به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، سید احمد ذکریایینژاد،میگوید: امسال ۳۲۴ کیلو ژله رویال از زنبورستانهای استان استحصال شد.
وی گفت: براساس آخرین نتایج آمارگیری ۵ هزارو ۷۱۲ نفر در استان درزنبورستانهای استان فعالیت میکنند که امسال ۱۸۵۷ تن عسل را تولید کرده اند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در زمینه تعداد زنبورستانها در کشور رتبه دوم را داردگفت: بیش از ۷ هزارکندوی زنبورعسل دراستان وجود دارد.
ذکریایینژاد خاطرنشان کرد:براساس آمار تعداد زنبورستانهای کردستان نسبت به سال گذشته ۷ درصدوتعداد کلنیها نیز ۱۱ درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد داشته است.
وی گفت:عسل کردستان اکنون یکی از برندهای مشهوروباکیفیت در سطح کشور است که علاوه بر تامین نیازاستان به سایر نقاط کشور ودر بعضی ایام سال هم به خارج از کشور صادر میشود.
خورشیدی یکی از بهره برداران روستای دولاب است، اودرباره کیفیت عسل کردستان میگوید:به دلیل وجود گیاهان پرشهد نیازی به تغذیه دستی یا مصنوعی به زنبورعسل نیست، چون به اندازه کافی برای زنبور عسل در منطقه شهد طبیعی، درختچهها و گیاهانی، چون پونه وحشی و گون و آویشن و سماق و تیسو وجود دارد و این تنوع زیاد گیاهان باعث افزایش کیفیت عسل کردستان میشود.
این بهره بردارگفت:متاسفانه درزمینه بسته بندی، بازار فروش و صادارت مشکلات فراوانی وجود دارد که حمایت همه جانبه مسئولان را میطلبد.
او میگوید بیمهی زنبورداران باید مد نظرمسئولان قرار گیرد.
موسی شریفی یکی دیگر از زنبورداران درشهرستان قروه که با همسرش چندین سال است در زمینه تولید عسل و فرآوردههای زنبور عسل فعالیت دارد.
آقای شریفی میگوید: من بیش از ۱۵ سال است که در کار پرورش زنبور عسل هستم، اما با گذراندن دورههای تخصصی و شرکت در کنگرههای بین المللی رونق بیشتری به کسب و کار خود داده ام.
این بهره بردار گفت:برگزاری نمایشگاهها، جشنوارههای استانی و شهرستانی با هدف آشنایی و اطلاع از کیفیت و مرغوب عسل طبیعی استان کردستان باید به یک مهم در استان تبدیل شود.
هم اکنون هرکیلوعسل مرغوب در کردستان به صورت میانگین کیلویی ۱۰۰ هزار تومان است.