به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سجاد خسروانیان با تاکید بر اینکه توسعه آموزشهای سواد رسانهای در کشور نیاز به حمایتهای مسئولان در بخشهای مختلف دارد، افزود: وقتی افزایش مهارت سواد رسانهای در بین اقشار مختلف جامعه را جدی نمیگیرم، در بحرانها انتظار کاهش میزان شایعات در شبکههای اجتماعی را نداشته باشیم.
نویسنده کتاب تفکر انتقادی در جهان چند رسانهای گفت: در دنیای امروز که با انواع رسانههای رسمی و غیر رسمی مواجه هستیم، نااگاهی آحاد جامعه از مهارت سواد رسانه ای، بحران ساز شده است.
خسروانیان افزود: بسیاری از مسئولان در حالت عادی به فکر آموزش و افزایش سواد رسانهای مردم در بخشهای مختلف نیستند و در زمان بحران، ستاد کنترل فضای مجازی راه میاندازند تا از گسترش شایعات جلوگیری کنند که این اقدام تاثیرچندانی در مهار شایعات ندارد.
وی ادامه داد: پس از پایان بحران نیز فقط در حد حرف و سخن بر ضرورت افزایش مهارت سواد رسانهای اقشار مختلف جامعه تاکید میشود، اما شرایط پیش روی کشور و توسعه رسانهها به خصوص شبکههای اجتماعی میطلبد، مهارت سواد رسانهای را افزایش دهیم که این مهارت در کنترل و پیشگیری از بحرانها موثر است.
عضو هیات مدیره انجمن سواد رسانهای ایران گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه بسیاری از اقشار جامعه از مهارت سواد رسانهای برخوردار نیستند، مشاهده میکنیم که چه شایعاتی در بحث بیماری کرونا چه در خصوص تعداد افراد مبتلا و چه در خصوص جان باختگان و مباحث دیگر در شبکههای اجتماعی در حال انتشار است و این شایعات امنیت روانی را از مردم سلب کرده است.
خسروانیان افزود: مهارت سواد رسانه ای، قدرت تشخیص سره از ناسره را در مردم افزایش میدهد و باعث میشود به این سادگی یک شایعه و محتوای نادرست از طریق کاربران فضای مجازی در گروههای مختلف منتشر نشود و این قدرت را به مردم میدهد که نگاه نقادانه به پیامهای رسانهای داشته باشند.
این استاد دانشگاه گفت: در حال حاضر انجمن سواد رسانهای ایران و برخی نهادهای دیگر در حوزه آموزش مهارت سواد رسانه ای، اقدامات خوب و قابل تقدیری در استانهای مختلف کشور انجام دادند که فراگیر شدن این آموزشها نیاز به حمایت مدیران در بخشهای مختلف دولتی و حاکمیتی دارد.
خسروانیان تاکید کرد: انجمن سواد رسانهای ایران با مسئولان ارشد هر استانی که درخواست آموزش مهارت سواد رسانهای را داشته اند، همکاری لازم را انجام داده است.