاز به افزایش دریافت کالری با متخصص تغذیه مشاوره شود.
نقش محوری تغذیه در کاهش بار بیماری ها و جلوگیری از بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، اضافه وزن، سندم متابولیک، بیماری های قلب و عروق ، سرطان و...، به اثبات رسیده و رعایت اصول تغذیه سالم می تواند تا 55 درصد از باربیماری ها راکاهش دهد.